Pää pilvissä

"Me ajattelemme, että pilvet ovat luonnon runoutta ja sen ilmentymistä tasa-arvoisin, sillä jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus tarkkailla niitä."


Oletteko katselleet viime päivinä taivaalle? Aivan kreisi meininki sielläpäin. Joka päivä ihan hulluja pilviä, kaikissa eri muodoissa, koissa, väreissäkin. 

Yhtenä iltana roikuimme vuorotellen puoliksi ulkona naapurien keittiön ikkunasta ja ihailimme kauhunsekaisen kunnioituksen vallassa maailmanloppua enteileviä ukkospilviä, joita alkoi kerääntyä taivaalle. Katsokaa tuota valoa!

Olimme valmiiksi juuri sopivan esoteerisissa tunnelmissa Hilma af Klintin näyttelyn jälkeen, joten laitoimme soimaan Mozartin Requiemin. Ystäväni siteerasi Ilmestyskirjaa ulkoa möreällä äänellä samalla kun minä nauroin ja pilkoin sipuleita.

Innostuin tuon illan jälkeen pilvistä niin paljon, että hankin itselleni Gavin Pretor-Pinneyn Pilvibongarin oppaan. I h a n a  kirja! Informatiivinen, hauska, kiehtova, innostava.

Jälleen kerran muistin, miten virkistävää on tutustua johonkin, mistä ei aikaisemmin tiedä juuri mitään. Ja että elämä ilman oppimista on vähän kuin seisova vesi - pysyy paikoillaan ja alkaa haista.

Tiesittekö, että pilviä luokitellaan ihan samalla tavalla kuin eläimiä ja kasveja? Osaan jo tunnistaa cumulus humiliksen, cumulus mediocriksen ja cumulus congestuksen.

Minä en ollut koskaan edes ajatellut, että pilviä on  erilaisia. Tai siis, totta kai tiesin että niitä on erinäköisiä ja -kokoisia ja että osa niistä sataa alas ja osa ei, mutta en ollut koskaan ajatellut asiaa sen kummemmin.

Onhan tämäkin nyt. Että sitä voi montakymmentä vuotta katsella jotain, vaikka nyt taivasta, päivästä toiseen ja olla tuntematta polttavaa tarvetta ymmärtää sitä. 

Mutta nyt kun ymmärrän vähän paremmin, taivas ei enää koskaan näytä samalta.

"Katsokaa taivaalle, ihailkaa ohikiitävää kauneutta ja eläkää elämänne pää pilvissä."

(Lainaukset Cloud Appreciaton Societyn manifestista)

Kommentit

nansk

Aivan mieletön tuo toinen kuva. Toinen taivaalletuijottelija ilmoittautuu, mutta voi kun tajuaisi joskus ottaa näin hyviä kuvia!

Cumulus (Ei varmistettu)

Olipa hauska yhteensattuma. Juuri eilen kuvasin mökillä aivan käsittämättömän huikeita pilvimuodostelmia, jotka peilityyni järvi toisti täydellisesti. Olen lapsesta asti ollut pilviintuijottaja :)

Suvi55

Pilvet ovat viime aikoina olleet ihan mielettömiä, kyllä! Olen jäänyt jo monena päivänä - varsinkin iltaisin - vain tuijottelemaan niitä sanattomana.

Pitää tarkistaa josko tuon pilvibongarin oppaan löytäisi paikallisesta kirjastosta, että pääsisi hieman opiskelemaan pilvitietoutta samalla kun tuijottelee taivaisiin.

Katarooma (Ei varmistettu) http://katarooma.blogspot.fi/

Mää kattelen aina pilviä. Niissä riittää katselemista!

jonnapon (Ei varmistettu)

aaa. olet ihanan inspiroiva persoona <3 ja blogisi on aivan huippu, #1!

Vierailija (Ei varmistettu)

aah pilvipornoo

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella joo, tuo Pilvibongarin opas on ihan mahtava kirja! Ostin sen joskus muinoin joululahjaksi luonnosta ja luonnontieteestä kiinnostuneelle isälleni, mutta päädyinkin sitten pienen selailun jälkeen pitämään sen itselläni, kun se oli niin huippu. Mielenkiintoinen, informatiivinen ja koukuttava yhtä aikaa. Isi sai sitten lahjaksi toisen kirjan, joka oli kyllä ihan yhtä huippu: Kutistuva turska ja muita evoluution ihmeitä. :)

marjapuuro (Ei varmistettu)

Suosikkipilviäni ovat sellaiset taivaanrantaan ulottuvat suuret valkoharmaat möykyt joita voi luulla vuoristoksi. Ja entäs lentäminen pilvien yläpuolella!

katiaviron (Ei varmistettu) http://piilomajassa.wordpress.com

Näin lentokoneesta elämäni kauneimmat pilvet pari viikkoa sitten kun palasin Suomesta rakkaan isäni hautajaisista. Olen varma että samanlaisia muodostelmia (linnoja, vuoria, pilvilaaksoja) on aina ollut. Minä "näin " ne ensimmäisen kerran silloin.

Alakoulussa meille opetettiin erilaisten pilvien nimet. Niistä oli kokeet ja muistan että olin saanut plussan kun olin yrittänyt yhden pilven kohdalla "uhkaavan näköinen, ehkä myrskypilvi".

siru- (Ei varmistettu)

Tuosta ensimmäisestä sitaatista tuli mieleeni eräs amerikkalainen vaihtarikaverini. Olimme yhdessä opiskelijavaihdossa Saksassa ja kauniita pilviä nähdessään hän sanoi, että hän on vasta Euroopassa ollessaan ymmärtynyt kuinka hienoja pilvet ovat. Kuulemma Kaliforniassa taivas on joko yleensä täysin pilvetön tai täysin pilvessä ja kauniit pilvimuodostelmat ovat harvinaisia. En ole ikinä Kaliforniassa käynyt, joten en ole varma pitääkö tämä paikkansa, mutta tuon kommentin jälkeen olen kyllä arvostanut pilviä paljon enemmän.

EmmiJii (Ei varmistettu)

Ihana pilvipostaus! Olen pilvien tuijottelija itsekin ja lapsena kehittelin kokonaisen mielikuvitusmaailman pilvissä asuvasta prinsessasta hoveineen ja lentävine hevosineen. Muistan niin hyvin kuinka istuin illalla saunan jälkeen laiturilla katselemassa auringonlaskun värjäämää pilvilinnaani ja kehittelin tarinalle mielessäni jatkoa. Kiitos Eeva, kun palautit tämän mieleeni. Pitääkin mennä varmaan pitkästä aikaa laiturille istuskelemaan...

ikkiam
LUOMA

Pilvissä taitaa olla samaa voimaa kuin vuorissa, joka saa asiat oikeaan perspektiiviin. Asiat ovat kauniita, uskomattomia ja olemassa ja minä olen pieni ja vain tässä.

Voin myös lämpimästi suositella Pretor-Pinney Aallon tarkkailijan opasta; ehkä alkava syksy ja meri tuovat mahdollisuuden myös vaahtopäidenpäiden ihailuun.

T. "Voitko ottaa mulle kuvan noista pilvistä!", "Mistä niistä?", "Kaikista". (:

Ninnukka

Olin pari vuotta sitten kesällä aloittelijoiden akvarellikurssilla, missä maalasimme pääasiassa ulkona. Hyvä ope opetti meille mm. pilvien maalaamista, ja ennen kaikkea katsomaan niitä ja huomaamaan, että pilvet eivät ole vain valkoisia pumpulihöttösiä taivaalla. Olin pitkän aikaa kurssin jälkeen aivan lumoutunut pilvistä, ja nykyäänkin saatan jäädä vain tuijottelemaan niitä, niiden muotoja ja värejä..... ja iltalenkillä meren rannalla kironnut monta kertaa että ei ole kameraa mukana, koska kännykameran kuva ei todellakaan anna oikeutta niille mielettömille pilvimuodostelmille auringonlaskussa...

My Man Jeeves

Välillä mietin miten onnekkaita ovat ne tyypit jotka valitsevat lukemisensa kannen perusteella ja sattuvat törmäämään kyseiseen Pilvibongarin oppaaseen. Voiko sitä vastustaa? 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.