Päiväretki Saloon

Kaikki mitä rakastin

Salo.

Myöskin Salo.

 

Siitä huolimatta, että olen asunut Turussa käytännössä kahdeksan vuotta, en ollut ennen viime sunnuntaita vielä koskaan piipahtanut lähipaikkakunnallemme Saloon.

Nyt tarjoutui oiva tilaisuus, kun Salon taidemuseossa on näytillä Ilkka Lammi -retrospektiivi. Jos Ilkka Lammi ei sano mitään, niin kerrottakoon että hän oli nuorena nukkunut taidemaalari, 90-luvulla erittäin tuotteliaasti maalannut lupaus, jonka kohdalla puhutaan usein jopa "henkilökultista". Tykkäsitpä Lammin taiteesta tai et, näyttely on jo edellä mainituista syistä huippumielenkiintoinen ja yleissivistävä.

Salon vanhaan veturitalliin tehty taidemuseo on jo muuten itsessään mielenkiintoinen paikka, ainakin meille punaisen tiilin ystäville.

Salo-retkeni toinen päätarkoitus oli päästä piipahtamaan paljon kehutussa Toinen Keksi -kahvilassa. Varsinainen kahvila oli ikävä kyllä sunnuntaina kiinni, mutta firmalla on toinen toimipiste Halikon Design Hill -kaupan yhteydessä. 

Design Hillissä miljöö ei ollut ihan niin tunnelmallinen, mutta tarjoiltavat olivat herkkua ja kahvilan panostus yksityiskohtiin hurmasi! Jokainen kakkupala ja juoma tarjoiltiin vähän kuin taideteos, pienten naposteltavien säestämänä (henkilökohtainen suosikkini: suklaaseen dipatut viinirypäleet). Suosittelen ehdottomasti poikkeamaan, jos satutte Saloon. (Mutta älkää tilatko jäälattea, se oli kammottavan makea.)

Piipahdimme myös mainetta nauttivalla Salon Radiokirppiksellä, josta tuttavapiirissä kiertää villejä tarinoita (milloin sieltä on löytynyt vitosella täydellinen sohva, milloin designer-vaatteita). Itselleni ei ikävä kyllä jäänyt tällä kertaa mitään käteen, mutta kirppis oli suuri ja hinnatkin ihan kohtuulliset. Porukkaa oli paljon. Niin se taitaa olla, että pienempienkin paikkakuntien tarunhohtoiset löytönurkat alkavat olla historiaa...

(Joskus mietin, että jos saisin aikakoneen, en ehkä menisikään 20-luvun Pariisiin vaan 90-luvun alun Suomeen. Tekisin kirppiskierroksen kaikilla pikkupaikkakunnilla ja ostaisin 50 markalla hirveän läjän kotimaista designia ja lasitavaraa, jota pidettiin tuolloin suunnilleen ongelmajätteenä. Olettaen tietysti, että ne mahtuisivat mukaan aikakoneeseen. No... ehkä menisin kuitenkin sinne 20-luvun Pariisiin.)

Seuraavalle Salo-visiitilleni jäi vielä kenkäkauppa, jossa eräät Helsingin-kollegani kuulemma piipahtavat tasaisin väliajoin pääkaupungista saakka. Sunnuntai ei siis ollut tässä mielessä paras päivä piipahtaa uudessa kaupungissa, mutta kotimaanmatkailullehan pyhäpäivä on aina mitä otollisinta aikaa!

Kommentit

waitingforu96 (Ei varmistettu)

Lähikuntamme, pienempi paikkakunta: 55 000 asukkaan Salon kaupunki.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hmmjaa, mä en oikein vieläkään osaa nähdä näitä kuntaliitosasioita niin, että pikkukaupungit muuttuvat yhtäkkiä metropoleiksi. Asukasluku tuplaantuu, mutta keskusta ja palvelut pysyy samankokoisina. Halusin vaan kertoa, että mulla oli kiva päivä Salossa, anteeksi jos loukkasin. 

ellis6 (Ei varmistettu)

55000 asukkaan kaupunki ei oo edes Suomen mittakaavassa kovin iso, joten miksi tästäkin pitää nyt taas loukkaantua? :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä mustakin 55 000 asukasta tarkoittaa ehdottomasti pikkukaupunkia. Suomessa pikkukaupunkeja ovat mun mielestä about kaikki kaupungit paitsi Helsinki ympäristöineen. Turku ja Tampere ovat ehkä keskikokoisia Suomen mittakaavassa, mutta en kyllä turkulaisena vedä herneitä nenään, jos siitä puhutaan pikkukaupunkina, sillä sellaiselta se ainakin musta tuntuu - niin hyvässä kuin pahassa :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Mustakin Turku on ihana just siksi, että se on niin pieni :) Tää koko kommenttiketju on jotenkin hämmentävä - eikös se nyt ole fakta eikä mielipide, että Salo on Turkua pienempi :D

Muutuli (Ei varmistettu)

Hyvä juttu kotikaupungistani! Kiinnostaisi tietää, mitä kenkäkauppaa ystäväsi suosittelivat.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Mä en muista sen nimeä, mutta oiskohan se alkanut Z:lla? En ole siis koskaan käynyt siellä, kollega vaan vuolaasti kehui!

Miia K. (Ei varmistettu)

Kenkäkauppa on varmasti ollut Zapato (http://www.zapato.fi/).
Itse en ole koskaan ko. kaupassa vieraillut, mutta entisenä salolaisena ja nykyisenä turkulaisena olen myös kuullut monilta turkulaisilta sekä kauempanakin asuvilta, että Zapatoon tehdään retki säännöllisin väliajoin, koska valikoima on täysin vertaansa vailla.

tähti (Ei varmistettu)

Kenkäkauppa Zapato, suosittelen vierailemaan. Ihania kenkiä ja vaatteita!! Kiva, että löysit Salon ja kerroit siitä muillekin ;)

tiisalo (Ei varmistettu)

Mikä oli tuo kakkupala minkä söit toisessa keksissä, näyttää niin hyvältä?

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Pekaanipiirakka :) x

Turkulainen (Ei varmistettu)

Salosta löytyy vaikka mitä: juuri ihana Zapato, askartelupuoti Mulperi, Lahja ja herkku Murena, muotiliike Elisabeth, jossa on aivan mahtavia hattuja ja monta muuta kivaa pikkupuotia. Lisäksi kesällä suosittelen katsastamaan Teijon ja Mathildedalin ympäristöt =)

Mökkiläinen (Ei varmistettu)

Salosta löytyy vaikka mitä, Lillan (hurmaava sisustuskauppa), helmipuoti Helmiäinen (helmiä ja korutarvikkeita ja valmiita koruja), Alman Puoti (lankoja ja nauhoja ja nappeja), Trendi (laukkuja), Kikan kukka (monipuolinen kukkakauppa sisustustavaroilla). Suosittelen kiertämään ihan arkipäivänä kaikki kivat pikkukaupat!

KT (Ei varmistettu) http://kauneuskoetuksella1.blogspot.fi

Kiitos muistutuksesta :) Olen kerran käynyt Salossa museossa hienossa valokuvanäyttelyssä, siihen on jäänyt visiittini. Junalla päsee 20 minuutissa, joten seuraavan kerran kun on vapaapäivä lähden - tadaa! - Saloon :) Kotimaanmatkailu kunniaan.

Jeba
Tuuliajolla

Salo ah, kotikaupunkini mun! <3 en nyt voi oikein vinkata enää mistään, sillä kaikki mainittiin jo edellä. Paitsi hei, yks vaatekauppa mikä kannattaa myös katsastaa on Marttila, löytyy siitä Zapaton vierestä. Sielläkin ihan kivoja vaatteita jos halajaa vaikka jotain Gantilta tai haluu muuten vaan käydä katsomassa. :) Zapatoa suosittelen, ehdottomasti kannattaa käydä!

Hyviä Salo-vinkkejä täällä, pitää pistää muistiin! Teijolaisen vaimona käyn Salossa monia kertoja vuodessa, mutta taidemuseossa olen käynyt kerran - ja kaikki muu olikin sitten uutta.

Bea (Ei varmistettu)

Ja Esterin työhuone Esterinkadulla. Neljän käsityöläisen kierrätysmateriaalista tekemiä vaatteita joko valmiina tai mittatilaustyönä edullisesti. Mun suosikki.

varattu nimimerkki (Ei varmistettu)

Olipa hauska postaus! Mulle Salo on paikka, jossa käydään hakemassa viikon ruokatarpeet matkalla mökille, kiva lukea kaupungista vähän toisesta vinkkelistä :). Toivottavasti flunssa on lopullisesti selätetty!

varattu nimimerkki (Ei varmistettu)

Olipa hauska postaus! Mulle Salo on paikka, jossa käydään hakemassa viikon ruokatarpeet matkalla mökille, kiva lukea kaupungista vähän toisesta vinkkelistä :). Toivottavasti flunssa on lopullisesti selätetty!

Annne (Ei varmistettu)

Ihana nimi kahvilalla, menisin jo pelkästään sen takia Saloon!

apple (Ei varmistettu)

parahin eeva,

blogisi on dynamiittia!

DYNAMIITTIA.

Eeva Kolu

Haha kiitos ihana! xx

PedaPiia
Pedapulinaa

Eeva, mitä itse pidit näyttelystä? Olisko ajoretken arvoinen?

Eeva Kolu

Musta oli ehdottomasti!

EE (Ei varmistettu)

Kivan positiivinen postaus kotikaupungistani:) Salolaisena ei tällä hetkellä ole kovin helppoa kaupungin tukalan tilanteen vuoksi, mutta ei saisi unohtaa näitä helmiä tässä kaupungissa :)

Seikkailija (Ei varmistettu)

Niin paljon kaikkea kivaa Salossa, että kannattaa tehdä visiitistä parin päivän mittainen. Yöpymispaikaksi suosittelen Hotele Fjalaria (www.fjalar.fi), aivan ihanan viihtyisä pieni hotelli jossa hyvä palvelu. Talolla mielenkiintoinen historia liittyen Saloraan ja Nokiaan. Lisäksi 30.11. on aukeamassa uusi outlet myymälä Mega Areena Astrum-Keskukseen (ent. Saloran/Nokian tiloihin).

Mminna (Ei varmistettu)

Ehdoton suosikkiblogini tämä sinun omasi! Eilen vapaapäivän aamuna otin kupin aamuteetä ja istuin lukemaan uusinta päivitystäsi. Ex tempore -meiningillä päätin lähteä Saloon (meiltä alle 1 h ajomatka) ja hyödynsin joitain näitä vinkkejä (esim. Kahvila Keksi oli ihana!).

Yksi kiva paikka kyseissä kaupungissa oli myös Radiokirppistä vastapäätä oleva Kikan kukka ja lahja. Vanhaan puutaloon perustettu suloinen kukkakauppa, josta löytyi myös kivoja sisustusjuttuja. Ostin mukaan amarylliksen, joka pakattiin 20-luvun sanomalehtipaperiin :)

phocahispida

Hauskoja nämä "maakuntakierrokset" ja aikamoinen teos tuo lautanen!

P.S. Isänpäivän lahjakori-ideaksi jotain kotimaista:
http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/11/01/lumoava-isanpaivaarvonta/

Emiliamariah (Ei varmistettu) http://emiliamariah.blogspot.fi/

Kiva juttu Salosta! Itselle kun Salo on ollut vain sellainen "läpiajopaikka" eikä olekaan koskaan tullut mietittyä jos siellä olisikin jotain mielenkiintoista koettavaa. Pitäisi enemmän vaan pysähtyä ja huomioida ympäristöään, eikä aina vaan ajella kaiken ohi.

Joannaxcvbn (Ei varmistettu)

Hei.
Ihanaa, että luin tämän postauksen ennen kun lähdimme katsomaan Lammin näyttelyn - tuli nyt käytyä Toisessa Keksissä (juustokakku, smoothie, nam) ja myös Design Hillin kahvilassa (mozzarellasalaatti, ok) ;)
Mikä oli mielestäsi Lammin tauluista paras? Tai top kolme :) itse pidin Glamourista (keltaisella taustalla nainen selin ja sivuprofiili) ja Pariisittaresta ehkä eniten.

Ninnumaaria (Ei varmistettu) http://livinupanotch.blogspot.fi

Oi Salo, kotipaikkani! Zapato ja Marttila ykköset, ja niiden vieressä myös ihana kahvila Maku. Turkulaisena kannattaa muuten joskus käydä tsekkaamassa Salon muutakin kulttuuritarjontaa. Siinä Veturitallin lähettyvillä myös Teatteri Provinssi, jossa jatkuvasti hyvää teatteria! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.