Paljon vois sanoa

Viime päivien perusteella paljon vois sanoa.

Muutoista ja muutoksista, ystävistä ja auttavista käsipareista, sähkösopimuksista, vakuutussopimuksista, nettisopimuksista (ihmeelliseksi on mennyt tämä nettiyhteyksien maailma).

Paljon vois sanoa rähjäisistä seinistä, suoraan lattiaan naulatuista koiran ruokailualustoista ja vessanovista, jotka eivät mene kiinni. Käsiin lahoavista pattereista, kylmistä varpaista ja lampuista, jotka pysyvät seinässä strategisesti asetellun teemukin ansiosta.

Paljon vois sanoa siitä, miten hyvää se kaikki tekee, opetella sietämään keskeneräisyyttä. Katsoa kaapin paikkaa ja todeta, että siinä ei ole kaappia. Siihen ehkä tulee kaappi, joskus. Siihen asti pärjätään ilman, ja jumalauts että pärjätäänkin, hienosti.

Paljon vois sanoa siitä, miten jännää on opetella nukkumaan keskellä sänkyä.

Mutta tyydyn sanomaan vain yhden asian: mulla on kakluuni!

KAKLUUNI!

Tästä olen unelmoinut niin kauan kuin olen tiennyt, mikä on kakluuni. Samaten kuin siitä, että asuisin jugend-talossa, sellaisessa vähän hassussa jonka seinässä lukee talon nimi lihavilla kirjaimilla. Nyt asun juuri sellaisessa talossa.

Paljon vois siis kai sanoa unelmistakin, siitä kuinka ne joskus toteutuvat mitä koomisimmilla ja ironisimmilla tavoilla. 

Mutta ihan naatiksi vetää ihmisen tämmöinen tohina. Nyt menen nukkumaan rähjäisten seinieni suojaan. Kun herään, tervehdin ensimmäiseksi kakluunia ja sitten Helsinkiä.

Kommentit

Ammi

Oi, aivan ihana!

Maria/Dejiss (Ei varmistettu) http://dejiss.blogspot.com

EIKÄ ! ihana <3
nautinnollisia aamuja (ja muitakin vuorokaudenaikoja) kakluunin kanssa :) hihii.

t. yks toinen kakluunihaaveilija...

Kakluuni!! Ah! 

satul (Ei varmistettu)

Mielettömän ihana uuni!
Kyllä tuon takia kestää muutaman strategisesti sijoitellun teemukin tai puuttumattoman kaapin! Kylmiin varpaisiin auttaa villasukat. Sydämeen ei, mutta siihen auttaa toinen asia - aika.

Eeva Kolu

Joo todellakin, tässä kämpässä ei pienet eikä oikeestaan isotkaan viritelmät paljoa harmita, kun on jotain noin ihanaa huoneennurkassa :)

pilkahduksia

Oikea asenne! Yritän omaksua saman huomisaamuna luennoille palatessani ja ammentaa ihanuutta arkeen palaaviin päiviini. Ja ihanuutta toivon sullekin!

Sazu (Ei varmistettu) http://14islands.blogspot.se

Itsekin olen päässyt elämään tuota jugend-unelmaa, ja siinä kimppakämpässä oli kakluuneja kaksin kappalein. Niiden äärellä parannettiin maailmaa (kirjaimellisesti, kierrätettiin talouden paperiroskat ja kartongit polttamalla ne uunissa), lämmiteltiin kylmiä sormia ja varpaita, juhlittiin meksikolaishenkisiä pikkujouluja ja vietettiin yhtä elämäni ihanimmista ajanjaksoista.

Kyllä vaan kakluunin kanssa samassa asunnossa majailevat ovat onnellisia ihmisiä.

Eeva Kolu

Näitä kaikkia odotellessa, etenkin noita meksikolaisia pikkujouluja! Tosin puiden ja roskien polttaminen on kielletty - kynttilöiden onneksi ei :)

blääh (Ei varmistettu)

Miten nää tekstit on päivä päivältä tätä samaa? Sun blogi on hujauksessa muuttunut ja sitä myöten lukijana tuntuu että säkin olisit muuttunut radikaalisti. Ei jotenkin jaksa enää lukea näitä ironisia eh heh-tekstejä. Kylläpäs sitä nyt pärjätään hienosti, kun jugend-talossa pärjätään ilman kaappia ja vaikka tavarat on vähän levällään. Eikai kellään ole hetkessä tavarat tiptop muuttaessaan kakkosasuntoon. Odotan, että pääset tämän vaiheen yli ja kirjoittaisit taas jotain oikeasti kiinnostavaa..

Eeva Kolu

Jeps, vaiheita tulee ja vaiheita menee. Silloin kun remontoidaan kirjoitetaan remontista, silloin kun matkustetaan kirjoitetaan matkoista, ja silloin kun muutetaan kirjoitetaan muutoksista. Harmi jos et tykkää, toivottavasti löydät kiinnostavampaa luettavaa ja oikein onnellista vuoden alkua :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei saa muuttua mutta jos muuttuu niin se ei saa näkyy blogissa!!! Jos on vaikea vaihe niin sen yli pitää päästä äkkiä, ei siks että toivottaisiin parempia fiiliksiä kellekään vaan siks että lukijoilla olis taas kiinnostavaa lukemista...

Tsemppiä kaikille joiden elämässä muutoksen tuulet puhaltaa, meille nää tekstit on helmiä.

Marika/madeinlakeus (Ei varmistettu) http://lakeus.blogspot.com

Ja minä kun juuri tallensin yhden näistä "samaa" olevista testeistä kirjanmerkkeihin. Niin hyvä ajatus ja tunnelma siinä oli. Mun mielestä siinä siis oli jotain kiinnostavaa. Kuten tässäkin tekstissä.

Siitä ei oikeasti hyvää jälkeä tule, mikäli ryhtyy kirjoittamaan siitä, mitä olettaa muiden haluavan kuulla. Kyllä sen lukija huomaa, mistä kirjoittaja on oikeasti fiiliksissä ja mikä on aitoa. Siispä parempi kirjoittaa, mistä itse tykkää ja lukijoina ovat ne, joita se kiinnostaa. Kätevää!

Mildred (Ei varmistettu)

Mä en ole ikinä tajunnut ihmisiä, jotka suhtautuvat blogeihin ikään kuin bloggaaja olis palvelun tuottaja ja lukija olis sit niinku asiakas : )

Senja x (Ei varmistettu) Http://tiaraliving.blogspot.com

Kyllä! Asiat tärkeysjärjestykseen, kyllä kakluuni on silloin mitalisijoilla. Onnea kakluunille hyvästä kämppiksestä!

LinaS
iivents

Uuni kuin unelma ja haaveet, ah! 

Oih ja vielä valkoinen kakluuni! Rakastan kakluuneja, mutta en niinkään paljon esim. myrkyn vihreitä ja ruskeita kakluuneja :)

Eeva Kolu

Hihii no siinä olet kyllä oikeassa, joskus ne on aikamoisia ilmestyksiä! Kävi mieletön säkä tuon kauniin valkoisen kanssa :)

Mindeka
Ma-material Girl

Ihanaa! Paljon onnea uudesta asunnosta! JA KAKLUUNISTA!

annaandandyathome
A&A at HoMe

Kaunis kakluuni onkin !  Mä haaveilen monesti jugend-talossa asumisesta myöskin, mutta erityisesti niiden leveiden ikkunalautojen takia :)

Eeva Kolu

Joo leveät ikkunalaudat, ah! Tosin tässä mun kämpässä ne on keskeltä halki :D

pinja_p
Kun elämä hymyilee

eikä sä oot niin paras! kakluunit on rakkautta, helsinki on rakkautta ja jonain päivänä saan toivottavasti nauttia niistä yhtä paljon kuin sinä nyt :)

 

hyvää uutta viikkoa, älä palellu helsingin talvituulen tuivertaessa hrrr

Eeva Kolu

Kauheesti rakkautta, kiitos! Vähän kyllä tänään paleli, mutta niin ois varmaan palellut Turussakin :)

blääh? (Ei varmistettu)

Tavallaan samaa mieltä nimimerkin blääh kanssa, jostakin muualtakin luin että bloggarin tekstit ovat nykyään "sarasvuomaisia". Toisaalta mistäpä muusta bloggari kirjoittaisi kuin omasta elämästään ja fiiliksistään ja nyt on tällainen vaihe ja tällaiset fiilikset. Toivottavasti bloggarilla on muutoin kaikki hyvin, ettei tämä ole pakotettua tsemppiä, jotta itsekin uskoisi että kyllä tästä selvitään/kyllä tässä pärjätään..

Eeva Kolu

Niin no, elämässä voi tulla sellaisia hetkiä, kun joutuu vähän vakuuttelemaan itselleen, että kyllä tästä selvitään ja kyllä tässä pärjätään. Tietty osa lukijoista tuntuu haluavan, että feikkaisin täällä jotain täydellistä elämää, jossa on aina hauskaa ja ihanaa ja aurinkoista. Suurin osa kuitenkin tuntuu arvostavan sitä, että saa ihan rehellisesti kirjoittaa siitä, että joskus on sekopäisen mahtavaa, joskus on tylsää, joskus mietityttää ja joskus surettaa.

blääh? jatkaa (Ei varmistettu)

Ja vielä lisäyksenä edelliseen; vilpittömästi siis toivon että kaikki on hyvin <3 tarkoitin vain sitä, että tämän tsempin toistamisesta tulee helposti sellainen fiilis, että toistetaan jotain positiivista elämänasennetta jotta itsekin uskottaisiin siihen.

Tasaraita

Joskus positiivisen elämänasenteen toistaminen nimenomaan on tarpeen. Kun mietityttää että selvitäänkö tästä, mitä tapahtuu, olenko onnellinen, tulenko ikinä onnelliseksi. Omilla ajatuksilla ja asenteelle on suurempi voima kuin moni kuvitteleekaan.

Joskus voi toki hokea että kaikki on perseestä. Miksi mulle kävi näin? En ala. Mutta pidemmän päälle noihin fiiliksiin jääminen ei vie ketään eteenpäin.

Minun mielestä on hienoa että yrittää nauttia edes niistä pienistä hyvistä asioista elämässä jos suuremmat kuviot on vielä auki. Meistä jokainen voisi miettiä että mistä asioista iloita ja olla kiitollinen omassa elämässä, sen sijaan että miettii mitä kaikkea puuttuu tai mikä on huonosti. Vinkkinä voin sanoa että lisää omaa onnellisuutta kummasti.

Eeva Kolu

Näinpä näin :)

Stella Harasek (Ei varmistettu) http://www.stellaharasek.com

Hassu ajatus, että bloggaajalla olisi velvollisuus toimittaa blogiaan kuin aikakauslehteä, totutulla konseptilla tietylle kohderyhmälle. Kiinnostavimmat blogit elävät kirjoittajiensa elämän mukana ja se vasta onkin taitolaji, että osaa pukea ajatuksensa sanoiksi silloinkin kun ne eivät välttämättä ole selviä itselleenkään.

blää (Ei varmistettu)

Ei ole, mutta eivät lukijatkaan ikuisia ole jos sisältö muuttuu paljon tai huonoon suuntaan.

Eeva Kolu

Jeps, mutta aika kehnoksi menee varmaan blogin sisältö ja fiilis, jos alkaa kirjoittaa jotain mitä ajattelee lukijoiden haluavan lukea, sen sijaan että kirjoittaisi siitä, mistä itse sillä hetkellä haluaa?

maipenrai (Ei varmistettu)

Onneksi kenenkään ei ole pakko lukea blogia, joka ei kiinnosta. Eikös ole hienoa? Internet on täynnä blogeja. Toivottavasti joukosta löytyy jotain kiinnostavaa sinulle! Itse ajattelin jatkossakin lukea tätä blogia, joka on loistavasti kirjoitettu, älykäs ja elämänmakuinen. Aitous muutoksineen on kiinnostavaa. Teeskentely sitä vastoin saisi ainakin tämän lukijan katoamaan. Rehellinen elämänmakuisuus muutoksineen sen sijaan ei.

Vierailija (Ei varmistettu)

Musta tuntuu, että hämmennystä aiheuttaa just se, että "paljon vois sanoa" - osuva otsikko tällä postauksella - mutta haluat mieluummin jättää sanomatta.

En usko, että ihmiset utelevat asioistasi pahalla tai tarkoittavat tungetella, ainakaan suurin osa. Kaikesta ei ole pakko kirjoittaa, tietenkään. Lukijoiden voi kuitenkin olla vaikea ymmärtää heilahteluja, jos ainut muutos josta kirjoitat on muutto Helsinkiin.

blää (Ei varmistettu)

Nimenomaan näin. Eikä minulla mitään positiivisuutta vastaan ole, mutta näistä tulee jotenkin teennäinen ja itseääntoistava fiilis. Tuntuu, että meininki ei ole enää niin aitoa kuin ennen.

Eeva Kolu

Ymmärsinkö oikein, että olet se sama kommentoija, jota ärsyttää että kirjoitan eri jutuista kuin ennen, ja toivoit että "pääsen pian yli tästä vaiheesta jotta voin kirjoittaa jotain (sinua) kiinnostavaa", ja samaan aikaan harmittaa, kun meininki ei ole "aitoa"? Musta tässä on nyt pieni ristiriita :) Ehkäpäs aitoa onkin just nyt se, että nämä asiat pyörii tällä hetkellä mielessä ja tässä tilanteessa huvittaa kirjoitella niistä. Vähemmän aitoa olis kai se, jos kirjoittaisin vain sellaista mitä ajattelen jonkun lukijan haluavan.

blää (Ei varmistettu)

Ei ole ristiriidassa. Käsitit vain ensimmäisen kommenttini ihan väärin. En tarkoittanut että haluaisin aina vain samaa kaikki hyvin-tyylistä settiä. Mutta mielestäni et kirjoita NYT aidosti. En siis tarkoita että elämänmuutoksellasi olisi minulle väliä, vaan sillä miten kirjoitat. Kirjoitat ironisesti ja leikitellen, ja sitä samaa koko ajan toistaen. Rivien välistä olen näkevinäni että ajatuksesi on jotain muuta kuin mitä kirjoitat nyt. Se vaivaa. Aiemmin en tuntenut sellaista ristiriitaa. Ja ei tietenkään pidä kirjoittaa kuin mitä itse haluaa, mutta jos lukijasta tuntuu että aitous, se että sanotaan niinkuin on, katoaa, niin se eri asia.

Eeva Kolu

Hmm, kommenttisi sisältö oli tiivistettynä "olet muuttunut, toivottavasti pääset pian yli tästä vaiheesta ja kirjoitat taas jotain kiinnostavaa". Mikä tuntuu vähän hassulta toiveelta, jos peräänkuulutetaan nimenomaan aitoutta. Ehkä tässä tilanteessa ei voi voittaa, voi vain toivottaa hyvää päivänjatkoa :)

blää (Ei varmistettu)

Oon kyllä ihan monttu auki, kuinka raivolla ihmiset suhtautuu näihin kommentteihin. Come on, mulla oli mielipide ja halusin keskustella asiasta! Eevakaan ei näköjään juuri poikkipuolista sanaa siedä kun vastaukset on ihme tylytystä. Kommenttini ei lähtenyt mistään pahasta, kai ymmärrät että jos on lukenut pitkään jotain blogia niin sitä elää mukana. Olin aistivinani jotain mitä ei kai sitten ollutkaan, luoja tietää jos tietää. Rauhaa ja rakkautta vaan kaikille!

Vierailijaelsa (Ei varmistettu)

Kertoo kaiken olennaisen sinusta ja keskustelutaidoistasi, jos olet aidosti sitä mieltä että itse olet ollut tosi kivalla mielellä liikenteessä ja kaikkien muiden vastaukset on ollut "tylytystä" :D :D :D Eevakin vastaillut todella asiallisesti ja hillitysti. Älä aloita muiden kritisointia jos et itse kestä tippaakaan poikkeavia mielipiteitä.

Eeva Kolu

En ole missään vaiheessa paheksunut tai valittanut siitä, että ihmiset kyselevät tai että ihmisiä kiinnostaa :) Mutta en myöskään painostuksenkaan alla kirjoita täällä asioista, joista en just nyt halua kirjoittaa.

 

Blähääh? (Ei varmistettu)

Niin, siitä tämä kiinnostavien asioiden penääminen (joka käsitettiin ilmeisen väärin) varmaankin lähti, että joitain ihmisiä tällainen vaguebookkaaminen alkaa varmasti pidemmän päälle ärsyttää, varsinkin kun se alkaa olla jo otsikkoa myöden alleviivaavaa. Tokikaan ei tarvitse kirjoittaa mistään mistä ei halua, mutta onhan se hassua silloin tanssia jatkuvasti juuri sen asian ympärillä.

Nuunu (Ei varmistettu)

Oho, onpas täällä kommenttiboksissa ollut räyhäkkää menoa. :O Minusta on luonnollista, että blogi muuttuu jos Eeva muuttuu. Tämä on kuitenkin yhden ihmisen elämää seuraileva blogi, jossa näkökulman määrittää kirjoittaja. Ei ole olemassa mitään "kaikki mitä rakastin"-tuotetta, on vaan Eeva ja Eevan blogi.

Mutta sitten sitä mitä olin tulossa kysymään (ja rohkaistun silti kysymään vaikka kommenttiboksissa olikin yllättävää menoa). Oikealla ylhäällä lukee: Turkulainen toimittaja, joka rakastaa kukkia ja puhdasta pyykkiä. Vieläkö kuvailisit itseäsi niin? ;)

Ps. peukut kakluunille, se on kaunis

Eeva Kolu

Kukkia ja puhdasta pyykkiä rakastan, turkulainen olen kiukullakin vaikka Helsinkiin muutin - mutta ehkä esittelyteksti kaipaa tosiaan pientä päivitystä :)

blää (Ei varmistettu)

Tarkoitus ei ole olla "räyhäkkä". Mutta eikai lukijoidenkaan tarvitse aina sievistellä loputtomiin? Joskus on tarve meilläkin avata suunsa, ja keskustella asioista. Ja joo kakluuni on hieno, mihinkäs siitä pääsee.

terttunen (Ei varmistettu)

Onnea uuteen kotiin.

Keskeneräisyyden sietäminen tekee elämästä paljon helpompaa. Yksi stressin aihe vähemmän. Ja paras koti syntyy ajan kanssa kun hankkii sitä mitä oikeasti tarvitsee sitten kun löytää todella mieleisen.

Ihmettelen myös miksi joku olettaa että bloggarin olisi pakko pitää jotain "kaikki on niin ihanaa-kulissia" yllä. Olet sinäkin vain ihminen jonka on oikeus sanoa et aina ei ole niin kivaa.

Kait sille haljenneellekin ikkunalaudalle voi kynttilän laitta? :-)

blää (Ei varmistettu)

Siitä ei ole missään vaiheessa ollut kysymys, Eeva vain käsitti kommentin eri lailla mitä se oli tarkoitettu.

elliina (Ei varmistettu)

Muutto, kakluunin ihastelu Ullanlinnassa ja uudet suunnat elämässä kuuluu myös tän lukijan elämään. Blogien vaikutus on kyl hämmentävä, tuntuu ku oma elämäntilanne ois paljon siedättävämpi ja salonkikelpoisempi kun lukee lempibloggaajan olevan suht saman tyyppisessä:) Vaikka onkin sisustajaihminen on yhtäkkiä jopa aika helpottavaa löytää itsensä elämässä ilman valtavaa määrää tavaraa eikä meneillään yhtään sisustushaavetta. Ite uskon siihen, että on elämäntilanteita joissa keskitytään omaan sisäiseen itteensä ja sosiaalisiin juttuihin. Ja on elämäntilanteita joissa herää "pesänrakennusvietti" ja ruvetaan puunaamaan myös ulkoisia puitteita.

Mukavaa alkavaa vuotta sulle ja kiitos huipusta blogista:)

mikko rekisteröimätön (Ei varmistettu)

KEVYESTI RULLAILLEN!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, antakaa ny olla! Jutut tulee, jutut menee. Välillä yhenlaista, välillä toisenlaista. Sitte voi klikata ittensä muualle jos ei jaksa lukee. Keskustelua seuranneena en ole keksinyt mitään, missä tää bloggaaja olis toiminu jotenki väärin tai huonolla maulla tai mitään lukijoitaan kohtaan...Koska hän pysyttelee korrektina, kuten kuuluuki, ni sanon nyt tässä hänen puolestaan: mitä hittoa Eevan parisuhdeasiat teille kuuluu!!!

blääh (Ei varmistettu)

Ihmiset on uteliaita, se tuskin tuli kenellekään yllätyksenä. Eikö olis outoa jos ketään ei kiinnostais? Eeva on päättänyt hiljetä täysin ja se hänelle sallittakoon. Mutta lukijat ei välttämättä hiljene noin vain.

Huoh (Ei varmistettu)

Ei näköjään. Annathan myös muille tilaisuuden mielipiteeseensä. "Lukijat" kuulostaa siltä kuin kirjoittaisit kaikkien puolesta, näin ei kommenttien perusteella ole.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.