Postikortteja kesä-Suomesta

Terveisiä kesä-Suomesta!

Täällä on ihanaa.

Ollaan uitu ja sää on hyvä.

Lämpötila on + 26'C. Ollaan syöty jäätelöä.

Tunnen enää yhden ihmisen, joka lähettää reissuilta postikortteja, appiukkoni. Kortissa on maisema ja yleensä siinä lukee "terveiset paikasta x". Ja aika usein se tulee perille myöhemmin kuin appiukko. Hymyilyttää joka kerta.

Minä haluaisin olla ihminen, joka lähettää reissuilta postikortteja, mutta en ikinä lähetä (koska en tiedä kenenkään osoitteita ja muutenkin).

Nyt lähetän teille kaikille 17 postikorttia uudesta lempilomakohteestani, kesä-Suomesta.

Kuvitelkaa tämä teksti näiden kuvien kääntöpuolelle mahdollisimman pienellä käsialalla kirjoitetuksi, niin, että olen joutunut vähän valtaamaan tilaa jo osoiteriviltäkin ja tavuttamaan ainakin kaksi pitkää sanaa väärin.

Postimerkissä on kukkia tai Muumi.

Yhtenä päivänä nähtiin nukkuva joutsen.

Täällä on tosi kaunista.

Mutta nyt täytyy jo mennä. Nähdään pian, 

terveisin Eeva

 

Kommentit

sanumaria

Naantali <3

Eeva Kolu

Todellakin, Naantali <3

sanumaria

Tuli ihan koti-ikävä kuvia katsellessa, voi kun pääsisi uimaan Nunnalahteen ja heti! Vaikka paras uimaranta löytyykin silti Lappalaisten kallioilta :)

Eilisen lupaukset

Lähetän kortteja matkoilta. Myös itselleni. Ennenkaikkea itselleni, mutta myös muille. Harkitsen, että yrittäisin etsiä laatikkoa, joka on juuri sopiva postikorteille, ja tekeväni sitten "kortiston". Tai jos oikein järjestelmälliseksi heittäytyisin, voisin printata valokuvat, tehdä niistä albumin ja laittaa myös kortit albumiin, ajallisesti oikeille paikoilleen. Ehkä sitten, kun joku keksii miten järjestelmällisyysgeeni käynnistetään aivoissa.

Haaveilen siitä, että saisin printattua matkoilta itse ottamani valokuvan/-kuvat, ja lähettäisin niitä ihmisille ostettujen sijaan. Tämä postaus on varsin lähellä sitä (vaikka onkin netissä eikä printattuina, tykkään hypistellä kaikkea), ja kuvat ovat ihania, kesä on ihana ja kesästä kuuluu nauttia. 

 

Marrrja (Ei varmistettu)

Tiesitkö, että Postin sivuilta voi lähettää postikortteja omista kuvista :) Lähettelin niitä vaihtoaikanani keväällä 2010 kun lentoliikenne ja -posti takkusi Euroopassa. Kuvan pitää kyllä olla hyvälaatuinen ja tarkka, jotta kortista ei tule pikselimössöä.

Eilisen lupaukset

Mitämitä? Ihanko totta?

Pitääkin käydä katsomassa, kiitos vinkistä!

hiinanna (Ei varmistettu)

Tsekkaa myös älyluuri-app Postagram - ihan tajukätevän olonen sovellus, jolla voi lähettää kännykällä postikortteja. Mondossa oli siitä just maininta, en oo itse ehtinyt kokeilemaan :)

Uusi Aamu (Ei varmistettu) http://uusiaamu.blogspot.com

Kiitos näistä terveisistä. Suomi on kaunis. Ikävä.

illuusia (Ei varmistettu) http://illuusiasworld.blogspot.com

Tuo mustavalkoinen kuva jossa on pojat laiturilla on aivan ihana!

phocahispida

Siis minä lähetän aina joka paikasta postikortteja. En aina kaikille vaan vähän vaihdellen eri tyypeille, läheisimmille toki aina. Ja se on tosi kivaa. Olen muuten juuri sitä ihmistyyppiä, joka sepostaa parin lauseen sijaan koko kortin täyteen kuulumisia pikkiriikkisellä käsialalla.

Ihania kesätunnelmia välittyy kuvien kautta tänne asti. Minullekin tuli ainakin omista juhannuskuvista mieleen, että jostain niistä olisi saanut teetettyä postikortinkin lähetettäväksi.
 

Tunnetilan Nina (Ei varmistettu) http://ninan-tunnetila.blogspot.fi/

Minä lähetän vielä reissuista postikortteja. Vanhemmilleni kortteja lähtee satunnaisesti, yleensä pidemmiltä reissuilta, mutta AINA, ihan jokaiselta matkalta lähetän kortin pienelle kummipojalleni. Olen tehnyt näin hänen syntymästään saakka ja kuulema nykyään jos postilaatikosta paljastuu kortti jonka saajariviltä hän osaa itse tavata etunimensä hän kiljaisee: "Ninaaaaaaaa!!!" Näen maailman ihaninta pikkumiestä ihan liian harvoin. Toivon siis että voin edes noiden korttien avulla olla mukana hänen elämässään vähän useamminkin. (Onneksi matkustelemme paljon. :))

repe (Ei varmistettu)

Tämä on upea blogi! Tosin postikortti-postauksesta tuli ärsyttävä olo. Sait korttien lähettämisen kuulostamaan typerältä. Ei se ole sitä. Se on hauskaa. Koska kortin saaminen on aina hauskaa! Ehkä ymmärsin väärin ja olen itse typerä.

Eeva Kolu

Heh, asiat voi näemmä ymmärtää täysin päinvastaisella tavalla, kuin oli tarkoitettu.

Vierailija (Ei varmistettu)

höh, postikorttien lähettäminen rocks! kohteesta riippuen kortteja lähtee vanhemmille, isovanhemmille, siskolle ja kavereillekin. kauempaa useammille, lähempää muutamille. jotenkin matkalta jää jotain puuttumaan, jos ei saa selailla turistiliikkeiden korttivalikoimia, etsiä postimerkkejä ja -laatikoita. parasta!

Kao Kao

Tykkäsin tosta käsi kädessä -kuvasta. Tosi hyvä sommittelu, ja silti siinä on se jokin, joka antaa sille sielun. Ja nyt mä voisin vihdoin etsiä, että mihin mä tungin järkkärini muuton yhteydessä. Kännylällä pärjää, mut sillä ei voi leikkiä..

Eeva Kolu

 

Hämmentävää.

Tulkitsiko useampi ihminen tämän postauksen niin, että olisin jotenkin dissannut postikorttien lähettämistä?

Tarkoitukseni oli aivan päinvastainen. Postikortit on mahtavia, ja toivoisin, että niitä lähetettäisiin enemmänkin.

Ihmisten välinen kommunikaatio, ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä...  :D

 

phocahispida

Minä ainakin luin juttusi niin, että kortteja olisi nasta lähettää (ja saada), muttei vaan jostain syystä tule lähetettyä.

Kun taas vaikkapa mieheni on sitä mieltä, että korttien lähettäminen on huonolla tavalla antiikkista ja vähän pöhköä, mutta minusta se on vain hyvällä tavalla vanhanaikainen tapa muistaa läheisiään ja lähettää terveisiä. :)

Terhis (Ei varmistettu)

Juu siis kyllä on lukijassa vika jos tästä sellainen fiilis tulee ;) Piti oikein lukea teksti uudelleen, mutten silti löytänyt mitään siihen viittaavaa. Ihania kuvia, nostalgisia tunnelmia. Kiitos.

Auringonpilkut (Ei varmistettu)

Kiitos kortista! Mun kortin postimerkissä oli muumi!

Salma

Kesä-Suomi on paras. Ja postikorttisi valloittavia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin kaunis tuo mustavalkoinen laiturikuva! Tuli ikävä kesä-Suomeen..

Terveiset New Yorkista, täällä on kuuma ja ihan trooppinen kosteusprosentti. Nyt aamullakin ulkona jo 25C! Vähemmän kuin viime viikolla toki, onneksi.Mutta on tämä kyllä upea kaupunki. Rakkain terveisin, Pee

possu (Ei varmistettu)

Postikortit on ihania, ja itse tallennan osoitteet kännykkään sitä mukaa kun kavereilta putkahtelee. Ovat aina matkassa (ja joulukorttistressi "iik, osoite hukassa!!!!" poistunut lähes kokonaan). Niin en ymmärtänyt että olisit dissannut kortteja/korttien lähettäjiä /saajia, vaan päinvastoin, ihania kuvia!

Petriina (Ei varmistettu) http://silkkiasamettia.blogspot.fi

Ihanat kuvat täältä kotinurkilta, kiitos ! :)

Annakaisa (Ei varmistettu)

Herramunjee ku tuli ikävä Naantaliin. Vaikka mulla onkin kaupunkiin viha-rakkaussuhde, niin kuitenkin Naantali on kotikaupunki ja Naantali kesällä on vaan jotakin niin mahtavaa! Kiitos Eeva näistä ihanista kuvista!

Lauuura (Ei varmistettu)

Tulee tässä aamubussissa melkein tippa linssiin kun tuli niin ikävä Suomen kesää! Aivan ihana postaus, rakastan postikortteja, ja lähetänkin niitä vielä:) Asun Etelä-Ruotsissa ja oon nyt tajunnut että Suomen kesää ei kyllä voita mikään, kukaan muu ei ole yhtä innoissaan kesästä ku suomalaiset, tultiin tähän tulokseen suomalaisen kaverin kanssa.. Ikävä kotiin!

Jenn1 (Ei varmistettu)

Postikortit on ihania, lähetän itse aina kaikilta vähänkään pidemmiltä/ kauemmas suuntatuvilta reissuilta kortin kaikille, sisko tekee samaa, appiporukat myös, ainakin yks kaveripariskunta, pikkuveljet (ainakin mummolle) ja nykyään mieskin lähettelee kuulemma kavereilleenkin joskus kortteja. Siskojen kans lähetellään mahdollisimman rumia/korneja kortteja, anoppi valikoi erehtymättömästi kaikkein turisteimman kortin, ja mies valitsee milloin mitäkin. Jääkaapin ovessa on vaihtuva näyttely, otan vanhimman pois uusimman tieltä, mutta jemmaan kuitenkin kaikki, koska niitä lukiessa ja katsellessa tulee aina hyvä mieli. Sitäpaitsi korttien ja postimerkkien valikoiminen on hauskaa, ja varsinkin on hauskaa kirjoitella niitä jossain kahvilassa, ei sähköisiin kortteihin mitenkään saa tehtyä rinkuloita kahvinkupinpohjalla.

RS (Ei varmistettu)

Postikorttien lähettäminen on ihan parasta! Lähetän aina matkoilta, mutta useamman kortin kuukaudessa myös ihan ns. tavallisen arjen keskeltä. Säännöllisin väliajoin käyn santsaamassa ison kasan uusia ihania postikortteja vaikkapa Kiasman kaupasta tai Töölön Paperista (Runeberginkadulla Helsingissä) ja myhäilen jo etukäteen kuka minkäkin kortin ehkä myöhemmin saa.

Idieh
Pa Lazia

Lämpimästi suosittelen kortin lähettämistä seuraavalta reissulta, aloita kevyesti yhdellä ja tarvittaessa siirry käyttämään osoitekirjaa.. Korttien lähettäminen on nimittäin parasta! Parin kaverin kanssa meillä on skaba siitä kuka onnistuu löytämään rumimman kortin ja kun kilpailu on ollut käynnissä kohta kymmenen vuotta, voi kertoa että maailmaan mahtuu monta kamalaa korttia. 

Itselle lähetyistä korteista olen tehnyt "matkaopaskirjan" eli järjestänyt kaikki kortit albumiin (tai oikeastaan kahteen, toinen Euroopalle ja toinen muulle maailmalle) ja tarvittaessa voin tutkia onko joku läheinen ja kaukainen käynyt samalla suunnalla mihin itse matkaan seuraavaksi!

Olen myös elänyt ystävien reilin korttien välityksellä, kun itse jouduin olemaan töissä, sain jokaisesta kaupungista vähintään yhden kortin. Se on rakkautta.

Annama (Ei varmistettu)

Ihania kuvia, ja korttien lähettäminen on kyllä ihana tapa! Itse lähetän niitä täyteen piiperrettyjä kortteja, joita valikoidaan äärettömän pitkään että jokainen saa varmasti hyvän. Viime kesänä reililtä lähti kotona odottavalle avomiehelle kortti jokaisesta kaupungista, ja tuossa ne edelleen komeilevat keittiön kaapiston päässä. Meillä kyllä harrastetaan korttien lähettelyä enemmänkin, ja äiti lähettää pienemmiltä matkoilta myös tekstiviesteinä ihania tunnelmapaloja (sellaisia mitä sinne kortin taa sitten kirjoitettaisiin).

Korttifanaatikko (Ei varmistettu)

Minä lähetän postikortteja joka matkalta. AINA. Yksi parhaista asioista reissussa on valita kortteja ja sitten istua katukahvilaan, puistoon, ravintolaan tai vaikka sinne hotellihuoneeseen ensin valitsemaan, minkä kortin kenellekin lähettää (korttien tulee olla tietty erilaisia) ja sitten kirjoittamaan. Kortteja lähetän perheelle ja ystäville. Keskiverrosti yhdeltä matkalta lähetän noin 10 korttia. Joku voi kauhistella, mutta mulle se on ihan normimäärä. :D

Toivon myös saavani kortteja muilta ihmisiltä heidän matkoiltaan, mutta ihmiset eivät oikein aina innostu asiasta. Pah! Parhaat kaverit tosin tietävät, että minulle pitää lähettää matkaterveiset perinteisellä kortilla, ei tekstiviestillä tai facebook-päivityksellä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Aa ihanaa! Ja sitten voi noista valita että minkä postikortin minä tykkäisin saada :) Kiitos kesä-Suomen kortista ja mukavaa kesän jatkoa Suomessa ja ulkomailla. Rivieralla on kuulemma kaunista. Ehkä sieltäkin lähetät postikortteja?

Omppuli (Ei varmistettu)

Reissusta lähetetyt postikortit ovat parhaita! Siskoni tosin iski ostamansa postikortin suoraan käteen. Se oli hartaasti valittu juuri minulle mutta hän ei ollut ehtinyt lähettää sitä reissultaan. Postia tulee nykyisin niin harvoin, että on ihanaa saada kortti jostain. Surullista kyllä, kavereiden osoitteet ovat nykyisin usein mysteeri :(

Manuela (Ei varmistettu)

Heh, kävin just reilu viikko sitten Naantalissa ja kyllä, lähetän aina kortin äidilleni! Niin nytkin. :) Kannustan tekemään niin, koska siitä saa todella hyvän mielen itsele ja kortin saajalle... :)

Laurel Wreath

En ymmmärrä, mutta jotenkin onnistuin näkemään ensivilkaisulla että tuossa joutsen-kuvassa olisi vaahtokarkki jolla on jalat.

 

Olisko se vaikka nukkumaanmenoaika...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.