rakas remonttipäiväkirja

Raksalla on vihdoin tapahtunut jotain.

 

Katsokaapa: tästä...

 

 

... päästiin tämän kautta...

 

 

... tähän!

 

Seinän kaataminen ei ollut ollenkaan niin työläs juttu kuin pelkäsin. Seinä itse kaatui todella helposti, vaadittiin vain vähän sorkkarautaa ja pari karatepotkua. Paljon isompi työ oli sekä vanhojen ovenkarmien irroittamisessa että sen seinästä jäljelle jääneen tiilin, laastin ja muun moskan roudaamisessa ulos asunnosta. Harvoin sitä tulee kodissaan lapioitua, mutta onpa nyt koettu sekin.

 

 

Ylivoimaisesti isoin haaste oli kuitenkin se laastipöly! Sitä oli kaikkialla: vaatteissa, hiuksissa, keuhkoissa ja sielussa. Illalla suihkuun mennessä sitä löytyi sukista ja pikkareista, sitä tuli ulos kurkusta ja nenästä. No, eipä tarvitse arvailla, miltä tulen näyttämään sitten kun hiukset muuttuvat harmaiksi, se tiedetään tämän remontin perusteella. Pesin iltaisin hiukset syväpuhdistavalla sampoolla kolme kertaa - onnistuin hävittämään kaiken luontaisen kiillon tukasta, mutten silti sitä pölyä.

 

 

Päätimme säästää muutaman satasen roskalavan vuokrassa ja kärräsimme itse peräkärryllä tiilin ja muun moskan kaatikselle. Se vaati viisi tai kuusi lastia, aika monta voimamies-tyylistä karjaisua ja todella monta kipeytynyttä lihasta. Mutta juu, eipä tartte paljon BodyPumpissa käydä, kun kantaa betonitiiliä neloskerroksesta rappusia pitkin peräkärryyn!

 

 

Viime lauantaina meitä oli jeesailemassa poikaystävän isä sekä ystäväni. Ja ikään kuin vapaaehtoisessa avussa ei olisi ollut riittävästi kiittelemistä, apujoukot saapuivat eväskorin kera. Raksabrunssi!

 

 

On mulla vaan paras raksamies - ensin huhkii koko päivän piikkaamassa ja illalla vielä pistää pötyä pöytään! Kertaalleen jo selätetty Coca-Cola-addiktio on taas nostanut päätään tämän projektin myötä. Olkoon vaan elimistöä happamoittavaa ja hampaita reikiinnyttävää myrkkyä, mutta kun mikään ei vaan maistu huhkimisen päälle yhtä hyvältä. Ja juu, ruokavalio alkaa muutenkin osoittaa hälyttäviä raksaantumisen merkkejä. Yhtenä päivänä istuttiin poikaystävän kanssa autossa ja kiskottiin kinkkusiivuja suoraan paketista.

 

Seinän kaatumisen jälkeen työmaalla ei olekaan tapahtunut sitten taas mitään. Turhauttaa. Seiniä ei voi maalata, ennen kuin ne on tasoitettu. Seiniä ei voi tasoittaa, ennen kuin sähkömies on käynyt. Sähkömies ei voi käydä, ennen kuin tiedetään, mitä lattialle tehdään. Ja lattian suhteen ei voida tehdä päätöksiä, ennen kuin joku meitä viisaampi tulee katsomaan sitä. Huoh.

 

Mutta ei se mitään. Toistelen itselleni: kärsivällisyys on hyve, kärsivällisyys on hyve...

 

Kommentit

Nna (Hampaat irvessä) (Ei varmistettu)

Seuraan mielenkiinnolla tätä teidän projektiamme, koska etsimme myös ensimmäistä omaa asuntoa Turusta. Kriteerinä on kävelymatka torille ja koska meillä on vauva, toivoisimme myös parveketta, vähintäänkin hissiä. Remontointia kaipaava asunto olisi mieleen, koska (MIKSI?!) kaikki remontoidut on remontoitu saman, ei-omalta-tuntuvan, kaavan mukaan: mahdollisimman tummanruskea, halpa laminaatti, yksi seinä olkkarissa tapetoitu designers guild -tyyliä jäljittelevällä tapetilla ja rosteriset kodinkoneet keittiössä. Tunnistat ehkä tyylin. Kärsimättömyys on paheena täälläkin. Ja coca-colaa alkoi yhtäkkiä tehdä kamalasti mieli.

Amppeli (Ei varmistettu)

"Patience is the way to understanding which is the key to a happy heart." Näin sanoi Phoebe Joeylle Frendeissä :)

Eeva Kolu

Nna: meillä kävi mahtava tuuri, koska asuntomme on meitä ennen omistanut vanhempi rouva, joka tuntui olevan kanssamme kovin samoilla linjoilla vanhojen talojen remppaamisen suhteen :) Ainoastaan keittiö oli rempattu 90-luvun tyyliin ja lattiana oli tylsä parketti, mutta niistä oli onneksi kivutonta luopua. Onnea etsintään, täällä on tilanne kuitenkin onneksi aika hyvä :) ********** Amppeli: ihanasti sanottu :)

Emma (Ei varmistettu)

videota purkamisesta???! Nimim. Ikuisesti kateellinen kasineljä. Ja onnittelut että ees jotakin tapahtui :) Step by step, uu beibe.

Eeva (Ei varmistettu)

Emma: no se meni aika sillee pikkuhiljaa, että useempi päivä irroteltiin niitä karmeja ja sit se seinä vaan yhtäkkiä alkokin lähteä irti. Se ei ollut yhtään niin dramaattista kuin sun unelmissa, sori muru :D Ei käytetty ees moukaria! Itse MÄSÄX-vaihe kesti noin 5 min kolmen päivän naputtelun jälkeen.

m (Ei varmistettu)

Mulla on takanani pelkkä lasikuitutapetin (ngggghh!!! Miten tiukassa voi tapetti olla) repiminen vanhan talon seinistä, seinien tasoittaminen ja hiominen. Maalaus vielä jäljellä. Mutta se pöly, se pöly! Ei sellaista pölyä ole olemassakaan!!! Eräänkin remppapäivän jälkeen isäni näytti vanhentuneen noin kaksikymmentä vuotta, minun hiukseni puolestaan näyttivät siltä että niihin on lintu pesinyt...

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

I feel you, me tehtiin toi sama paitsi et seiniä oli kaksi joista toinen oli tiili+kaapit. Se tasoittaminen on sit vittumaisin puuha, varoitan :D 4000 kg roskaa vietii kaatopaikalle.

vee (Ei varmistettu)

Ois huippua jos esim. kirjoittaisit kirjan tai jotain ihan mitä vaan, koska sun kirjotustyyli on viihdyttävintä ikinä. Mä niin lukisin sun kirjoja.

Anniina Leviäkangas (Ei varmistettu)

Hei Eeva!

Olen joskus aiemmin lukenut kirjoituksiasi Trendistä, enkä nyt ihan tarkkaan tiedä miten päädyin tänne, mutta

luin
kaiken
läpi.

Olisi ollut muutakin tekemistä, mutta en vain malttanut jättää blogisi läpikäyntiä kesken. Kerrankin tietokoneelle jämähtäminen ei harmittanut.
Olet ihana! Jotenkin olen ihan sellaisen hyvän äärellä, jonka olin jo unohtanut. Hurjan kivaa.

Mutta tää ei ole semmonen fanaattinen ylistys, älä säikähdä! Halusin vaan kertoa että tykkään siitä, miten teet. Aina kai se on tärkeää sanoa :)

Kiitos. Älä muutu liikaa! lempeää maaliskuuta!

http://desabricots.blogspot.com

Mari (Ei varmistettu)

Blogi saa hyvälle mielelle, kipeänäkin :)

Vivvi (Ei varmistettu)

Nämä remonttijutut on kyllä mukavaa luettavaa.

Stephanie (Ei varmistettu)

Umm, are you really just gniivg this info out for nothing?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.