Ranskalainen raparperikakku

Ladataan...

Useampikin teistä toivoi pari päivää sitten kuvassa vilahtaneen raparperikakun ohjetta.

Kutsun tätä ranskalaiseksi raparperikakuksi, koska pohjana on klassinen ranskalainen sitruuna-jugurttikakku. Olen vain lisännyt ovelana tyttönä päälle reilusti raparperia.

Se, tehdäänkö Ranskassa oikeasti tällaista raparperikakkua jääköön arvoitukseksi (jonka kyllä ratkaisisin mielelläni. Että ihan gastronomisen tutkimuksen nimissä joku voisi lahjoittaa minulle lennot Ranskaan tout de suite).

Ranskalainen raparperikakku

2 1/2 dl maustamatonta, oikein hapanta jugurttia (esim. bulgarianjugurttia)
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1 sitruunan kuori raastettuna
1 dl rypsiöljyä
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 dl kuorittua ja kuutioitua raparperia

päälle: sokeria

halutessasi: sitruunaliemi

2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 rkl sokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja sipaise reunoille voita tai öljyä.

Sekoita keskenään jugurtti, sokeri, vanilja ja sitruunankuori. Valuta joukkoon öljy koko ajan sekoittaen. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot jugurttiseoksen joukkoon ja sekoita käännellen vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin, älä yhtään enempää.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja ripottele päälle raparperipalat. Paista 45-60 minuuttia (omassa 20-senttisessä vuoassani kakku paistui tunnin, mutta isommassa vuoassa se kypsyy varmasti nopeammin). Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi. Kun otat kakun uunista, ripottele päälle sokeria.

Jos haluat kakusta vieläkin kosteamman ja sitruunaisemman, valmista kostutusliemi: laita sitruunamehu, vesi ja sokeri kasariin. Sekoita ja anna kiehahtaa, poista liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valele kakun päälle.

Share

Kommentit

BettinaW makeup (Ei varmistettu) http://bettinaw.blogspot.fi/

upean näköinen! namnamnam

http://bettinaw.blogspot.fi/

ALK (Ei varmistettu)

Jes, nyt tiedän mitä tarjoan vieraille maanantaina! Kiitos! Vehnäjauho täytyy vaan korvata gluteenittomalla jauhoseoksella ja sen käyttö aina jännittää mua.. No, vatsa kiittää vaihdoksesta.

Eeva Kolu

Huikkaa miten onnistui ja mitä jauhoa käytit, gluteeniton leipominen haaste täälläkin.

ALK (Ei varmistettu)

Kakku tehty, käytin ihan Semperin valmista Fin mix -jauhoseosta. En voi kyllä tuota hehkuttaa, koostumus oli turhan kumimainen. Maku oli ihan hyvä, mutta oli pakko tehdä kylkeen vaniljakastike.. Eli suosittelen kokeilemaan muuta gluteenitonta leivontatapaa. Voihan vehnäjauho..

pienisisko
Spin off

Hei mä voisin koittaa mökkiuunissa juhannuksena myös. Tosin puu-uuni + gluteeniton kakku voi olla melkonen haaste, mutta onhan tässä monta päivää aikaa! Meinasin koittaa jonkinmoista kookos-manteli-valmisjauhomixiä. 

Kerron sitte kuin kävi!

Raparperikokeiluja (Ei varmistettu)

Kiitoksia ohjeesta! Oletko kokeillut laittaa raparperin pohjalle ja taikinan vuokaan päällimmäiseksi? Innostuin eilen pelkästään kakkusi kuvasta ja kokeilin vähän erilaisella pohjalla just siten päin että raparperi oli pohjalla. Raparperi ainakin pehmeni siten kivasti. Seuraavan kokeilun teen kyllä ohjeesi mukaan :)

Eeva Kolu

Heippa, voi hyvin laittaa raparperit myös sekaan/pohjalle. Laitan itse päälle, koska kakusta tulee mun mielestä kivemman näköinen niin :)

SanskuL (Ei varmistettu)

Kiitos kiitos kiitos kiitos!

anne q (Ei varmistettu)

Kiitos! Yritin etsiä reseptiä siinä onnistumatta. Kuulostaa maistuvalta... Kokeilen ranskalaisena juhannuskakkuna.

Sissie (Ei varmistettu)

Ihanat juomalasit!

Sanni N (Ei varmistettu)

Hei, osaatko sanoa, voiko kakun tehdä pari päivää etukäteen? Ajattelin tarjota tätä juhannuksena, mutta kakku pitäisi tehdä valmiiksi kotona jo keskiviikkoiltana...

Eeva Kolu

Heippa, kakku on mielestäni parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kyllä sen voi tehdä pari päivää etukäteen, mutta kääri folioon ja säilytä jääkaapissa. Kakku kannattaa kostuttaa sokeri-sitruunaliemellä tarjoilupäivänä :)

tyttarelleni.blogspot.no (Ei varmistettu) http://tyttarelleni.blogspot.no

Mä kans ihastuin noihin jumalaseihin ja tuo kakku on todella herkullisen näköinen.
Itse kirjoitan blogiani elämästäni norjassa. tyttarelleni.blogspot.no

MinnaTT (Ei varmistettu)

Eilen vihdoin pääsin kokeilemaan. Unohdin sokerin päältä, mutta ei se sitä kaivannut. Nam.

Jennipenni (Ei varmistettu) http://no-more-lovesongs.blogspot.com

Onko kakku yhtä hyvää, kuin miltä se näyttää? :) Mulla on pakkasessa raparperiä ja tekisi mieli kokeilla jotain uutta ohjetta!

- Jenni / http://no-more-lovesongs.blogspot.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Tehtiin tätä tänään kolmevuotiaan kanssa ja hyvää tuli! Lapset saa joskus viedä tän reseptin mukanaan ja muistella, miten äiti teki aina niin ihanaa raparperipiirakkaa.
Hyvää kaupunkijuhannusta ja kiitos reseptistä!

Nalletar (Ei varmistettu)

Tein, mutta en tykännyt rypsiöljyn mausta, se tuli mielestäni liikaa läpi. Aion yrittää vielä yhden kerran sulatetulla voilla, ja uskon että se tulee olemaan mahtavaa. Jugurtti ja sitruunankuori on kyllä hyvä pohjayhdistelmä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Google, että johdatit minut tämän ohjeen luo! Testasin ja ihastuin. Niin kaunista, helppoa... ja ennen muuta erinomaisen pirteä makukombo. Ohjeen taikinamäärä levittyi hyvin myös ihan tavalliseen piirakkavuokaan. Koska unohdin ripotella päälle sokerit, koristelin kakun juuri ennen tarjoilua valuttamalla ohutta kinuskikastikesiksakkia koko kakun matkalle. :) ... sai kehuja, myös ranskalaiselta kollegalta.

Kommentoi

Ladataan...