Ronaldo ja luottamisen taito

Yhtenä iltana aloin yhtäkkiä ajatella Ronaldoa. Siis sitä brasilialaista jalkapalloilijaa, joka oli aikanaan maailman paras hyökkääjä. Tajusin, etten ollut kuullut hänestä mitään vuosiin.

Laskeskelin mielessäni, että mies olisi nyt kolmekymppinen, ihan hyvässä pelurin iässä siis vielä. Mitä ihmettä Ronaldolle tapahtui? Miten maailman paras jalkapalloilija voi vain yhtäkkiä kadota? Kylmä hiki nousi otsalleni.

Onneksi nykyaika tuli apuun. Kurotin sängyn vierestä älypuhelimeni, otin yhteyden maailmaan ja näpyttelin Googleen what happened to Ronaldo. 

Google tarjosi ensimmäiseksi Cristiano Ronaldoa. Hiki otsallani sen kuin kylmeni. Suorastaan hätäännyin. Olinko kuvitellut koko Ronaldon? 

No en nyt sentään. Google kertoi pian, että Ronaldo jäi aikaisin eläkkeelle palloiluhommista kilpirauhasvaivojen vuoksi. Ja osallistui kuulemma Brasilian Suurin pudottaja -henkiseen telkkariohjelmaan.

Ensin olin harmissani. Urheilulegendasta tosi-tv-tähdeksi, haiskahtaa pahasti eräältä surullisenkuuluisalta suomalaiselta mäkihyppääjältä. Sitten tajusin, että ehkä kaikki olikin hyvin. Ronaldo ei esimerkiksi ollut kadonnut jäljettömiin, kuollut tai pilannut uraansa huumeilla. Hänen uransa päättymiselle oli harmillinen, mutta hyvä syy.

Ronaldo ei näyttänyt enää huippu-urheilijalta, mutta hymyili joka kuvassa. Näytti mieheltä, joka on työnsä tehnyt ja sen hedelmistä nauttinut. Mies on jo legenda, ja nyt hän voi viettää päivänsä vaikka makoilemalla Rion rannoilla ja syömällä donitseja.

Päätin, että Ronaldosta tulee kesäni toteemieläin. En halunnut tietää hänen elämästään liikaa (ei kai sellainenkaan ihminen, joka valitsee toteemieläimekseen hirven halua välttämättä miettiä hirven papanoita tai hirven strippariskandaaleja), vaan päätin valita tarinasta vain sen, mikä tuntui parhaalta: eläkkeelle jäänyt Ronaldo hymyilemässä jokaisessa valokuvassa.

En oikein osaa selittää miksi, mutta öisen Ronaldo-episodini jälkeen minulla on ollut levollinen ja rauhallinen mieli. Sellainen, että kaikki menee ihan hyvin.

Siispä nyt, kun alkaa hermostuttaa, mietin Ronaldoa. Suunnitelmia tulee ja menee, asioita sattuu ja tapahtuu, pettymyksiä ja mokia tulee kohdalle, mutta meille kaikille voi lopulta käydä hyvin. Ja jos käy, antaa käydä.

(Kuva)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi Eeva, tää oli mahtava.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos maailman parhaasta blogi postauksesta. En tiedä minäkään miksi, mutta minullekkin tuli äärimmäisen levollinen olo.

Auliapina (Ei varmistettu)

Amen to that! Koska tunnen tällä hetkellä oloni jotenkin kumman seesteiseksi ja jopa hengelliseksi ja muistaakseni pidit kovin arrested developmentista niin levitän ilosanomaa, että enää vain 15 päivää ja koko neljäs kausi on netflixissä. Kesän aion ehdottomasti kulkea Tobias Funken viitoittamalla tiellä ja käyttää vain farkkushortseja.

FFFifi
Fitness Führer

Mäkin haluan toteemieläimen!!! Nyt en saa yöllä unta kun mietin, että kuka (tai mikä) se voisi olla.

Sanni U (Ei varmistettu) http://sunnysanni.blogspot.fi

Ai että mikä teksti! Kiitos, liikutuin silleen sopivasti.

LauraJo (Ei varmistettu) http://livedlovedlaughedcried.blogspot.co.uk/

eei, itekin olen miettinyt aina joskus mitä ronaldolle tapahtui, mutten kuitenkaan ollut päässyt tutkimusvaiheeseen. nyt oon kuiten tyytyväinen tähän tietoon, ihana postaus:-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi että sä oot ihana. Sun blogipostaukset muuttavat poikkeuksetta päivän (tai yön!) paremmaksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällaisten postauksien vuoksi rakastan blogiasi. Koskaan ei tiedä mistä kirjoitat seuraavaksi. Aivan loistava sunnuntain aloitus, kiitos <3

Ihana ajatus ja teksti, mutta Ronaldon tarina ei valitettavasti ole ollut ihan noin seesteinen. En kuitenkaan viitsi pilata tunnelmaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Elen, et viitsi pilata, mutta päätit sitten kuitenkin pilata? :)

sssenja (Ei varmistettu) http://senjalifestyle.blogspot.fi/

mieletön teksti, sai niin hymyn huulille!
ihana aloitus aamuun<3

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista!

FFFifi, elä menetä yöunia, toteemieläin näyttäytyy sulle kyllä itsestään! 

Elen, mä olen valinnut nähdä tämän tarinan näin ja sä olet valinnut nähdä sen toisin - totuuden tietää vain Ronaldo itse :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos toteemieläimestä, Eeva! Tekstisi toi tänne kroonisen stressin keskelle virkistävän levollisuuden aallon. Tästä lähtien yritän ajatella Ronaldoa, kun tuntuu, että kaikki menee pieleen - mikä minun tapauksessani tarkoittaa, että hyvin usein. Siis Ronaldoa ainakin siihen asti kunnes löydän oman toteemiurheilijani!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mutta Wikipedian mukaanhan Ronaldo on tehnyt kaudella 12-13 noin 50 maalia?! En ymmärrä, miksei Wikipediassa ole mitään mainintaa näistä ja eläköitymisestä?

Vierailija (Ei varmistettu)

Anteeksi, väärä Ronaldo ;)
T. edellinen kommentoija.

Tinski (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva. Kuten ylläkin joku mainitsi, juuri tämän takia blogisi on suomenkielisten blogien suurin helmi. Sitä ei vaan tiedä, odottaako blogisi tuoreimpana aiheena jalkapallo, uusi saippuamerkki, denimin pesuohjeet vai leffat. Varmaa kuitenkin on, että viihdyn tekstin parissa aiheesta riippumatta. Olet upea kirjoittaja.
Tämän luettuani lakkasin kiirehtimästä. Ehtiihän tuota, kaikkea siis. Ja hyvä muistaa, ettei kaikkea tarvitse ehtiä.
Ihmisellä on aina aikaa sille, mikä on sille tärkeää.

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Eeva, oot paras!

Vierailija (Ei varmistettu)

Juuri tämän takia luen tätä blogia. Oi Eeva, Eeva! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauskaa, itse mietin Ronaldoa pari viikkoa sitten, muttenpäässyt tutkimusvaiheeseen vielä. Ihana toteemieläin, ihana ihana Eeva.

-Pee

Rillirousku (Ei varmistettu)

Ah, Ronald Luis Nazario de Lima. Nimi tulee edelleen kuin takataskusta. Siinä ukkeli, jonka kuvilla vuorattiin yläasteikäisen teinin huone 90-luvun loppupuolella ja jota fanitettiin niin armottomasti! Mietin kans tuossa joitain hetkiä sitten, että mihin maailman paras jalkapalloilija katosi. Googlasin ja löysin noihin julisteisiin verrattuna pönäköityneen ukkelin, jolla oli se sama iso etuhammasväli. Ronaldo on kuitenkin aina Ronaldo!

EmilyM (Ei varmistettu)

Enpä odottanut sun blogissa törmääväni Ronaldoon! :D Mulle Ronaldo on nimenomaan Ronaldo, ei Cristiano Ronaldo! Jalkapallon mm-kisojen katselusta on lapsuudesta hyviä muistoja ja niihin liittyy ainoa oikea Ronaldo ja Brasilian joukkue! En kyllä enää tunne jalkapallon pelaajien nimiä niin kuin ennen, kun ei lajia niin paljon tule seurattua mutta Ronaldoa ei ole täällä unohdettu! Michael Owen oli toinen suosikki.

Esme (Ei varmistettu)

Oot niin helmi, että en kestä.

wasp (Ei varmistettu)

ihana postaus : ) ja ihana kun voi valita, miten asioita katsoo.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.