Saanko esitellä: Juice L. + yhden puristelijan mehuvinkit

Olen saanut paljon kysymyksiä liittyen mehun puristamiseen kotona, ja nyt kun ihana Vilma P:kin huhuili vinkkejä mehumasiinan valintaan, päätin vihdoin tarttua sitruunaa sarvista ja puristaa teille aiheesta pienen tietopaketin.

(Ja se, joka väittää, ettei sitruunalla ole sarvia, ei ole koskaan maistanut tuorepuristettua sitruuna-inkivääri-greippimehua. Pirullisen tymäkkää tavaraa...)

Tässä siis mehun puristamisen useimmiten kysytyt kysymykset sekä erään innokkaan mehunpuristelijan (ei ravitsemusterapeutin tai teknologianeron, toim. huom.) vastaukset. 

1. Miksi tehdä mehua kotona, sitähän saa kaupasta?

Tuorepuristettu mehu on niin

hyväää!!!!

Toisekseen tuorepuristetussa mehussa on valtavasti enemmän ravintoaineita kuin kaupan mehussa. Kaupan "tuorepuristetut" mehut tehdään usein sekoittamalla eri vuosien satoa, josta osa voi olla vuosia vanhaa (koska mehun täytyy maistua kuluttajan suussa samalta vuodesta toiseen) ja mehu käy läpi myös aikamoisen monta käsittelyä ennen kuin se päätyy tuoreesta hedelmästä lasiisi.

Kotona puristettu mehu on superhelppo tapa saada hirveä määrä ravintoaineita, sillä et ehkä söisi aamiaiseksi puolta kiloa vihanneksia ja hedelmiä, mutta voit helposti juoda ne. Mehusta ravinteet myös imeytyvät elimistön käyttöön helpommin ja paremmin kuin vain pureskelluista kasviksista.

Mutta ennen kaikkea: teen tuorepuristettua mehua, koska se maistuu hyvältä ja siitä tulee hyvä ja raikas olo. 

2. Millainen mehupuristin kannattaa valita?

Kotona puristettu mehu on aina parempaa kuin kaupan mehu (väitän), mutta jos haluat ihan superhyvänmakuista ja erityisesti superterveellistä mehua, kannattaa valita mehuprässi mehulingon sijaan. Laadukas mehuprässi ikään kuin hieroo mehun ulos hedelmistä rauhallisesti, jolloin ravinteet ja maku säilyvät paremmin. Mehuprässit tuppaavat olemaan myös hiljaisempia kuin mehulingot, mitä moni varmaan aamuisin arvostaa. Terminologia ei tunnu olevan selkeää ja vakiintunutta, joten jos jonkinmoista laitetta saatetaan myydä mehulingon, mehupuristimen, mehuprässin tai jopa mehustimen nimellä (mehustin taitaa kuitenkin yleisimmin viitata semmoiseen vanhanaikaiseen höyrymehustimeen, mutta nyt haluamme tietysti nimenomaan kylmäpuristettua mehua). Kannattaa  siis tutustua laitteisiin huolellisesti, mahdollisuuksien mukaan googlailemalla kokemuksia ennen ostamista.

Kunnollista mehupuristinta ei saa ihan halvalla, mutta minusta on fiksumpaa ostaa kerralla kunnollinen ja nauttia siitä sitten vuosia eteenpäin. Laadukas mehupuristin säästää rahaa pitkällä tähtäimellä paitsi siksi, ettet joudu heti ostamaan uutta laitetta, myös siksi, että laadukas kone puristaa hedelmistä ja vihanneksista viimeisetkin mehut eikä mitään näin ollen mene hukkaan. Hyvän laitteen merkki on se, että kuitumassa tulee koneesta ulos aivan kuivana, ei ollenkaan kosteana.

Oma mehuprässini on Cowayn JuicePresso, josta tykkään niin paljon, että sillä on jopa nimi (Juice Leskinen). Vuosi sitten Stockalta sen ostaessani Leskinen maksoi 240 euroa. Harmi kyllä tätä mallia ei enää ilmeisesti myydä Suomessa, mutta ystäväni oli taannoin päätynyt Cowayn sijasta Oscar Neon mehuprässiin ja kehui sitä oikein hyväksi.

3. Onko mehupuristimen käytöstä paljon vaivaa?

Tämä on oikeastaan asennekysymys. Mehuprässissä on monta osaa, joten sen kokoaminen, purkaminen ja peseminen vie hetken. Toisaalta ainakin oma prässini on tosi helppo koota, purkaa ja pestä - ainoastaan yhteen osaseen täytyy käyttää tiskiharjaa, muut puhdistuvat huuhtelemalla.

Oma asennevammani liittyy mehuprässin osien kuivattamiseen - kun osia on monta, kuivattelulle ei oikein tahdo löytyä tilaa, enkä ole niin reipas, että kuivaisin osat heti käsin pyyhkeellä. Tämä on pääsyy siihen, miksi en tee mehua päivittäin vaan viikoittain. Mutta kuten sanottua, kyseessä on tosiaan enemmän asenneongelma kuin mikään muu.

Terveysfriikit suosittelevat tuorepuristetun mehun juotavaksi heti, sillä ravinteet alkavat kadota puristetuista hedelmistä nopeasti. Mutta koska minusta mikään ei ole epäterveellisempää kuin stressaaminen, puristan usein mehua noin litran kerralla. Juon sen kuitenkin aina 1-2 päivän kuluessa, koska useita päiviä jääkaapissa hengaillut mehu menettää herkullisimman makunsa ja sen tuorepuristetun mehun ihanan fiiliksen. (Ja koska se on niin hyvää, ettei se siksikään juuri säily.)

4. Mitä voi mehustaa?

Ihan kaikkea! Yllättävää on se, että kun käytössä on hyvä mehupuristin, sinne voi heitellä aivan mitä tahansa (liikutaan nyt kuitenkin vielä hedelmien ja vihannesten maastossa, ei esimerkiksi elottomissa esineissä tai pienissä eläimissä) ja lopputulos maistuu aina hyvältä.

Oma Juice Leskiseni jauhaa kaiken mehukkaista sitrushedelmistä koviin porkkanoihin ja lehteviin yrtteihin. Erityishuomiota vaativat selleri, inkivääri ja omena. Selleri ja inkivääri täytyy pilkkoa aivan pienenpieniksi palasiksi, koska muuten niiden pitkät kuidut tukkivat helposti mehuprässin. Omenissa taas kannattaa valita mahdollisimman kova lajike, sillä pehmeät omenat tekevät mehusta mössöistä.

Mehujen puristaminen kotona on tosi hauskaa puuhaa. Siinä pääsee leikkimään vähän sellaista piirretyistä tuttua hullua tiedemiestä, joka vain tiputtelee ainesosia koneeseen ja jännittää, minkä väristä ja makuista litkua tulee ulos.

Omia suosikkiyhdistelmiäni ovat esimerkiksi:

- appelsiini + porkkana + selleri + inkivääri

- greippi + appelsiini + sitruuna + inkivääri

- greippi + korianteri

- vihreä omena + kurkku + minttu

Yleisimmin teen kuitenkin vain jonkinlaisen sotkun, joka sisältää erinäisiä kaapista löytyviä hedelmiä sekä vihreitä vihanneksia.

+ bonarikysymys: Mihin mehustamisesta jäävän kuitumassan voi käyttää?

Jos puristin on laadukas, hedelmistä ja vihanneksista jäljelle jäävä mäski on pääasiassa kuivaa kuitua eikä siis enää sisällä mehua tai merkittävästi ravinneaineita. Kuitu sinänsä on tietty hyväksi, joten mäskiä voi käyttää esimerkiksi leivän leivonnassa tai smoothiessa kuitulisänä leseiden tapaan. Viitseliäät ihmiset ovat tehneet mäskistä myös esim. pestoa ja crackereita. Tai jos perheessäsi on barffaava koira, vihannesmäski on hyvä tapa lisätä vähän kuitua turren ruokavalioon. 

Mäskissä ei kuitenkaan ole hyvän puristimen jäljiltä merkittävästi ravintoarvoja ja koostumus ei ainakaan itseäni juurikaan houkuttele, joten  en pode huonoa omaatuntoa sen heittämisestä pois. Puristamalla mehun saan kuitenkin hedelmät ja vihannekset niin paljon paremmin hyödynnettyä kuin vain syömällä ne, joten en osaa ajatella, että mehustaessa jotain menisi "hukkaan". 

Herääkö muita kysymyksiä? Tai onko mahtavia mehureseptejä jaettavana? Sana on vapaa!

Kommentit

lettunen (Ei varmistettu)

Paras mehureseptini:

pieni kurkku
kaksi sellerinvartta
kaksi kiivihedelmää
vihreä omena
pala inkivääriä
2–3 desiä kookosvettä

NAM!

Eeva Kolu

Kiitos Lettunen! Kuulostaa ihanalta!!

IirisS (Ei varmistettu)

Eroavatko itsepuristellut mehut sitten paljon smoothieista? Onhan smoothien ja mehun koostumus eri ja makukin riippuu ihan raaka-aineista. Mutta olemushan on aika sama, eikö? (Smoothieissa olisi ainakin ne kuidut tallella.)

Terv. Ei-niin-suuri mehufani

Eeva Kolu

IirisS, mitä tarkoitat sillä, että koostumus on eri mutta olemus on sama? Smoothie on paksua, mehu on ohutta - musta se on siis ihan eri asia :) Itse tykkään enemmän nykyään juoda mehua, koska paksu smoothie on monina aamuina jotenkin liikaa enkä tykkää sen suutuntumasta kauheasti. Mehusta taas tulee ihanan pirteä, kevyt ja raikas olo. Ymmärtääkseni mehusta ravinteet imeytyvät vieläkin paremmin, ja toisekseen moni ihminen saa pahoja vatsanväänteitä kypsentämättömistä kasviksista, käsittääkseni johtuen juurikin noista kuiduista. Tämmöiselle tyypille mehu sopii siis hyvin, jos haluaisi silti saada tuoreiden kasvisten raikastavat ja ravitsevat hyödyt. Mutta en näe mitään syytä sille, miksi mehua pitäisi juoda, jos siitä ei tykkää. Joten smoothiekone hurisemaan vaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Molemmissahan on raikkaita, tuoreita hedelmiä (& vihanneksia) juotavassa muodossa. Siitä se sama olemus. Itse juuri pidän smoothieiden täyttävästä ominaisuudesta. Mutta toki antaisin mahdollisuuden itsetehdylle tuoremehulle, jos sitä minulle tarjottaisiin. Esimerkiksi tuo appelsiini-porkkana-selleri-inkivääri -sekoitus kiinnostaa (:

Feline (Ei varmistettu) http://merensininen.blogspot.com

Poikaystävä on meillä se keittiön sydän, ja olenkin päässyt nauttimaan itsetehdystä sitruunamehusta (: Hoituu ihan käsipelillä, yhden sitruunan kylkeen noin litra vettä ja muutama ruokalusikallinen sokeria maun mukaan. Niin hyvää eikä mitenkään verrattavissa valmiisiin litkuihin! Tosin aloin tämän postauksen myötä himoita omaa mehumasiinaa...

Suski__ (Ei varmistettu)

Onnistuuko ananasmehun tekeminen? Lomamatkalla koin tuorepuristetun ananasmehun ja ai ai - ei ole vertaista!

Lumppari (Ei varmistettu)

Ananas on helppo mehustaa tai vaikka blendata, kova keskiosa on erittäin hyvä laihduttamisen apu, jos laihtua pitää, siinä on ne ananaksen laihduttavat ainesosat, siksi ehkä blendaaminen olisi ainakin itselleni parempi vaihtoehto :)

Satunnainen vierailija (Ei varmistettu)

Mä keksin tossa vähän aika sitten jostain semmosen mehun/pirtelön, mihin tulee päärynä, banaani ja kaksi kiiviä. Sanoisinpa, että se on HYVÄÄ :). + Tuli yllättävän mehumaista/juotavaa, kun luulin et tulis tosi ns. pirtelömäistä. Ja ite en omista mitään linkoja tai prässejä, käytin... survinta, eiku ei, nyt tuli hirvee black out, mikä sen nimi on?? Noh, jollain survimellakin siis voi mun mielestä tehdä mehuja, sitä siis piti sanoa :)

(Ei varmistettu)

Mites marjat, meneekö mehuksi tuommoisella härvelillä?

Lotta ja Lempiruoka (Ei varmistettu) http://www.lempiruoka.blogspot.fi/

Olen nyt haaveillut tällaisesta mehupressosta pari kuukautta ja tämä lisäsi oireita. Mutta mitä jos en jaksaisikaan käyttää konetta kuin pari kertaa vuodessa? Siis onhan raclette, jäätelökone ja fonduepatakin kivoja, mutta voisi niitä useamminkin käyttää. Mehupressossa olisi kyllä näihin edellä mainittuihin huomattavat terveysedut useamminkin käytettynä :)

Voisikohan raparperista tehdä mehua? Vaikka mansikan ja inkiväärin kanssa... Oletko kokeillut marjoja?

Eeva Kolu

Vierailija ja Lotta, en ole itse kokeillut marjojen puristamista mehuksi, mutta en kyllä näe mitään syytä, miksei se onnistuisi tällaisella mehuprässillä. Ehkä ainoa haaste, jonka keksin on se, että marjojen pienenpienet siemenet saattavat tukkia siivilän. Mutta en osaa sanoa, kun en ole kokeillut - pitääpä testata. Raparperin mehustamisessa ei varmastikaan ole mitään ongelmaa.

Ja mehuprässille on ainakin mun maailmassa jo ihan lähtökohtaisestikin enemmän käyttötilanteita kuin fonduepadalle, mutta mistäs mää tiiän - voihan fondue kuulua jonkun päivittäiseen ruokavalioon :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Päivän vinkki: Porkkanamäskin saa aika näpsästi käytettyä vaikkapa sämpylätaikinaan. ;)

Mariaa11 (Ei varmistettu) http://alittlestylebook.blogspot.com

Ompa ihanan värisiä mehuja, joskus kyllä vielä pitää kokeilla tehdä itsekin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ainakaan sitrukset eivät sovi koirille ja barffaamisessa suositellaan käytettävän mieluiten ylikypsiä hedelmiä, jos hedelmiä ollenkaan. Monille koirille hedelmät aiheuttavat hiiva-ongelmia.

Eeva Kolu

Vika Vierailija, itselläni oli mielessä tietysti mäski niistä vihanneksista, joita koirille syötetään muutenkin, mutta ihan hyvä tarkennus toki. 

eidos

Aivan pakko ostaa nyt mehustin:) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan ensin kiitos mahtavasta blogista. Luen juttujasi melkein päivittäin ja pidän niistä oikeen kovasti.

Mehuasiasta tuli mieleen lukemani tutkimustulokset. Kuidut taitavat olla hedelmien kohdalla se ainoa syy miksi niitä tulisi nauttia.

Täysmehut ja nektarit
Täysmehut ja nektarit sisältävät energiaa, mutta suuri osa energiasta ja niiden sisältämistä
ravintoaineista saadaan alkuperäisistä hedelmä/vihannes-raaka-aineista.
Koska ne kuitenkin sisältävät runsaasti energiaa ja mm. vähemmän ravintokuitua
kuin kokonaiset hedelmät ja kasvikset, niiden käytölle ei ole erityistä tarvetta. Niiden
sijaan tulisi suosia käsittelemättömien hedelmien ja kasvisten nauttimista.
Hedelmäsmoothiet ovat hyvin energiapitoisia hedelmä/mehusekoituksia eikä niitä
tämän takia suositella. Kasvistäysmehut ovat terveellinen vaihtoehto hedelmämehuille.
Hedelmä-, marja- ja kasvismehut voivat korvata päivittäisestä kasvisten,
hedelmien ja marjojen käyttösuosituksesta enintään vain yhden annoksen verran
(n. 100 g eli n. 1 dl).

http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/attachments/vrn/juomat_ravitsemu...

Eeva Kolu

 

Viimeisin Vierailija, tuo koskee kaupan mehuja ja smoothieita. Kuten tässä jutussa todetaan, niin kotona tuorepuristettu mehu on sekä ravitsemuksellisesti että makunsa puolesta aivan eri maailmasta kuin kaupan "tuore"mehut. Sama koskee smoothieita. Jos tuoreen hedelmän laittaa tehosekoittimeen niin eivät ne vitamiinit ja kuidut siitä mystisesti mihinkään katoa vaan päinvastoin, imeytyvät paremmin :) Mehuksi kylmäpuristettaessa kuidut tosiaan häippäsevät, mutta vitamiinit säilyvät ja imeytyvät paremmin kuin pelkästään hedelmiä syömällä.

 

 

iinapauliina
IINANMUURI

Hei Eeva!

Minä täällä luen juttuasi ja totesin miehelleni, että "Eeva Kolu on asiamuija". Näin o! Syksyllä johdattelit minut Aino Vennan luo ja nyt miettiessäni valmistujaislahjatoiveita puhut mehuilusta. Jumankekka! Kiitos ja ihanaa toukokuuta!

vilma.p
Vilma.P

Jeee kiitos paljon Eeva tästä hyödyllisestä postauksesta!! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

nam!!!! monta hedelmää tarttee litraan mehua noin suunnilleen?

Tinni/tallinnainen (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/tallinnainen/

Eikä mitä mehustelua ;) aivan pakko alkaa vilkuilemaan passelia mehukonetta! tuo korianteri + greippi houkuttelee!kiitos vinkeistäsi!

Tinni/tallinnainen (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/tallinnainen/

ah niin. Tämä puristettu mehu on koettu hyväksi: tyrnimarja-porkkana-ananas-inkivääri :)

Siri (Ei varmistettu)

Ah ja nam!
Mulla on ollut tuo sama laite viime syksystä asti ja kovassa käytössä. Mehu tekee mulle niin hyvää, että väännän sen joka aamu, vaikka koneen putsaamisen hetki aikaa meneekin (annan osien kuivua ihan kuivauskaapissa). Olen ottanut sen osaksi aamurutiineja niin se tulee tehtyä vähän niinkun automaattisesti.

Mun vinkit mehunpuristukseen on seuraavat: kun puristaa jotain pitkäkuituista tai lehteviä vihanneksia, kannattaa vuorotella omenien tai muiden helposti mehustuvien kanssa ei masiina mene tukkoon. Ja sitrushedelmät kannattaa laittaa koneeseen viimeiseksi, ne jotenkin mehukkuudellaan putsaavat koneen ja saattelevat loputkin koneen sisään jääneet ainekset mehulasiin.

Mun uusimmat mehustussuosikit on fenkoli ja sitten parsakaalin varret, jotka usein meinaa jäädä jääkaappiin lojumaan kun kukinnot on jo käytetty.

Olen tehnyt tuolla mehustimella myös mantelimaitoa, ja se onnistui hyvin! Liotin ensin manteleita yön yli, ja sitten laitoin koneeseen aina kerrallaan lusikallisen manteleita ja lourauksen vettä. Ylijäävän, kuivan mantelimassan voi käyttää halutessaan leivontaan tai vaikka puuron seassa. Oli musta helpompaa kun blendaus + siivilöinti-metodi!

Lotta Katariina
Pumpui

Taidan mennä kaupan kautta kotiin ja kokeilla korianteria, kuulostaa ihanalta!

Itse olen tehnyt omenamäskistä sämpylöitä. Hyvää ja ekologista! http://www.lily.fi/juttu/suorittajasunnuntain-omenakaurasampylat

 

 

Johanna- (Ei varmistettu)

Tuo väite, että hedelmät ja vihannekset saisi oikeasti PALJON PAREMMIN hyödynnettyä mehustamalla kuin VAIN syömällä, kuulostaa kyllä aika hurjalta. Olisiko sinulla jotain kohtalaisen uskottavaa lähdettä tiedossasi, mihin tuo väite perustuu?

Toki tuorepuristettu mehu on eri asia kuin kaupan mehu ravintoarvojensa puolesta ja hyvin todennäköisesti enemmän terveellistä kuin ei. Sen verran monesta lähteestä olen kuitenkin ymmärtänyt (nyt ei ole lainata tähän mutta löytyisivät varmaan tarvittaessa) kuiduilla olevan tärkeä rooli esimerkiksi verensokerin tasapainottamisessa, että kuidun poistamisen hyödyt eivät itsestä kuulosta ihan noin suoraviivaiselta - kuitujen hankaluuden vatsalle ymmärrän silti. Tietysti toivon että asia on toisin, koska juuri tämä käsitys on ollut itselle isoin syy hillitä mehuhimoani (juustoleipä ja mehu on täydellinen ateria), ja siksi kaipaisin asiasta lisätietoa.

Eeva Kolu

 

Johanna, miksi ajatus on sinusta "hurja"? :) Tuorepuristetun mehun ravitsemuksellinen arvo ei siis perustu kuitujen puuttumiseen (yritin etsiä jutusta kohtaa, jossa olisin näin väittänyt, mutta en kyllä löytänyt sellaista), vaan siihen, että mehustettuna hedelmä on ikään kuin "valmiiksi pureskeltu", eli osa elimistölle lankeavasta ruuansulatusprosessista on jo etukäteen tehty ja näin ollen se saa käyttöönsä suuremman määrän ravintoaineita. Elimistön on helpompi sulattaa nestemäinen mehu kuin (pahimmassa tapauksessa vielä yleensä varsin laiskasti) pureskeltu ruoka. Tämä on minusta täysin looginen ajatus, ja jos kaipaat tieteellistä näyttöä asiaan, Googlella varmasti löytyy helposti. Samaan perustuu smoothien idea terveellisenä juomana, mutta siinä on sitten vielä mukana juurikin ne kuidut. 

Toinen pointti on se, että harva jaksaa syödä puoli kiloa vihanneksia ja hedelmiä vaikka aamupalalla, mutta juoda ne kyllä jaksaa. Eli näin ollen mehusta saa helposti enemmän vitamiineja kuin kokonaisista vihanneksista ja hedelmistä, koska mehustettuna hedelmiä ja vihanneksia on helppo kuluttaa suurempia määriä. Smoothiena sellainen määrä kuitua voi jo pistää mahan kipristelemään.

miiTaatzan (Ei varmistettu)

Eevan mainitsemaa JuicePressoa löytyy ainakin Helsingistä AAAplus-kodinkoneliikkeestä, Museokatu 28, missä bonuksena erityisen ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Väreinä varmaankin vain valkoinen, koska vein viimeisen mustan :)

Jos kaipaa laitteesta lisätietoja, niin ainakin Youtubesta löytyi varsin havainnollinen ja selkeä esitys: http://youtu.be/wFTYNSpp8n0
... ja laitteen sivut: http://www.juicepresso.com/eng/

Kiitos Eeva mehukkaasta vinkistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Wilfa SJ-150A..Norjalainen Juice master tuoremehupuristin, verkkokauppa.com, mahtava laite, helppo puhdistaa (130€ postikuluineen) puristaa niin tarkkaan mehun hedelmistä ja vihanneksista, että mitä jäljelle jää, siitä voisi vaikka tehdä paperipallon

Johanna- (Ei varmistettu)

Kai väite kuulosti minusta siksi hurjalta, että mehustamalla hedelmästä kuitenkin poistetaan yksi terveydelle monella tavalla hyödyllinenkin osa, vaikka vitamiinit jäävätkin. Hedelmäsokerin arvellaan olevan aivan yhtä haitallista insuliinin vaihteluille kuin tavallisen sokerin, kun sitä tasapainottamassa ei ole hedelmän kuitua, siksi mehut olisivat vielä hieman eri asia kuin smoothiet ravintosisällön kannalta. Mainitsit että kuiduista tulee joillekin vatsa kipeäksi, ja siksi viittasin niiden poistumiseen yhtenä mahdollisena hyötynä. Ajatus mehun terveellisyydestä kokonaisiin hedelmiin verrattuna oli vain minulle täysin uusi, ja siksi ajattelin kysellä lisää.

Kyllähän tuo ruoan "työstäminen" että siitä tulee helpommin sulatettavaa käy järkeen monessakin ruoka-aineessa (kypsentäminen, liottaminen jne. myös), joten pelkkä luonnontilaisuusargumentti ei tietenkään tee suoraan hedelmistä mehua terveellisempiä. Tuossa mehustamisessa mietitytti vain se, miten paljon itse kasvista siinä poistetaan. Mehusta tykkään edelleen kovasti. :)

Alise

Oma lempparini:  ananas + inkivääri + sitruuna + lime !

zeppo, pressoJ (Ei varmistettu)

Kesäkurpitsa ja lime kuorineen! Ihan ykkönen

Irma (Ei varmistettu)

Kumpikohan on parempi prässi, tuo sinun vai oscar neo? Kumpi kannattaisi hankkia?

Äide (Ei varmistettu)

Sain eilen mehustimen (HobbyHall n.99e tarjous) ja kokeilin jo porkkana + omena + inkivääri = Loistavaa
Olette kirjoittaneet Ihania juomasekotteita :) Kokeilen tänään muutamaa teidän reseptiä. KIITOS

Kessa (Ei varmistettu)

Moi,
löysin omegan twingearin Suomesta http://www.ssj-import.com/mag/featured/sana.html. Löysin aivan yllättäen, sillä luulin ettei niitä Suomessa myydä. Itselläni oli ko laite jenkeissä (tultiin just takasin 6kk takaperin) ja tuo on tosi hyvä. Kiitos hyvistä resepteistä.

kalle123 (Ei varmistettu)

Meillä Huromi. Tosi hyvä ja laadukas. Sain Suomesta ostettua ja minä myös ostin ssj firmasta. SUomi nousuun!

imlacking

Me hankittiin mehulinko viime keväänä. Tänään innostuin ensimmäistä kertaa kokeilemaan porkkanamehua. Ainakin toi porkkanamehu kaipas muutakin joukkoon, ehkä omenaa tai sitrushedelmiä.

Yleensä oon heittänyt sen mäskin pois, kun siellä on kaikkea vähän sekaisin ja esimerkiksi omenoista siemenet ja muut. Nyt ajattelin käyttää sen porkkanamurskan/mäskin kukkakaali-porkkanapizzapohjaan.

Shimo (Ei varmistettu)

Hei,

Kuoritko inkiväärin vai riittääkö hyvä pesu?

mehu-maija (Ei varmistettu)

Hei,
Löysin tällaisen puoli vuotta vanhan jutun (sorry, viihdesivustolta), jossa kerrotaan sokereiden olevan vaarallisemmassa muodossa itsepuristetuissa mehuissa kuin syödyissä hedelmissä. Löysin myös englanninkielisiä artikkeleita, joissa mainittiin samoja pointteja. Onkohan näissä mitään perää? Anyway, juon onnellisena itsepuristetun appelisiinimehuni jatkossakin.

http://www.stara.fi/2014/02/19/hedelmamehujen-haitallisuudesta-huolestut...

Pirjo (Ei varmistettu)

Heippa! Juuri tanaan tein ekan mehuni, pointtina keventaminen ja vitamiinit sun muut... Sain värkilläni yhden lasin mehua (johon lisasin kylmapur.pellavaoljya omega 3 takia) ja mossosta ainekset illaksi kolmeen kasvispihviin (+mausteet yms. tietty), eli varmasti tulee kaytettya uudelleen! Tuota pihvi-ideaa en huomannut aiemmissa viesteissa... Raaka-aineina oli kukkakaali, purjo, parsa, selleri, punajuuri. :)

Pirjo (Ei varmistettu)

...unohtui mainita, etta hedelmista jaavan mosson ajattelin pistaa pakkaseen mehujaamuotteihin... :P

Vierailija (Ei varmistettu)

"Mehuksi kylmäpuristettaessa kuidut tosiaan häippäsevät, mutta vitamiinit säilyvät ja imeytyvät paremmin kuin pelkästään hedelmiä syömällä."

Olen kiinnostunut mehuasiasta ja puristinta harkinnut, mutta haluaisin tietää, millä perustein annat ymmrtää kuitujen olevan "turhempia" kuin vitamiinien. Kuidut ovat suoliston terveyden kannalta erittäin terkeitä, enkä löytänyt tekstistäsi tai kommenteistasi mitään perustelua sille, miksi kuidut voi huoletta unohtaa. Jostainhan niitä kuituja on kuitenkin saatava, halusi sitten juoda itse tehtyä mehua tai ei. Vitamiinit eivät korvaa kuitujen asemaa, vaan molempia tarvitaan yhtälailla. Haluaisin tietää, mistä tietolähteesi ovat peräisin. Oma mieltymys tai tottumus eivät ole riippumaton, eikä pätevä lähde.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.