sanojen paino ja sietämätön keveys

Kaikki mitä rakastin

 Yksi kommentoija kirjoitti, että olen kuulemma ihana (älkää nyt villiintykö siellä, tässä kaikessa on pointti eikä se ole itsekehu) ja sitten pahoitteli, ettei keksi oikein mitään muutakaan sanaa kuin tuon ylikäytetyn ihanan.

 

Ihana. Minä käytän sitä sanaa koko ajan. Minusta on niin monia asioita, joita ei voi kuvata muilla sanoilla. Ruusuilla maustettu valkoinen tee on ihanaa. Muuttolaatikoiden kanssa auttava ystävä on ihana. Mantelilla täytetty voisarvi on ihana. Jon Hamm on IHAAAAAAAAAANA.

 

Syntymäpäiväruusut ovat ihania vielä seuraavanakin päivänä.

 

Monesti meille opetetaan, että sanat menettävät tehonsa, jos niitä toistellaan. Nauramme amerikkalaisten taipumukselle "rakastaa" kaikkea. Ikään kuin rakkautta olisi kullekin varattu vain tietty määrä: jos toistelet päivät pitkät rakastavasi milloin jalkapalloa, milloin jäätelöä tai milloin Vampyyripäiväkirjoja, saatat käyttää rakkautesi loppuun.

 

Ehkä jotain samaa on siinä kysymyksessä, joka minulle usein esitetään. Eikö häiritse pitää blogia, kun tuntemattomat tietävät sinusta ja ajatuksistasi niin paljon?

 

Minulle tuli siitä mieleen se jokin heimo (anteeksi länsimaalaisuuteni, en muista mikä enkä edes, millä mantereella), joka uskoo, että valokuvatuksi tuleminen varastaa ihmisen sielun. Jos näytät itsesi maailmalle, he saavat sinut, sinä katoat.

 

Me taidamme ajatella vähän samalla tavalla. Että jos itsestään antaa jotain maailmalle, samalla menettää itse sen, minkä antaa. Minäkin pelkäsin, että jos jaan murusia elämästäni internetissä, ne eivät enää ole minun. Olin väärässä. Nyt ne ovat minun, ja jotain enemmän.

 

Tämäkin oli ihanaa.

 

Ei asioiden hyvyys, kauneus tai hienous miksikään muutu, vaikka toteamme sen ääneen. Päinvastoin. Ihana on ihana, vaikka sitä kutsuisi somaksi tai herttaiseksi (jotka eivät muuten ole lainkaan sama asia. Jon Hamm ei ole soma eikä herttainen. No okei, ehkä vähän herttainen).

 

Ei ole merkitystä sillä, kuinka usein tai harvoin jotain sanaa käyttää. Merkitystä on vain sillä, tarkoittaako sitä, mitä sanoo.

 

Joten tiedä, kun minä sanon, että olet ihana, se ei tarkoita sitä, etten keksi parempaa sanaa. Se tarkoittaa, että olet ihana.

 

Ja kun minä sanon minä rakastan sinua,

se tarkoittaa

 

minä rakastan sinua.

 

 

Share

Kommentit

Aino (Ei varmistettu)

Sinä olet ihana ja tämä kirjoitus oli ihana, eikä yhtään mitään vähempää! :-)

Elli (Ei varmistettu)

Samaa mieltä kuin Aino tuossa yllä, ihana olet! Mun suosikkiblogi :).

Hanna (Ei varmistettu)

Mä luin vaan "Jon Hamm" enkä sen jälkeen pystynyt enää lukea mitään muuta. Ihanaa! ;)
ps. oikeasti, vakavasti, hyvä kirjotus, pisti miettimään tuo itsestään murusten antaminen.. hyviä pointteja!

Petra (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus ja ihana sinä, teki mun ei-niin-ihanasta aamusta heti kivemman. :)

I May Say (Ei varmistettu)

Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut!
Olet todellakin ihana sanan kaikissa merkityksissä.

Lotta (Ei varmistettu)

Mä mietin usein samaa. Mun ikisuosikki tutustumismetodeissa on kysyy ihmisiltä mikä niiden lempisana on. Jos ne sanoo jotain kryptistä ja eksentristä, se kertoo niistä jotain. Jos ne sanoo äiti, se kertoo vähän liikaa. Jos ne ei tiedä, mä en välttämättä tahdo kysyä uudelleen.

Mun lempisana on ihana. Toinen on kuvottava, mut sitä käytän onneksi paljon vähemmän kuin ihanaa.

titi (Ei varmistettu)

sinä olet ihana. soma ja herttainenkin!

pee (Ei varmistettu)

Ihana sinä! Yksi parhaimmista ja kauneimmista sanoista. Ps. Ainakin osa islamin-uskoisista uskoo tuohon valokuvateoriaan. Olin joskus Marokossa vuorilla hyvin pienissä kylissä ja ketään ei saanut kuvata. Muistan vieläkin ne ihanat melkein-valokuvat.

Lorelai (Ei varmistettu)

Ihana on paras kehu mitä voi saada. Se on jotenkin niin kaikenkattava. Ketä kiinnostaa olla kaunis, seksikäs, hauska tai miellyttävä jos voi olla IHANA. Ihanaa ihmistä haluaa halata ja rutistaa, ihana elokuva jättää katsojan tuijottamaan tyhjyyteen hymy huulillaan ja matka ei jatku ennen kuin ihana jäätelö on syöty.

nasu86 (Ei varmistettu)

nyt puhut Eeva asiaa! tai no ainahan sä puhut.
ps: punainen väri sopii sinulle <3
olen samaa mieltä lorelain kanssa =)

kesä (Ei varmistettu)

Yleensä olen liian ujo kommentoimaan näihin, mutta nyt liikutuin vaan niin, että halusin sanoa: kiitos että kirjoitat tätä blogia. :) Sait ehkä juuri puetuksi näillä sanoilla minulle sen, mihin elämässäni niin kovasti haluaisin pyrkiä (ja muistaen miten täydellisesti sait sen tärkeimmän sanottua myös heinäkuisten Norjan tapahtumien jälkeen): rakastaa vaan niin vitusti, koska ei se rakkaus mihinkään lopu niitä pieniä ilojakaan ylistämällä.

Henna (Ei varmistettu)

Ihana ihana ihana! Jälleen kerran yksi bloggaus sinulta lisää, joka sai minut oivaltamaan jotain. Siksi olen auttamattomasti koukussa tähän ihanaan blogiin :)

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oi, puolustuspuhe lempisanalleni ihanalle. Se on muutenkin jotenkin ihana sana, muoto ja merkitys sopivat hyvin yhteen.

Daphnion / daphnion.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ihanat asiat nyt vaan ovat ihania. Ei ne sanomalla kulu. :) Meidän taloudessa kumpikin sanoo useita kertoja päivässä rakastavansa - ja se on IHANAA!! :)

Vimps (Ei varmistettu)

Eeva, juuri noin. Ihana on ihana, ja niin sen kuuluukin olla. Minäkin tarkoitan aina sitä, mitä sanon ja käytän paljon tiettyjä sanoja. Yksi niistä tuhlailemistani sanoista on todellakin "ihana".

Ja sitä paitsi, sä oot ihana!

http://tonninstiflat.wordpress.com

iinuska (Ei varmistettu)

Jees. Totally agreed. Itse ainakin käytän ihanaa ihan kirkkaasti eniten kuvatessani asioita ja ihmisiä, se kun vaan on kaikkein osuvin (ihanin) sana. Ehkä pitäisi alkaa harkita uudelleen koko suhtautumistani elämään (peruspessimistinen ja sarkastinen kyynikko), kun kaikki mitä kuvailen on kuitenkin niin IHANAA... :)

Riikka (Ei varmistettu)

Kiitos kun oot olemassa :) Kiitos kaikista sanoista ja lauseista, joilla annan iloa ja ajatuksen aihetta päivään.

Riikka (Ei varmistettu)

edelliseen viestiin tarkennus...siis joilla sinä annat iloa ja ajatuksen aihetta :)

Mia (Ei varmistettu)

Ai että. Oon sanan ihana suurkuluttaja, ja välillä ihan hävettää toistella sitä. Mutta se vaan on niin hyvä sana, mikään muu ei kuvaa tiettyjä asioita samalla tavalla kuin ihana. Kiitos tästä tekstistä, kuten kaikista muistakin. Saan tästä blogista aina jotain, jonkun ajatuksen, tunnetilan, pohtivan mielen. Ihanasti kiitoksia <3

Varpunen (Ei varmistettu)

Taidatpa olla oikeassa. Minulla on paha tapa vaatia miesparalta jotain muuta adjektiivia kuin sitä iän kaikkisen ihanaa, kun hän kuvailee minua. Ja hän aina vastaa, että "mut kun sä olet ihana". Niinpä. Miksi sitäkin on niin vaikea hyväksyä? Enhän minä muutu vähemmän ihanaksi sen vuoksi, että hän minua sellaiseksi kutsuu. Hölmöä. Ja minä idiootti valitan asiasta! Täytyy laittaa piste tuollaisella vinetykselle ja olla vain ihana. :)

Jiii (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogista, olet ihana!

Fanni/ mennentullen.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Olet parempi elämäntapacoachaaja kuin monet itseään sellaiseksi nimittävät. Olet rehellinen, söpö ja IHANA.

Hymy ja aitous eivät käyttämällä kulu. Miksi pantata hymyään, iloaan, rakkauttaan ja itseään?

Kaisa (Ei varmistettu)

Arvaa mikä tuli ekaksi mieleen tämän teksti luettua? No tietenkin, että olipas IHANA juttu! :)

Eeva (Ei varmistettu)

Ihana, ajatuksia herättävä kirjoitus!

"Ei ole merkitystä sillä, kuinka usein tai harvoin jotain sanaa käyttää. Merkitystä on vain sillä, tarkoittaako sitä, mitä sanoo." Huippuhyvä huomio! Autoit mua mahdollisesti yhden kouluhomankin kanssa yhden näkökulman esiin tuomisella osuvin sanoin :)

sonja o (Ei varmistettu)

Ihana Eeva, ihanasti kuljetettu kirjoitus ja IHANA lopetus!

pauliina (Ei varmistettu)

kiitos, Ihana, tästä(kin) kirjoituksesta!

Maaria (Ei varmistettu)

Taas kerran sen teit Eeva...IHANA teksti. Tosin yksi virhe siinä oli. Useampi fani (=kaikki) on sanonut sinua aivan ihanaksi tyypiksi :)

Tuulia (Ei varmistettu)

Olet IHANA <3

Pauliina (Ei varmistettu)

"Ei rakkaus käyttämällä kulu, se vahvistuu."

Mielestäni lainaamisen arvoinen HalooHelsingin (?) sanoitus.

Eeva Mai. (Ei varmistettu)

Eeva, sinun eikä kenenkään muunkaan tarvitse etsiä "heimoa" Suomea kauempaa. Suomeen vuosisatoja sitten muuttaneet ja jääneet Romanit uskoivat myös, että kamera varastaa sielun. Nykypäivänäkin kuvattavilta täytyy pyytää lupa, mikäli kuvan aikoo kehittää ja laittaa seinällensä. Eksoottista, mutta tarinan voi löytää lähempää kuin uskotaankaan! :) Sekin on aika ihanaa, että olemme olleet monikulttuurinen valtio jo pitkään.

Susanna (Ei varmistettu)

Eeva! Mua alkaa ihan itkettää kun sä käytät aina just oikeita sanoja. Ja ah, Turku.

Annije (Ei varmistettu)

Hei ihana! :) Mulle tuli mieleen, että millainen puhelin sulla on? En osaa yhdistää mitään tiettyä puhelinmallia suhun, joten päästä minut pahasta ja kerro :)

Lene (Ei varmistettu)

Hei Eeva! Sellaista vaan tiedustelisin, että ovatko edellisen postauksen pillit Gaudete kidsiltä vai saako niitä Suomesta jostain muualtakin?

Sari (Ei varmistettu)

Mun kurkkua alkoi vähän kuristaa tän postauksen luettuani, koska sä löysit taas niin asian ytimen. Mä en oikein osaa sanoa mitään muta kuin Kiitos, ihana.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitos kaikille kommenteista, olette... no, IHANIA, päivän teeman mukaisesti :) Annijelle tiedoksi, että mulla on viikon vanha iPhone, sitä ennen oli ikivanha pinkki Nokia. Ja olen helpottunut, jos minua osaa yhdistää mihinkään tiettyyn puhelinmalliin (sekös vasta olisikin kamalaa). Lenelle tiedoksi, että just sieltä ovat :)

Vivvi (Ei varmistettu)

Jon Hamm on muuten ihana, melkein kaikista ihanin.

Karpar (Ei varmistettu)

Olipas kauniisti kirjoittu postaus. Niin se vain ikävä kyllä ainakin täällä Suomessa tuntuu ajattelu menevän, että "Kel onni on, se onnen kätkeköön". :(

Dorit (Ei varmistettu)

Voi Eeva. Käyn täällä satunnaisen säännöllisesti ja joka ainut kerta jää hyvä mieli. Kirjoitat niin, hmm, IHANASTI. Susta tosiaan huokuu sellainen aitous ja lämpö, jota ei läheskään kaikkialta löydä. Olet äärettömän lahjakas kirjoittaja ja kuvasi ovat kauniita, kerrot paljon, muttet pröystäile millään. Edes ihanuudellasi. ;)

Halaamaan en pääse, joten tyydyn kiitostelemaan täällä kommenttilootassa. Kiitos. Sinä olet ihana. I-HA-NA.

Kristiina (Ei varmistettu)

Ja aion tehdä tällä viikolla pulled pork sandwicheja vain ja ainoastaan siitä syystä, että tässä ihanassa blogissa mainittiin pulled pork sandwichit ja ne kuulostavat herkullisilta - voiko sandwichit olla ihania?

Miumau (Ei varmistettu)

Kiitos mainiosta ja lämpimästä kirjoituksesta!

Rakkaus ei tosiaan kulu rakastamalla, eikä sanan tenho vähene tippaakaan ääneen sanomalla. Päinvastoin.

Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat :)

Tunnustus: Jon Hamm mun piti katsoa Googlesta!

Sylvi/Lyylin vierestä (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Ja Jon Hamn on ihana ja komea ja ärsyttävä. Kaikkea tätä voi olla yhtä aikaa, eikös?

Ranja (Ei varmistettu)

En ymmärrä miten en ole sun blogia aikaisemmin löytänyt, vaikka blogien valtameressä oon uiskennellut jo liian pitkään. Tuntuu kuin jokainen sun tekstisi olisi oma taideteoksensa. Tämä varsinkin! Sussa on jotain vanhan romanttista, mistä tykkään todella paljon ja samaan aikaan muistutat vähän mun lukion suosikkiäidinkielen maikkaa, jolla oli samanlainen tapa puhua kuin sulla kirjoittaa. Ja äskönen pitää ottaa hyvällä!

Mutta piti tulla vielä sanomaan, että musta just sana "ihana" on jollain tapaa ainutlaatuinen. Ei niin ainutlaatuinen kuin "rakastaa", mutta melkein. Mulla meni kauan ennen kuin uskalsin ja opin käyttämään rajuja tunnesanoja, joihin luokittelen "ihanan" ja joista tota jälkimmäistä rakempaa sanaa en vielä osaa käyttää. Hyvä niin, ei tuu viljeltyä. Sen käyttämisen opittuani on auennut ihan uus, paljon IHANAMPI tapa puhua ja ilmaista itseään. Ja kyky kehua, ei vain tekstissä, mutta myös puheessa :)

En tiedä liittyikö tähän tekstiin, mutta näin. Jatkan remmissä! :)

Chuck (Ei varmistettu)

Deadly accurate anwser. You've hit the bullseye!

Heaven (Ei varmistettu)

With the bases loaded you stucrk us out with that answer!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.