satunnaista

En keksinyt mitään varsinaista sanottavaa näistä asukuvista - maailmassa on vain rajallinen määrä mummo/kirjastonhoitajavitsejä.

 

Perinteisen asulöpinän sijaan ajattelin siis vastata tähän useammaltakin taholta heitettyyn Sweetest Blog -tunnustukseen (kiitos teille!), jossa piti paljastaa kolme tuikitärkeää asiaa ja lopuksi kertoa, kenellä minusta on the sweetest blog.

 

 

 

Lempivärini

 

Minulla ei ole kai oikein ikinä ollut mitään universaalia lempiväriä. Vaatteissa pidän laivastonsinisestä, luonnonvalkoisesta ja sellaisesta haaleasta kauluspaidanvaaleansinisestä. Poskipunassa lempisävyni on persikkainen, kynsilakassa ruskeat ja punaiset. Kotiini ostan vain valkoisia tai ihan kalpean vaaleanpunaisia kukkia, mutta ulkomaailmassa pidän myös laventelista ja leinikinsinisestä. Rakastan kevään vaaleaa vihreää ja oikein tumman kultaista samppanjaa. Ruuassa pidän vihreästä ja punaisesta, koska vihreät ja punaiset asiat maistuvat yleensä parhailta ja näyttävät lautasella houkuttelevilta. Sisustuksen suhteen minulla ei ole hajuakaan, mistä väreistä pidän, tällä hetkellä asuntoni on aika mustavalkoinen, mutta se kaipaisi ehdottomasti lisää väriä.

 

Lempiruokani

 

on kiistatta poikaystäväni tekemä pizza, kuten hyvin tiedätte (onkohan missään blogissa puhuttu yhtä paljon pizzasta kuin tässä?). Se on tarkka prosessi. Taikinaa  kohotetaan kolme vuorokautta ja käsitellään hellästi, rakkaudella, mieluiten puna-valkoruudullinen paita päällä. Täytteissä noudatetaan fasistis-minimalistista linjaa: minimalistista siksi, että pitkään hautunut tomaattikastike, mozzarella ja tuore basilika tai rucola riittävät. Fasistista siksi, että kaikki muu on kiellettyä. (Joskus tosin pizzassani on myös ilmakuivattua kinkkua tai salamia, ei kuitenkaan ikinä kumpaakin samaan aikaan.) Hurmaava maku sikseen, tämä on lempiruokani myös ja etenkin siksi, että yleensä se nautitaan ystävien ympäröimänä tulikuumana suoraan uunista, viinin virratessa vapaasti ja keskustelun volyymin noustessa minuutti minuutilta. Jos kuolisin huomenna ja saisin viedä tuonpuoleiseen mukanani kolme muistoa, niihin kaikkiin liittyisi pizza, punaviini ja ystävät. (Itse asiassa, jos saisin viedä mukanani kolme asiaa, ne olisivat pizza, punaviini ja ystävät.)

 

 

 

Paikka, jonne haluaisin matkustaa

 

Haikailen takaisin Pariisiin päivittäin, Uuteen-Seelantiin noin kerran viikossa. Tukholmaan olen aina valmis lähtemään ja Turussa asuessani hyppäsinkin usein laivaan hetken mielijohteesta. Paikoista, joissa en ole vielä käynyt, haluaisin ainakin Japaniin sekä Vancouveriin ja Seattleen. Ja Champagneen. Ja San Sebastiániin. Japanissa käyttäisin viikon tai pari vain ihmetellen. Vancouverista ja Seattlesta en oikeastaan tiedä yhtään mitään, mutta olen silti saanut jostain päähäni, että viihtyisin kummassakin. Luultavasti istuisin kahviloissa ja pitelisin sadetta. Champagnessa kiertelisin tietenkin viinitiloja, söisin jumalaista ruokaa ja puhuisin ontuvaa ranskaa. San Sebastiánissa söisin, söisin ja söisin ja yrittäisin tartuttaa itseeni baskien rentoa elämänasennetta.

 

Lempiblogeja minulla on hurjan monta, enkä tohdi listata niitä koska unohtaisin kuitenkin jonkun ja sitten hävettäisi, mutta lempibloggaajiani ovat esimerkiksi Annukka, joka on niitä ihmisiä, joka ei kysy pelkästään mitäs sulle kuuluu, vaan kysyy lisäksi mitäs sun äidille/isälle/siskolle/serkulle/kaverille/pomolle kuuluu, ja kuuntelee vastauksen. Ja Inke ja Jan, joiden seurassa voi käydä syömässä Helsingin hienoimmassa ravintolassa silitetty kauluspaita päällä, maistella fiinejä viinejä, puhua kirjallisuudesta ja vain pari tuntia myöhemmin tanssia YouTuben Timo Soini-teknovideoiden tahtiin. Ja Jenna, joka oli ensin tyttö, jonka blogia luin, sittemmin kollega ja nykyään ihana ystävä, jonka seurassa tulee aina sellainen olo, että maailman valloittaminen on paitsi mahdollista, myös todennäköistä.

(Ja joo, valitsin tähän listaan vain kavereitani. Sitä se ikävä teettää.)

 

 

Kommentit

Jii (Ei varmistettu)

Uskomatonta, sulla on TÄYSIN samat lempipaikat/-matkakohteet kuin mulla!! :D

inke (Ei varmistettu)

Minä liikutuin, mutta Juti kuivasi kyyneleet. Kohta nähdään <3

inke (Ei varmistettu)

ps. Pizza tilattu

olga (Ei varmistettu)

Mi mistä saa tuollaisen upean kuuloisen pizzan ohjeen? Löytyykö vanhastaan jo blogimaailmasta vai onko se kenties hyvin suojeltu perhesalaisuus? Pizzan suurystävänä kolme päivää kohotettu taikina ei voi olla huono. Tuli nälkä.

Eeva Kolu

Jii: hahaa, tule sitten kertomaan, millaista oli, jos (ja kun) ehdit ekana :) ************* Inke: pizzaa varten joutunette matkustamaan Turkuun (voi ei...) koska epäilen, etten ehkä saa N. R.:ää tänne jo tiistaina tekemään pizzataikinaa :D Mutta lupaan, että ette joudu olemaan nälissänne! ************ Olga: ohjeen saa varmaan vain poikaystävältäni, ja siltäkään tuskin kovin helposti ymmärrettävässä muodossa... "Laitat jauhoo". "Paljon?" "No sillee sopivasti." Minäkään en tiedä, miten se pizza tehdään, ja asuin sentään puolitoista vuotta tyypin kanssa :)

Neea (Ei varmistettu)

Tarkoitatkohan kuitenkin lemmikinsinistä,leinikit ovat niitä keltaisia niittykukkia :)

Lettice (Ei varmistettu)

It's much eseiar to understand when you put it that way!

zdkrws (Ei varmistettu)

oMw0fY jhvakpophjnq

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.