Se on siis olemassa! Toimiva luomuputsari meinaans

Pitkän linjan lukijat saattavat muistaa, että joitakin vuosia sitten hurahdin luonnonkosmetiikkaan.

Sitten hurahdin pois luonnonkosmetiikasta. Syitä oli monia. Yksi oli se, että tuotteet olivat vielä tuolloin aika ankeita ja valikoima tylsä. Purkkien ulkonäkö oli kaikkea muuta kuin houkutteleva ja kaikki haisi siltä samalta imelän alkoholiselta eau de ruohonjuurelta.

Toinen syy oli vielä merkittävämpi: iho oli aina tukkeutunut ja mähmäisen oloinen. Tuntui, että oikeasti toimivaa luomuputsaria oli kertakaikkiaan mahdoton löytää. Testasin kaikki geelit, öljyt ja voiteet, joita joku jollain ekohippifoorumilla oli kehunut tosi hyväksi, kunnes lopulta totesin, että minulla ja hipeillä taitaa olla hieman eri käsitykset siitä, millainen putsari on hyvä. (Vihje: oma käsitykseni hyvästä putsarista on se, että se... noh, puhdistaa naamalta lian, rasvan ja meikin.)

Ja kun iho ei ole kunnolla puhdistettu, mikään muukaan ei toimi. Kun lätkäisee kosteusvoiteen likaiseen nassuun, johan alkaa tapahtua. Ikäviä. Siksi projisoin pettymykseni putsareiden lisäksi myös muihin kosmetiikkahyllyni luomutuotteisiin, ja lopulta huomasin lipuvani purkki kerrallaan takaisin synteettisiin syövereihin.

Nykyään suhtaudun tähän(kin) asiaan pumpulinpehmeällä tyyneydellä: en ota asiasta paineita. Jos löydän toimivan luonnonkosmetiikkatuotteen, otan sen avosylin vastaan. Jos ihastun synteettiseen, sitten ihastun synteettiseen.

Mutta olipahan mukava huomata, että neljässä vuodessa on tapahtunut paljon. Ensinnäkin valikoima on kasvanut ja parantunut huimasti. Luonnonkosmetiikkaa ei enää tarvitse ostaa hampunhajuisesta kaupasta ruskeassa paperipussissa, vaan voi kävellä esimerkiksi jumalaisenkauniisiin kosmetiikkaputiikkeihin tai ihan vaikka Stockan tai Sokoksen kemppariosastolle, sinne Chaneleiden ja Diorien viereen. 

Ja toisekseen - joku on vihdoin kehittänyt toimivan luomuputsarin! En pidä teitä jännityksessä, se on L'Atelier des Délicesin Clarity Cleansing Foam Gel.

Geeliputsari vaahtoaa ja vie kaiken meikin ja lian pois, mutta ei silti jätä ainakaan minun iholleni kuivan kiristävää korpputunnetta. Lisäksi geeli tuoksuu ihastuttavalta ja on kaikin puolin muutenkin ihana tuote - ei siis ollenkaan mikään luomukompromissi. Aika kaukana niistä ummehtuneen hajuisista mömmöistä, joita luomuputsarit olivat vuonna 2009.

Pettymysten jälkeen en olisi itse päätynyt ostamaan luomuputsaria, mutta kosmetologin ylistyspuheen jälkeen päätin ottaa riskin. Onneksi! Kuten kuvasta näkyy, käytän myös saman sarjan kasvovettä. Ostin omani suoraan kosmetologilta, mutta sarjaa myy lisäksi ainakin hurmaava Jolie.

Kommentit

Varattu nimimerkki (Ei varmistettu)

Käytätkö ei-luonnonkostiikkaa pohjameikissä? Ne eivät minullakaan lähde luomuputsarilla, mutta mineraalipohjan kanssa ei ole ollut yhdenkään tuotteen kanssa ongelmaa.

Noora20 (Ei varmistettu)

Jenkeissä lähes kaikki kannetaan kaupasta ulos ruskeassa, isossa tai pienessä, paperipussissa. Oli se sitten hampunhajuinen kauppa tai ei.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minkä hintaisia nuo L'Atelier des Délicesin tuotteet suurin piirtein on?

Mä suosittelen myös tätä: Laveran Invigorating Cleansing Gel. Toimiva, edullinen ja hyvän tuoksuinen!

Tuo putsari on Joliella muistaakseni n. 26 €, kasvovoiteet 30-40 € suunnilleen. Tuo putsari on kyllä omakin lemppari :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko nostaa esille Dr Hauschka (ja myös esim. Weleda), joilla on takanaan vuosien historia ja tuotekehittely jo ennen luonnonk.n muotibuumia. Tätä ei moni ehkä tiedä.

Hauschalla on monia laadukkaita tuotteita, joista itse olen vuosia jo käyttänyt ihmeellisen ihanaa Puhdistusvoidetta. Soveltunee parhaiten kuitenkin jos poistaa meikit ensin erikseen muulla putsarilla. Minulle riittää yksinään, koska käytän niin vähän meikkiä.

Eeva Kolu

Hauschkan tuotteita käytin pitkään, niissä juuri tuo puhdistus oli suurin kompastuskivi. Puhdistusvoide on ihana tuote mutta kuten sanoit, meikki sillä ei lähde, ja itse olen sen verran laiska että yhden tuotteen täytyy riittää :)

-kata- (Ei varmistettu)

Nyt pakko kysyä kosmetologisuositusta.. Jos et julkisesti viitsi laittaa niin ehkä s-postitse? Haluan ehdottomasti löytää kosmetologin, joka hehkuttaa aitoja luomutuotteita :) Olettaen luonnollisesti, että ko. kosmetologi on samassa kaupungissa kuin sinä.

Eeva Kolu

En ole ikävä kyllä löytänyt Turusta sopivaa kosmetologia :( käynkin siis epäsäännöllisesti Helsingissä kosmetologilla.

Kaati (Ei varmistettu) http://kotivalossa.blogspot.com

Tekee mieli vinkata turkulaisesta Greenlipsistä! Heillä on luomuhoitola, jossa tehdään erilaisia hoitoja, kannattaa käydä nettisivuilla ja toki mennä käymään! Kaunis liike täynnä luonnonkosmetiikkaa ja ihmiset ovat aika vihkiytyneitä asialleen. Ostan itse kaiken luonnon kosmetiikan tuolta ja olen käynyt heillä kasvohoidoissa.

Tiina V. (Ei varmistettu)

Greenlips myös myy tuota ko. sarjaa. Tykkäsin itsekin tuosta Atelierista kovasti!

Ejla (Ei varmistettu)

Olipas ankean narisevasti kirjoitettu juttu! Yleensä kirjoitat valittavatkin jutut hauskasti, nyt vain ekologista elämäntapaa halventavasti. Pointti tuli kyllä selväksi, mutta ehkä ei olisi tarvinnut pyllistää ekoilun suuntaan noin paljon.

Eeva Kolu

Olen aidosti pahoillani jos juttuni naamanpuhdistusaineista loukkasi sinua tai elämäntapaasi :) Musta ekologiseen elämäntapaan on pakko kuulua myös kyky nauraa itselleen, eihän tästä hippeilystä muuten selviä järjissään. "Halventava" on aika vahva sana... ;)

Ejla (Ei varmistettu)

Joo ei ole minulta pois, en ole loukkaantunut. Pointtini oli enemmän se, että itse annat itsestäsi tietyn kuvan kirjoitustavallasi. Ihmisille nauramisella ja vittuilulla on hiuksenhieno raja ja joku voisi sanoa että tämä postaus meni huonon maun puolelle. Itse en laske omaa elämäntapaani erityisen ekoksi, mutta en välttämättä jaksa pilkatakaan ekoilijoiden ostospaikkoja.

Toivottavasti ennakkoluulosi eivät estä sinua löytämästä lisää ei-synteettisiä tuotteita, sillä niitä on markkinoilla nykypäivänä todella paljon. Voisit jopa pyytää lukijoilta parhaat vinkit perusteluiden kera...

Eeva Kolu

Eli oletko aidosti sitä mieltä, että olen vittuillut ja halventanut tässä jonkun elämäntapaa, koska mainitsin, että olen saanut hippifoorumeilla suosituksia huonoista ekoputsareista? Relatkaa nyt vähän :D 

Minä olen Ruohonjuuren vakioasiakas, enkä todellakaan loukkaannu verisesti siitä, jos joku pitää sitä hampunhajuisena hippikauppana. (Minusta) se ON hippikauppa ja siellä haisee hippikaupalta. Jos joku loukkaantuu tästä mielipiteestä, kannattaa miettiä, ottaako nämä asiat vähän turhan vakavasti.

 

Ejla (Ei varmistettu)

Pointtini oli se, että yleensä kirjoitat hauskasti/kenenkään tunteita loukkaamatta silloinkin kun haluat valittaa. Tämän kirjoituksen sävy meni enemmänkin sellaiseksi, että puhutaan ekotuotteiden laadusta/ostopaikoista vähättelevästi = ei hauskaa vaan vain leimaavaa.

Eli en ole pettynyt siihen millä tavoin suhtaudut ekopesuaineisiin, vaan siihen, millä tavoin ilmaiset pettymyksesi niihin tai niiden ostopaikkoihin. Mutta en oleta että ymmärrät mitä tarkoitan, joten jääköön kommentointi tähän.

Oletettavasti pääsen pettymyksestäni yli ja voin jatkaa blogin lukemista, kaikilla on oikeus joskus mokata!

Eeva Kolu

Kiitos tarkennuksesta, hiffaan mitä tarkoitat ja myönnän toki, että kirjoitukseni sävy oli paikoitellen kärkäs - ehkä en itse ajatellut sitä niin, koska pidän itse itseäni vähän hippinä.

Samalla tosin joudun toteamaan, että on aika vaarallista jos alan ajatella "mokaamisena" sitä, että kirjoitukseni eivät ole aina pelkkiä pyöreiksi hioutuneita kulmia ja pumpulissa pyöriteltyjä mielipiteitä. Ts. jos kirjoituksistani näkyy, että niiden takana on ihan vaan inhimillinen ihminen.

ellisa (Ei varmistettu)

mielensäpahoittajat taas liikkeellä :D

relax, eihän tässä ihmisiä haukuttu vaan niitä tuotteita! t: itekin hippi, joka osaa nauraa hippeydelleen ja joka ei kans aina diggaa luomukosmetiikan ulkonäöstä

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Komppaan tätä kommenttia, mielestäni teksti oli selvästi itseironinen ja kanssahippi nauraa mukana. Liekö ollut "piru raamattua"-lukupäivä tällä herkkänahkaisemmalla hipillä...

Marika/madeinlakeus (Ei varmistettu) http://lakeus.blogspot.com

Täytyy vain ihmetellä, että mitä ihmettä olet oikein käyttänyt noin huonoilla kokemuksilla!

En laske itseäni hippeilijäksi, mutta luonnonkosmetiikkaa olen käyttänyt 2006 lähtien, vain ripsiväri ja hiuslakka ovat normitavaraa. Kyllähän ne kehittyneitä ovat, varsinkin shampoot, joista itse aloitin. Koostumus oli kummallista ja huonosti levittyvää, nyt taas luonnonkosmetiikkashampoita ei enää näppituntumalla ja pesuominaisuuksiltaan erota ns. tavallisista.

Mutta se, missä kehitys ei ole mennyt eteenpäin on valikoimat. Yhä edelleen liikkeistä yleensä löytyvät vain ne Laverat, Weledat ja Dr. Hauschkat kun tarjolla on nykyisin kaikkea apteekin perusvoiteista aina superkalliisiin luksustuotteisiin. Ne vain pitää löytää netistä.

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Kuullostaa paremmalta kuin hyvältä! Pullojen ulkomuotokin on kaunis.

http://keyword-love.blogspot.fi

ninieni (Ei varmistettu)

Villikataja bloggailee säännöllisesti luonnonkosmetiikasta ja sen tekemisestä ihan itsekin. Kannattaa käydä tsekkaamassa. :) http://villikataja.blogspot.fi

Emelie (Ei varmistettu)

Kiitos mahtavasta blogista Eeva, hyvä fiilis ja inspiroivia & hyvin kirjoitettuja juttuja!

Kirjoitat tässä postauksessa luonnonkosmetiikasta. Sitä tuo mainitsemasi tuote ehdottomasti on, minunkin mittapuullani. Mutta "luomuputsari" se ei mielestäni ole. En kutsuisi mitään sellaista tuotetta luomuksi, jossa luomuraaka-aineita on vain reilu 10 prosenttia, kuten tässä kyseisessä tuotteessa.

Luomumerkki pullon kyljessä ei valitettavasti välttämättä kerro paljoakaan tuotteesta kokonaisuudessaan. Kriteerit ja käyttöoikeudet vaihtelevat paljon eri merkkien ja eri maiden välillä. Kuluttajan kannattaakin kahlata tuoteselosteet tarkkaan läpi, jos haluaa tuotteen, jossa on käytetty pääosin luomuraaka-aineita.

Eeva Kolu

Mulle riittää erinomaisesti EcoCertit ja muut, aivan niin tarkka en kosmetiikastani ole että ruusuvedenkin pitäisi tulla luomuviljellyistä ruusuista. Riittää, kun tulee ruusuista!

mutta tässäkin on varmaan joku terminologiamuutos tullut sitten viime näkemän. Tuolloin nimittäin tehtiin tiukka ero siihen, että luonnonkosmetiikka voi olla mitä vain kosmetiikkaa jossa on käytetty jotain luonnonraaka-aineita, kun taas luomukosmetiikka on sertifioitua kosmetiikkaa, jossa ei sallita synteettisiä aineita.

jannakoo (Ei varmistettu)

Kannattaa kokeilla Madaran puhdistusvaahtoa, ihan käsittämättömän hyvä. Putsaa kertaheilautuksella tuhdinkin meikin ja jättää ihon pehmeäksi. Inhoan putsareita, joita saa joko hinkata naamalla ja/tai jotka jättävät naaman kiristeleväksi.

Eeva Kolu

Kiitti vinkistä! Tätä suositeltiin just noina luonnonkosmetiikan ankeina aikoina, mutta jätin sen silloin kokeilematta kun en enää jaksanut uskoa kaikkien niiden kökköjen jälkeen. Nyt ehkä uskallan!

Katjajolie (Ei varmistettu)

Heippa Eeva! Kiva että löytänyt L'atelier des Délicesin, tuttavallisemmin muuten ADD:n :) Tulin vain hihkaisemaan pienen jutskan liittyen terminologiaan, kun pisti silmään tuo kommenttisi luomukosmetiikasta ja luonnonkosmetiikasta. Nämä termit menee ihmisillä usein sekaisin ja siksi oikaisen, vaikka ei se itseäni haittaa jos joku puhuu luomukosmetiikasta luonnonkosmetiikkana :)

Luomukosmetiikka on termi, jota voi käyttää vain sellaisista tuotteista joiden raaka-aineet on käytetty tuotteessa sellaisenaan ja viljelty luonnonmukaisin menetelmin. Toisin sanoen se tarkoittaa pelkkiä kylmäpuristettuja kasviöljyjä, joihin ei ole lisätty muita aineita esimerkiksi emulgaattoriksi. Tai puhtaita kukkaisvesiä, jotka syntyvät eteerisen öljyn tislauksen sivutuotteena. Tai pelkkää puhdasta karitevoita. Mutta kun puhutaan kosteusvoiteesta, puhdistusaineesta tai kasvovedestä, tarvitaan tuotteeseen kylmäpuristettujen kasviöljyjen, veden, kukkaisvesien ja kasviuutteiden lisäksi esimerkiksi emulgaattori, jotta vesi ja rasvat saadaan liukenemaan toisiinsa. Ja puhdistusaine tarvitsee mietoja sokeritensidejä, jotta muodostuisi vaahtoa tai vaahdon kaltaista tuntumaa tuotteeseen. Vaikka luonnonkosmetiikassa emulgaattorit valmistetaan luonnosta peräisin olevista raaka-aineista, niitä joudutaan muokkaamaan, jotta ne toimivat emulgaattorina. Toisin sanoen emulgaattori ei kasva luonnossa sellaisenaan ja tämän vuoksi ei voida puhua enää luomukosmetiikasta. Mikäli tuote sisältää edes vettä tai maaperästä louhittuja mineraaleja, ei sitä voi nimittää luomukosmetiikaksi, vettä ja mineraaleja kun ei voi viljellä.

Monet tuotteet ja sarjat saattavat mainostaa ihan miten hyvänsä - luomuna, luonnollisena tai luonnonkosmetiikkana. Ja koska tavallinen kuluttaja ei osaa lukea incejä (ja samalla inci-nimikkeellä olevia ainesosia voidaan valmistaa sekä luonnosta peräisin olevista raaka-aineista tai täysin synteettisesti) auttaa sertifikaatti tällöin. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on tiukkaan valvottua ja raaka-aineet lähes täysin luonnollisia. Tuotteen kyljestä näet ainakin EcoCertillä prosentuaalisen osuuden luonnollisista raaka-aineista ja vielä erikseen sen, kuinka paljon niistä on luomuviljeltyjä. Useimmiten tuotteissa voi olla noin 0,2 % aineita, jotka ovat luontaisen kaltaisia - eli synteettisiä, mutta muistuttavat molekyyleiltään luonnollista. Yleensä nämä aineet ovat luontaisen kaltaisia säilöntäaineita, kuten vaikka bentsyylialkoholi. Kiellettyjen synteettisten raaka-aineiden lista on pitkä, joten sertfikaatti on ainoa keino varmistaa sivelevänsä iholle luonnollisia raaka-aineita, sillä pelkkä inci-nimi ei sitä aina kerro.

Hilirimpsis ei mulla muuta :)

Kaati (Ei varmistettu) http://kotivalossa.blogspot.com

Kiva postaus! Minulla on saman merkin kuorintavoide, se on todella hyvä! Ja plussaa kauniista pakkauksista... Minulla on aika sama asenne luonnonkosmetiikkaan; kun ne toimivat, niin jees. Onneksi olen tutustunut näihin nyt vasta parin vuoden sisällä, minulla on nimittäin lähinnä positiivisia kokemuksia. Barefaced Beautyn mineraalimeikit ja Couleur Caramelin ripsarit ja luomivärit ovat todella hyviä, minusta parempia kuin synteettiset. Sen sijaan hiuksille en ole vielä löytänyt niin hyviä aineita, jotka saisivat minut lopettamaan synteettisten käytön. Less Is Moren shampoot ja hoitoaineet ovat parhaita, mitä olen käyttänyt, mutta shampoota täytyy joskus laittaa kaksi kertaa.

nimimerkki (Ei varmistettu)

Itse olen löytänyt Alvan, jota saa suomalaisesta verkkokaupasta. Putsari toimii todella hyvin myös vahvemman meikin poistoon. Alvalla on lisäksi ihania meikkejä, musta kajal on ollut todellinen löytö. Lisäksi itseäni kiinnostaa pigmentit, joita voi käyttää luomissa, kynsilakkaan sävytettynä... mutta en ole uskaltanut vielä kokeilla näitä monikäyttöisiä meikkejä.

Minttu-Maaria Vuorio (Ei varmistettu) http://cocoandcarrie.blogspot.fi/

Voi kunpa noista saisi testereitä! Minulla on kaikki mahdolliset iho-ongelmat ja kovasti toivoisin, että löytäisin eko-/luomukosmetiikkaa, joka toimii, ei allergisoi eikä tee muutakaan hallaa iholle. Mun mielestä tämä sun kirjoitus ja sen asenne oli ihan jees, koska ajattelen samalla tavalla. Olen käyttänyt ekoshampoita, halpoja ja kalliita enkä ole löytänyt yhtään erinomaista. Suurin osa shampoista jättää hiukset likaisen tuntuisiksi ja pahinta oli, kun kokeilin pestä hiukset pesupähkinöistä keittämälläni liemellä. Se, mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle :)

Eeva Kolu

Joliesta saa usein testereitä, piipahdapa siellä jos Helsingissä liikut!

Terälehti (Ei varmistettu)

Pakko hehkuttaa Urtekram shampoota - nykyään sitä saa "hippikauppojen" lisäksi isommista supermarketeistakin. Itse olen lopulta sitruuna-allergikkona päätynyt käyttämään hajusteetonta versiota shampoosta, mutta jos sitrusherkkyyttä ei ole niin Urtekram Rose shampoo on ihanan tuoksuinen!

Couleur Caramelin luonnonkosmetiikka ripsiväri kuulostaa hyvältä - tuleeko jollakulla mieleen muita ripsarisuosituksia? Kuulin juuri huhua, että luottoripsivärissäni (Lumenen Blueberry curl) onkin poikkeuksellisen paljon myrkkyjä, ja ajatus on alkanut hirvittää (vielä en kyllä ole ehtinyt perehtyä asiaan tarkemmin)....

Lisbeth 2 (Ei varmistettu)

Tätä putsaria on monessa paikkaa kehuttu maasta taivaaseen. Omalle rasvaisuuteen taipuvalle iholle tämä ei kumminkaan sovi ja iho on nirskuvan, kirristävän kuiva pesun jälkeen. Millään muulla luonnonkosmetiikan tai synteettisen rasvaisen/sekaihon putsarilla en ole saanut vastaavaa tunnetta. Tai ootas, muistankin Clerasil-tuotteen tuoneen vastaavanlaisen tunteen. Oh-hoh. Muuten luonnonkometiikka rules!

Eeva Kolu

Jep, sellaista tuotetta ei varmasti ole koko maailmassa, joka kaikille sopisi!

Hertta
Lilou's Crush

Ihana pakkaus, ja uskon tuoksunki olevan mahtava -itselläni on kokemusta vain saman sarjan kinuskikarkin tuoksuisesta kosteusvoiteesta, mutta jos vain sen perusteella olisin joutunut päättämään loppuelämäni kosmetiikat, valinta olisi ollut helppo: se oli ihana!

Eeva Kolu

Tää on kyllä siitä ihana sarja, että vaikka tuoksut on vahvoja ja makeita, ne ei kuitenkaan ole sellaisia äklöjä kuin esim. joissain Tigin tuotteissa. Johtunee just noista aidoista luonnontuoksuista vs. synteettiset esanssihajut!

Hertta
Lilou's Crush

Just samaa kelasin. Tykkään hyvistä tuoksuista, mutta jos ovat voimakkaita, en vain pysty käyttämään, siksi Tigikin on kaapista poissa.

mirre (Ei varmistettu)

Tämä onkin todella laadukas ja hyvä sarja (vaika myös hintava mielestäni). Kiinnostaisi vaan että mitä nämä aiemmat mähmäiset tuotteet oli? Koska onhan luonnonkosmetiikassakin eri ihotyypeille suunnattuja tuotteita ja ilmeisesti olet käyttänyt itsellesi sopimattomia.

Eeva Kolu

Jos puhdistusaineella ei lähde meikki ja lika naamasta, niin kyllä vika on mielestäni silloin tuotteessa eikä ihotyypissä :)

Minnuli (Ei varmistettu)

Putsareiden toimimattomuus on saattanut johtua synteettisen meikkipohjan käytöstä. Tavallisissa meikkivoiteissa on todella tymäkkä, iholle tarraava koostumus, jota on vaikea irrottaa ilman synteettisiä pesuaineita. Luonnonkosmetiikan putsari ja synteettinen meikkivoide muodostavat yleensä melko huonosti yhteen sopivan parin. Kemikaalicocktailin Noora on muistaakseni kirjoittanut tästä enemmänkin, jos haluat etsiä lisätietoa.

Jos et vielä ole testaillut luonnonkosmetiikan meikkejä (varsinkin meikkipohjia), suosittelen lämpimästi! Oma ihoni ainakin voi paremmin, kun käytän niitä synteettisten sijasta. Ainakin Terre d'Ocilla, Couleur Caramelilla ja Zuiilla on hyviä tuotteita.

Kaunista elokuuta sinulle ja kiitos kivasta blogistasi, kuuluu suosikkeihini! :)

täti W (Ei varmistettu)

tähän keskusteluun suht sopimattomasti: olen potenut ahdistuneisuushäiriötä puolitoista vuotta, uskaltamatta nauttia mistään. erään rakkaan ystävän ja Sinun blogisi ansiosta, ostin prismasta ruusulimonadia ja tarjoustalosta luomu-ruususuihkugeeliä.

kiitos :)

Eeva Kolu

Voi kiitos kommentistasi Täti W! Olen tosi iloinen puolestasi. Mulla diagnosoitiin nuorempana tuo sama häiriö, ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin se tuntuu jo aika kaukaiselta menneisyydeltä. Olen varma, että sullakin on valoisammat (ja ruusuntuoksuisemmat) ajat edessä!

täti W (Ei varmistettu)

kiitos itsellesi! mä olen ollut lapsesta saakka enemmän ja vähemmän alakuloinen, mutta taannoisessa vuodenvaihteessa tuntemattomasta syystä ahdistus iski kuin kylmä piikki vatsaan. jos minulla ei olisi lapsia, en olisi päässyt ylös sängystä - päivät tuijotin vain lapsiani, että huomaisin heti, jos heille tapahtuu jotain pahaa.

on kammottavaa, kun ei anna itsensä iloita mistään vaan pelkää iloitsemisen kostautuvan heti syystä... mysteeri.

se ruusulimonadi on ihanaa. ja pikkuinen tyttäreni tuoksuu nyt ruusulle. eikä äiti itke koko ajan.

kiitos vielä kerran Eeva - jos joskus törmään sinuun (kerran olen melkein törmännyt) niin tulen sanomaan, että minä tässä!

Elisa// (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.blogspot.com

Suosittelen lämpimästi Madaran puhdistusvaahtoa :) Puhdistaa tosiaan tehokkaasti vahvankin meikin. Saattaa kuitenkin tehdä ihon hieman kuivaksi, mutta omalle pintakuivalle sekaiholle (ja meikin suurkuluttajalle) tämä putsari on Paras.

Tia (Ei varmistettu) http://saippuakuplia.fi

Olen itse käyttänyt jo pitkään juuri näitä L'Atelier des Délicesin puhdistustuotteita. Aivan parhaita! Käytin välillä myös Patykan 3-vaiheista puhdistusta, mutta kyllä tämä ADD on vaan niin hyvä! :)

SariF (Ei varmistettu)

Jolie myy myös Alóree-nimistä luonnonkosmetiikkasarjaa, johon olen totaalisesti tykästynyt. Sen puhdistusmaito puhdistaa ainakin luonnonkosmetiikkatuotteilla tehdyn meikin tehokkaasti sekä kasvoilta että silmistä. Suosittelen kokeilemaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.