Shellac ei lähde kulumallakaan, eikä varsinkaan teollisuusasetonilla

Kaikki mitä rakastin

Muistatteko vielä kun hehkutin ottaneeni Kanarialla Shellac-manikyyrin?

Edelleen sitä mieltä, että parhaat kynnet ikinä. Kahden ja puolen viikon jälkeen lakassa ei näkynyt minkäänlaisia kulumisen merkkejä. Sen sijaan ongelma olikin hurjaa vauhtia kasvavissa kynsissä, joiden ansiosta lakkaus alkoi parin viikon jälkeen näyttämään todella kököltä.

En löytänyt Turusta kuin yhden Shellac-ammattilaisen, joka veloittaa lakan poistosta 30 euroa, joten minäpä näppäränä tyttönä päätin poistaa lakan itse.

No, nyt ymmärrän miksi on kallista. Liotin toissailtana kynsiäni 40 minuuttia asetonipitoiseen kynsilakkaan upotetuissa vanulapuissa ja tiukoissa foliokääreissä, työntelin ja rapsuttelin lakkoja appelsiinipuutikulla pois, ilman merkittäviä tuloksia. Ja minä olen sentään poistanut kahdeksan kerrosta maalia yhdeksästä vanhasta peiliovesta.

Eilen hain teollisuusasetonipurkin kellarista. Liotin kynsiä siinä 25 minuuttia. Lopputulos: sormenpäiden iho lähtee, lakka ei.

Seuraava askel on yrittää löytää Helsingistä ammattilainen, joka osaisi poistaa nämä, ei olisi joululomalla ja voisi ottaa epäonniset sormenpääni vastaan lyhyellä varoitusajalla. Jos tulee mieleen joku paikka, vinkatkaa toki...

Luulen, että niin paljon kuin Shellacista tykkäsinkin, tämä lysti saa jäädä nyt omalla kohdallani tähän. Ei voi olla kauhean terveellistä kylvettää itseään asetonissa.

(Tosin tuossa purkissa on kyllä maininta rasvanpoistoon. Hmm...)

Kommentit

k- s . (Ei varmistettu)

moikka!

hei, mulla oli viime kesänä jotkut geelilakat, jotka poistatin viiskulman lähellä yhdessä kampaamo/kynsistudiossa. en osaa sanoa oliko kyseessä toi sama merkki, ne ainakin siellä lähti aika helposti ja maksoi ehkä 15e.

mutta! mua kiinnostaa toi peiliovi-urakka! poistitko kuumapuhaltimella ja kauan siinä about meni aikaa? meillä on kotona kaksitoista maalinpoistoa odottavaa peiliovea joissa on kaikissa tosi paksut vanhat maalikerrokset.. jaiks. neuvot/vinkit kiinnostaa :)

x

sarafia (Ei varmistettu)

Hei. Harrastan antiikin entisöintiä. Tuo riippuu kokonaan millaista maalia on käytetty. Joihinkin maaleihin ei tehoa lainkaan kuumailmapuhallin, vaan tällöin käytettävä maalinpoistoainetta(kauheaa!) Sen kanssa sitten oltava varovainen, syövyttävää. Yksi on varma, aikaa menee:)

k- s . (Ei varmistettu) http://musla.fi/

moikka! hei kiitos!
mä kokeilinkin maalinpoisto-mömmöä yhteen lipastoon, ja se oli kyllä tehokasta, mut huh, mikä katku ja sitä kuluu aika paljon. toivottavasti ovista selviäisi ilman sitä! mä jotenkin arvaan, että aikaa todellakin menee. kaikki 12 ovea on kaavittu ehkä ensi vuonna näihin samoihin aikoihin:D oven karmitkin on sellaset 20-luvun puiset joissa on matalia uria. uumoilen että saan ne tehtyä ehkä vuoteen 2016 mennessä. :D

x

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Moikka,

käytin oikeastaan kokonaan kuumapuhallinta ja skrabaa. Maalinpoistoainetta testasin, mutta sillä ei liikkunut mikään + kemikaalihuurut on aikamoiset, jos kyseessä on näinkin iso urakka. Kuumapuhallin on yllättävän näppärä. Jos ovissa on vanhoja lasiosia, niiden läheisyydessä ei kannata käyttää, poksahtavat helposti rikki.

Aikaa meni per...leesti, taidettiin useampi kuukausi rapsutella. Ei tietenkään kokopäivätoimisesti.

Tsemppiä urakkaan!

osanam (Ei varmistettu)

Heippa!

Mies osasi kertoa, että Shellac-lakka lähtee Sinolilla. Tiedä sitten kuinka hyvää tuo Sinol tekee sormenpäille ;) Ehkä kuitenkin turvallisempaa mennä ammattilaisen luo poistattamaan...

-H (Ei varmistettu)

Otsikointisi on erittäin osuva, sillä itsellänikin on kokemuksia siitä, ettei shellac TODELLAKAAN lähde kulumallakaan. Lakkaus on toki kaunis niin kauan kuin omat kynnet kasvaa niin, että kynsistä tulee epäsiistit, mutta kerta sai riittää, enkä enää IKINÄ havittele minkäänmoisia kestolakkauksia. Minäkin upotin kynteni (lue: sormeni) poistoaineeseen, jolla "saa todella helposti lakan irtoamaan", jännä juttu, ettei toiminut minun(kaan) kohdallani, joten marssin erääseen kynsistudioon poistattamaan lakat. Siellä tosin tuli kielimuuri vastaan ja oletettiin lakkauksien olevan akryylit ja kynsiäni hiottiin kuin viimeistä päivää. Ei haitannut vaikka "hiomakone" välillä lipesi nahkaan ja verta alkoi tulemaan, iloinen thai-nainen vain hymyili ja minä yritin hymyillä takaisin mielessäni vain, että kunhan lakkaukset lähtee ja pääsen pian pois. Lopputuloksena paperin ohuiksi hiotut omat kynnet ja veriset sormet. Lakat kyllä lähti, mutta omien kynsien takaisin kuntoon saaminen kesti VUODEN!!

Tiedän siis tuskasi ja toivon, että sinä pääset sellaiseen paikkaan poistattamaan lakkasi, jossa ymmärretään asiakasta paremmin, etkä joudu kärsimään yhtä paljon mokomien lakkauksien vuoksi.

Nimimerkillä never again

desire. (Ei varmistettu)

Mun kynsihoitaja poistaa nuo lakat viilaamalla. Itse helpotin kotipoistossa viilausoperaatiota liottamalla kynsiä Rainbown kynsilakanpoistoaineessa foliossa. Viimeinen viilaus kannattaa tehdä vähän hienommalla viilalla, Mirka 100 tekee aika rumaa jälkeä kynnen pintaan ;)

Marjapuuro (Ei varmistettu)

Hei, mäkin kokeilisin etanolia, eli esim. Sinolia. Jos tuo on samaa tavaraa, mitä käytetään antiikkihuonekalujen puleeraukseen, niin pitäisi toimia. Kuulostaa karulta, mutta shellakka on tosiaan huonekalujen pintakäsittelyaine, jota käytettiin ahkerasti ennen modernien lakkojen keksimistä.

jade_ (Ei varmistettu)

Voiko tuollainen lakka olla kovin terveellistä? oO

Roadie Novels

Fresh Up -hoitoloissa geelilakan poisto maksaa 19€ :)

Näyttäisi olevan auki välipäivinäkin ihan normaalisti.

vraa (Ei varmistettu)

Hui, meillä koulussa asetonia on käytetty eräänlaisessa kankaanpainannassa, ja puhtaan asetonin käytöstä varoiteltiin paljon: silloin on oltava ilmastointi täysillä, hanskat kädessä, essu päällä eikä samassa huoneessa (saati itse tekevänä) saanut olla raskaana olevaa. Kynsilakanpoistoaineissa on asetonia, mutta se on käsittääkseni miedompaa ja sitä on vähemmän kuin tuommoisessa tehoaineessa. Sori jos tää oli kauheeta jälkipelottelua :D
Mutta tosiaan, ainakin lakkaus oli pysyvä ja piti mitä lupasi!

Moikkeliskoikkelis (Ei varmistettu)

Helsingin Käpylässä on Byrkland-niminen kauneushoitola, jossa geelilakkauksen poisto maksaa muistaakseni 7€. Noin matalaa hintaa en oo nähnyt muualla. En oo itse käynyt testaamassa, joten en uskalla suositella... :) Mutta vinkkinä vaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä jos vaan lakkaisi punaisella sen kasvaneen osion piiloon? :D

Pee

Pinklumia (Ei varmistettu)

Shellac poistetaan apteekista saatavalla asetonilla. Eli vanutuppo kastellaan asetoniin ja vanu asetetaan kynnen päälle, ympärille foliokääre. Kymmenen min ja lakka on irronnut siististi.

Perhonen (Ei varmistettu)

itse poistan laittamani Nail Harmonyn geelilakat siten, että viilaan kevyesti lakan pinnan rikki. Sen jälkeen tuo liotus asetonillisella kynsiakanpoistoaineella, vaikka Pirkalla, 10-15 min ja lakka kuoriutuu irti aivan nätisti. Hilseilee pikemminkin. En usko, että eri merkkisten aineiden välillä on eroja vaan tuo sama tekniikka pätee kaikkiin. Kynnen pintahan ei sitten ole enää samannäköinen kuin ennen lakkojen laittoa. Laittovaiheessa kun kynnen pinta karhennetaan kevyesti - tämä sama sameus jää kynnen pintaan poiston jälkeen. Ehkä jokin ravitseva öljy auttaa. En tiedä, kun itse laitan aina uuden lakkauksen.

Hannal (Ei varmistettu)

http://www.youtube.com/watch?v=Gwe-z32y58U YouTubessa on aiheesta monta videota, löytyiskö sieltä apua?

Japu (Ei varmistettu)

Juu, ennen asetoni-tuppoja geelin pinta täytyy käydä viilalla läpi, muuten ei lähde varppina. Jos päädyt vielä yrittämään poistoa: viilaus, asetonitupot, irronneen geelin poisto kynneltä esim. appelsiinipuutikulla, loppuviilaus ja hyvä hoitolakka heti päälle. Kynnen pinta ei tosiaan ole samanlainen, kuin käsittelemättömän kynnen, mutta hoitolakka jelppaa. Terkuin: kosmetologi pohjoisesta

ElinaS (Ei varmistettu)

Ainakin OPIn geelilakka lähtee nätisti pinnan viilaus + lakanpoistoainetuppo-/foliohaude -proseduurilla. Kyllä kestolakan edut päihittävät pienet hankaluudet!

Blacos (Ei varmistettu)

Apua! Lähestyin sinua sähköpostitse asian tiimoilta. Oikeaoppisesti tehty lakkaus ja sen poistaminen ei vahingoita kynttä. Shellac ei vaadi kynnen pinnan viilamista tekovaiheessa eikä poistamisessa.

Blacos (Ei varmistettu)

Pakko vielä lisätä, että kestolakkaus poistetaan oikeaoppisesti juuri asetonilla, puhtaalla asetonilla, jota siis ei myydä rautakaupassa. Asetonia, vaikka 100% asetonia olisikin, on eri tarkoituksiin ja niiden puhtauksissa on eroja! Kestolakan ja akryylikynsien liottamiseen käytetään puhdasta asetonia (medical grade acetone). Kestolakka on tarkoitus poistaa asetonilla, tai siihen tarkoitetuilla poistoaineilla, jotka nekin ovat 98-99% asetonia. Shellac-lakkausten poistoon on Shellacin oma asetonia sisältävä poistoaine, joka sisältää ravitsevia ainesosia, ja on vähemmän kuivattava kuin puhdas asetoni. Kestolakkausta ei poisteta viilaamalla. Se on juuri lakkauksen suurin etu rakennekynsiin verrattuna; oman kynnen pintaa ei tarvitse viilata ja kynsi ei näin ollen vahingoitu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on ollut SoPolish-niminen kestolakkaus. Se on siitä kätevä, että lakat irtoavat lopulta kynsistä ihan vaan vetämällä ne liuskoina irti. Suosittelen, jos kestolakkauksia kaipaa.

Ei Puolikasta

Sama ongelma meikalaisella. Shellac oli aivan superhieno ja kesti hyvin. Mutta vaikka menin samaan kauneushoitolaan poistattamaan ja kayttivat tuota Shellacalle tarkoitettua poistoainetta niin silti joutuivat viela viilailemaan etta saivat lakan kokonaan pois. Poistosta on nyt kaksi viikkoa ja kynnet edelleen kuoriutuvat ja lohkeilevat, eivatka tunnu kasvavan millaan. Ryostoa!!

Msmariacph (Ei varmistettu)

Kuulostaapa hurjalta. Jos kyseessä on aito Shellac, lähtee se pois 8min puhtaassa asetonissa. Suosittelisin kuitenkin Shellacin poistoon kuuluvaa poistokittiä kotikäyttöön. Siinä on valmiina sormiin helposti pyöräytettävät poistolaput ja poistoaine, joka myös kosteuttaa sormien ihoa samanaikaisesti. Shellac rullaa irti hetkessä toisin kuin moni muu geelilakka. Tuotteissa ei myöskään ole käytetty mitään, mikä voisi olla vahingollista tai yliherkkyyttä aiheuttavaa ja siksi ei koko maailmasta löydy yhtään allergiatapausta tämän hybridilakan käyttäjillä. Varmista vaan, että kyseessä on aito Shellac.

http://stylelovely.com/guihnvni/2015/02/06/concept-stylish-color-combina...
http://stylelovely.com/guihnvni/2015/02/06/shoes-and-apparel-companies-a... http://stylelovely.com/guihnvni/2015/02/06/reduction-in-orders-in-the-se...
http://stylelovely.com/guihnvni/2015/02/06/infrastructure-industrial-bas...
http://stylelovely.com/guihnvni/2015/02/06/min-guangya-of-road-vigilance...
http://www.soemo.co.uk/users/journal.php?uid=50674
https://connect.innovateuk.org/web/guihnvni/~/405026/blogs
http://www.kiwibox.com/guihnvni/blog/0/
http://ameblo.jp/guihnvni
http://guihnvni.over-blog.com/2015/02/holds-many-lessons-but-it-is-also-...
http://guihnvni.over-blog.com/2015/02/anta-s-outdoor-series-will-have-ex...
http://guihnvni.over-blog.com/2015/02/came-out-causing-great-concern-wit...
http://guihnvni.over-blog.com/2015/02/limited-grab-live-for-only-1199-yu...
http://guihnvni.over-blog.com/2015/02/jingdong-confrontation-with-the-su...
http://guihnvni.blogdetik.com/
http://guihnvni.mihanblog.com/
http://guihnvni.loxblog.com/
http://guihnvni.exblog.jp/
http://guihnvni.buzznet.com/user/journal/21711951/due-different-shoes/
http://guihnvni.buzznet.com/user/journal/21711964/mature-enterprise-spac... http://guihnvni.buzznet.com/user/journal/21711971/planning-after-contact...
http://guihnvni.buzznet.com/user/journal/21711975/development-change-con...
http://guihnvni.buzznet.com/user/journal/21711980/scientific-control-ups...
http://guihnvni.vuodatus.net/ http://www.photoblog.com/guihnvni/2015/02/05/http://blog.belletoday.com....
http://guihnvni.soclog.se/
http://guihnvni.mindenkilapja.hu/blog/26260034/renderpost/26260040/care-...

http://guihnvni.mindenkilapja.hu/blog/26260034/renderpost/26260039/love-...
http://www.purevolume.com/guihnvni/postshttp://me.zing.vn/zb/dt/guihnvni...
http://myturnondemand.com/oxwall/blogs/user/reicvbio
http://mytravelon.net/profiles/blog/list?user=1k3790qt4y1s9
http://khleothomas.com/profiles/blog/list?user=2fxvtrmmxettj
http://gofishtalk.com/profiles/blog/list?user=31kh27a3apk4z
http://ipeace.us/profiles/blog/list?user=1cr8bskykcvh6
http://radiusnyc.com/profile/reicvbio
http://inskoolz.com/profiles/blog/list?user=3lmnma5z9mqyg
http://www.faceommek.com/profiles/blog/list?user=36vatzl6s06ta
http://www.diabeticrockstar.org/profiles/blog/list?user=2vrqlxhuhpf33
http://sneakerzcafe.com/profiles/blog/list?user=2czi4kba0sl65
http://www.theestgamerpro.com/blogs/user/reicvbio
http://reicvbio.blogs-de-voyage.fr/
http://kindredthefamilysoul.com/profile/reicvbio
http://myvajra.com/pals/blogs/posts/reicvbio
http://www.thebaseballpage.com/user/1341536/blog
http://reicvbio.cuisine-spirit.com/and-marketing-activities-in-chinas-me...
http://reicvbio.cuisine-spirit.com/store-decoration-will-put-dc-comics-1... http://reicvbio.cuisine-spirit.com/status-quo-perseverance-is-a-good-thi...
http://reicvbio.cuisine-spirit.com/the-brand-in-the-united-states-oregon...
http://reicvbio.roomfa.com/
http://www.prolifesingles.com/blogs/posts/reicvbio
http://mizdorgal.mixxt.mobi/networks/blog/posts.reicvbio
http://dlnet.diamond-lounge.net/blogs/posts/reicvbio
http://reicvbio.flu.ro/post/51958/at-childrens-shoes-style-leading-them-...
http://reicvbio.flu.ro/post/51957/civil-professional-operation-said-alth...
http://reicvbio.flu.ro/post/51956/shoes-and-apparel-brand-team-concept-a...
http://reicvbio.flu.ro/post/51955/but-the-flow-of-people-in-these-region...
http://reicvbio.flu.ro/post/51954/veteran-back-to-power-foreign-brands-h...
http://blog.smrklja.si/node/235409
http://blog.smrklja.si/node/235410
http://blog.smrklja.si/node/235411
http://blog.smrklja.si/node/235412
http://www.softballcenter.com/forum/blogs/reicvbio/933-fashion-week-seri...
http://www.softballcenter.com/forum/blogs/reicvbio/932-up-shoes-almost-a...
http://www.softballcenter.com/forum/blogs/reicvbio/931-need-between-its-...
http://www.softballcenter.com/forum/blogs/reicvbio/930-to-improve-the-pe...
http://www.softballcenter.com/forum/blogs/reicvbio/934-culture-is-not-se...

https://www.dukascopy.com/fxcomm/blog/?nickname=reicvbio
http://friendmatch.org/blog/entry/carrying-baskets-to-sell-shoes-by-this...
http://friendmatch.org/blog/entry/such-impressive-achievements-are-hard-...
http://friendmatch.org/blog/entry/and-technical-innovation-to-provide-a-...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.