Sinä ja minä kylppärin peilissä

Olen tällä viikolla tuntenut itseni epäonnistuneeksi ihmiseksi.

Unohdettuani pyykit koko päiväksi koneeseen ripustin vähäsen ummehtuneelta haisevia kosteita sukkia kuivumaan ja mietin, olenko edes kovin pidettävä henkilö. Istuuko poikaystäväni New Yorkissa piknikeillä ilman minua, onko ystävilläni aina joku muu, jolle he soittavat ensimmäisenä?

Muistin taas pariksi viikoksi unohtuneet esseet, tunsin syyllisyyttä ja pohdin, olenko usein liian äänekäs. Kävin läpi jokaisen väärän sanan, jonka olen koskaan sanonut. Sen jälkeen siirryin vääriin äänenpainoihin. Mietin, olenko kysynyt muilta tarpeeksi usein, mitä heidän vanhemmilleen kuuluu. Olinko riittävän kannustava ystävieni kertoessa selluliitinpoistoprojektistaan? Huusinko liikaa negatiivisia ajatuksia televisiolle? Teenkö muiden olon epämiellyttäväksi kiroilullani?

Kaivelin koneesta viimeisen parin pikkuhousuja ja näin itseni peilistä partavesipullojen ja hammastahnatuubien takaa: ihan tavallisen, lievästä aikuisiän aknesta kärsivän naaman, jota kehystää edelleen hieman epävarmuutta aiheuttava hiusmalli.

Ajattelin: tässä on se, mitä sinä tiedät maailmasta. Sinun nimesi on Eeva Kolu. Synnyit tähän maailmaan ja 26 ja puoli vuotta myöhemmin seisot ripustamassa pyykkejä turkulaisen yksiön vessassa.

Syöt liikaa sokeria.

Kannatat Saksaa futiksen EM-kisoissa.

Et koskaan jaksa tiskata tehosekoittimen kannua heti käytön jälkeen, vaikka kannattaisi.

Mielestäsi Tampereen tuomiokirkko näyttää Lego-palikoista rakennetulta.

Näet ikkunastasi auringonlaskun.

Tulet pahoinvoivaksi kypsentämättömistä omenista.

Sinä yrität tässä elämässä parhaasi, ja enempää et voi.

 

(Kuvituksena ystävien tavaroita, jotka eivät liity tilanteeseen tai epäonnistumiseeni ihmisenä, mutta jostain syystä puhuttelivat minua juuri nyt.)

 

Kommentit

Emma

Just näi. Armollisuutta beibi, armollisuutta. Oot täydellisen hyvä just nyt, enempää ei voi olla.

emeliina (Ei varmistettu)

Juuri näin, kiitos <3

nansk

^Niin just. Sitäpaitsi, aina kun tällaisia alkaa pohtia, kannattaa vaikka tekstata kaverille ja kysyä mitä kuuluu. Tulee parempi olo.

Ja pakko sanoa, että otsikosta tulee mieleen yksi kerta, kun pelästyin melkein hengiltä. Olin pesemässä naamaa tai hampaita, kumarruin lavuaarille, pystyyn noustessani poikaystävä oli ilmestynyt taakseni (en tietenkään kuullut mitään, koska pesukone) ja olin saada halvauksen, kun säikähdin niin paljon. Kauhuleffoista tuttu skenaario ei juuri auta rauhallista yöunta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oot niin symppis Eeva! Itse aina pelkään, että satutan muita, olen ilkeä muille yms. Tuntuu, että tekipä mitä tahansa, joku loukkaantuu... Valitsin uuden kaverini seuran isovanhempien sijaan, en kuunnellut oikeasti ystävän huolia vaan ajatukseni oli koulutöissä... Lisäksi omat murheet ja stressi painavat päälle, niin etten muista tai osaa olla tarpeeksi kiva tai mukava aina muille. Ihmissuhteiden, opiskelun, töiden ja itsestä huolehtimisen ja elämästä nauttimisen välillä poukkoilu ja ajankäytön hallitseminen on minulle välillä todella hankalaa. Mutta, ihmisiähän tässä vain ollaan, yritän parhaani, eipä enempää tosiaan voi.

Habe (Ei varmistettu)

Olen vasta alkanut seuraamaan blogiasi ja olen ihastunut! Kirjoitat niin hyvin, sinulla on ihania pohdintoja elämästä ja itsestäsi...tykkään tosi paljon :)

Anninko
Anningonpaiste

Olet Eeva ja pelastit aamuni.

 

inke

PIKKU-JOOSEPPI!!!

Ai niin. Sinua rakastetaan. <3

 

Anni K. (Ei varmistettu)

Eeva, onneksi tunnen toisinaan samoin. Kuten esimerkiksi eilen. Huomenna sinä muistat että sinua rakastetaan ja sinusta pidetään, niinkuin minä muistin tänä aamuna herätessäni. Olet ihana, muistapa se!

Marjo
Saa olla

Ikävän tuttuja tunteita, mutta kiva lukea blogeista joskus tällaista inhimillistä vuodatusta.

Marinenna (Ei varmistettu)

Kiitos Eeva tästä (ja monista muistakin) kirjoituksistasi! Osaat pukea niin kauniisti ja vähäeleisesti sanoiksi sen, mitä itsekin haluaisin osata sanoa tai kirjoittaa.

tannttu (Ei varmistettu)

Tuttuja tunteita, mutta kyllähän se lohduttaa tietää, että muillakin on tuollaisia hetkiä :)

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista ja haleja ja pusuja kaikille! Tänään on jo uusi päivä, olen jälleen onnistuja!

Ilsa (Ei varmistettu)

Tutut tunteet! Se kuitenkin lohduttaa, että joku märehtii joskus samoja. Kiitos.

Hei, ihanaa, jos säkin oot äänekäs ja kiroat!

Lounatuuli (Ei varmistettu)

Apua, olet mahtava kirjoittaja ja ihanan oloinen persoona! Vasta noin viikko sitten löysin blogiisi ja voisin allekirjoittaa jokaisen sanasi. Kiitos Eeva kun jaksat kirjoittaa.

Ihmetteljä (Ei varmistettu)

Aivan mahtavaa, että joku uskaltaa kirjoittaa elämän huonoistakin päivistä aidosti ja suurella sydämmellä, kun välillä tuntuu että bloggareiden kirjoitukset on niin pintaliitoa vailla huolen häivää ja joihin on hyvin vaikeaa samaistua. Mutta tämä sun tekstisi osui ja upposi :) Se onkin hassua miten se helpottaa kuulla, että muillakin on niitä hetkiä jolloin haluaa kirota maailman ja jäädä peiton alle nukkumaan!

Helma (Ei varmistettu)

Kiitos, hieno teksti.

SuskiV (Ei varmistettu)

Vaikka "huono päivä" onkin ohi ja oot jälleen onnistuja, ajattelin silti kommentoida: just mietin yhtenä päivänä, että oot mulle tärkein, samastuttavin ja ihanin bloggari Suomessa! Ja kuinka paljon oot jo tohon ikään mennessä (26 ja puoli ei oo vielä kovin paljon mun mielestä, eikä oo 33:kaan, yritän tolkuttaa itselleni) saanut aikaiseksi vaikka mitä merkittävää: muun muassa ostanut oman asunnon, pitänyt useampaa seurattua blogia, inspiroinut monia ja saanut Hesarin D1-sivulle reseptejäsi (tänään ajattelin tehdä vuohenjuusto-leipäsalaattiasi). Kirjoitat hauskasti ja oivaltavasti, kuvaat ammattitaitoisesti, kuvasi ovat kauniita! Sulla on selvästi aistit avoinna havaitsemaan sellaistakin mitä monet eivät huomaisi ollenkaan - kauneutta pienissä ja arkisissakin asioissa.

Sitten kuitenkin pystyt kirjoittamaan rennosti ummehtuneista sukista (minä teen samaa tosi usein, unohdan pyykit koneeseen) ja liiallisesta sokerinsyömisestä, liikkumattomuudesta ja sellaisista vähän noloista asioista. :D Se on rohkeutta. Sun ystävät ovat etuoikeutettuja kun heillä on sut lähellään. Mäkin haluaisin sinunlaisesi ystävän mielelläni! Oot ihana.

Aurinkoista viikonloppua!

HennaTuulia
Mixed Noise Soup

Oot ihana, kun osaat pukea sanoiksi sen mitä moni ajattelee. Nämä sun tekstit vaan aina kolahtaa!! Kaikkea hyvää ja aurinkoista kesää!

Yassumaria (Ei varmistettu)

Sinä olet ihana!
Aurinkoista lauantaita :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.