Sisustajan painonhallintavinkki: 60-luvun design

Hurraa! Saatiin vihdoin uudet ruokapöydän tuolit yksi kerrallaan säpäleiksi menneiden kirppistuolien tilalle.

Meidän kotona istutaan tästedes Folke Pålssonin J77-tuoleilla, jotka on otettu uudestaan tuotantoon osaksi Hayn katalogia.

Ja kuulkaa Folke se oli kohtuuden ja tolkun mies. 

Nimittäin ensimmäinen asia, jonka J77:ssa istuessaan huomaa on se, että näissä tuoleissa istutaan selkä suorana ja samperin ryhdikkäinä. Eivät ole venkoilijoille, lötköilijöille tai röhnöttäjille nämä tuolit.

Lisäksi tuolin istuinosa on muotoiltu niin, että istuja on lähestulkoon kiusallisen tietoinen takalistonsa koosta. Ei ole enää meikäläiselläkään paljoa varaa levitä, jos mielin syödä jossain muualla kuin lattialla.

Ehkä peput olivat pieniä 60-luvulla, jolloin Folke tuolinsa suunnitteli - tai sitten herralla oli takaa-ajatus annoskokoa salakavalasti pienentävästä istuimesta.

Saattaa kuulostaa masokismilta (tai sadismilta, jos mietitään tulevia päivällisvieraita), mutta olen kyllä sitä mieltä, että minun keittiössäni Folke on mies paikallaan. Nimittäin ryhtiä ja kohtuutta, sitä nykyajan ihminen ruoka-aikoinaan tarvitsee.

Tilasin tuolit Finnish Design Shopista ja paketin avattuani meinasin lentää sille (Folken mielestä vähän turhan isolle) takalistolleni, kun huomasin, että nämähän ovat kuin tehty tuon poikaystävän tekemän ruokapöydän kaveriksi. Ihan kuin olisivat samaa sarjaa, puun sävyä ja jalkojen muotoa myöten!

Keittiön pöydällä olevat risut eivät sentään ole piiskoja vaikka lempeää kuritusta ruokapöydässämme tästedes harrastetaankin, vaan, kuulkaas tätä

kirsikkapuun oksia.

Niitäkin voi nykyään pihaton kerrostaloasuja ostaa kaupasta. Saatoin vähän kiljua kun tajusin tämän, juurikin siellä kaupassa.

Seuraavaksi meillä sitten kiljutaan, kun silmut puhkeavat kukkaan. Siitä kuvia tulossa, tiedättehän te.

Kommentit

viiru (Ei varmistettu)

Ei voisi tosiaan paremmin tuolit matsata pöydän kanssa! Upeat!

vierailija jemina (Ei varmistettu) http://loydankyllaperille.blogspot.com

Mistä nuo kirsikkapuun oksat ovat? Tarvitsen noita elämääni!

inke

IHAN HETI KÄYN MINÄKIN OSTAMASSA KIRSIKKAPUUN OKSIA! Toivottavasti löytyy Hesaaastkin.

Ja totta, kylläpä ovat pöytä ja tuolit kuin toisilleen tehdyt. Nyt pitäisi ottaa Hayn tuo pöytä tuotantoon, niin pääsisivät muutkin tästä yhteensopivuudesta nauttimaan.

Meidänkin uudet ruokapöydän tuolit pistävät kiinnittämään huomiota takamuksen kokoon. Tapiovaara suunnitteli Pirkat vuonna 1955, joten allekirjoitan ajatuksesi aikakauden vaikutuksesta istuimen suunnitteluun!

Miss T (Ei varmistettu)

Oi, onpa teidän keittiössä ihanan näköistä! Tuo valo ja kaikki! Kelepais aamusuffet juua tuossa. Ja upeasta istuvat tuolit pöydän kaveriksi.

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Luulin tuon ensimmäisen kuvan perusteella, että pöytä ja tuolit ovat tosiaan samaa sarjaa - sopivat tosi kauniisti yhteen! Eikä, PAKKO SAADA tuollaisia kirsikkapuun oksia, varsinkin jos ne vielä kukkii! Jään odottamaan niitä kuvia! Eipä voisi paljon keväisempää kasvia olla! :)

Huli/Meanwhile in Longfield.. (Ei varmistettu) http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Noi on just noi tuolit, josta peppu pursuaa kolojen välistä. :)

Törkeen hyvän näköiset kyllä pöydän kaverina. Oih!

S-S

Kirsikkapuun oksia! Kukkakaupasta!! 

 

Ei mulla muuta. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirsikkapuun oksia on saatava myös meille :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä ostin kirsikkapuun oksia Prismasta, maksoi 6,50€ nippu. Siitä riitti kahteen maljakkoon ja olivat 60 cm pitkiä.

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista ystäväiset!

Ostin omat kirsikkapuunoksat Plantagenista, keskustan kukkakaupoissa en ole niihin ainakaan vielä törmännyt!

lasikyynel (Ei varmistettu)

Pitkään olen samaa jutskaa pienessä päässäni miettinyt, mutta nyt se on myös pakko myös sanoa virtuaalisesti ääneen: rakastan tyyliäsi kirjoittaa!

Kultasisko (Ei varmistettu)

KIRSIKKAPUUN OKSIA!

Oh, Eeva! Oot maailman paras bloggaaja. Taas on kevät askeleen lähempänä, ainakin mielessä.

Paljon kirsikkapuunkukkia kevääseesi toivotan <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Helsingin stokkalta saa ihania nupullaan olevia risuja, jotka puskee ihan kohta kukkaa. Liekö kirsikkaa vai mitä, mutta ihania ovat.

AnnaS 2 (Ei varmistettu) http://www.haivahdyspurppuraa.blogspot.com

Ihastuttavat tuolit ja pöytä (sekä taustalla oleva Smeg). Meillä on samantyyliset, mutta tiikkiset pinnatuolit.

"Kylpyhuoneemme" on ison komeron kokoinen ja vitsailemme, ettei ole varaa lihoa, jos aikoo päästä hivuttautumaan suihkunurkkaukseen.

Hosuli
Hömppäblogi

Sievät tuolit ja kovin kaunis keittiö, mutta kirsikkapuun oksat veti nyt pisimmän korren, hihii! Pakko saada!

illuusia (Ei varmistettu) http://illuusiasworld.blogspot.com

Kirsikkapuun oksia! Heti huomenna kauppaan! Nyt ei mitkään uhkaillut tulipalopakkaset voi tämän neidon kevätfiilistä enää estää <3

Aino/Sisätiloissa (Ei varmistettu) http://sisatiloissa.blogspot.com

Liityn kiittäjien kuoroon kirsikanoksista! Tahtoo myös, näyttävät niin ihanan keväisiltä. Monesti keväisin maljakoissa näkyviä koivunoksia en ole uskaltanut meille sisään tuoda siitepölyn pelossa (aaathsiu! sanoisi allergikko siihen).

What else is there?

Upeat tuolit , ja aivan ihana värisävy ! 

PSK
Insert Cool Phrase

Ei hitto, mäkin tahon jotain ihania kukkivia risuja!

Reetta* (Ei varmistettu)

Kiitos mahtavasta blogista, tänne on aina kiva tulla!
Ihailen jälleen keittiötänne. Mistä olette ostaneet kaakelit? Olemme itse juuri remppaamassa ja hakusessa olisi juuri tuollaiset. K-raudan kaakelit näyttivät suuremmilta kuin nuo teidän seinän kaunokaiset, ja mä haluisin just tuollaiset kuin teilläkin on : )

Vierailija (Ei varmistettu)

Helsingin keskustan Stockan risut ovat kirsikan oksia.

Phayam (Ei varmistettu)

Eeva, sun blogi on maailman paras ja sun jutut, ai että mä rakastan niitä!
Kiitos! :))

Vierailija (Ei varmistettu)

Myös 60-luvun aterimet ja ruokailuastiat ovat pienempiä kuin nykyaikana! Iittalan teema on yksi esimerkki kun lautaskoko on kasvanut hurjasti. Pysyy annoskoot kohdillaan pienemmillä lautasilla:) tämä tietysti vain arkena!

Emmi L. (Ei varmistettu)

Mä rakastan tollasia pinnatuoleja yli kaiken! Juuri kävin nappaamassa meidän lähikirppikseltä yhden huikeaan 4,5 euron hintaan ja nyt se tuossa odottaa hiontaa ja maalausta.

Niin, että hyvältä näyttää teidän koti :D

Leenuliinu (Ei varmistettu)

Näin Plantagenissa tuollaisia oksia ja kysyin myyjältä, ovatko ne kirsikkapuun oksia. Myyjä tutkaili niitä aikansa ja sanoi, että hänen mielestään ne eivät kyllä niitä ole. Myymälän kone ilmoitti ne kirsikkapuun oksiksi, mutta myyjä sanoi (juteltuaan parin kollegan kanssa), että heidän mielestään kone on väärässä. Kirsikkapuun oksissa pitäisi kuulemma näkyä hieman jo nuppua eikä pelkkää vihreää.

Ostin kuitenkin nipun, koska oksat näyttivät kauniilta. Nyt vain mietityttää ovatkohan ne ihan vain vihreitä perusoksia... :/ Näkyykö sinun kimpussasi nuppusia?

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista!

Mun kirsikkapuun oksat kukkii jo! Tämä siis tiedoksi erityisesti Leenuliinulle :) Kirsikkalajikkeitakin on hurjasti erilaisia ja myös oksat, nuput ja kukat ovat eri lajikkeissa erilaisia. Näissä Plantagenin oksissa (tai ainakin näissä, jotka itse ostin) on muuten sitten valkoiset kukat, ei vaaleanpunaiset :)

Meilläkin kukkii viime viikonloppuna ostetut kirsikanpuun oksat. Prismasta ostamani nipun kukkaset ovat keväisen vaalenapunaiset. Huomenna ajattelin ilahduttaa ihanaa ystävääni moisella nipulla :)

Vierailija (Ei varmistettu) http://ihmetouhua.blogspot.fi

Upea kokonaisuus tuo teidän keittiö. Kirsikkapuunoksia tekisi minunkin mieli, jos jossain niihin törmäisi.

Anniinaa (Ei varmistettu) http://est-ce-que.blogspot.fi/

Eikä, määkin tahdon kirsikkapuun kukkia!!! Ja tuollaisia tuoleja. Olisipa niin kivaa sisustaa, mutta kun ei oo rahaa. :--( Tein kyllä poikkeuksen tänään ja ostin maailman kauneimman keinutuolin, jonka nimesin sittemmin Hertaksi!

Mimmu+ (Ei varmistettu)

Minäkin yhdyn ihasteluihin kirsikkapuun oksista, mutta pihinä opiskelijana aion kyllä leikkiä kapinallista ja käydä riipimässä omat oksani kaupan sijaan jostakin naapurin puskasta! (Löytyyköhän sellaisia täältä tuomiokirkon hoodeilta? No eiköhän jonkun vanhan puutalon pihalta... vinkkejä turkulaisilta otetaan vastaan ;))

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis apua! Ei todellakaan käydä repimässä kenenkään puista oksia, eikä ainakaan niistä Turun jokirannan puista, jotka on vielä nuoria ja hentokasvuisia. Nyt järki käteen ihmiset!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko tuolissa hyvä istua? Ulkonäkö ainakin miellyttää minua. Ja hintakin on vielä kohtuullinen. Pitkään haaveilin Domus-tuoleja, mutta niiden hinta on melko korkea...

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt pitää ekaa kertaa kommentoida blogiasi. Tämän postauksen tuolit jäivät johonkin alitajuntaani ja tänään kotiutin pelastusarmeijan kirppikseltä 2kpl näitä j77-tuoleja! Kiitos Eeva blogista ja osin siis myös tästä löydöstä! Muistinko mainita että tuolipari maksoi 30e...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.