Sopivan kevyttä

 

Juuri nyt kiinnostaa: kukkivat puut ja pensaat ja provencelainen roseeviini, joka on maultaan kevyttä ja väriltään kalpeaa.

Tällä hetkellä tunnen vetoa juuri sellaisiin sävyinin (ja asioihin) - hillittyihin, jotka antavat tilaa vain olla ja hengittää. Koko syksyn ja talven kaipasin meteliä ja räikeitä värejä, riekkumista, rokkia ja remakkaa naurua. Hauskaa huomata, miten elämä kulkee sykleissä.

Ja vielä hauskempaa huomata, että vihdoin tajuaa ja hyväksyy, että niin se on. Ei tarvitse päättää mitä mieltä on halloumijuustosta tai pinkeistä kukista tai vuokra-asumisesta tai ihmissuhteista koko loppuelämäkseen. Nyt tuntuu tältä, ja nyt on hyvä.

Vuoden päästä tuntuu ehkä erilaiselta, ja todennäköisesti vuoden päästäkin on ihan yhtä hyvä.

Luin Anna Gavaldan pienoisromaanin Karkumatka. Hurmaava pieni tarina aikuistumisesta. Ja juuri sopivan kevyt - kirjan lukee vaikkapa junamatkalla tai yhden rantapäivän aikana. Tosin tämänhetkinen sää ei taida juuri puhua rantapäivien puolesta, mutta kirja sopii hyvin myös teekupin kyytipojaksi sohvalle.

Äidin pihalla omenapuut ovat upeassa kukassa. Helsingissä kävellessäni olen koettanut bongailla, joko syreenit kukkivat, koska ymmärrän vihdoin. Mutta en ole törmännyt niihin. Missä keskustan lähellä on syreenipuistoja?

Kaunista keskiviikkoa!

Kommentit

Riikka_ (Ei varmistettu) http://www.kaduilla.fi/santsikuppi

Niin kauniita kuvia!

Oranssinen

Orvokit, omenankukat ja syreenipensaat saavat tästäkin Ränttätäntästä esiin romantikon.

Kauniita kuvia!

Mahdoton Nainen

Syreeneitä on ainakin paljon Alppiharjussa sekä Eläintarhan alueella.

Vierailija (Ei varmistettu)

Uspenskin katedraalilla kukkivat syreenit, ja kirkon juurelle kannattaa muuten suunnata nauttimaan aurinkoisista illoista - aurinkon viimeiset säteet osuvat vielä pikkuisen kukkulan huipulle, syreenit tuoksuvat ja kauppatorin kulkijoita on hauska katsella ylhäältä :)

Ester-i (Ei varmistettu)

Kun polkee alas Manskua Töölön vartta, on Hesperianpuiston kohdalla aina vähän höristettävä sieraimia ja ottaa vauhdissa tuoksuterapiaa syreeneistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tervasaaressa Kruununhaan edessä. Suosittelen.

Ja mun sisäpihalla on yksi pikkuinen sireeni. Kiitos sille joka sen istutti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Uspenskilla on joo syreeneitä ja siitä jos jatkaa vielä muutenkin tosi viihtyisää Skattan pohjoisrantaa jäänmurtajille asti, tulee vastaan valtava kukkiva syreeniaita. Kävin nappaamassa sieltä muutaman oksan maljakkoon (sellaisesta huonovointisen näköisestä varresta, joka muutenkin pitäisi varmaan napsasta pois). Sain vastaantulijoilta kimppuuni kohdistuvia tosi pahoja katseita ja kukat nuupahti saman tien maljakossa. En siis kannata oksien napsimista, mutta ihailua kyllä.

gerttu (Ei varmistettu)

Haluatko tietää, missä on Helsingin hurmaavimmat syreenit? Kruunuvuoressa. Se ei ole lähelläkään keskustaa, mutta matka sinne kannattaa varmasti ja taittuu julkisilla + kävellen.

Siellä on mahtava, tummavetinen lampi, jota ympäröi satumainen, vanha metsä. Siellä on hylättyjä, romahtaneita ja poltettuja huviloita. Siellä on sileitä rantakallioita ja pieni hiekkainen poukamakin. Siellä on mahtavat maisemat, korkeita kallioita ja kelottuneita mäntyjä niiden laella. Ja siellä on vanhoja, suuria, villiintyneitä syreenejä ihan niiden sileiden rantakallioiden vieressä.

gerttu (Ei varmistettu)

Pitää vielä lisätä, että vaikka tuosta ylläolevasta kuvauksestani tuleekin ehkä mieleen jokin läpipääsemätön korpimaisema, niin oikeasti mitään eräjormailuvälineitä ei tarvita ja tämä metsämaisemakin sijaitsee ihan normin omakotitaloalueen vieressä. :)

heheb (Ei varmistettu)

Jos asut Ullanlinnassa, kuten olen ymmärtänyt, parhaimmat lähisyreenit löytyvät Eiranpuistosta Agricolan kirkkoa vastapäätä (tämä on ylipäätään Helsingin paras kukkapuisto, kannattaa tsekata myös ei-syreeniaikaan), Koffin puiston mäen päältä ja pari on Kaivarissakin. Kaivarissa muuten kukkii juuri nyt siinä ihan Kaivohuoneen ja Kaivopuiston asuinalueen väliin jäävällä pienellä kaistaleella joku mahtava tumman fuksian värinen pensas, jonka nimestä ei ole pienintä aavistusta.

violetti (Ei varmistettu)

Ainakin pari vuotta sitten Merisatamanpuistossa oli muistaakseni syreeneitä heti siinä Kapteeninkadun päässä, kun Merikadun ylittää. Mutta puisto pistettiin uusiksi tässä välissä, joten lieneekö enää...

Vierailija (Ei varmistettu)

emme tunne mutta luen blogiasi. varmaan kuulet tälläst joka päivä. silti rohkenen suosittelemaan sinulle biisin kuuntelemista, egotripin (ei anna puun!) versio kappaleesta "hyvä hetki". siinä soi kytien jotakin aggressiivistakin, itsepuolustavaakin, mutta... kuuntele se. jos tahdot. varmaan ootkin jo kuullut. kiitos ja hyvää kesää.

Ninninanni (Ei varmistettu)

Eilen ihailin syreeneitä juostessani Vähä-Heikkilässä. Niiden tuoksu on niin ihana! Eiköhän niitä Helsingistäkin löydy.

Pearls & feathers

Minä rakastan syreenejä!! Erityisesti niitä violetteja. Ihastelen niitä aina kun voin ja käyn nuuhkimassa niiden ihanaa tuoksua. Käyn usein ihastelemassa niitä juuri siinä maskun varrella, josta tuossa jo aiemmin mainittiin. Ja siellä ne tosiaan ovat jo kukassa.

Mutta ehdottomasti paras syreenien ihailupaikka Helsingissä on Suomenlinna. Ja ihanaa on myös se, että syreeni aloittaa kukintansa Suomenlinnassa hieman myöhemmin kuin mantereella, koska ilma siellä on viileämpi meren vuoksi. Ja se taas tekee sen, että syreenien ihastelemiskautta voi pidentää kun käy alkukaudesta ihastelemassa kukkia mantereella ja sitten kun niiden kukinta on jo päättynyt, Suokissa on vielä täysi kukinta päällä. :)

Sannamaija (Ei varmistettu)

Juuri Suomenlinnan aioin mainita. Suokissa syreeneissäkin on tuplasti taikaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi miten kauniita kuvia! Etenkin tuo viimeinen, aivan ihanat värit ja söpö koira kurkistamassa tuolin takaa :)

syreeni (Ei varmistettu)

Pakko vain kommentoida, että ihana kun käytät sanaa syreeni etkä sireeni. Tuon kanssa saa välillä kiistellä ihmisten kanssa :)

saskia (Ei varmistettu)

Tähtitorninmäellä on parhaillaan mukavat syreenipöhinät ja HERVOTTOMAAN kukkakuorrutukseen kätkeytyneitä omenapuita. Ainakin siinä tähtitornin takana, leikkipaikan lähellä. Ah.

Mirja H (Ei varmistettu)

Ah, syreenit! Itsekin ymmärsin.... Noin viisi vuotta sitten. Sen jälkeen olen kulkenut pää puskassa aina kun mahdollista! Suosittelen ainakin Kaivaria, siellä on syreenipuskia vähän siellä sun täällä. :)

Stella H (Ei varmistettu) http://www.stellaharasek.com

Kokonainen syreenikuja löytyy kun menet Eiranrannasta muutaman metrin eteenpäin kohti Hernesaarta! Taidettiin kävellä senn läpi kun tultiin treenaamasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Turun tuomiokirkon ympärillä syreenit ainakin kauniissa loistossa!:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirjoitit jokunen viikko sitten, että sinulla on vatsahaava. Käykö alkoholi (roséviini) sen kanssa? Itse olen käsityksessä, että alkoholi on yksi altistavista tekijöistä, eikä ainakaan paranna...

Vierailija 2 (Ei varmistettu)

Totta, eihän rosé vatsahaavaa paranna, mutta lasillinen aterian kanssa ei välttämättä ole kiellettyä toipumisen aikana (stressailu sen sijaan voi olla jopa haitallisempaa). Lääkkeistä esimerkiksi sukralfaatti suojaa vatsakalvoa ateriaa ennen otettuna.

Eeva Kolu

Kiitos huolenpidosta, mutta minulla on lääkärin ohjeet syömiseen ja juomiseen ja noudatan niitä.

I May Say (Ei varmistettu)

Kävin työmatkalla Tukholmassa ja hotelli oli Vasastanissa. Siellä pysähdyin muutamaan kertaan haistelemaan oksia ohikulkiessani.
Meidän pihalla on syreenipensaita, joten pääsen haistelemaan niitä kulkiessani pyyklitelineelle. Tosin, ei ne syreenit näin kylmällä tuoksu. Viime viikonlopun helteillä oli huumaavat tuoksut!

Alpakka (Ei varmistettu)

Ihana postaus, vaikka no ainahan sulla on.

Liisaa (Ei varmistettu)

Syreenit on valloittavia. Lapsuudessa meillä kasvoi pihalla syreeni ja selitin kaikille miten meidän pihan sireeni on niin valtava, että meidän parvekkeelta ei näe muuta kuin sen. Muistan myös miten olen vielä lukioikäisenä ihmetellyt, miksi se on saanut nimensä kovaäänisestä merkinantovälineestä. Mutta nykyään fiksuna likkana osaan puhua syreeneistä.

Eeva Kolu

Vautsi, kiitos kommenteista ja syreenivinkeistä! Löysinkin heti muutaman puskan tuossa äsken päiväkävelyllä :)

Minna -ku ite tekee (Ei varmistettu) http://kuitetekee.blogspot.fi

Oikeita sanoja, juuri tähän hetkeen.

yonaka (Ei varmistettu)

Hesperianpuistossa on ihania syreenejä! Piti itsekin jäädä nuuhkimaan, kun tuli ihan lapsuuden omakotitalon piha mieleen :)

Blue Peony (Ei varmistettu)

Vanhassa Eirassa syreenejä on myös monilla pihoilla ja ne näkyvät kadulle asti. Suosittelen myös Hietaniemen hautausmaata iltakävelyitä varten. Minulle se on rakas paikka lapsuudesta saakka, kiinnostavia hautoja ja kaunista luontoa ja meri vieressä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eeva! Sinähän frankofiilinä puhut ranskaa? Kannustan lukemaan Anna Gavaldaa alkukielellä! Esim. juuri tuo, mitä olet tässä postauksessa lukemassa, on helppo (ja hurmaava myös ranskaksi).

Kakkupuutarha (Ei varmistettu) http://kakkupuutarha.tumblr.com

Ah, syreenit! Mikään ei voita sitä tunnetta, kun kävelen aamuseitsemältä bussipysäkille hieman unisena mennäkseni töihin, ja vastaan pelmahtaa syreenipensaiden tuoksu. Nämä puskat löytyvät Töölönlahdelta Mannerheimintien puolelta. Toiset rauhoittavassa ympäristössä oleilevat pensaat löytyvät Hietaniemen hautausmaalta.

Jos haluat nauttia syreenien värimaailmasta ja tunnelmasta myös syötävässä muodossa, minulla on resepti karhunvatukkakuppikakkuihin, jotka voi koristella syreenin kukinnoilla. :) Tässä linkki: http://kakkupuutarha.tumblr.com/post/84698015259/toukokuu-on-syreenikuu . Veikkaanpa, että näiden kanssa maistuisi lasillinen rosetakin.

Nautitaan ihanasta kukkaloistosta!

Tera (Ei varmistettu)

Kauneutta ilman huumaavaa tuoksua löytyy täältä: http://retkipaikka.fi/vapaa/helsingin-katketty-helmi/ Suosittelen nyt heti, kohta on myöhäistä

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos jaksaa keskustasta mennä vähän pidemmälle, niin Herttoniemen rannassa Kartanon puistossa on hirmuisesti syreenejä. Ihana puisto muutoinkin. Samalla tontilla on ihana ravintoa Wanha-Mylly.

http://hertonasgard.fi/suomi/esittely/puisto/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.