tähdistä kirk... mattapintaisin sä oot

Kaikki mitä rakastin

Olen ollut tänä vuonna ihan fiiliksissä siitä, että ensimmäistä kertaa elämässäni saan hankkia ikiomia joulukoristeita. Aikaisempina vuosina olen aina mennyt hyvissä ajoin vanhempien luokse jouluksi, joten en ole koskaan laittanut omassa kodissa joulua oikeastaan mitenkään.

 

Tuumaillessani kuusta ja koristeita funktionalisti-minimalistipoikaystäväni silmät levenivät lautasen kokoisiksi ja sain vastaukseksi pelon, inhon ja kauhun sekaisen, mutta ennen kaikkea hämmentyneen kysymyksen siis tuleeko meille joulukoristeita? (Sana "koriste" ei taida kuulua Le Corbusierin suurimman fanin sanavarastoon.)

 

 

En minäkään tykkää krääsävuorista enkä halua kolmemetristä Petteri Punakuonoa parvekkeelle. Mutta kyllä nyt edes jotain pitää olla, että koti näyttää jouluna vähän erilaiselta kuin arkena. Tein minimalisti-fasist... funktionalistin kanssa kompromissin, ja sain luvan laittaa 1) joulukukan, 2) ikkunaan tähden, 3) pienenpienen kuusen jossa on 4) kahdeksan koristetta. 

 

 

Kukan hankin jo viime viikolla, perinteisen paperitähden ikkunaan askartelin eilen. Tein sen ihan simppelistä luonnonvalkoisesta kartongista, niin minimalistikin hyväksyi. Ja koska olen tänään kertakaikkisen söpöllä päällä, tein teillekin kuvalliset ohjeet tähteen.

 

Kas näin teet perinteisen paperitähden:

 

 

1. Leikkaa kuusi samankokoista paperisuikaletta. Omaa tähteäni varten leikkasin 2 senttimetriä leveitä suikaleita, jotka olivat yhtä pitkiä kuin A4-kokoisen paperin pisin sivu. Tämä on ehkä koko tähdenteon ärsyttävin vaihe, koska suikaleista meinaa aina tulla kiharia tai erikokoisia. 

 

2. Asettele 3 suikaletta n. 3 millimetrin päähän toisistaan ja puno vaakaan yksi suikale ensimmäisen päältä, toisen alta ja kolmannen päältä. 

 

 

3. Puno vielä kaksi suikaletta vaakaan, toinen ensimmäisen pystysuikaleen alta, toisen päältä ja kolmannen alta. Puno kolmas vaakasuikale kuin kohdassa 2.

 

4.Tarkista suikaleiden asettelu: niiden välissä tulisi olla n. 3 millimetriä, ja punotun ristikon tulisi olla täysin keskellä. Liimaa suikaleet paikoilleen.

 

5. Käännä työ niin, että se on X:n muotoisesti edessäsi.

 

 

6. Ota sisimmät suikaleet ja kiepauta ne sakaraksi kuten kuvassa. Tarkasta, että teet kiepautuksen samoin päin kuin kuvassa, et väärään suuntaan. Liimaa paikoilleen ja paina tiukasti sormilla, kunnes liima pitää.

 

7. Toista sama työn jokaisella sivulla. Sinulla tulisi nyt olla 4 sakaraa ja 4 irrallista suikaletta. 

 

 

8. Tee toinen samanlainen tähti toistamalla kohdat 1-7.

 

9. Aseta tähtien selkäpuolet vastakkain niin, että toisen tähden sakara on aina toisen yksinäistä suikaletta vasten. 

 

 

10. Liimaa suikaleiden päät kiinni sakaroiden päihin. Tässä voit käyttää apuna hiuspinniä tai paperiklipsiä pitämään liiman paikoillaan.

 

11. Leikkaa sakaroiden reunat siistiksi ja ta-daa, tähtesi on valmis.

 

 

Kommentit

juno (Ei varmistettu)

ratkaisit just paketointiongelmat, ihan mitä vaan hesaria romppeiden ympärille ja tällainen koristeeks. jes :)

Anni (Ei varmistettu)

IHANA! Nyt sormia kutittaa päästä askartelemaan.

Z (Ei varmistettu)

oiii <3 ihana on estetiikkasi.

jepatsi (Ei varmistettu)

voi miten kauniita! kun luin ton niin tuli sellanen mulletollanenytheti-fiilis, ja piti sitten kokeilla, vaikka olen tälläne rähmäkäpälä! no, ei siitä nyt ihan noin hieno tullut ku siulla, varsinki ku meillä ei _sattunu_ olemaan valkoista kartonkia (käytin tulostuspaperia, voin sanoa että ei välttämättä kannata sitä käyttää.. :D) ehkä sitten ensijouluksi tehtailen näitä lisää..

Sohvi (Ei varmistettu)

Melkoinen martta kyllä oot, superhieno koriste ja kiitos ohjeesta!

Mortten (Ei varmistettu)

Kävin viime kuussa Corbun kotikaupungissa La Chaux-de-Fonds:ssa. Muuten melko ankea kaupunki, mutta rakennusten sijoittelu oli kiehtova; laakson talot oli rakennettu siten, että valo kajastaa jokaiseen rakennukseen mahdollisimman myöhään - eli käytännössä nousivat toistensa "harteille" - hieman kuin Edinburgissa. Jos päädytte joskus Sveitsiin, vie toki miehesi ko kaupunkiin!

Terveisin,

Ainoa hetero mieslukijasi

Anni (Ei varmistettu)

Ihan huippua, että laitoit ohjeen, on meinaan ihan törkeän suloinen tähtönen ja tämmöiseltä ei-niin-lahjakkaalta näpertäjältä tuommoinen olisi ilman ohjeistusta jäänyt tekemättä! Nyt on pakko lähteä ostamaan rakennustarvikkeita ja askarrella itsekin! :D

Heidi (Ei varmistettu)

Kiitos kiitos ja kiitos vielä kerran tästä ohjeesta!!!
Heti askartelemaan samanlaista ikkunaan.
Hyvää joulu Sinulle!

suklaasydan (Ei varmistettu)

Minäkin olen noita tehnyt täksi jouluksi - kopiopaperista tosin ja pienempiä. Ihan hyvin onnistui siitäkin, vaikka akrtonki varmasti onkin vähän parempi materiaali.

Jalluska (Ei varmistettu)

:) Olisin niin mielelläni nähnyt myös ne kahdeksan kuusenkoristettasi - teitkö nekin itse?

dimma (Ei varmistettu)

kiltisti tehty, kun jaoit:)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.