Taivahan portit

Ylistyslaulu soikoon! 

Olen varmasti aikaisemminkin maininnut, että tämän remontin ärsyttävin osa oli ovien entisöinti. Tuskallisen hidasta, tuskallisen vaikeaa, tuskallisen tylsää, ihan vain tuskaa vaihe toisensa jälkeen. Edes tuommoisten vanhojen ovien maalaaminen ei ole helppoa, vaan piinaavan hidas ja pitkä prosessi, jos käyttää kuuliaisesti perinnemaaleja. 

Oviahan tässä asunnossa riittää. Laskinkohan 9 vai 10 kappaletta - ihan hyvin kaksioon... joten tekemistä kyllä riitti, mutta nämä lasiovet olivat kyllä kaikista viheliäisimmät, koska lasien vuoksi maalien poistossa ei voitu käyttää edes kuumaa ilmaa. Ovet saatiin vihdoin valmiiksi tänään. Tai no, puuttuu niistä vielä kahvat ja salvat.

Mutta hurraa! Lopputulos on kaiken kiukun ja turhautumisen arvoinen. 

Ovet ovat saaneet lempinimen taivaan portit. Koska ne ovat taivahallisen kauniit. Muistan kun asuntonäytössä tulin asunnon eteiseen ja tuumasin että juu, näyttääpä tosi lupaavalta - mutta kun näin nuo ovet, tiesin sillä sekunnilla, että tänne mää muutan.

Ja muutin. Ja nyt ne ovetkin ovat vihdoin paikoillaan ja arvoisensa maalipinnan saaneet. (Voitteko muuten kuvitella, että toistaiseksi kaikki naapurit, joiden kanssa asiasta on tullut puhetta, ovat sanoneet, että heidän asunnoissaan aikaisemmat asukkaat ovat joskus poistaneet nuo ovet ja hävittäneet ne iäisiksi ajoiksi! Kuka poistaa tuollaiset ovet?!?!?!)

Tosin jos taivahan portit ovat tuossa, niin taivas ei kyllä ole kummoinen paikka. Tyhjä huone, jossa on maalintahrima jakkara ja vanha luuta. 

No mutta. Mitäs väliä itse paikalla, jos sinne pääsee noin hienoista ovista.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Älä li - pääseehän ovista myös toiseen suuntaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Piti kirjoittaa "Älä huoli" :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Näyttää u-pe-al-ta! :)

Lotta (redcircledress.blogspot.fi) (Ei varmistettu)

Meidänkin kolmiossa on ovia 9, tosin ei läheskään noin kauniita, vaan 60-lukulaisen tunkkaisia. Olenkin sitten poistellut niitä ihan urakalla! En oikein ymmärrä, miksi keittiössä pitää olla ovi... myös läpikuljettavan vaatehuoneen toisen oven olen poistanut, koska se aukesi eteiseen tehden sen ahtaaksi. Myös osa kaapinovista on saanut lähteä. Rakastan asunnossamme juuri sitä ovettomuuden tuomaa avaruutta!

Eeva Kolu

Vierailija, jep, ja sillä toisella puolella alkaakin jo olemaan edes vähän enemmän taivaallista :)

Vierailija, voi kiitti!

Lotta, jep, mekin poistettiin useampi ovi, 5 komeroa ja 2 seinää, silti jäi vielä noin paljon ovia jäljelle (tosin yksi niistä on tuplaovi ja yksi triplaovi). Taidan asua paradoksissa, sillä meidän asunto on samaan aikaan täynnä ovia ja silti yhtä isoa, avaraa tilaa.

tiia_

Ihanat ovet!  Ja sanos muuta tuosta vanhan ja kauniin poistamisesta ja hävittämisestä. Me remontoidaan juuri vanhaa hirsitaloa, ja remonttimiehet kysyivät heti ensiksi, että kai nuo vanhat kakluunit ja leivinuuni puretaan tieltä pois. No ei varmasti pureta! :)

Iepi (Ei varmistettu)

Jee, onnea!!! Kai olet jo kilistellyt kuohuvaa ovien kunniaksi?

Eeva Kolu

Tiia_: mä en tajua, että VIELÄKIN on tolla tavalla ajattelevia remonttimiehiä. Tiedän, että tuo ajattelutapa oli valloillaan joskus 70-luvulla, mutta että nykyäänkin... voe tokkiisa. Piti muuten heti mennä kurkkaamaan, onko sulla Lilyssä palsta, jossa mahdollisesti käsiteltäisiin tätä hirsitalon remppaa, ja olihan siellä! Mahtavaa, tervetuloa!

Eeva Kolu

Iepi, voih, en vielä, mutta kohta juhlin omenapiirakalla :)

wikke / luukkuja.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ihan mielettömän hienon duunin olette tehneet! Onnea :)

Hosuli
Hömppäblogi

Se on kieltämättä kaunis ovi.

sannero (Ei varmistettu)

no nimenomaan, KUKA POISTAA TUOLLAISET OVET, NUOHAN ON IHAN JUMALAISET!

Mikko / Uusi muste (Ei varmistettu)

Komiat on ovet. Ootko Eeva jo raportoinut mihin lattiakäsittelyyn lopulta päädyitte? Siis vaha vai jotain ihan muuta. Kivalta näyttää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä vinkki tulee sulle liian myöhään, mutta kuumailmapuhallinta voi käyttää lasioviin (tai ikkunanpokia maalatessa) kun laittaa lasille märkää paperia, vaikka sanomalehteä, eikä päästä sitä kuivahtamaan, vaan kostuttelee uudelleen kunnes maali on poistettu. Näin lasi ei pääse kuumuudesta napsahtamaan rikki. Ihana ovi ja ihanaa, kun jaksoitte käyttää kuuliaisesti perinnemaaleja!

Vierailija (Ei varmistettu)

En ois uskonnu, että oisin niin kiinostunut ovista, että tulisin jopa kommentoimaan ovi aiheista postausta. Sanottava nyt kuitenkin on, että Kauniit ovat ovet.

Eeva Kolu

Kiitos kaikki! 

Mikko, päädyttiin lopulta Osmon öljyvahaan. Voisinkin tehdä siitä ihan oman postauksen, kun niin moni on kysellyt!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.