Talven ihmemaa on pastellisävyinen

Kaikki mitä rakastin

Mikä on teidän mielestä traumaattisin joululaulu? Itselleni se on ehdottomasti Joulumaa. Vaikka laulussa on hieno sanoma, niin se laahaava, tasapaksu melodia, kamala pimpelipom-intro ja se sellainen  iskelmälaulajamaneeri, jolla se on pakko laulaa, ovat vain jotain niin karseaa.

Plus että sitä piti aina laulaa koulussa, ekalta luokalta lukion musiikintunneille asti. 

Sen sijaan näistä maa-aiheisista joululauluista olen aina tykännyt hirveästi Talven ihmemaasta, tai Winter Wonderlandista, kuten se on meidän perheessä laulettu. Toisin kuin laahaava joulumaa, talven ihmemaa on reipas. Riehakaskin vähän. Ja kuitenkin:

Sleigh bells ring, are you listening? Are you listening?

Minäkin pitkän linjan talvenvihaajana olen alkanut nykyään ihan tykätä talvesta ja lumesta, kun ajattelen tätä lumen saartamaa kaupunkia talven ihmemaana. Katsokaas asenne ratkaisee, taas. 

Mutta toisaalta kotikulmiani onkin aika helppo ajatella talven ihmemaana. Vanhat, pastellisävyiset talot nimittäin heijastavat yhdessä lumen kanssa aivan käsittämättömän valon. Martissa se on mintunvihreä, Tuomiokirkon takana keltainen ja vaaleanpunainen.

Todellinen ihmemaa, kyllä vain. Yritin parhaani mukaan vangita sen näihin kuviin, mutta en täysin onnistunut.

Tämmöistä valoa ei ollut meillä Vantaalla eikä Rovaniemelläkään, vaikka Rovaniemellä oli tietysti ihan omat talven ihmemaa -jutut.  

Mitäs siinä Joulumaassa laulettiinkaan? Että se löytyy sydämestä? Varmaan sieltäkin, mutta kyllä ympäristölläkin on vähäsen väliä. Ja sillä, että on tarpeeksi lämmin takki.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Tähän kysymykseen ei ole kuin yksi vastaus: Hei tonttu-ukot hyppikää. Kuvastaa niin hyvin montaa muutakin mukailoista suomalaisbiisiä. Alku on pirteä, mutta "vain hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä. Hei tonttu-ukot [---]." Aargh! Kyllä se on itku pitkästä ilosta oltava, joohan?

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Vierailija, hahahah olen miettinyt tuota ihan samaa! Miten voikin olla niin salakavalasti iloiseksi naamioitu itkuvalitus!

blaah

Joulumaa ON ka-ma-la!!!

Kiitos näistä ihanista kuvista, Turku on talvellakin niin kaunis.

petran

Turku on i-ha-na! Saisivat maksaa sinulle jotain matkailunedistämisrahoja näistä karkkikuvista. Ikävä tuli vanhaan kotikaupunkiin. 

Paitsi että se että Turku on joulukaupunki, se on ihan huttua. Yleensähän siellä on jouluna vihreät nurmikot ja vesisade, ei jouluista, ei. Tällaisina lumijouluina ei ärsytä niin paljon.

Ja kamalin jouluitkuvirsi on Varpunen jouluaamuna. Varsinkin jos Vesa-Matti Loiri laulaa ja soittaa taiteellisesti poikkihuiluansa. Sanoma on kaunis mutta liian on synkkää ja pitkäveteistä. Ja Tonttu! Kuinka monta säkeistöä voi lauluun laittaa!? 

Jahas. Ihan karkasi lapasesta. Ihaniakin joululauluja tietty on. Monta. Vaikkapa Sylvian tissihenkinen joululaulu.

SC (Ei varmistettu)

Joulumaa on ka-ma-la! Samaan iskelmäjoululaulukategoriaan menee myös Näin sydämeeni joulun teen, erityisesti jos se on laulettu just tolla petran mainitsemalla vesamattiloirimaisella paatoksella.

Paras joululaulu on Sylvian joululaulu, vaikka siinä ei mitään jouluista olekaan, ja se on kaikkien muiden mielestä ihan kamala :) Sitä kelpaa loilottaa täysillä joulusiivousta tehdessä!

p.s. Ketään ei koskaan pitäis pakottaa tekemään sitä tip tap-liikettä. Ei edes lapsia.

Maijavierailija (Ei varmistettu)

Joulumaa on kauhea - mutta mä lauloin sen aina ala-asteen laulukokeessa, koska se oli helppo just sen tasapaksun melodian takia. :) Mun suosikki on Oi jouluyö, jollain jyrisevällä miesäänellä laulettuna.

Mulla on mennyt ihan kokonaan maku näistä yläasteella ja lukiossa lauletuista "nuoriso"joululauluista, kuten esim. Tulkoon joulu. Kävin ala-asteeni Ruotsissa, jossa joulujuhlan korvasi aina Lucia-juhla Lucia-biiseineen. Niistä kyllä tykkäsin! Nykyään tykkään miltei mistä tahansa joululaulusta joka lauletaan a cappellana, Rajattoman joululevy on ikuisuussuosikkini. :)

Miija (Ei varmistettu)

Nisse-polkka. No words.

Winter Wonderlandissa on ihana se kohta "later on we'll conspire/as we dream by the fire". Kuuntelin tuota kappaletta tahtomattani yhden joulun alla muutaman kerran päivittäin ollessani töissä eräässä vaateliikkeessä, ja aina tuossa kohdassa kappaletta tuli jotenkin miellyttävän lämmin olo. Jopa jouluinen!

Enkä voi muuten sanoa varsinaisesti pitäväni Chris Reasta, mutta Driving Home For Christmas jostain syystä iskee kaikessa ällöttävyydessään.

Ja ihana Turku! Martin mintunvärinen valo on totta.

Vierailija (Ei varmistettu) Http://onnelliset-kohtaa.blogspot.com

Ihania kuvia oot ottanu parhaasta Turusta! Onneksi itekin pääsen sinne rakkaaseen kotikaupunkiini ihan pian <3

Viime vuosien lempparjoululaulu on ehdottomasti Hiljainen joululaulu. Monille melko tuntematon, ehkä juuri sen takia tykkäänkin kun se ei oo mitenkään kulunut ainakaan vielä :)

Mukavaa viikonloppua!

What else is there?

Voi että näitä kuvia, MIKÄÄN kaupunki tässä maassa ei ole niin kaunis kuin Turku. On täällä vaan ihanaa asua :)  Kamalin joululaulu on ehdottomasti se missä lauletaan "hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä" hyvä suomalaiset!

What else is there?

Voi että näitä kuvia, MIKÄÄN kaupunki tässä maassa ei ole niin kaunis kuin Turku. On täällä vaan ihanaa asua :)  Kamalin joululaulu on ehdottomasti se missä lauletaan "hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä" hyvä suomalaiset!

Suvivieras (Ei varmistettu)

Tämäkin päivä sitten koitti, joudun esittämään eriävän mielipiteen. Yleensä aina voin vain nyökytellä pontevasti tekstejäsi lukiessa. Joulumaa on IHANA, puolestani se voisi soida taukoamatta marraskuun alusta aina tammikuuhun asti. Kuvat ovat kyllä taas ihania ja sait minut taas vakuuttumaan siitä, että Turussa pitäisi päästä vuosien tauon jälkeen käymään.

Hosuli
Hömppäblogi

Noista kuvistahan tulee just hyvä joulu- ja talvifiilis. Kiitos!

Beatrice (Ei varmistettu)

En ole koskaan pitänyt Juicen Sika -laulusta. Jotenkin se saa joulun kuulostamaan kovin ankealta. Taas se vastakohta tälle on Whamin Last Christmas<3 Turussa on kaikki kyllä mahdollista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi että... kauhea Turku-ikävä ja liikutus iski näitä kuvia katsellessa. :( Melkein pystyn kuvittelmaan itseni tuonne joen rantaan rauhalliselle sunnuntai-aamun kävelylle... huoh. Kymmenisen vuotta olen jo asunut poissa Turusta, mutta aina sinne vaan kaipaa takaisin. :)

Krisse / Melkein kuin uusi (Ei varmistettu) http://melkeinkuinuusi.blogspot.com

Olet ollut juuri oikeaan aikaan kuvaamassa! Ihania otoksia <3

Consta (Ei varmistettu)

Tuli ikävä kotikaupunkia kun täällä Etelä-Euroopan vesisateissa vietän jouluni... Aiiivan upeita kuvia!

Vierailija (Ei varmistettu)

Joulumaa oli minusta jo lapsena ankea ja oikeastaan joulunvastainen viisu. "Joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä." Sehän tarkoitti, että joulupukki on keksitty, mitään joulumaata ei ole ja kaikki on valetta (niin kuin sitten myöhemmin osoittautuikin... Mutta tarviiko kääntää vielä veistä haavassa?).

Nakata (Ei varmistettu)

Ihanin on Varpunen jouluaamuna ja Enkeli taivaan. Muutenkin kaikki virsimäiset ovat kauniita ja koskettavia. Englanninkielisistä en kauheasti perusta joululauluissa, enkä mistään iloisista renkutuksista. :D

Voi mahdoton näitä sun kuvia!! Nää aiheuttaa poismuuttaneelle turkulaiselle ihan hirmuisia ikäväntunteita ja epäilyksiä siitä, että voimiksimiksi muutin tänne Espoon perukoille. Ei täällä oo mitään noi kaunista ja ihanaa kuin Turku... <3

No, onneksi se on vain parin tunnin ajomatkan päässä!

Rakastan lähes kaikkia joululauluja, mutta Joulumaa menee mullakin yäkyäk-listalle. Samoin kuin aikaisemmassa kommentissa mainittu Hei tonttu-ukot hyppikää. Värisyttävin joulufiilis (siis positiivisella tavalla) tulee Arkihuolesi kaikki heitä ja Have yourself a merry little christmas -lauluista.

Kiitos ihanasta blogistasi!

http://hellajahoukutus.blogspot.fi/

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä asun Kristiinankaupungissa ja suorastaan rakastan tän paikan tunnelmaa talvella. Etenkin kun on lunta ja illalla kävelee vanhojen puutalojen idyllissä niin mieli lepää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Joulumaa on kauhea lurituksineen, samoin Varpunen jouluaamuna, hyi. Puhumattakaan Pikkuveljen joulupuurosta... "Pikkuveljen joulupuuro lautaselle jää, mantelista kinaa enää ole ei." Tykkään sen sijaan Tulkoon joulusta (mutta moni varmaan karsastaa sitä niin selvän kristillisen sanoman takia).

Vierailija (Ei varmistettu)

Muiden joukossa yhdyn kiitoksiin Turku-kuvista! Oon maailmanmatkalla Etelä-Amerikassa, mutta kotikaupunki näyttää kauniimmalta kuin kaupungit täällä... Jopa talvea tuli ikävä! Ja jos sopii, niin mielelläni näyttäisin näitä kuvia uusille ulkomaisille tuttaville, että millaiset on mun kotikulmat :).

Joululauluista karsein on Kulkuset; ihme muka-pirteä renkutus, joka kuulostaa lievästi maaniselta.

vierailija/ Sonja (Ei varmistettu) http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

Luminen Turku on kyllä kaunis... Tänä vuonna on ollut vaan niin onnettoman kylmä ettei meikäläinen ainakaan pysty kuvaamaan ulkona ilman sormikkaita. Vielä ei ole kaupoissa kävellyt vastaan sellaista paria, jonka olisin suostunut kotiini kiikuttamaan

http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

Emilia M

Ihania Turku-kuvia! Lähetin linkin tähän kirjoituksen Ugandaan, kun halusin näyttää tutuilleni miltä kotikaupungissani joulun aikaan näyttää.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.