terveisiä karhulasta

Kaikki mitä rakastin

Jopas oli hymy herkässä, kun kirppiksellä vastaan tuli kaksi Karhulan lasin keittiötölkkiä, aika iso ja tosi iso. Olen haikaillut näiden lapsuudesta tuttujen tölkkien perään jo pidempään - taitavat olla aika haluttua tavaraa, kun mokomia on niin hankala löytää.

 

 

Ajattelin käyttää tölkkejä omenoiden ja sitruunoiden säilytykseen. Niitä on kotonani aina joka-aamuista smoothieta varten, ja kyllähän sen päivän C-vitamiiniannoksen tuommoisesta symppiksestä lasitölkistä mieluummin nappaa kuin marketin muovipussista.

 

 

No niin, ymmärrän kyllä tilanteen ironian. Ostan kaksi tölkkiä, joissa lukee isolla KEITTIÖTÖLKKI, vaikka juuri eilen ahdistuin sisustuskaupassa siitä, että jokaiseen purkkiin ja rasiaan oli valmiiksi painettu se, mitä siinä kuuluu säilyttää.

 

No, Karhulan pojat eivät sentään menneet yksityiskohtiin, tyytyivät vain muistuttamaan, että keittiökäyttöön ovat.

 

Ja arvatkaapa mitä? Säilytän niitä makuuhuoneen ikkunalaudalla.

 

 

Kommentit

Anna (Ei varmistettu)

oh i like you!

Mut noi onkin keittiötölkkejä eikä sisustustölkkejä, siinä on vissi ero. Keittiötölkit on tarkoitettu pääasiallisesti keittiölliseen käyttöön, sisustustölkit näyttämään tyylikkäiltä. Mä oon käytön puolella.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Anna - nyt mää rupesin miettimään, että mihin sisustustölkkejä käytetään? Siis, mitä niihin laitetaan? Itselleni ei ole vielä koskaan tullut mieleen, että lasitölkkeihin voisi laittaa jotain, mitä ei voi syödä... :D

S.M. (Ei varmistettu)

Mulla on mummolasta peritty iso keittiötölkki. Käytän sitä (varoen) sateenvarjotelineenä. Äitini säilyttää omissaan lankakeriä ja muuta sellaista.

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Voiii! Ihania. Oliko niissä kannetkin?

Ella (Ei varmistettu)

Oi. ihania.

Aamupalasmoothie myös kuulostaa ihanalle. Onko sulla jotain erityistä sitruunaherkkua vai heitätkö sitruunaa ihan perussekoituksiin?

liina (Ei varmistettu)

Sisustustölkkeihin laitetaan sisustus. Eli varmaan porsliiniset kissanpojat. Tässä mielessä voisi olla hyvä, ettei sisustustölkki ole läpinäkyvä.

Eeva (Ei varmistettu)

S.M.: ooh, esimerkillistä kapinahenkeä! Sateenvarjotelineenä, se taitaa sitten kaivata jo vähäsen isomman tölkin kuin nuo omani! :) ******** Hosuli: toisessa oli vielä kansi tallella, toisesta oli jäänyt jonnekin matkan varrelle. *********** Ella: teen oikeastaan joka aamu sellaisen smoothien, johon tulee omenaa, sitruunaa, vettä ja jotain vihreää. Siihen voi sitten maun mukaan heitellä muitakin terveyspöperöitä, kuten kookosöljyä tai siemeniä tai mitä ikinä. *************** Liina: hmm, siinäpä siis tölkki, jollaista en tiennyt kenenkään tarvitsevan :D

Claire (Ei varmistettu)

Parhaita on jotkut isot lasiset härdellit, joissa on sisällä jotain tyyliin huurteisiä käpyjä. Noi tölkit on somat, mitä niistä piti pulittaa? :)

vanilla (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Mulla on samoja tölkkejä keittiössä, säilön niissä hedelmiä ja kuorellisia pähkinöitä. Meillä on onneksi mummulassa näitä ehtymätön varasto, valehtelematta satakunta kappaletta :) Tiedän mistä säilömisvimmani on peräisin.

Huli (Ei varmistettu)

Mie taidan olla kapinallinen, kun käytän omia keittiötölkkejäni KYNTTILÄLYHTYINÄ. Ihania ovat!

Eeva (Ei varmistettu)

Claire: huurteisia käpyjä :D Jokaisen funktionalistisen sisustajan unelma! *************** Vanilla: oijoi, pääsispä penkomaan teidän mummolaan :) Itsekin unelmoin maakellarista ja hyllymetreistä säilöttyjä hilloja ja vihanneksia, mitenköhän sellaisen järkkäisi kerrostaloon? ************** Huli: tuo on muuten ihana idea! Pitääkin pistää mieleen :)

päivi (Ei varmistettu)

Tänään baarissa istuessani vastapäätä nökötti purkki, jonka kyljessä luki "sitä sun tätä". Tulit mieleeni. En tosin ole varma, onko "sitä sun tätä" yhtään vähemmän kategorisoiva määre. Mitä jos haluankin säilöä siihen purkkiin jotain erityistä, jotain tiettyä eikä vain satunnaista?

Pee (Ei varmistettu)

Kynttilälyhtyinä toimii erinomaisesti, joskus säilytin kruunukynttilöitä yhdessä purkissa ja wc-paperirullia toisessa. Rebel without a cause olen mä :D

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Päivi: alan tulla siihen tulokseen, että parasta lienee vain tehdä itse etiketit sitä mukaa, kun purkille keksii käyttötarkoituksen. Tai sitten syöksyä silkkaan anarkismiin ja säilöä "sitä sun tätä" -purkkiin pelkkiä suklaakeksejä. *********** Pee: mun pitää kokeilla tuota kynttilälyhtyjuttua. Tosin, ei ole parveketta eikä pihaa... mutta jos tolle kapinatielle lähdetään, niin samantienhän sitä sitten polttelisi ulkotulta sisälläkin :)

Pee (Ei varmistettu)

Olen poltellut niissä ihan tavallisia kynttilöitä, sen kokosia about kun sulla on nyt sohvapöydällä. Hyvin toimi :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Pee: juu, katos näin rajoittunutta mun ajattelu on! Heti kun joku mainitsi LYHTY niin ajattelin, että ulkona :)

katja (Ei varmistettu)

Meillä säilytetään ilveslasin 5-litrasessa tölkissä tällä hetkellä myös hedelmiä. Pienempi tölkki odottaa asukikseen kaupasta napattua basilikaa. Meillä on tosin tölkit ollut ainakin kukkamaljakkoina ja viherkasveilla sekä niiden sisään on säilötty erinäisiä puulastoja, vispilöitä, saksia sun muita tavaroita, joita ärsyttää kaivaa astialaatikon viimeisimmästä nurkasta samalla, kun risotto alkaa palaa pohjaan. Anoppikokelas puolestaan käyttää tölkkejä kynttilöillä. Upean näköisiä, kun laittaa pohjalle merisuolaa ja pöytäkynttilän tölkkiin palamaan. Itse haaveilen Tosi isosta lasitölkistä, jonka voisin ottaa juurikin kynttiläkäyttöön ja pitää sitä vaikka lattialla. Muuten ei oikein uskalla pitää lattian rajassa mitään palavia asioita (usein onkin tapana kokko rakentaa olohuoneen nurkkaan... muotoilinpa typerästi :-D), kun kodin täystuhot eli meidän koirat pian sytyttää itsensä palamaan...

Jenni (Ei varmistettu)

IHANAT purkit, mutta erityisen ihastunut olen tohon sun teekannuun -> PAKKO SAADA TEEKANNU!!! Millaisen smoothien olet tavannut tehdä aamuisin? Muutenkin LOISTAVA blogi, odotan ihan täpinöissä siun kolumneja ja blogitekstejä, kiitos! :)

Wind (Ei varmistettu)

Your psonitg really straightened me out. Thanks!

ybdqclpbj (Ei varmistettu)

MSYz3A bdjwhwfztija

qdnkwgi (Ei varmistettu)

jnJhVb xqzbujxrorvp

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.