Testissä Sisustusovi

Pääsin testaamaan uutta Sisustusovi-palvelua, mikä tuli kuin tilauksesta, sillä olen koko alkuvuoden pähkäillyt, mitä meidän makkarille oikein voisi tehdä. Tällä hetkellä se nimittäin näyttää sekavalta, keskeneräiseltä ja kaiken kaikkiaan epämääräiseltä - eikä sellaisella "oi ihanan boheemia, yksikään tavara ei sovi yhteen ja juuri siksi kaikki sopii yhteen täydellisesti" -tavalla vaan sellaisella "olen 18 ja muutin juuri ekaan opiskelijaboksiini ja täällä on rumaa" -tavalla.

Sisustusovi ei varmastikaan aivan uutena sivustona ole monellekaan vielä tuttu, joten tässä esittelyteksti suoraan tiedotteesta:

"Sisustusovi on uudenlainen sisustussuunnittelupalvelu, jossa kuka tahansa voi tilata huonekohtaisen, ammattilaisen tekemän, yksilöllisen sisustussuunnitelman helposti, nopeasti ja edullisesti netistä. Valitse itsellesi sopiva sisustussuunnittelija monipuolisesta suunnittelijatiimistä. Kerro suunnittelijalle nettilomakkeella, mitä apua tarvitset sisustusongelmiisi ja suunnittelija tekee suunnitelman antamiesi toiveiden, kuvien ja määrittelemäsi budjetin perusteella vierailematta kodissasi paikan päällä. Saat 14 päivän sisällä suunnittelijalta sähköpostiisi sisustussuunnitelman, joka sisältää 3D-mallikuvat, suunnittelijan saatesanat ja ostoslistan suunnitelmaan sisältyvistä tuotteista. Näin saat ammattilaiselta parhaat sisustusideat ja valitset itse miten ja milloin ne toteutat.”

Tein tilauksen netissä: kirjoitin aika pitkästi toiveistani sekä makkarin ongelmakohdista ja latasin mukaan pohjapiirroksen, mitat, kuvia makuuhuoneesta sekä netistä kaivelemiani inspiraatiokuvia. Suunnitelma tipahti sähköpostiini, ja tältä se sitten näytti:

Suunnitelmassa oli tehty aika radikaalikin muutos tilankäytölle - sänky oli siirretty alkovista keskelle huonetta, ikkunan alle, ja alkovista oli tehty työ- ja vaatehuone. Itse ihastuin tähän ideaan tosi paljon ja mielelläni testaisin myös sen toteuttamista, mutta piru vie, kun asunnossani asuu se toinenkin tyyppi, jolla on omat mielipiteensä kaapin paikasta (ja sängyn, ja työpöydän, ja tuolien, ja teenkeittimen...) Luulenpa, että kunhan palaan Suomeen, jatkan jankkaamista asiasta vielä hetken.

Juuri tällaisia isoja yöpöytätasoja olen kaavaillut makkariin, koska sängyssämme on vetolaatikot, joiden edessä ei voi olla jalallista yöpöytää. Tällä hetkellä meillä ei siis ole yöpöytiä, mikä hieman harmittaa. Olispas ihanaa poltella sunnuntaiaamuna tuoksukynttilää samalla kun köllöttelee sängyssä ja lukee lehteä. Ja pitää käsi- ja jalka- ja huulirasvaa aina sängyn vieressä, kun eihän niitä muuten koskaan muista käyttää. (Ja sen huomaa. Yöpöydättömyys näkyy suoraan kantapäissä...)

Itse tuotevalinnat eivät oikein olleet omaan makuuni, mutta minusta kaikista tärkeintä olikin saada nimenomaan ideoita tilankäyttöön ja huonekalujen järjestykseen. Osaahan sitä itsekin etsiä mieluisan tuolin tai päiväpeiton.

Olin tosi skeptinen sen suhteen, voisiko suunnittelijalla oikeasti olla käyttökelpoisia ideoita näkemättä tilaa tai sen asukkaita, mutta suunnitelma yllätti minut positiivisesti. Mielestäni tällainen suunnitelma sopii etenkin niille, joilla on jo jonkinlainen käsitys siitä, millaisesta tyylistä tykkää ja mitä sisustukseltaan haluaa, mutta joilla on jokin sisustuksellinen "täsmäongelma" kuten huonekalujen järjestys, tilanpuute tai se, että huone ei täytä jotakin toivottua käyttötarkoitusta. Suunnitelmaa voi näin itse jatkojalostaa ja siitä voi poimia parhaat ideat päältä, kuten itse aion tehdä, jos väsytystaisteluni toisen asukin kanssa tuottaa tulosta...

Ja hei, jos haluat testata Sisustusovea, palvelusta luvattiin blogini lukijoille 50 % alennus kaikista tilatuista sisustussuunnitelmista 20.3.2013 asti. Naputa tilaukseen koodi KMRakastin50.

Nauttikaahan sunnuntaista, palataan taas ensi viikolla!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

No tietysti tuossa ensimmäiseksi pistää silmää että sänky on vetoisen ikkunan vieressä (vaikka ei vetäisi niin aina on kylmempi paikka) ja toimisto tuolla pimeässä. Kyllä minä edelleen pitäisin sängyn alkovissa ja toimistin ikkunan edessä.

Citymami/Eva (Ei varmistettu)

Muakin sun oma tyyli viehättää enemmän :)
Mutta olet oikeassa, näistä voi aina saada kuitenkin hyviä ideoita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itseä pistää silmään Ikean matto sängyn päällä. Hehehe. No joo ei kovin olennaista. Öh. :D

anna-liisa (Ei varmistettu)

Munsta ei ollenkaan pöllömpi idea. Varsinkin, jos huone on ensisijaisesti kuitenkin makuuhuone eikä työhuone.

VierailijaY (Ei varmistettu)

Musta toi on kivempi noin, että sänky ei ole alkovissa, enempi sellaista master bedroom meininkiä tässä suunnitelmassa :D

Sisustaja-Siiri (Ei varmistettu)

Pidän tästä suunnitelmasta paljon. Yöpöydille on tuossa varmasti enemmän tilaa kuin silloin, jos sänky olisi alkovissa. Alkovi on muutenkin mielestäni hankala paikka kahden ihmisen sängylle silloin, koska seinän puolella nukkuvan on hanka esim. nousta vuoteesta yön aikana vessareissuille. Sitä paitsi ikkunan alla olevassa sängyssä pystyy aamulla nauttimaan paremmin aamuauringosta, koska kaihtimet voi kiskoa auki sängyssä makoillessa.

Alkovissa oleva työtilakin on kiva, koska alkovista tulee tuossa suunnitelmassa työhuoneen kaltainen paikka. Mielestäni työpöydän takaa on mukavampi tarkkailla huonetta kuin seinää.

Tässä siis argumentteja, jos haluat taivutella kumppaniasi tuon uuden suunnitelman puolelle. :)

Vierailija-Mimmi (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää - ainoa mitä minäkin mietin on ikkunan vetoisuus etenkin talvisin.

Minua jäi kiinnostamaan sänkynne, jonka alla on vetolaatikot - olen itsekin haaveillut moisesta kauan ja kysyisinkin, minkähän mallinen teidän vuoteenne on ja oletteko olleet tyytyväisiä siihen? Joskus keskustelupalstoja lukiessani olen ollut havaitsevinani, että hyvää vetolaatikollista sänkymallia on haastava löytää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällaista palvelu olen etsinyt! Juuri hankitussa ensiasunnossa on nykyistä pienempi olohuone, jossa ei ole yhtään ehjää seinää. Kammottava murheenkryyni, toivottasti sisustusovi osaa ratkaista ongelman.

Pidän tuosta saamastasi suunnitelmasta. Väritys on hieman levoton mielestäni, mutta tärkeintä on juuri että saa ideoita huonekalujen asettelusta jne.

Eeva Kolu

Kiitti kommenteista tyypit! Meillä on 90-luvulla uusitut ikkunat, enkä ainakaan tänä talvena ole palellut tai huomannut vetoa, joten kyllä tuota sänkyä ikkunan alla voisi ainakin kokeilla.

Vierailija-Mimmi, meidän sängyn runko on Ikeasta, ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Ei mitään valittamista itse laatikoissa, ainoat hankaluudet syntyy siitä jos lattialla on liikaa kamaa, mutta se ei taida olla sängyn vika... :)

Vierailija 23:15, teidän huonepa kuulostaa kinkkiseltä, vähän samalta kuin tuo meidän halli, josta kirjottelinkin ihan vähän aikaa sitten. Toivottavasti saat Sisustusovesta jeesiä!

Vierailija-Mimmi (Ei varmistettu)

Thänk juu! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.