toiveuusinta: ferris bueller, sankarini

Postaus on julkaistu ensimmäisen kerran 22.2.2011.

 

 

 

 

Ferris Bueller. Osaisinpa olla enemmän kuin sinä.

 

Jos ei olisi liian kaukaa haettua vetää yhtäläisyyksiä 80-luvun teinikomedian ja raamatun välille, voisin nyt mainita sen tarinan, jossa Jeesus menee kahden sisaren luokse ja se toinen alkaa märisemään siitä, kun se toinen ei tee mitään. Johon vanha veikkomme toteaakin että Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.

 

Ala-asteen uskonnontunneilla en tajunnut tätä ollenkaan. Niin epäreilua. Vasta nyt, Ferrisin (Maria) ja Ferrisin pikkusiskon (Martta) myötä hiffasin, että juuri näinhän se on. Joskus elämässä pisimmälle pääsevätkin ne, jotka osaavat ottaa rennosti. Eivät sittenkään ne, jotka tekevät läksyt aina ajoissa ja käyttävät energiansa sen miettimiseen, miten käräyttää lintsarit - sen sijaan että nauttisivat ahkeran työnsä hedelmistä.

 

Tässä siis elokuvasuositus kaikille teille kanssastressaajille: Ferris vaihtaa vapaalle (1986).

Kommentit

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

jes, hyvä eeva! justnäin. "maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois." tuon vois melkeinpä vaikka tatuoittaa nahkaansa, jos ois yhtään tatuointimainen ihminen. kiitos tästä postauksesta. hearts.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

...sen sijaan laitoinkin tuon lauseen mun fb:n about me:hen. ;D

Henna (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus. Oot ihan mahtava bloggaaja. 8) Mukavaa viikonloppua sinulle! :))

Anne (Ei varmistettu)

Mä haluausin olla tollanen huoleton ja rento ihminen, mutta maailma on liian huolestuttava paikka :( Koulusta tai töistä en kyllä jaksa ottaa stressiä, mutta ei kyllä kulu päivääkään etten huolehtis rahasta, terveydestä, vanhemmista, lihavuudesta, isosta nenästä tai "elämässä etenemisestä".

Yksi Ferris Bueller opettamaan rentoilua tilattu, kiitos.

Eskimo (Ei varmistettu)

Moi, yksi toivepostaus lisää: Vihreän parkan monet kasvot! Ostin juurikin vihreän parkan ja aloin etsimään sitä postausta saadakseni uuden takkini mahdollisimman monipuoliseen käyttöön, mutta harmikseni huomasin, että vanha blogi onkin suljettu.

_temp (Ei varmistettu)

Niin. Eikös tämän päivän uraohjus olekin uranahjus? :D Oma rento otteeni on kylläkin lipsumassa stressikierteeseen... Pitänee pitää siitä tiukemmin kiinni.

kielipoliisi (Ei varmistettu)

Pieni kirjain saattoi olla tietoinen kannanotto, mutta Raamattu, Koraani yms. kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. :-)

kk (Ei varmistettu)

Moi! Saako vielä esittää uusintatoiveita? Olisi ihanaa lukea se Turku-fiilistelypostaus, jossa puhutaan jossain baarissa työskentelystä. Se taisi olla siltä ajalta kun olit muuttamassa Turusta pois? Sellaista ihanaa hehkutusta :)

kaisla (Ei varmistettu)

Viimeisestä kuvasta nousi myös omille huulilleni hymy. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.