torstaileffa: shame

Shame on elokuva, josta en tiennyt vielä alkutekstienkään alkaessa enempää kuin että siinä näyttelevät Carey Mulligan ja Michael Fassbender.

 

Leffan nähtyäni mietin, olisinko mennyt katsomaan sitä, jos olisin tiennyt. (No olisin. Tiedätte jo rakkaudestani Carey Mulliganiin, mutta olenko koskaan muistanut meukata Fassbenderistä?!)

 

 

Shame on elokuva, jossa seksi ei ole seksikästä vaan kylmää ja epätoivoista. Leffasta voi olla montaa mieltä, mutta realismin puutteesta sitä ei ainakaan voi syyttää. Tässä elokuvassa ihmisillä on ihohuokoset, silmäryppyjä ja sydän, joka ei korjaudu sillä, että kuvioihin kävelee kaunis nainen.

 

Laskin, että teatterista lähti kesken elokuvan kymmenen ihmistä. Tulkitkaa se miten tahdotte (oma tulkintani on se, että kyseiset ihmiset olivat kuvitelleet ostaneensa lipun johonkin American Pie-tyyppiseen hurvitteluun, mistä kertoi myös se, että yleisöä tuntui naurattavan aina, kun Fassbenderin paljas pylly ilmestyi valkokankaalle. Vaikka kunnioitukseni Ashton Kutcheria kohtaan on hyvin vähäinen, jaan hänen turhautumisensa aiheesta why do people always think a naked man is funny? Ainakin tässä leffassa se oli mielestäni pikemminkin traagista kuin koomista.)

 

 

 

Elokuva edusti sitä kaikkea, mitä itse vierastan: kylmyyttä, raadollisuutta, vieraantuneisuutta, yksinäisyyttä, halua olla luomatta aitoa yhteyttä muihin ihmisiin. Mutta pidin siitä lopulta kuitenkin paljon. On aina hyvä käydä katsomassa jotain, joka herättää epämiellyttäviä, lähes inhon tunteita. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, siinä oppii aina jotain. Itsestään, ja ehkä myös ymmärtämään hitusen paremmin niitä, joita on vaikea ymmärtää.

 

Shamen näyttelijäsuoritukset ansaitsevat aplodit - pääkaksikon lisäksi myös sivuosanäyttelijät olivat melkein pelottavan hyviä. Kuvittelen aina, että tiedän jo, miten loistava näyttelijä Carey Mulligan on, mutta tämä suoritus nosti rimaa taas pykälän korkeammalle.

 

Kommentit

Anne (Ei varmistettu)

Moi Eeva, ja kiitos ihastuttavasta blogista! Kommenttini ei nyt millään tavalla liity edelliseen postaukseen, mutta pyytäisin vinkkejä Tampereen hyvistä ravintoloista. Oon asunut täällä vasta tovin, enkä ole ehtinyt tutustua tarjontaan paremmin, mutta mulle on tulossa ystävä kylään ja haluaisin viedä hänet johonkin kivaan paikkaan jossa sais hy-vää ruo-kaa. Eli jos on jotain hyviä mestoja jääny mieleen niin heitähän muutama tänne :)

Kiitos,

Anne

Eeva (Ei varmistettu)

Anne - Tampereen paras ravintola on mun mielestä ehdottomasti Bertha. Se on vähän kalliimpi, mutta hinta-laatu-suhde on hyvä, koska ruoka ja palvelu on loistavaa. Sinne tosin on aika vaikea saada pöytävarausta. Toinen mun suosikkipaikka on Piemonte, joka on lounaalla tosi kohtuuhintainen, illalla vähän kalliimpi, mutta siis aivan ihana paikka. Sinne voi mennä myös pelkästään viinille tai vaikka jälkkärille. Lounaspaikoista aivan ihana on myös kauppahallin pieni ranskalainen lounasravintola Neljä vuodenaikaa. Parhaat burgerit on Roastissa. Kivaa iltaa :)

S.M. (Ei varmistettu)

Fanitan hulluna Fassbenderiä, ja olin odottanut kovasti tätä leffaa. Enkä kyllä pettynyt, hieno oli. Fassbenderin roolisuoritus ja muutenkin. Tykkään siitä, että katsojan älykkyyteen luotetaan niin ettei kaikkea tarvitse selittää.
Kukaan poistunut kesken. Pari teiniä taisi alkupuolella vähän kikatella.

suvi (Ei varmistettu)

Oi, ihana Fassbender! Tekee erittäin vaikeaksi keskittyä itse elokuvaan :D Carey Mulligankin on tajuuttoman nätti tuossa toisessa kuvassa. Tämä pitää kyllä nähdä joku päivä jos vain ehtii, samoin A Dangerous Method jos on jo teattereissa (vaikka Knightley ei kuulukaan suosikkeihini).

Kun olin katsomassa Somewhere-leffan, salin toisella puolella kikattelevat teinit oli aika inhottavia. Luulivat varmaan leffan olevan jotain rymistelyä. En voi käsittää, miksei voida ottaa vähän selvää leffasta ennen kuin menee sitä katsomaan, tai ainakin menee katsomaan jotain sellaista jonka tietää varmasti olevan tietyn tyyppinen. Ei sitten mene rahat hukkaan. Ainakin omasta mielestäni Shamen trailerista voi aika hyvin päätellä millainen se on.

Aleksina (Ei varmistettu)

Pakko vinkata Tampereen ruokapaikoista kysyneelle; Ravintola C Rautatienkadulla. Itse olen käynyt siellä vain lounaalla, mutta suosittelen lounasmenua to-del-la suuresti. Ehkä elämäni parasta ruokaa, parhaalla palvelulla. :)

Tiina (Ei varmistettu)

Olinkin näkevinäni sinut tätä katsomassa ja nyt varmistuin siitä, että samassa salissa olimme.:) Ärsytti kovasti se, kun ihmiset häipyivät kesken leffan ja muutenkin häiritsivät käytöksellään. Ehkä he olivat lukeneet sanan "seksiriippuvuus" ohjelmatiedoista ja kuvittelivat leffan hieman toisenlaiseksi. Itse olin odottanut jo monta kuukautta, että pääsisin näkemään Shamen. Ei pettänyt odotuksia. Tykkäsin tosi paljon. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että välillä täytyy katsoa leffoja, jotka ovat epämiellyttäviä. Kannattaa ehdottomasti katsoa McQueenin Hunger, jonka pääosassa Fassbender myöskin näyttelee. Siinä ei minusta paljon lähemmäs realismia päästä.

Heidi (Ei varmistettu)

Mutta oi Eeva, mikäli silmäni eivät erehtyneet, niin sinä olet Hesarin uusi ruokaohjeilija? Jes ja onnea! :)

Eeva (Ei varmistettu)

S.M.: Fassbender ei petä! :) *********** Suvi: itse menen aina mieluiten sokkona katsomaan leffan, koska arvosteluissa ja kuvauksissa paljastetaan usein liikaa. Tosin eipä tulisi toisaalta mieleenkään alkaa huutelemaan tai riehumaan teatterissa, jos leffa onkin vähän erityylinen kuin mistä yleensä tykkään :D A Dangerous Methodia odotan minäkin! ********* Aleksina: oi, C on itsellänikin vielä testaamatta, toivottavasti pääsen sinne vielä joskus :) ********** Tiina: näemmä! Hunger kiinnostaa myös, kun olen vähän sellainen Pohjois-Irlanti-fiili. Pitää vaan päästä oikeaan mielentilaan, että sen kestää. ******* Heidi: voi kiitos! Olen itse asiassa tehnyt sinne ohjeita jo yli puoli vuotta, mutta nyt vähän "näkyvämmin" kuin aikaisemmin :)

susa (Ei varmistettu)

hah, olit samassa näytöksessä! veikkaan, että saliin eksyneet olivat tulleet paikalle kans osiltaan superpäivän houkuttelemina. meinasi mennä pariinkin otteeseen hermo, kun edessä oleva jätkälauma vaan puhuu omiaan ja räkättää kun vähänkin seksi tulee puheeksi. uuh, ei enää ikinä superpäivää ja vakavaa elokuvaa!

Maalainen (Ei varmistettu)

Ihan vain uteliaisuudesta - mikä tämä "häivynpä kesken leffan" -ilmiö on? :D Kun täällä pienemmillä paikkakunnilla ei kukaan koskaan lähde kesken elokuvan pois. Jos maksan kympin lipusta, niin istun sitten lopputeksteihin saakka oli elokuva millainen tahansa. En muista edes sellaista, että ihmiset olisivat alkaneet keskenään höpötellä elokuvan aikana. Kyllä maalla on mukavaa, haha.

r (Ei varmistettu)

itselläni oli shamesta tosi kovat odotukset ja yleensä pidän tuon tyyppisistä leffoista, mutta nyt jouduin pettymään. näyttelijäsuoritukset oli loistavia ja leffan tunnelma hyvä ja erilainen kun yleensä! olisin vain kaivannut hieman enemmän juonen avaamista, nyt itselleni jäi liikaa kysymyksiä, enkä ymmärrä miksi monet leffaa hehkuttavat. välillä myös häiritsi jotkut liian pitkät kohtaukset. ehkä joskus vuosien päästä katson tuon kuitenkin uudelleen ja löydän siitä jotain mitä nyt en löytänyt....toivotaan ;)

tannttu (Ei varmistettu)

Oi Fassbender on ihana ja loistava näyttelijä! Tykkään myös Mulliganista tosi paljon!
Pakko päästä katsomaan toi leffa ja mua häiritsee suunnattoman paljon ne ihmiset, jotka nauraa leffoissa sellasissa kohdissa, missä mun mielestä ei sopisi nauraa :D

K (Ei varmistettu)

Hauska juttu sinänsä, että myös Mulliganin äskettäistä Drive-elokuvaa katsomassa olleena tein havainnon, että kourallinen katsojia poistui kesken näytöksen. Ja kyseessähän oli yksi viime vuoden parhaista elokuvista. Ma ei ymmarra. Ehkä se oli se amerikkalaisen piirakan puute.

Satomi (Ei varmistettu)

Fidinng this post. It's just a big piece of luck for me.

Satomi (Ei varmistettu)

Fidinng this post. It's just a big piece of luck for me.

usqdgkfzg (Ei varmistettu)

psjopP ogwmolbqvucb

yalwecqqia (Ei varmistettu)

mRn3BL txoefgxauzml

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.