totiset hipsterit brunssilla

Jahas, blogihistoriani suurin kommenttimäärä, eikä siihen tarvittu kuin Virpi Salmi -tyylinen provokaatio! Olen näemmä ollut ihan väärillä jäljillä tämän blogini "elämä on kivaa" -linjan kanssa :D

 

Kun kiukkuinen täti märisee hipeistä, se on huumoria, mutta kun hippi märisee kiukkuisista tädeistä, se on huumorintajuttomuutta. Tosikot valittavat toiselle tosikolle tosikkoudesta, hernenenät valittavat toiselle hernenenälle herneen vetämisestä nenään ja provosoidut valittavat toiselle provosoidulle provosoitumisesta. Onko tämä nyt sitä hipsterien rakastamaa ironiaa? ;)

 

Mutta kyllä, olette oikeassa - minulla on herne nenässä (kotimainen uuden sadon luomuherne). Turha ilkeily, pessimismi ja jatkuva vikojen etsiminen kun provosoivat minua ihan yhtä paljon kuin nurmikolla istuvat hipit teitä. En pidä nykyajan ilmapiiristä, jossa journalismi perustuu ilkeilyyn ja tosi-tv kyykyttämiseen, enkä ole vielä oppinut kohauttamaan sille olkiani ja olemaan välittämättä. (Arvasitte oikein, hermostun myös iltapäivälehtien julkkistyylien haukkumispalstoista enkä ollut Audi-miehen kommenttienkaan suurin fani.) Osa teistä tajusi, mitä tuolla edellisellä tekstilläni ylipäätään yritin kritisoida, osa ei - se on asia, joka nettiin kirjoittaessaan on hyväksyttävä. Ehkä en ilmaissut ajatuksiani tarpeeksi selkeästi. Ei minua haittaa yksi kolumni, vaan kokonainen ilmapiiri, jossa huumori perustuu aina vain siihen, että eniten vituttaa kaikki.

 

Ihan näin virtuaalisena lentosuukkona teille kaikille aion nyt kirjoittaa meidän totisten hipsterien rakastamasta aiheesta, eli BRUNSSISTA.

 

Minulta kysytään usein, mistä saa kaupungin parasta brunssia. Vastaukseni on yksiselitteinen - kotona.

 

 

 

 

Taisin oppia Turussa liian hyville tavoille, sillä Blankon mahtavan brunssin jälkeen kaikki Helsingin vastaavat ovat olleet aina vähän pettymyksiä.

 

Onneksi brunssin tekeminen kotona on paljon helpompaa kuin hienon illallisen, eikä edes tule kovin kalliiksi. Munakokkelin ja pekonin paistamisesta ja hedelmien pilkkomisesta selviää kömpelömpikin kotikokki. Viikonloppuissa melkein parasta on se, että ehtii kattaa aamullakin kunnolla pöydän ja kaataa appelsiinimehun kannuun siitä rumasta pahvitetrasta (yksi tärkeimmistä opeista, joita olen koskaan saanut, on se, että asiat maistuvat paremmilta kauniista astioista. Kiitos Annukka, joka kaataa aina mikropopkornitkin söpöihin kulhoihin).

 

 

 

 

Kotibrunssissa on lisäksi se hyvä puoli, että musiikin saa valita itse, eikä munakokkelikipolle tarvitse jonottaa kahdenkymmenen muun nuoren kaupunkilaisen kanssa.

 

Toisaalta joskus olisi ihan kiva, että likaiset astiat voisi vain jättää pöytään ja itse painella viettämään sunnuntaita. Puolensa ja puolensa.
 

Kommentit

NMR (Ei varmistettu)

Se on ihana hetki, joka saa minut uskomaan elämän hyvyyteen. On ihanaa yhdistää hyvä ja terveellinen ruoka ja mukavat ihmiset ympärillä. Kiireettömyys ja hetkessä eläminen -voi kun niistä voisi pitää kiinni koko ajan.
Tosiasia on kuitenkin, että suurimman osan ajasta elämää ei ole aikaa tähän. Minulla ja muilla on menoja, pitää tehdä töitä, harrastaa, käydä kaupassa ja imuroida. Siksi on kivaa edes hetken leikkiä sitä haavetta, jonka toivoisi olevan totta.
Mutta eihän siinäkään mitään pahaa ole, jos suhtautuu ruokaan tehokkaasti; mättää äkkiä vatsansa täyteen jotain, mikä pitää kylläisenä, eikä ole kovin kallista. Silloin varmaan arvoasteikolla on jokin muu asia yläpäässä; on kiire matsiin tai pitää tehdä enemmän töitä tai jotain aivan muuta.
Ei silloin ole aikaa, eikä mielenkiintoa takertua pieniin hetkiin, jolloin kuvitellaan elävänsä kuin huomisella ei mukama olisi väliä.

Suurnalisti (Ei varmistettu)

Nyt on ihan pakko kysyä, että mahtaakohan sulla olla Laura-niminen isosisko? Ollaan entisiä kollegoja vuosien takaa. Teissä on vähän samaa näköäkin. Kiitokset kivasta blogista, jota täpärästi kyynistymiseltä pelastunut ex-journalistikin jaksaa lukea!

Tiina - Fanni & Kaneli (Ei varmistettu)

Kauniita kuvia ja täydellinen aamuhetki! Hurraa kotibrunssille!

Pee (Ei varmistettu)

Hahaa, ihanaa kun skumppatuolit on käytössä :D Mun piti jo aiemmin sanoa niistä, että istuin kerran Pariisissa terassilla skumppapullo edessäni ja joku tuntematon monsieur tuli sitten korkista vääntelemään siihen tuolia. Hyvin randomia ja hauskaa :D

Nna (Hampaat irvessä) (Ei varmistettu)

kyllä minä vain tykkään sun blogista vaikka monta kertaa olen kyllä provosoitunutkin. tykkään siksi, että kirjoitat hyvin ja siksi, että sulla on edelleen asiaa etkä kirjoita liian ympäripyöreästi. tarkoitan ympäripyöreällä sitä tapaa, jolla monissa blogeissa yritetään miellyttää vähän kaikkia. vaikka et yritä kai miellyttää kaikkia, et myöskään taida provosoida tahallasi. ehkä sulta loppuu sanottava joskus kolmivitosena ja päädyt iltapäivälehteen kirjoittamaan ilkeilykolumneja. en missään nimessä toivo sitä.

Juhani (Ei varmistettu)

Mä en nyt yhtään tajunnut montaakaan asiaa siinä virpisalmen kirjoituksessa, mut etenkään sitä et miten brunssi on muka hipstereiden juttu? Oikeassa oot kyllä et kotibrunssi se vasta parasta on.
Eiliseen jäi kommentoimatta, mut sun vastine oli ihan loistava, hauskimpia juttuja mitä oon vähään aikaan lukenut. Provokaationahan virparin juttu oli todella epäonnistunut. Niinhän sitä sanotaan et mikään ei ärsytä enempää kuin huono kettuilu.

Eeva Kolu

NMR: tuskin brunssi niin ihanaa olisikaan, jos siihen olisi joka päivä aikaa (tai no, en kyllä tiedä, ehkä se olisi). ******************* Suurnalisti: kiitos! :) Ja mulla on kyllä isosisko, mutta nimensä ei ole Laura :) ********************* Tiina: todellakin, kolminkertainen hurraahuuto ja skål! ************************ Pee: apua, ihana! Jos mä olisin herrasmies niin opettelisin juurikin ton taidon, jolla sitten hurmaisin neitoset :) ****************** Nna: olet tulkinnut mut oikein :) Veikkaan, että kolmevitosena olen jo eläkkeellä tsurnalistin ammatista ja vuolen viinitynnyreitä jossain.... ***************** Juhani: haha no mäkään en ole totta puhuen mieltänyt itseäni hipsteriksi aikaisemmin (koska oikeesti oon enemmänkin nynnerö), mutta koska tykkään Berliinistä ja RAKASTAN brunsseja niin kai mun on sitten alistuttava kohtalooni :) Kiitos sulle!

addiktio.wordpress.com (Ei varmistettu)

Ihan oikein. Journalismi on rappiolla. Pinnallista nälvimistä ja kateuden ruokintaa. Lauma teuraaksi viedään, pankit lainoittaa matkan.

Aliisa (Ei varmistettu)

Nyt tuli nälkä! Kylläpä näyttää hyvältä:P Harrastaisin useammin kotibrunsseja jos meillä olis astianpesukone...
Cafe Talossa Hakaniemessä on hyvä brunssi:)

Murkinamasu (Ei varmistettu)

Oi, nuo bagelit näyttävät aivan taivaallisen hyviltä. Voisitko kirjoittaa niiden reseptin, tai linkata paikan, josta olet sen löytänyt. Ei tämän jälkeen voi järjestää brunssia ilman bageleita! :)

Eeva Kolu

Addiktio: ehkä hieman kärjistettyä, mutta totuuden siemen tuossa piilee! *************** Aliisa: kiitos vinkistä, käyn testaamassa, sehän on järkevällä paikallakin! ***************** Murkinamasu: ohje on Peter Reinhartin. Bagelit eivät onnistuneet ihan täydellisesti (saattoi johtua siitä, että poikaystäväni teki taikinan edellisenä iltana vähäsen huppelissa...) joten laitan ohjeen omaan blogiin vasta sitten kun saan ne toimimaan juuuuuri niinkuin on tarkoitus :) Bagelit on tosi haastavia, olen kokeillut vaikka kuinka montaa eri ohjetta, eikä niistä ikinä tule sellaisia kuin pitäisi!

I May Say (Ei varmistettu)

Niin, brunssi on ihana asia. Kotona tai kylillä. Mutta

Elina (Ei varmistettu)

Kotibrunssi ystävien kera on ehdottomasti paras tapa aloittaa mikä tahansa päivä!

Mutta tärkein - ovatko nuo kuvien bagelit itse tekemiäsi? Olen nimittäin tässä päivänä muutamana bagelinhimoissani miettinyt, miten vaikeaa olisi tehdä niitä itse ja mistä löytyisi täydellisten rinkeleiden resepti.

Eeva Kolu

I May Say: eikö jokin voisi joskus olla vaan ihanaa ilman sitä ainaista muttaa? :) *************** Elina: voih, niin mäkin, tosin jo useamman vuoden (ks. edellinen vastaukseni Murkinamasulle). Tsemppiä bagelitaistoon!

Elina (Ei varmistettu)

Ehditkin jo vastata kysymykseeni :) Jotenkin arvelinkin, ettei bageleiden pyörittely ihan yksinkertaista ole...

Bruce the Brunch (Ei varmistettu)

Voi kun vois elää saarella ja käydä brunsseilla. Voi helkkari. Uhhuh.
Onks sulla kokki perheessä?

AnnaWannabehipsteri (Ei varmistettu)

Omnomnom, mikä brunssi! Bagelit on kyl aika haasteellisia. Unelma ois saada sellasia oikein kunnon New York-bageleitä taas hirveellä kasalla cream cheeseä... Ja kiitos Virpi-tekstistä, se oli ässyyttä. <3<3<3 Sun teksis on muuten levinny huimaa vauhtii mun feisbuukissa :D

Linda (Ei varmistettu)

Musta on hassu ajatus, että brussi olisi jotenkin hipsterijuttu. Mä ainakin olen syönyt ensimmäiset brunssini keski-ikäisten epähipsterien kanssa. Mun mielestäni brunssi liittyy ensisijaisesti ihmisiin, jotka nauttivat elämästä! Hipsterit sitten varmaan ovat sellaisia ihmisiä. :)

Minäkään en pidä tästä nykyisestä nöyryyttämiskulttuurista; se on vastenmielistä ja jotenkin alhaista. Virpi Salmen juttuja ole koskaan ottanut kovin vakavasti. Olen vain olettanut, että hänen tehtävänsä Hesarissa on olla ärhäkkä penseilijä, jonka ylitsevuotavalle negatiivisuudelle lukijat voivat nauraa.

Hyvää kesää, Eeva!

Eeva Kolu

Bruce the Brunch: on, montakin :) *************** AnnaWannabehipsteri: bageleissa on kyllä joku ihan ihme esoteerinen juttu, että ne ei onnistu missään muualla maailmassa puoliksikaan yhtä hyvin kuin siellä hiton Nyyjorkissa! Siellä semmonen kojustakin ostettu dollarin halpisbagel on parempaa kuin olen ikinä onnistunut saamaan kotona tuntien leipomisella aikaiseksi. Ruokablogien perusteella en ole ainoa, joka on huomannut tämän - salaisuus on kuulemma New Yorkin hanavedessä... :D

Eeva Kolu

Linda - no en mäkään sitä tajua. Yhtä hyvin voisi sanoa, että illalliset ovat vain kulttuuritoimittajille :) Mutta kun tällaisen leiman on nyt brunssi saanut niin kai sitä on sitten syleiltävä ja oltava hipsteri :D

tere (Ei varmistettu)

Mä en ainakaan edes lukenut sitä linkkiä enkä tunnista nimeä Virpi Salmi alkuunkaan, se vaan nauratti että otat niin vakavasti tommosen jutun, JUST ton takia hipstereille nauretaan, koska ne ottaa niin ittensä ja hipsteriytensä niin vakavasti..

tere (Ei varmistettu)

Ja mistä lähtien hippi ja hipster on synonyymejä olleet? Tunnut käyttävän niitä ristiin

Eve (Ei varmistettu)

Oma aivopöllähdyksen täällä: http://estarck.livejournal.com/151978.html

Kaipa se hipsteriksi määrittelemisen tarve joskus menee muiltakin ohi, niin että saa sitten rauhassa olla sitä mitä on ;)

AnnaWannabehipster (Ei varmistettu)

Myisköhän sitä NY:n vettä kukaa pullotettuna Suomeen.. hirveen makusta se ainaki on. Bisnesidea? :D

Wandabe (Ei varmistettu)

Sovitaanko, että minä ja perheeni koirineen tuumme teille brunssille, kun asutte vaan tossa kivenheiton päässä ;D

Elina/Chocochili.net (Ei varmistettu)

Onneksi kotonakin astiat voi jättää keittiöön makaamaan ja jatkaa sunnuntain viettoa esim. olohuoneessa ;) Astiat ehtii tiskata maanantainakin.

kaisa (Ei varmistettu)

nuorenpana tein ihania vesirinkeleitä, mutta nyt ei kunnon bagelit onnistu. joten odottelen ohjettasi :)). tosin new yorkin hanavesi kuulostaa jotenkin, no, ei-luomulta.
ilahduin kovasti kommenteistasi ilmapiiristä, olen tuntenut olevani ainoa (tosikko?), joka ei pidä ilkeilyä hauskana. rakastan sanoilla leikkimistä ja huumoria, nautin esim. anna-leena härkösen kolumneista, mutta virpisalmet hyppään yli. en viitsi turhaan saada itseäni harmistumaan.
ja jos brunssista nauttiminen tekee hipsteriksi, niin ollaan sitten hipstereitä!

L-M (Ei varmistettu)

Minä en ole koskaan käynyt brunssilla missään ravintolassa. Parhaimmillaan hotelliaamiainen tosin varmaan on aika lähellä brunssia. Ja voin tunnustaa rakastavani hyviä hotelliaamiaisia. Parhaan hotelliaamiaisen (siis melkein brunssin) olen syönyt Berliinissä, kuinka hipsteriä!

Itse olen sen sijaan tehnyt kotibrunsseja silloin tällöin, ja se on kyllä arjen luksusta jos mikä. Vaivannäön palkitsee viimeistään se ilo ja ihastus ja tyytyväinen mutustelu, jolla brunssi otetaan vastaan :)

Minna (Ei varmistettu)

Negatiivisen ja kaikkea mollaavan asenteen ja "huumorin" ohella minua suivii ihan ylipäätäänkin kaikenlainen ihmisten lokerointi ja leimaaminen. En halua määritellä itseäni/muita jonkun tietyn asuinpaikan/elämäntyylin/ideologian/uskonnon/sukupuolen/ammatin/kansallisuuden edustajaksi, johon sitten samalla kuuluvat kaikki ko. kategoriaan liittyvät ominaisuudet. Ihmiset ovat monimutkaisempia, identiteettejä voi olla monia ja ne ovat liikkuvia ja muuttuvia, ja kaikenlainen lokerointi ja yleistäminen on aina monimutkaisen maailman ja todellisuuden yksinkertaistamista.

Hyviä kirjoituksia sekä tämä että edellinen. Kunpa tällaisia fiksuja juttuja ja oikeasti mietittyjä ajatuksia saisi lukea myös näiden valtamedioiden sivuilta...

Hilda (Ei varmistettu)

Ihan älyttömän hyvin suhtaudut kaikenlaiseen kritiikkiin!

MJ (Ei varmistettu)

Toisaalta yhdyn sanoihisi, mutta hetkittäin haluan vain lukea pimeässä myhäillen kirjoituksia erilaisista stereotyyppisistä ihmisryhmistä. Niitä liioiteltuja ja huumorilla kirjoituttuja. Mainitsemasi kolumnistin kirjoitukset eivät saa hymyä huulilleni. En ymmärrä, miten hänen ranskalaisilla viivoilla kootut novellinsa edes julkaistaan niinkin suuressa ja arvostetussa lehdessä kuin Helsingin Sanomat. Ne ovat vain suoranaista haukkumista ja oman paremmuuden korostamista. Stereotyyppiset kuvaukset naurattavat ns. hyvän maun rajoissa, esimerkiksi hämäläisvitsit kuuluvat olennaisesti suomalaiseen huumoriin minun mielstäni.

Susu (Ei varmistettu)

Itse pidän brunsseista, rakastan Berliiniä, tykkään hengailla pustossa ja onhan hipsteripojat kaunista katsella. Salmen kirjoitus oli muka hauska, mutta minusta kaikessa naiviudessaan viaton. En pidä itseäni liiemmin hippinä kuin hipsterinä. Lähinnä maalaisena kaupungissa. Opiskelen myös viestintää, enkä jaksa kurtistella kulmiani kaikelle. Olen oppinut jättämään osan asioista omaan arvoonsa. Journalismin taso ei ole priimaa Suomessa (no ei maailmallakaan), mutta viaton naljailu salittakoon. Jotenkin olen kyllästynyt koko hipsteri-sanaan. Tuntuu että se on kaikkien huulilla ja siitä on tullut pakkomielle. Onko ihmisten lokeroiduttava ollakseen jotain?

Mutta ihana brunssi, se täytyy vielä listä :)

minttu (Ei varmistettu)

Minusta voisitte menna Virpin kanssa brunssille. Jutun juurta molemmille! Ihana blogi Eeva :)

Muuan Flow'hun suuntaava hipsteri (tunnustan!) (Ei varmistettu)

Moikka,
ensimmäistä kertaa en voinut jättää kommentoimatta blogikirjoitustasi - tykkään (kauniiden kuvien lisäksi) hirmu paljon nimenomaan aiempien postauksien välittämästä elämänasenteesta.

Munkin mielestä on surullista seurata, mihin suuntaan journalismi on menossa. Aina löytyy jotain, mitä piikitellä veitsenterävällä nyt-liite -huumorilla - ja parin viime vuoden aikana on tuntunut siltä, että hipstereiden ja muoden valveutuneiden nuorten aikuisten sivaltamisesta on suorastaan tullut tavisten muotia :)

Kun ketä se oikeastaan haittaa että tykkään jostain muusta kuin radiosoitto-musasta tai Seppälän vaatteista, tai että suosin pyöräilyä yksityisautoilun sijaan? Niitä hipsterijuttuja oli ihan hauska lukea silloin aluksi, mut ihan oikeesti...... kun lukee kymmenettä kertaa rivin "hipsteri kuuntelee indie-musiikkia tunteakseen itsensä uniikiksi" meinaa kyllä päästä itku<3

Laurella (Ei varmistettu)

Jälleen kerran olet Eeva asian ytimessä! Ihana lukea kirjoituksiasi positiivisista aiheista, joihin melkein kaikkiin saattaa tällainen muka-hipsteri samaistua. Olin aikaisemmin sitä mieltä, että blogit ovat kaikkinensa egosentristen pikkuaikuisten itsetyytyväisyyden esittelykanava, kunnes tutustuin sinun blogiisi. Mahtavia kirjoituksia, mahtavia tunnelmia. Ihanuutta kerrassaan.

(Ja kiitos myös kriittisyydestä, mielestäni typeriin ja lapsellisiin virpisalmiin saa reagoida ilman että se on huumorintajuttomuutta. Huumorintajuttomuutta olisi mäkättää aiheesta nimettömänä Metro-lehden tekstaripalstalla.)

CARRY ON LASS! Muisk!

Laurella (Ei varmistettu)

Eniten tosiaan viduddaa juurikin nykyjournalismin Image-taso, kun kaikkeen pitää suhtautua niin-sairaan-ironisesti. Mikään ei ole mitään oikeasti, vaan kiva on oikeasti noloa ja hei paskaa. Kaikelle pitää nauraa ja ainoa hymy on se vino hymy, joka iloitsee toisen korniudesta ja epäonnistumisesta. Toki varmasti itse kukin syyllistyy satunnaisesti kyseiseen syntiin (kröh) mutta come on. Keittiöpsykologi sanoo, että nämä ironistelijat ovat vaan tavattoman eksyneitä, epävarmoja ja KATEELLISIA ihmisiä, ja tietenkin asiaan vaikuttaa se, ettei suomalainen vaan kestä sitä, että toisella menee välillä kivasti ja sillä on kivat vaatteet. (Hahaa, tällä voi kuitata koko paskan iisisti.) Minuakin kadehdittaa ihanan blogistimme ihanan oloinen elämäntapa. Mutta tykkään kyllä silti ihan vilpittömästi.

Eeva Kolu

Tere - käytän niitä ristiin, koska niitä käytettiin ristiin noissa jutuissa, joista kirjoitin. Ja tahtoisin vielä jakaa kanssasi poikaystäväni kuolemattoman lausuman: "Huumorintaju on maailman suurin kusetus. Jokaisen mielestä sillä itellään on sitä." Hyvää kesää :) **************************** Hilda: onko ainoa tapa vastaanottaa kritiikkiä sanoa, että kyllä, olitte oikeassa, kadun kaikkea ja pyydän anteeksi? Entä jos olen eri mieltä kriitikoiden kanssa? ;) ************** Susu: minäkin olen kyllästynyt siihen sanaan ja lokerointiin, siitähän tuo koko juttu sai alkunsa (oonko mä oikeesti näin huono tuomaan esille ajatuksiani...) *************Minttu - musta toi on hyvä idea :D ***************** Muillekin: kiitos kommenteistanne, niistä tuli tosissaan hyvä mieli, ainahan se on mukava kuulla, että maailmassa on ihmisiä jotka ajattelee joistain asioista jotakuinkin samoin kuin itse :)

Nana (Ei varmistettu)

Tämä nyt saattaa kuulostaa jo naurettavalta, mutta liikutuin kyyneliin. Minä olen se porukan tosikko, joka hymyilee kohteliaasti hiljaa, kun muut heittävät toista tuntia kettuiluläppää. Eikä siinä häiritse se läppä vaan just tämä:

"-- kokonainen ilmapiiri, jossa huumori perustuu aina vain siihen, että eniten vituttaa kaikki."

Olet jo pitkään ollut lempiasiani Trendissä ja aiemminkin ovat juttusi osunneet ja uponneet lujaa. Ihanaa että joku vielä kirjoittaa lämmöllä. Keep going <3

liina (Ei varmistettu)

Tykkään hipsteriydestäsi. Pidä se! Mutta kerrohan, oletko törmännyt Helsingissä millään tavalla (edes musiikin osalta) Dynamon veroiseen paikkaan?

Sara (Ei varmistettu)

This breakfast/brunch looks so delicious - I think I've been inspired to do the same for my friends!

manna (Ei varmistettu)

Vaikutat ihanalta, ymmärtäväiseltä ja hyväsydämiseltä ihmiseltä. Pitkään blogiasi ja kolumnejasi lukeneena en voi kuin toivottaa sinulle kaikkea hyvää elämään, sillä sen ansaitset.

Lisäksi todella toivon että jonain päiväni saisin edes hippusen ymmärryksestäsi hyvän ruuan päälle: inspiroivampia brunssikuvia saa hakea.

Xandy (Ei varmistettu)

At last! Something clear I can undertsand. Thanks!

jgopyqs (Ei varmistettu)

A5mAHs yihpilunolny

Christy (Ei varmistettu)

Real brain power on dsipaly. Thanks for that answer!

rtavrsohxz (Ei varmistettu)

Jcec5S yvzqtttffbfd

szfigrwab (Ei varmistettu)

dqjaSF alhrdqjveeyq

vsiexpqby (Ei varmistettu)

SwHm4R fhqpkofazyfw

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.