tunnelmia sunnuntailta

Jep, totta kai mekin olimme pyörimässä kaupungilla Ravintolapäivänä! Pääsin tällä kertaa kokeilemaan Raflapäivää asiakkaan osassa, viimeksihän huhkin koko päivän keittiössä (meidän ravintolasta tunnelmia täällä ja täällä).

 

Päivä alkoi luomutomaattikeitolla. Se syötiin rotvallilla istuen ja tuijotellen Vallilan leppoista meininkiä "Pohjoismaiden suurimmalla sisäpihalla". Keskustelu pyöri sen ympärillä, että kai nyt jollain pohjoismaalaisella kuninkaalla on pakko olla suurempi sisäpiha.

 

 

 

Siitä matkamme jatkui Kallion kautta keskustaan. Tapahtuman suosio on sitten viime näkemän saavuttanut aivan uudenlaiset mittasuhteet. Monista paikoista ruoka oli loppu jo puoli tuntia avaamisen jälkeen ja jonot olivat hurjia! Onneksi ihmiset olivat nälkäisinäkin hyvällä tuulella. Tosin eräs seurueestamme joutui menemään välissä tankkaamaan Mäkkäriin...

 

Aika monilla pop up -ravintoloilla alkoi myös olla jo oikeiden veroja maksavien ravintoloiden hinnat, mikä on mielestäni vähän hassua tapahtuman luonteen huomioiden, mutta kukin tietysti tavallaan. Kiinnostavaa kuitenkin nähdä, mihin suuntaan tapahtuma tästä lähtee kehittymään.

 

 

Monen loppuunmyydyn luukun jälkeen löydettiin me onneksi ruokaakin! Myymälä2:n galleriassa oli tarjolla ihania leipiä, ja Uudenmaankadulla saatiin wurstia, perunasalaattia ja saksalaista poppia. Super!

 

 

 

Jossain töölöläisellä sisäpihalla nautimme maailman eksklusiivisinta marjapiirakkaa (sillä oli jonotuslista). Odotellessamme muistelimme sitä, kun Inke oli kerran kynsilakan jonotuslistalla.

 

Tässä hieman tunnelmia siitä, että ryysistä oli. Fredan Luomupihan jätimme tästä syystä väliin....

 

 

... mutta bongasimme syömästä pari viehkeää neitosta, joista yhden kaappasimme seurueemme jatkeeksi.

 

 

Onnistuimme olemaan Fiona Timantin salakapakan jonossa ensimmäisinä, jostapa syystä meille tarjoiltiin ilmaset sihijuomat. Marie Antoinette -lasista tietenkin.

 

 

Jenna yritti ottaa asukuvaa, mutta kaikki kuvat meni ihan irvistelyksi ja hihittelyksi. Ja hyvä niin.

 

 

Kuulimme huhua, että Chez Dominiquen pojilla olisi jotain säpinää Tähtitorninmäellä, joten suuntasimme viimeisillä voimillamme sinne. Hetken jos toisenkin odoteltuamme pojat saapuivatkin kantaen muassaan laatikollista possunkylkileipiä ja toista laatikollista kylmiä juomia - "ja me aateltiin, et tänään mikään ei maksais mitään." Tässä vaiheessa Jenna jo syleili ilmaa ja ulvoi uskonsa ihmiskuntaan palautuneen, eivätkä omatkaan fiilikseni siitä kaukana olleet. Skål!

 

 

Ihana päivä, ihana meininki, ihania suomalaisia, jotka juttelevat tuntemattomille kaduilla. Ensi kerralla taas oma pulju pystyyn.

Share

Kommentit

Marita (Ei varmistettu)

Helsingin ravintolatarjonta vaikutti aivan mahtavalta, harmi että tällä kertaa jouduin itse tyytymään Turun pikkukahviloihin, vaikka ihan viihtyisiähän nekin olivat. Korkeat hinnat eivät minunkaan mielestäni oikein sovi tapahtuman ideaan, eihän kyseessä pitänyt olla voiton tekeminen. Toisaalta jotkin ravintolat ilmoittivat facebookissa lahjoittavansa voittonsa hyväntekeväisyyteen, joten ehkä sillä perusteltiin kovat hinnat.

karoliina (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Ite missasin ravintolapäivän autossa istuskellen, taas. No parempi onni ensi kerralla =)

Sara Matilda (Ei varmistettu)

Moi Eeva, tykkään sun blogista kauheesti! Ei mulla muuta..

Eeva Kolu

Marita: olen toki sitä mieltä, että kukin hinnoitelkoon miten haluaa, mutta en tiedä oliko monilta nyt unohtunut se, että "oikean" ravintola-annoksen hinnassa on aina mukana myös palkat, vuokra ja verot. Joistain paikoista tuli sellainen fiilis, että nyt ollaan tekemässä verotonta liiketoimintaa eikä suinkaan sellainen, että ollaan luomassa hauskaa kaupunkikulttuuria. ************ Karoliina: voi harmi! Mutta eiköhän näitä tule lisääkin, sen verran suosittu tapahtuma on ollut :) *********** Sara Matilda: voi kiitos, kiva kuulla! :)

Emma (Ei varmistettu)

Voi että tuota Helsingin tarjontaa! Aika miäletön. Mä kävin eduskuntavaaliehdokkaani puljussa syömässä vegaanihampparin, se oli kans aika miäletön. Mun kaveri kiljaisi ääneen ottaessaan ensimmäistä haukkuaan minttusuklaamuffinssistaan, se oli nimittäin NÄIN hyvää! Siellä lämmitti kyllä edulliset hinnat, hamppari+limu+kakkupala+kaffe = 5,50...

Kuka muuten on tuo partahampuusi ja mitä olet tehnyt Nikolle?

Eeva Kolu

Emma: KIITOS TÄSTÄ, välitän viestisi eteenpäin hampuusille.

Emma (Ei varmistettu)

:D <3

Tessa (Ei varmistettu)

Moi,
kannatan ehdottomasti tämmöistä positiivista kansalaistottelemattomuutta, mutta ihan kuten mainitsit, mielestäni tuo, että joillain hinnat alkaa olla oikeiden ravintoloiden tasolla, on VÄÄRIN. Tai okei, ethän sinä sitä noin tiukasti sanonut... Mutta siis todella sääli, jos tämmöinen kiva tapahtuma menee toisten rahanteoksi siinä, missä verot, palkat jne maksavat oikeat pikkuravintolat ja kahvilat kituuttavat. Olen siis tiukasti sitä mieltä, että hinnat tämmöisissä pitäisi pitää mahdollisimman alhaisina ja mahdolliset pienet voitot sitten vaikka hyväntekeväisyyteen, ei niin että koitetaan kerätä voitot ja sitten ne "laitetaan hyväntekeväisyyteen". Toivottavasti markkinatalous hoitaa jatkossa kyseisen asian...

A (Ei varmistettu)

Moi! Onko kuvien julkaisussa tapahtunut jotain, kun ne eivät enää aukene koneellani? Ainoastaan tekstit näkyvät. Tietysti on aina olemassa mahdollisuus, että läpprini on sanomassa yhteistyösopimustaan irti...

Nora (Ei varmistettu)

Harmi että just tuona aamuna nukutti ja laiskotti kauheasti, olisi pitänyt varmaan heti aamupäivästä lähteä liikkeelle. Heräsin "tarttis tehdä jotain" -tunteeseen vasta joskus kolmen-neljän aikaan iltapäivällä, enkä edes yrittänyt lähteä minnekään jonottelemaan... No, parempi onni ensi vuonna (koska marraskuussa en ole enää Suomessa) :) Toivotaan nyt, että Raflapäivä saa kuitenkin jatkua! Vai mitäs sanotte tästä artikkelista: http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/08/22/ravintolapaivan-viinikaup... Juujuu, pakkohan tässä virkamiesten luvatussa maassa on kieltää varalta kaikki, ettei vain tapahdu mitään luvatonta. Voi hyvää päivää.

http://7merta.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

tulipa hyva mieli tuosta etta oli ihania suomalaisia jotka juttelivat tuntemattomille!

(mun ruokataloudessa asuu yksi joka toteuttaa kansalaistottelemattomuutta parranajamattomuudella, enka edes ole tajunnut miten turtunut sankeen olen ennen kuin vasta kommenteista huomasin etta kuvissahan tosiaan on yksi partanaukki! itse pidatan vastaiskuksi oikeuden toteuttaa samaa ajelutahtia saari- ja kainalokarvoissa). --- sari

koo (Ei varmistettu)

Jyväskylässä oli oikein sympaattinen ravintolapäivä, ei ryysistä eikä kovin pitkiä jonoja. Valikoimaa oli tosin vain muutaman paikan verran, mutta kyllä sitä jaksoi suhata poikki kaupungin alkupalalta (luomuburgeri-pihagrilliltä) jälkipalalle (kaakkua ja keksejä parvekkeelta)
:)
Toivottavasti ei ala liian ammattimaistumaan, silloin tapahtuman tunnelmakin varmaan muuttuu. Onneks täällä päin kaikki on vielä pientä! :)

Muumio (Ei varmistettu)

Onko niin, että ravintolapäivän ravintolat eivät ole hakeneet elintarvikeviranomaisilta lupia eivätkä maksa mahdollisista tuloista veroja? Tällä kertaa en kysy kiristelläkseni pipoani vaan uteliaisuudesta. Googlen antamissa linkeissä loppuu kaista enkä pääse lukemaan lisää.

Eeva Kolu

A: kuvien julkaisuissa ei ole tapahtunut muutoksia. Kannattaa tsekata, että Flickriä ei ole blokattu jossain asetuksissa, tiedän että esim. joillain työpaikoilla se on estetty samaten kuin Facebook yms. ***************** Muumio: ravintoloita ei ole mitenkään rekisteröity eivätkä ne maksa veroja. Siksi sen pitäisi minusta näkyä myös tuotteen hinnassa.

www.tyylidekkari.blogspot.com (Ei varmistettu)

Mäkin kävin Vallilan kirppiksellä ja tomaattikeitolla :) tein vieläpä ihan hyviä löytöjä! mun mielestä ravintolapäivä on aivan mahtava ja on ollut todella outoa kuulla joiltan arvosteluja, että se ei toimi, kun ruoka loppuu kesken ja jonot on pitkiä :D vaikka kyse on nimenomaan ei-ammatillisesta toiminnasta, eli kansalaisaktivismista!
Millä kameralla otat kuvia? ne on todella kauniita :)

Eeva Kolu

Tyylidekkari: no niinpä, ei kai kukaan oletakaan että kukaan voisi tehdä sadoille ihmisille ruokaa ilman kunnollisia tiloja ja varusteita! Sehän se hauskuus on, että kyseessä on ainutkertainen kokemus. Kuvaan vielä toistaiseksi rikkinäisellä Canonin EOS 1000D:llä :)

h_eidi (Ei varmistettu)

Näinkin teidät odottelemassa Fionan oven takana. En tohtinut häiritä, kun luitte niin keskittyneesti sitä museotekstiä ovessa :). Oli myös hieman hämmentävää nähdä yhtäkkiä yksi ehdottomista suosikkibloggareista livenä melkein omalla kotiovella :). Halusin kuitenkin tätä kautta sanoa, että tykkään blogistasi ihan mielettömästi. Tekstejäsi on ilo lukea, sillä osaat todellakin kirjoittaa mukaansatempaavasti ja elävästi. Ja kuvat ovat niin kauniita ja tuntuu siltä kuin olisi itsekin ollut paikalla. Kiitos siis tästä blogista!

Kasara (Ei varmistettu)

Was totally stuck until I read this, now back up and runinng.

kwweuapczgr (Ei varmistettu)

dZKGTk ahmofkfuqcgq

Sandy (Ei varmistettu)

I much prefer informative articles like this to that high brow literautre.

zrmxze (Ei varmistettu)

sczQ5d bvcynfzafsdx

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.