turistina kruununhaassa

 

Tänä aamuna herätessäni en ollut ensin varma olinko jo hereillä vai vielä unessa, koska heräsin puhtaissa valkoisissa lakanoissa, untuvapeiton alla, satavuotiaassa kruununhakalaisessa jugend-talossa, jossa on jumalaiset ikkunat ja melkein yhtä jumalaiset ikkunalaudat.

 

 

Ei se ollut unta, vaan onnekkaan ystäväni koti. Olen salaa vähän kateellinen kaikille, jotka saavat asua Kruununhaassa. Tai no, en varmaan edes niin salaa, koska julistan sitä joka kerta sinne eksyessäni. Jos joskus joudun töiden puolesta muuttamaan Helsinkiin, niin se on sitten Kruna tai ei mitään.

 

 

Tuijotellessani rakennusten katoille niska katkeamispisteessä (hienoimmat yksityiskohdat ovat yleensä siellä ylhäällä), tulin kiusallisen tietoiseksi siitä, että olen Kruununhaassa turistina. Päätin ottaa tilanteestani kaiken irti ja toteuttaa kaikki parhaat turistikliseet, joihin Krunassa voi ottaa osaa.

 

 

Kuvasin Tuomiokirkkoa.

 

 

 

Kuvasin vanhoja rakennuksia.

 

 

Kuvasin korttelikylttejä, joissa on eläimiä.

 

 

Join kahvit Engelissä. Hymyilin muille turisteille. Lähetin Jennalle tekstiviestin, jossa kiitin hyvistä yöunista. En tarkastanut sähköposteja tai uutisia, koska turistiahan ei tosielämän tapahtumat hetkauta. Luin Tuomas Enbusken kolumnin, jossa sanottiin, että maailmanloppu ei sittenkään tule, vaikka Euroopan talous romahtaa. Halusin halata Tuomas Enbuskea.

 

 

Näin arvokkaita rouvia ja pukumiehiä. Vanhoja miehiä taluttamassa vanhoja koiria. Ratikkapysäkillisen lapsia, jotka leveilivät sillä, kuka on joutunut laittamaan eniten päälle pakkasen takia.

 

- Mulla on kahet housut ja kaks paitaa!

- Mulla on kolmet housut ja neljä paitaa!

- Mulla on Suomen maajoukkueen virallinen laskettelutakki!

 

Minulla oli kahdet sukkahousut, sormet jäässä, paljon neuleita ja vielä enemmän aikaa.

 

 

 

Kommentit

Nanna (Ei varmistettu)

Ihanan hyväntuulinen postaus taas kerran :) Itse asun Kruununhaassa, ja välillä ihan unohdan, miten kaunista (ja rauhallista) täällä on. Ehkä pitäisi välillä tehdä turistikävelyjä ihan noissa lähikortteleissa :D

M (Ei varmistettu)

Joskus unohdan ihastella arkista elämää ja katsoa ympärilleni; menen vain pää kolmantena jalkana paikasta toiseen ja tuskin edes huomaan mitä ympärilläni tapahtuu. Olen niin iloinen, että olen joskus löytänyt blogisi, sillä sen ansiosta minäkin alan pikkuhiljaa huomioimaan mitä kaikkea kaunista ympärilläni oikein onkaan! Kiitos siitä!

anna (Ei varmistettu)

Meinasi ihan tulla itku silmään lun kirjoitit niin ihanasti entisestä asuinpaikastani. Krunassa tuli vietettyä kolme ihanaa vuotta kunnes Barcelona vei mennessään. Jos muutto Helsinkiin tulee ajankohtaiseksi on Kruna ainoa oikea paikka asua:) Kiitos!

as (Ei varmistettu)

tämän tekstin kun luki, tuli niin hyvälle mielelle, että tästä päivästä vain tietää tulevan hyvä päivä!

Grace (Ei varmistettu)

Viikonloppureissu Helsinkiin peruuntui, mutta onneksi oli tämä postaus. Ihanat maisemat ja tunnelmat. Ei posikipäissä kirvelevää tuulta, ei liian liudentuneita äänteitä sisältävää tungeksivaa puhetta kaduilla ja kaupoissa, ei aavistuksenomaista vireilevää olotilaa siitä, että pitäisi jo suunnata seuraaavaa etappia kohti.

baya (Ei varmistettu)

ihana postaus, mutta jäin miettimään miksi korttelikylteissä on eläimiä?

iinuska (Ei varmistettu)

Aivan ihania kuvia! Jotenkin lumi tekee kaikesta vielä kauniimpaa, en tiedä johtuuko se valkoisuudesta vai siitä, etten ole itse sitä kylmyyttä kokemassa tänä talvena... Mutta kuitenkin, kiva huomata että Helsingistä löytyy kauniitakin paikkoja! Olen ollut siellä muutaman kerran nimenomaan "turistina", mutta joko kouluretkellä, shoppailemassa tai kaverin luona yötä Kalliossa - en siis ole oikein näitä hienoja paikkoja nähnyt. :)

Josha (Ei varmistettu)

Voi, miten ihanan hyväntuulinen teksti ja kauniita kuvia! :) Inspiroiduin tästä suuresti ja päätin lähteä joku kaunis päivä tutkimaan itsekin tuota vielä niin tuntematonta kaupunginosaa.

ina (Ei varmistettu)

kiitos näistä kuvista. tippa tuli linssiin niitä katsoessa, ja tajusin kuinka ihanaa (sittenkin) on palata takas kotiin reilun kolmen kuukauden reissaamisen jälkeen. helsinki on maailman paras kaupunki.

S (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Minullekin juuri Kruununhaka on aivan erityinen. En tiedä mikä siinä oikein on - onhan Helsingissä muitakin kauniita vanhoja kaupunginosia, mutta Krunassa on vain niin ihana tunnelma. Itse asun vanhusten talon ja ala-asteen/ päiväkodin välissä, ja jotenkin sitä vain alkaa automaattisesti moikkailla ja hymyillä tuntemattomille - asia jota harvemmin tulee Helsingissä muualla tehtyä :)

tiinamarjut (Ei varmistettu)

Baya: Helsingin kantakaupungin korttelit on nimetty eläinten mukaan ja osaan katukilvistä on liitetty ko. eläimen kuva http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_korttelit. Terkkuja Haukan korttelista kauniista ja kodikkaasta Punavuoresta!

heta (Ei varmistettu)

Mistä se Tuomas Enbusken kolumni löytyy?

Tyyne (Ei varmistettu)

Saanks mä halata sua?! Oon tääl tippa linssis. Oot ihku.

Eeva Kolu

Kiitos ihanat lukijat kommenteista! Hetalle tiedoksi, että tämä nimenomainen kolumni oli Gloriassa, mutta Enbuskehan kirjoittaa myös Uudessa Suomessa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.