tyttö kolmen kaupungin

En yleensä jaarittele täällä elämäni käytännön asioista, koska en ajattele niiden kiinnostavan ketään. Kun nyt kuitenkin aina kysytte tästä asumisjärjestelystä, niin yhteenvetona: en ole muuttanut Turkuun, vaan asun edelleen Tampereella. Muutimme maaliskuussa pääkaupunkiseudulle tarkoituksena jäädä sinne pysyvästi (tai niin pysyvästi, kuin kukaan tässä elämässä nyt koskaan voi ajatella mihinkään jäävänsä).

 

 

 

Koko kevään ja kesän etsimme asuntoa Helsingistä. Se osoittautui turhauttavaksi, epätoivoiseksi ja typeräksi touhuksi. Puolen vuoden jälkeen asunnonetsijäkaksikkomme toinen puoli totesi nyt riitti ja muutti takaisin Turkuun. Siksi siis vietän siellä nykyisin melko paljon aikaa - varsin mielelläni.

 

 

 

Reissaamista Turun, Tampereen ja Helsingin välillä ei onneksi ole enää ihan yhtä paljon kuin viime vuonna, ja nykyään reissaaminen tapahtuu pääosin mukavissa merkeissä. Olen oppinut pitämään siitä, että minulla on vähän kuin koti kolmessa kaupungissa - tunnen olevani jollan tavalla rikas ja etuoikeutettu, onhan minulla jokaisen kaupungin parhaat puolet ulottuvillani. En joudu koskaan ikävöimään paikkoja tai ihmisiä kovin kauaa.

(Mutta niin, on se painavien laukkujen alituinen raahaaminen, VR:n kanssa eläminen ja matkalaukun pohjalla rypistyneisiin vaatteisiin pukeutuminen silti vähän ärsyttävää, en minä sitä kiellä.)

 

 

 

 

Eilisen vietin Turussa. Matkalla Tintåån lounassalaatille ilma oli niin kaunis, etten malttanut olla kaivamatta kameraa laukun pohjalta ja yrittämättä vangita lokakuun viimeisen päivän pronssista valoa. (En onnistunut, tietenkään, valon vangitsemisessa ei onnistu kukaan, vaikka olisi kuka ja omistaisi mitä, se on lohdullinen ajatus - tiedättehän, luonto on rikkaille ja köyhille sama, jne.)

 

Oli petollisen lämmintä ja aurinkoista, enkä voinut olla kehittelemättä mielessäni jonkinlaista ajatusta kesän viimeisestä joutsenlaulusta (se ajatus oli kieltämättä vähän mahtipontinen ja jäikin keskeneräiseksi, sillä mieleni valtasi oivallus:

 

tältä näyttää kaupunki, joka valmistautuu talveen.)

 

 

 

 

Sain lounasseurakseni Emman, joka kertoi esimerkiksi aarrekartoista. Päätin tehdä sellaisen ensi tilassa (tietääkö joku teistä tästä aiheesta jotain?). Sitten söimme itsemme ähkyyn ja puhuimme vähän tietoisesta läsnäolosta ja Ben Furmanista. Aatella, että jossain tuolla on kokonainen itsensä auttamisen maailma. - Niin, meissä itsessä. - Ja kirjakaupoissa.

 

Se oli hyvä päivä.

 

Kommentit

lauralovesi (Ei varmistettu)

Jee Turulle (tai puoli-Turkuasumiselle!) ja kohtaamisille Wayne's-jonoissa! Ja Emmalle toki myös. Ja Eevalle. Ja kirjakaupoissa asuvalla itsensä auttamiselle.

Eeva (Ei varmistettu)

Lauralovesi: allekirjoitan kaiken! Ja hei törmätään toki joskus vähän pidempäänkin siellä Turussa.

anne (Ei varmistettu)

mulla on koulu ihan tossa hollilla mistä oot kuvaillut, ja just samaa ihmeteltiin että ihankun olis kevät tullut, huhtikuu tms :D turku on paras ja kaunein!

nokkonen (Ei varmistettu)

Muumien Juksu totesi jossakin kirjassa, että ei ole väliä missä on, sillä kaikki paikat ovat yhtä hyviä. Olen täysin samaa mieltä, kunhan kyseessä ei ole Turku, sillä kyllähän kaikki tietävät, että tämän parempaa paikkaa ei olekaan. Juuri eilen kävellessäni Aurajoenvartta kotiinpäin, kiitin kaksikymmentä kertaa sydämmessäni maailmankaikkeutta siitä, että saan asua täällä. :) Onnea siis (edes väliaikaisesta) turkulaisuudesta.

Eeva (Ei varmistettu)

Anne: oli kyllä mystisen lämmin, ihmiset söi lounasta terassilla. Se tuntui pieneltä ihmeeltä, tai ainakin lahjalta. **************** Nokkonen: ihana, ihana kommentti! Ja tiedätkös, olkoon tämä nyt vaikka meidän kahden välinen salaisuus, mutta minäkin yritän järjestellä asioitani tällä hetkellä niin, että valmistumisen jälkeen voisin muuttaa takaisin sinne :)

piupau (Ei varmistettu)

Ben Furman<3

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ooh mikä ihana postaus! Tykkään: syksyisestä lehtitulvasta, herkullisen näköisestä salaatista, värikkäistä polkupyöristä ja aarrekartoista. Viimeksi mainitun tekemisestä olen suunnitellut jo pitkään - ehkä tällä viikolla ehtisi!

Onneksi Suomessa on muitakin kaupunkeja kuin toivottoman asuntotilanteen kuningas Helsinki. Monet niistä ehkä kivempiakin. :)

Auppis (Ei varmistettu)

Turussa oli eilen tosiaan magiaa! Kaunistakin kauniimpi valo, lokakuuksi todella lämmin sää ja värikkäät lehdet ympärillä sai mielen kuplimaan ja jokaisesta ulkona vietystä minuutista sai älyttömästi energiaa. Eilisen kaltaiset päivät kantavat pitkälle talveen. :)

karvinen (Ei varmistettu)

Kiitos kauniista blogista jonka ansiosta olen oppinut vaikean elämäntilanteenkin keskellä arvostamaan omenantuoksuista sampoota, lämpimiä villasukkia ja sitä että aamuisin saa vetää pipon silmille asti. Eipä tässä muuta. Kiitos ja maailman parasta syksyn jatkoa sinulle, olisipa minullakin tuollainen ihana ja hieno ihminen ystävänä!

Suklaamonsteri (Ei varmistettu)

Mää just eilen muutin Turkuun tuolt pohjosesta :) Ihanaa, ihanaa ku joulu tullee, ihanaa ku pääsee Tukholmaan helposti, ihanaa sitten kesällä ja ihanaa kaikki! Viel ku jostain löytys uusii kavereita, ku eihän täält tunne kettään..mistähän kiven kolosta tai kannon nokasta kannattas lähtä ettimään?

annu (Ei varmistettu)

Miten se asunnon löytäminen niin vaikeaa olla? Toki vuokrat on usein pilvissä, mutta aina kuulee sen asunnon kuitenkin jostain löytyvän.. Johtuuko halusta välttää Itä-Helsinkiä vai mistä?

Ihanaa kyllä kuulla, että joku Helsingissä asunut rakastaa Turkua.. siellä kun tämä paikka on yleinen vitsi. Ja tietysti ilman mitään hyvää syytä, sen vain täytyy olla niin.

Siipileikki (Ei varmistettu)

Myönnettäköön se, minä rakastan blogiasi.
Kiitos, että jaksat ottaa kauniita kuvia. Kiitos, että jaksat kirjoittaa aidosti. Kiitos, että olet Sinä.
:)

Hanna (Ei varmistettu)

Oi, tämä tuntui niin tutulta! Kirjoitat kauniisti. Minullakin on kaksi kotikaupunkia: Jyväskylä ja Helsinki. Kesäisin kolmantena vielä Kuopio. Vaikka matkalaukkuelämä onkin välillä raskasta, tällä tavoin saa tosiaan nautittua kaupungeista ne parhaat puolet.

hanna-alissa.blogspot.com

Salla (Ei varmistettu)

Onneksesi noiden kaupunkien välillä kulkevat hyvät junayhteydet - itselläni kodit kun ovat olleet paikoissa, joiden väliä on käytännössä ollut pakko liikkua omalla autolla.

Linda (Ei varmistettu)

Juuri noiden maisemien (ja monien muidenkin syiden takia, tietty) en voisi kuvitella muuttavani pois Turusta. Ainakaan lähiaikoina.

A (Ei varmistettu)

Oli pakko tulla kommentoimaan, että blogisi lukeminen saa aina minut jostain syystä hyvälle mielelle. (: Johtuneeko sitten siitä, että kun maailmassa jaksetaan kirjoitella aina negatiivisista asioista, on aina yhtä virkistävää lukea positiivisia ja rentoja tekstejäkin.

Viuvau (Ei varmistettu)

Voi Eeva! Miten sä puetkaan kaiken aina sanoiksi? Enkä varmasti ole ainoa joka näin ihmettelee...) Itselläni on sama tilanne: Turku, Helsinki, Tampere. Olen kotoisin Tampereelta, opiskelen Turun yliopistossa, poikaystäväni muutti juuri Tampereelta Helsinkiin töihin. Niin että näitä sitten ravaillaan. Ja tosiaan; olo tuntuu tavallaan etuoikeutetulta (omistaa nyt muistoja ja tietää "ne paikat" kolmesta kaupungista, jukra, siinä on mahdollisille lapsille näyttämistä!), ja tavallaan ihan pikkaisen liian raskaalta, junissa on huono ilmakin, ja aina matkustamisen jälkeen väsyttää... Kiitos kun pidät tätä ihanaa blogia! Saattaa olla jopa eka kerta kun kommentoin...

Susanna (Ei varmistettu)

Turku <3

Laamu (Ei varmistettu)

Mahtavaa, että joku tekee rohkeasti päätöksiä kaiken sekavuuden ja hankaluuden keskellä! Ihanan näköistä Turussa; hävettää myöntää etten ole kaupungissa vieraillut kuin ohikulkumatkalla... Ehkä ensi kesänä sitten. :)

Kiana (Ei varmistettu)

This does look proimsing. I'll keep coming back for more.

hzfhxbljwqg (Ei varmistettu)

CcEBlp hbggvezvvrod

nadxkv (Ei varmistettu)

rWEWgx ngfbyghtkoxc

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.