Ukkosta paossa leffassa: Uusia alkuja

Yhtenä päivänä oli täydellinen leffasää - ihan liian kuuma olla sisällä, mutta ulkona vaani vuosisadan ukkosmyrskyn uhka. 

Leffateatterin turvallisten seinien ulkopuolella saattoi sataa vaikka pieniä liskoja. Minä en olisi siitä tiennyt, koska uppouduin sataprosenttisesti John Carneyn elokuvaan Uusia alkuja.

Moni saattaa muistaa edellisen Carney-leffan Once. Kuten siinä, tässäkin elokuvassa pääosassa on musiikki. Ja toki ne rakkaushommelit myös.

Leffa alkaa, kun surullinen tyttö (Keira Knightley) kiipeää vastahankaisesti open mic -illassa esittämään kitaransa kanssa biisin, ja yleisössä sattuu olemaan juuri oikea surullinen mies (lempimieheni Mark Ruffalo), joka alkaa kännissä kuulla sovituksia.

Elokuvan edetessä meille selviää, miksi kumpainenkin on surullinen. Siihen liittyy esimerkiksi Maroon 5 -Adam Levine, jonka läsnäolo sai minut aluksi ähkäisemään eiiiih, mutta joka oli kyllä ihan mies paikallaan.

Elokuvaa katsoessa en voinut olla ajattelematta, että Uusia alkuja on pala mennyttä maailmaa. Tarina tytöstä ja kitarasta ja heidät newyorkilaiskuppilasta scouttaavasta levy-yhtiöpomosta tuntuu hyvin 90-lukulaiselta, olkoonkin että Ruffalon roolihahmon levy-yhtiö on vaikeuksissa, leffassa otetaan varovasti kantaa musiikin jakeluun internet-aikana ja että musiikkileffoille pakollisissa kuulokkeidenjakamiskohtauksissa musiikkia kuunnellaan puhelimelta eikä Walkmanilta. 

Mutta pieni pala nostalgiaa sateisena päivänä, eihän se väärin ole. Etenkään jos siitä jää yhtä hyvä mieli kuin tästä elokuvasta.

Kommentit

lisalisa (Ei varmistettu)

juuri niin ! täysin samat fiilikset jäi tästä leffasta. jotenkin aluksi oli sellanen olo, ettei tästä leffasta varmaan saisi tykätä, kun yrittää olla niin trendikäs ja on iphonet ja harkitut vaatteet ja polaroidkameroita ja blaablaablaa....... mutta sitten huomasin etten enää muistanut ajankulkua, musat toimi, ja leffa oikeastaan vähän näpäytti ainakin mua loppuratkaisullaankin. hyvä muistutus siitä että on enemmän kuin ok rehellisesti tykätä mistä tykkää, eikä siitä mistä kuuluu tykätä.

Näitkö Eeva jo tämän Muumit Rivieralla-trailerin? ♡

 

 

Rååssa (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/angata

EIKÄ! Muumit Rivieralla!! Parasta IKINÄ! Kiitos tästä vinnkauksesta, Pee! Nyt voinu antaa syksyn tulla ilman angstaamista, onhan Muumi-elokuva, ltä odottaa!!

Rååssa (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/angata

*vinkkauksesta, *mitä odottaa

[tbd]

Ihana kesäleffa. Musiikki on hyvä juttu ja New York on ihku, sellainen fiilis siitä jäi.

Itseäni jäi vain vähän tökkimään ihanan Mark Ruffalon esittämän hahmon kamaluus, koska miinusmerkkejä tuli hahmolle varmaan sata kun aikuimen mies kyyditsee humalassa autossansa tytärtään ilman sen ihmeellisempiä ongelmia tai seuraamuksia. Tämä on ehkä niitä suomalainen kukkahattutäti vastaan aina-ajetaan-vaikka-mikä-olisi-amerikkalaiskulttuuri.

liisuli (Ei varmistettu)

Olit Eeva joskus niin oikeassa Walter Mittyn ihmeellinen elämä -elokuvasta, yksi parhaista elokuvista mitä olen ikinä nähnyt. Aivan pakahduttava tunnelma, ja aivan mahtava fiilis kävellä ulos elokuvateatterista sen jällkeen.

Olen siis alkanut ottaa leffasuosituksesi aika tosissaan ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.