Viidennen kerran Kauneudesta

Pidän itseäni hyvinkin joustavana ihmisenä, mutta minussakin elää varsin spesifi jääräpäisyyden muoto.

Nimittäin - jos olen kuullut tarpeeksi monelta luotettavalta taholta, että jokin on hyvä juttu, en suostu luovuttamaan ennen kuin olen samaa mieltä tai vähintäänkin ymmärrän miksi.

Olen esimerkiksi taas parhaillani Pilates-kurssilla, vaikka olen aloittanut Pilateksen kolme kertaa aiemminkin ja jokaisella kerralla päättänyt että jumalauta tää ei vaan oo mun laji en tuu tänne enää ikinä moiiiii.

Katsoin Game of Thronesin ensimmäisen jakson ja olin ihan että siis mi-tä? Tätäkö mun lemppari-ihmiset pitää hyvänä tv-sarjana? SIIS MITÄ?!?!! Tässä on tyyppi, jonka nimi on Lordi Nietos!! Katsoin silti koko tuotantokauden, koska olin vakuuttunut, että kyllä minä vielä tämänkin sarjan hienouden tajuan.

Söin oliiveja, sinihomejuustoa ja punasipulia, kunnes aloin oikeasti tykätä niistä. Join punaviiniä naama irveessä, kunnes se alkoi maistua hyvältä.

Kun söin ensimmäisen kerran raa'an osterin, meinasin oksentaa. Silti olen vakuuttunut, että oikeasti tykkäisin ostereista. Koska kaksi ihmistä, jotka pitävät kaikista minulle tärkeistä asioista, pitää myös ostereista.

(Tosiaan, jääräpäisyyteni liittyy vain asioihin, joita luotettavina pitämäni tahot arvostavat. Vaikka 49 000 ihmistä on ostanut Tommi Läntisen Veijareita ja pyhimyksiä -levyn, en välttämättä tunne pakottavaa tarvetta lähteä levykauppaan.)

Joku voisi kysyä, että miksi sinä muija hakkaat päätä seinään. Ei mistään ole pakko tykätä! No. Syitä on kaksi.

Ensinnäkin minä tietysti pelkään jääväni paitsi jostain tosi mielettömästä.

Toiseksi - jos minä en olisi väkipakolla opetellut tykkäämään punaviinistä, sinihomejuustosta ja oliiveista, minä todellakin olisin jäänyt paitsi jostain tosi mielettömästä. Elän toivossa, että sama käy Pilateksen, ostereiden ja Game of Thronesinkin kanssa.

Niin ja tämänhän tietävät kaikki: palkitsevimpia asioita ja ihmisiä ovat monesti ne, jotka eivät avaudu heti ensimmäisellä kerralla. Joskus ne asiat, jotka tuntuvat kaikista hankalimmilta, ovat juuri niitä, jotka pitää tehdä.

Lisäksi. Jos en olisi tällä tavalla jääräpäinen, en olisi koskaan lukenut Zadie Smithin kirjaa Kauneudesta.

Ostin Kauneudesta-pokkarin jo vuosia sitten. Olen aloittanut sen yhteensä ehkä viisi kertaa. Olen myöskin lainannut sen kirjastosta kovakantisena, koska epäilin, että pokkarin pieni fontti oli syypää siihen, että kirja jäi kesken. (Arvasit oikein, myös isompifonttinen kovakantinen jäi kesken.)

Mutta pakkohan se oli saada luettua, kun niin moni ihminen, jonka kirjamakuun luotan, piti sitä niin loistavana. Ja kun se mainitaan aina kaikissa vuosikymmenen tärkeimmät englanninkieliset romaanit -tyyppisissä listauksissa! Perustimme jopa joskus kavereiden kanssa Kauneudesta-lukupiirin, koska kukaan muukaan ei saanut sitä luettua. Lukupiiri peruttiin, koska kukaan ei ollut lukenut kirjaa. 

Viime vuonna Kauneudesta tuli taas vastaan, tällä kertaa toisessa lukupiirissä. Päätin, että nyt. Nymmää sen luen! No, en lukenut lukupiirin tapaamiseen mennessä.

Mutta nyt, alkuvuodesta 2013, sain vihdoin kirjan luettua loppuun. Ja kyllä, se oli todella hieno kirja. Joudun vieläpä miettimään, miksi tässä kesti näin kauan. Kirjahan oli älykkyydestään huolimatta varsin helppolukuinen. Hauskakin.

Tässä siis tarinamme opetus: If at first you don't succeed; Try, try, try again.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei täysin sama juttu tuon kirjan kanssa! Käsittämätöntä. Ehkä tämän luettuani yritän taas...

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa vikaa täällä! Game of Thronesin kohdalla täytyy tosin todeta, että taistelin myös ensimmäisen kirjan läpi (puoliväkisin), enkä silti täysin ymmärrä sen hehkutusta. Silti kakkososa odottaa yöpöydällä. Että kai siinä jotain koukuttavaa on... Ehkä hahmoihin kasvaa kiinni. Tässä sarjassa tosin on todella ärsyttäviä henkilöhahmoja, jotka hieman pilaavat koko tarinaa.

Kauneudesta luin, mutta sekään ei kolahtanut täysillä. Kuitenkin tekee mieli lukea se uudestaan - haluan selvittää, miksi se on niin kehuttu! Haluan varmaankin uskoa, etten voi olla niin tyhmä, etten tajua, miksi jotain pidetään hyvänä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnittelut Kauneuden loppuunsuorittamisesta. Itselläni se on jäänyt kesken myös noin viisi kertaa. Ystävälläni samoin. Epäilen, että sitä hehkuttavat hienoksi ne, jotka ovat saaneet sen loppuun saakka - vain siksi, koska onnistuivat. Siihen ei ole muuta selitystä.

Mutta Game of Thrones on kyllä hyvä.

Riina Pariisista (Ei varmistettu) http://pariisistapaivaa.blogspot.fr/

Olipa selfhelp-tyyppinen opetus lopussa, hihi! ;D Mutta eikös mauista sanota, että niihin pitää nimenomaan tottua, että niitä oppii arvostamaan. Niinhän me kaikki totuttelemme jo lapsina vähitellen maistelemaan eri makuja. Ostereiden ideaa en ole kyllä itse vieläkään oivaltanut. Niljakasta ja suolavetistä. Ja otuksen syöminen elävältä kammottaa.

En kylläkään tiedä päteekö tuo maisteluoppi tv-sarjoihin. Minulla on aika samanlainen kokemus Game of Thronesista. Jääräpäisesti katsoin läpi ensimmäisen tuotantokauden, kun niin moni fiksuna pitämäni tyyppi oli sitä kehunut, mut juu ei.

Eeva Kolu

Vierailija, suosittelen kokeilemaan, jos nyt vaikka vielä tämän viimeisen kerran :)

Vierailija, mulla taas pahin ongelma Game of Thronesin kanssa on se, että en erota niitä hahmoja toisistaan! Niitä on niin paljon ja kaikilla on nimenä joku Thyronius Lysanderius Hiagsaldskjroius, että mä en ikinä muista, kuka juonii kenenkin kanssa ja kuka on kenenkin sukulainen ja... Se on vaan liian sekavaa. 

Vierailija, mikähän tästä kirjasta tekee tämmöisen? Hassua on se, että kun Kauneudesta on lukenut ekat 100 sivua, se on tosi helppolukuinen ja viihdyttäväkin kirja. Ei siis mitään Alastaron salissa -tyyppistä kamaa.

Riina Pariisista, no mutta minähän olen tällainen self help -tyyppi, vaikka jostain syystä niin moni tuon edellisen postauksen päinvastoin tulkitsikin :) Englannin kielessä on musta hyvä ilmaisu, acquired taste - eli monet parhaat maut (ja muutkin) vaativat juurikin hieman totuttelua :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm, mulla on ollut tuo kirja englanninkielisenä noin 6-7 vuotta kirjahyllyssä, koska sen ulkoasu oli niin kaunis että en tohtinut jättää ostamatta. Olisinkohan jo kypsynyt sille asteelle, että voisin tosissaan sen LUKEAKIN, pelkän ulkoisen ihailun sijaan. Jospa se olisi sisältä ihan yhtä kaunis - tai kauniimpikin.

Kiitti, Eeva, muistutuksesta. Ja monesta muustakin.

Heidi / Auringon alla (Ei varmistettu)

Uskomatonta, luulin olevani ainoa! Kauneudesta oli mielestäni hyvä kirja viihdyin sen parissa, mutta aloitin sen monesti ja muutaman kymmenen sivun jälkeen mietin aina, etten jaksa millään lukea sitä loppuun ja onko siinä mitään ideaa.

Kirja lojui hyllyssä värikkäänä huutomerkkinä, muistuttaen etten vieläkään ollut lukenut sitä. Hyvä ystäväni, joka oli lukenut kirjan ja pitänyt siitä kovasti, kysyi minulta joka kerta kun kävi luonani, että olenko jo lukenut sen. Alkoi niin kovasti hävettämään, että kerran päätin lukea vaikka pakolla. Ja sittenhän se olikin oikein mukaansatempaava!

Vaiva (Ei varmistettu)

Mä olen nyt katsonut happy endingsin KAIKKI jaksot koska kirjoitit että se on hyvä ja jotenkin mielipiteesi melkein aina ovat oikeassa. en vieläkään ihan tajua happy endingsin hohtoa. Mutta kai se sieltä!

Eeva Kolu

Vierailija, suosittelen kokeilemaan. Vaikka on se kyllä nätti ihan vain hyllyssäkin :)

Heidi, haha, no mua alkoi kyllä kanssa tosissaan nolottamaan se, miten monta vuotta kirja on lojunut missäkin käsilaukussa. Onneksi sain vihdoin sen luettua, ei tarvitse sitäkään sitten kuolinvuoteella harmitella :D

Vaiva, no tiiäks mustakaan Happy Endings ei oo enää niin hyvä :( Uudet jaksot vaan menee liikaa överiksi. Mutta 1. ja 2. kausi on kyllä edelleen timanttia!

MariL (Ei varmistettu)

Oho, jollain muullakin on ongelmia Kauneudesta kanssa! Ihmettelin itse, että miten en vaan saanut luettua sitä, vaikka sinänsä se oli ihan helppolukuinen. Täytyypä lainata se uudestaan, tosin olen huomannut, että kun sulta tulee kirjapostaus, niin sen jälkeen Turun kirjastoista häipyy kyseiset kirjat hyvin sukkelaan!

Mulla tää kirjoihin liittyvä jääräpäisyys lähti vähän käsistä, kun keksin että haluan lukea 1001 kirjaa, jotka jokaisen pitäisi lukea-listan kaikki kirjat! Ihan kyseenalaistamatta sitä, että onko mahdollista saati järkevää. Blogini aiheesta, jossa on myös tuo kyseinen lista: http://1001kirjaajayksipienielama.blogspot.fi/

Ja kyllä, listalta löytyy myös Kauneudesta, eli se nyt vaan on pakko joskus lukea...

Vierailija (Ei varmistettu)

Luin Kauneudesta joskus silloin kun se ilmestyi suomeksi, eli aikaa on jo kulunut, mutta muistelen pitäneeni sitä alusta saakka koukuttavana ja suht helppolukuisena. Tykästyin vaan niin kovasti Kikiin ja Howardiin! Edelleen yksi mun lemppareista, pitääkin lukea uudelleen.
Valitettavasti muut Zadie Smithin kirjat eivät ole samalla tavalla kolahtaneet. Olen kahlannut läpi sekä Valkoiset hampaat että Nimikirjoitusmiehen, mutta ne ei oo jotenkin avautuneet mulle.
Myös uusin NW jäi mulla kesken, mikä saattoi johtua myös siitä, että luin sitä englanniksi enkä sen takia jaksanut keskittyä. Ehkä kokeilen vielä suomennosta, mikäli joskus ilmestyy.

Ee (Ei varmistettu)

En pystynyt lukemaan Kauneudesta - suomeksi. Mutta englanniksi - se imaisi heti mukaansa! Loistavaa tekstiä, aivan hulvattomia hahmoja ja puhetyylejä!

minä-tässä-hei
A modo mio

Välillä kannattaa luovuttaa, niin pääsee helpommalla. Minun ystäväni tykkäävät diskoilloista, tequilasta, risteilyistä ja ananas-jauhelihapizzasta, mutta en silti jaksa uskoa, että ne olisivat hyviä juttuja.

mariaaa (Ei varmistettu)

Aivan älyttömän hyvä teksti!!!!! Oikeasti semmone tsemppaava!! Kiitos tästä -nyt on hyvä jatkaa vikonlopun viettoon:)

Rin (Ei varmistettu)

Heh, minulla tuon lukemisessa kesti kaksi päivää. Osasyynä varmaan se, että olin silloin matkoilla ja iltaisin ei ollut mitään järkevää tekemistä paitsi majapaikkani läheisestä kirjakaupasta ostamieni kirjojen lukeminen. Sain silloin luettua myös umpitylsänä pitämäni Paradise Lostin (jotain ihmeen runopapatusta, boooooooring) joka alkutotuttelun jälkeen paljastuikin tosi hyväksi teokseksi.

Game of Thrones on myös mielestäni mainio, vaikka juu, aluksi kaikkein lordien ja muiden vastaavien kanssa meneekin helposti sekaisin. Tässä sulle näppärä cheat sheet kaikkien ykköskauden hahmojen keskinäisistä suhteista ja nimistä, jos vaikka vielä joskus yrität taistella GoT:ia läpi. :) http://hauteslides.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/05/Game-of-Thro...

LindaK (Ei varmistettu)

Game of Thronesiin on tosi VAIKEA päästä perille ellei ole lukenut kirjoja, eli ymmärrän sen turhautumisen, kun hahmot ja nimet pyörii ympyrää eikä saa mistään kiinni. :D
Mutta suosittelen silti lukemaan kirjat, hahmot oppii tuntemaan pikkuhiljaa, nimet painuvat mieleen ja lopulta ei voi enää lopettaa lukemista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Herranjumala!

Story of my life :D
Täällä ollaan kanssa naama irvessä ryystetty punaviiniä, posket pullollaan jauhettu oliiveja sekä väkipakolla maisteltu sinkkaria! Opinhan minä ja vielä nautinkin!

Oisteriakin on kokeiltu, mutta se ei kyllä natsannut..

Zadie Smithin kirja (lue: kovakantisena) odottaa kirjahyllyssä neljättä aloituskertaansa, ehkä tästä innostuneena saan sen vihdoin luettua :D

Kiitos ja näkemiin!

Ps. Kokeile hot-joogaa, voittaa Pilateksen 6-0!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vihaan kaikkea fantasiakirjallisuutta/sarjoja/elokuvia. Normaalisti poikaystäväkään ei ole sellaisista kiinnostunut, mutta on jostain syystä tykästynyt Game of thronesiin, katsonut sarjaa ja lukee nyt niitä kirjoja. Käymme aika usein seuraavantyyppisen keskustelun ja saamme siitä aina hyvät naurut;
Minä:Taasko sä luet niitä haltijakirjoja?
Mies:Ei näis oo mitään haltijoita.
Minä:No hobitteja.
Mies:Ei oo mitään hobittejakaan.
Minä:No jotain menninkäisiä ja ritareita. Hahaha!
Onneksi pääosin pidämme samoista asioista, poikkeus kai vaan vahvistaa säännön :)

Vierailija (Ei varmistettu)

ihanaa, että joku muukin opettelee hampaat irvessä aikuisiällä syömään erilaisia ruokia! tuntuu, että olen ystäväpiirini ainoa, jolla on tapana syödä kuukausikaupalla pahaa (ja usein kallista) ruokaa, jotta oppisi tykkäämään siitä. nyt listallani on punaviini, avokado ja pähkinät.

tiippa (Ei varmistettu)

Game of Thronesissa on siinä sarjassa kyllä hankala noi henkilöhahmojen ja paikkojen muistaminen koko ekan kauden ja siinä sarja on jokseenkin epäonnistunut :/ kirjasarjaa suosittelen koko sydämeni pohjasta - ja varsinkin jos tykkää aikuisille suunnatusta fantasia tai epic kirjallisuudesta muutenkin, ja vaikkei tykkäiskään niin tää on kyllä helppolukuista! Suosittelen lukemaan englanninkielellä. Suomennos on melkein kuin sanasta sanaan suomennettua ja täynnä anglismeja. Kamalaa :( en pystyisi lukemaan sitä..

Niin ja se Snow (suom. Nietos) on sitten bastard-nimi eli ei Lordin ja se nimi Snow annetaan kaikille äpäröille jotka syntyy Pohjoisessa, koska ne ei oo oikeiden sukunimien arvoisia.

Mullakin muuten noita jääräpäisyyksiä. Esim. pienenä kun veli oppi heilutteleen korvia niin munkin piti sitten herätellä surkastuneet korvalihakseni tahdonvoimalla :DD Voi sitä onnea, kun korvat lopulta alkoi liikkua (olin 7vee)... näitä on paljon :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuinka hassua! Minullakin Kauneudesta nököttää kirjahyllyssä pölyttymässä. Ostin sen ehkä 2-3 vuotta sitten naurettavan halvalla, mutta en edes muista aloittaneeni sitä koskaan kunnolla. Pakko yrittää!

Hyvänen aika kun ihmisillä on paljon ongelmia tuon Kauneudestan kanssa! Tässä yksi joukkoon. Mulla ihan kovakantisena viihtynyt hyllyssä jo pitkään ja ehkä 3 kertaa aloitettu... Kirjoituksestasi innostuneena pakko sitä kai on vielä joskus kokeilla...

Oliivejä mäkin oon ihan opettelemalla opetellut syömään. Nyt listalla on raaka fenkoli. Se ei tavallaan oo pahaa mut outoa ja haluaisin tykätä siitä :D  Punaviinin opettelua harkitsin joskus mutta sittemmin totesin että saan migreenin jokseenkin kaikesta alkoholista niin ei ole enää ajankohtaista (jossain vaiheessa kun kaikki ihmiset sanoi aina että "oot ihan sellanen tyttö jonka kuuluis tykätä punaviinistä" ni tuli sellanen olo että kai sitten on pakko)

Mut kaikenkaikkiaan ihana kirjoitus, taas!

wilma_ (Ei varmistettu)

Sama kirja kesken, kun ei se vaan lähtenyt rullaamaan niin kuin yleensä. Pitäisi varmaan kokeilla uudestaan englannin kielellä kuten tässä ketjussa on jo mainittu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jännää, miten monella on ollut vaikeuksia ko. romaanin kanssa! Ihmettelen, sillä olen itse yleensä mestari kirjojen kesken jättämisessä, mutta tuon ahmaisin muutamassa päivässä. Kirjan lukemisesta on jo muutama vuosi aikaa, mutta muistan pitäneeni siitä toden teolla. (Luulen että alunperin poimin sen mukaani kirjaston hyllystä kauniin kannen takia, ei ollut siis minkäänlaisia "pakko-lukea-tämä-kun-kaikki-kehuu" -paineita taustalla.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kauneudesta (tai taisin tosin lukea sen enkuksi) on aivan ihana ja luin sen saman tien loppuun. Zadie Smithin Valkoiset Hampaat taas on ollut kesken yli 10 vuotta, ostin sen vuonna 01 Lontoosta, kun kaikki sitä hehkutti, mutta ei vaan.. Ehkä annan sille taas kerran uuden mahdollisuuden.

Äskeinen vierailija olin siis minä.

bisousroosa
bisous

luin tuon kirjan reilu vuosi sitten, eikä mulla muistaakseni ollut mitään vaikeuksia lukea sitä, mutten vain erityisemmin tykännyt siitä heti sen luettuani. huomaan kuitenkin nyt, että aina välillä joku juttu siitä kirjasta tulee mieleen ja mietinkin, että kyllä se sittenkin oli aika hyvä kirja. ehkä mua eniten häiritsikin se, että luin kirjan suomeksi, enkä alkuperäiskielellä. pitäiskin siis lukea se uudestaan englanniksi, jotta ne räppi- ja runojutut sekä henkilöiden puhetyylit pääsee oikeuksiinsa! :-)

jannakoo (Ei varmistettu) http://ruokahommia.blogspot.com

Kauneudesta on kyllä jännä kirja. Helppolukuinen mutta kuitenkin vaikea. Tuntuu, ettei tapahdu kauheasti mutta kuitenkin tapahtuu. Ja jotenkin vasta ihan lopuksi tajuaa kirjan hienouden. Mullakin tarvittiin hiukan sinnikkyyttää kirjan lukemisen kanssa enkä jälkikäteen ollenkaan käsittänyt, miten se muka oli niin hankala lukea. Loistoteos, täytyy kyllä lukea uudestaan pian.

JuliaJuliska (Ei varmistettu)

Aahhahaa, mahtavaa! Just lomalla yritin aloittaa ota kirjaa. Oli ihan kauheeta p*skaa ja mietin onko vika minussa, mutta ehkä yritän tämä rohkaisemana uudestaan.

Alice
My blueberry dream

Joo! Mulla on Kauneudesta englanniksi hyllyssä pokkarina, ihanat kannet! En vaan muista oonko lukenut loppuun asti :D Oon nimittäin aloittanut sen niin useasti ekan lukukerran jälkeen, pitäis puskea yhtämittaa läpi. Tykkään siitä valtavasti mutta kuten aina Zadien kirjojen kohdalla, pitää päästä tarpeeksi pitkälle että käsittää homman nimen. 

Itekin katoin game of thronesia kaverihypen takia. Tavallaan tajusin tykkäämisen, tavallaan en. Onneksi kaikkea voi oppia tosiaan ja sinnikkyys yleensä palkitaan (: 

Vierailija (Ei varmistettu)

Miun on pakko sanoo, että Kauneudesta on niitä moni kakku päältä kaunis -juttuja. Houkuttelevat kannet ja lupaava nimi, mutta - mie sain ekalla yrittämällä luettua loppuun - en kyllä sit kuitenkaan pitänyt. Kivaa kerrontaa, mutta sisältö ei ollu mun makuun. Mut hauska miten tää kirja yhdistää, kuin moni on yrittäny ja epäonnistunu, hih.

http://howsheloves.blogspot.fi/ (Ei varmistettu) http://howsheloves.blogspot.fi/

Niin, terkuin Päivi :)
http://howsheloves.blogspot.fi/

My man, Eeva! Perheessäni on siennyt kunnon vitsit Lordi Nietoksesta. Jostain syystä yksi katsomistamme jaksoista oli tekstien kanssa ja voi sitä tuskan määrää. Oikeesti hei nyt translaattorit! Olen kuitenkin tyytyväinen, että kuuntelin sarjaa hehkuttaneen mieheni puheita ja annoin tarinan kehittyä rauhassa. Hyvä se oli, lopulta. Varsinkin se lohikäärmemuija! Mulla on ollut vähän ongelmia Zadie Smithin kanssa, henkilökohtaisella listallani se on suunnilleen Salman Rushiden kanssa samalla vaikeusasteella. Niin, tulin vaan kertomaan että I feel you.

Las Zapatillas Rojas

Zadie Smith on yksi mun suosikkikirjailijoista, mutta olen aina vähän häpeillyt sitä. Että se on nyt vähän sellaista glorifioitua chick littiä. Mä oon aina ajatellut, että se syvällisyys mitä mä siinä nään, on kuitenkin aika ohkasta. Mutta nyt mulle tuli jotenkin tosi fiksu olo, kun se on aina ollut mulle niin helppo. Jee! Kiitos! 

Ja kyllä se GoT:kin vielä aukenee! (Vaikka ei kyl oikeesti haittaa vaik ei aukenis.)

Itse olen aikanani tehnyt kandin kirjallisuustieteisiin juuri tuosta opuksesta, joten mulla on siitä aika ristiriitaiset fiilikset. Alunperin taisin siitä tykätä kun päätin siitä kandinkin tehdä mutta koko kandiprosessi oli niin "traumaattinen" että nykyään yhdistän tuon kirjan vain ja ainoastaan siihen. Tuli tosiaan aikanaan luettua se kandin takia ainakin kolmasti (muistaakseni). 

Oiskohan lukukokemus erilainen jos lukis sen nyt ilman, että sitä pitää analysoida ja tutkia? :D

Zadie Smithin Nimikirjoitusmies on jäänyt mieleen upeana kokemuksena.

Hosuli
Hömppäblogi

Mullakin on Zadie Smithit lukematta, hiiiitsi. Jokin niistä jäi joskus kesken, mutten enää edes muista, mikä. Pitää siis antaa kirjailijalle uusi mahdollisuus.

Mutta Game of Thrones... En tajua, miten moni niin fiksu(na pitämäni) ihminen on siitä innostunut. Masentava ja sekava sarja. En oikein tykännyt yhdestäkään henkilöhahmosta, ja suuri osa niistä vähemmän epämiellyttävistäkin tapettiin nopeasti. Sarjan naiskuvakin häiritsee aika lailla. Toki naiset usein nauttivat raiskauksista ja sitten rakastuvat raiskaajiinsa...

Ketunlento

Tuo kirja muuten avautuu ihan eri tasolla, jos pitää mielessä, että se on tietynlainen uudelleentulkinta E.M. Forsterin Howards End -romaanista (suom. tietääkseni Talo jalavan varjossa). Tai en tiedä onko uudelleentulkinta oikea kuvaus... mutta en usko, että olisin pitänyt tästä kirjasta ollenkaan niin paljon ilman kaikkia niitä Howards End -viittauksia. Smith onnistui mielestäni hienosti lainaamaan Forsterin romaanin kauneutta ja tekemään siitä jotain ihan omaansa. Vähän kuin uusi neule vanhan neulepuseron puretuista langoista :)

siirpa (Ei varmistettu)

Hei oon miettinyt joskus, miksi mä oon samanlainen, että teen jotain pakolla kunnes tykkään siitä, koska sitä on kehuttu monesta suunnasta. Syyn tajusin nyt kun luin sen eli en halua jäädä paitsi mistään upeasta ja mahtavasta.

Ja tosiaankin parhaat asiat tajuaa monesti vähän myöhemmin. Kaikki käytetyimmät lempivaatteenikin ovat sellaisia, joiden ostoa mietein pitkään ja hartaasti. :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.