Viime aikoina sohvalla

Ladataan...

Kuten olen varmaan sanonutkin, elämäni keskipiste on olohuoneen sohva.

Tässä tiivistelmä siitä, mitä siellä on parin viime päivän aikana tapahtunut:

Katsoin (joo, justiinsakin sohvalla) supersympaattisen dokumentin Fat, Sick and Nearly Dead. Siinä nimen mukaisesti fat, sick and nearly dead australialaismies ryhtyy vihermehupaastolle ja matkustaa halki Amerikan. Itse en ehkä lähtisi tarjoamaan mehupaastoa ratkaisuksi ihmisille, jotka syövät pelkkää mäkkiruokaa, mutta dokkarin mehupaastoava rekkamies varasti kyllä sydämeni! Onko mitään symppiksempää kuin pikaruokaa mättävät rekkamiehet intoilemassa sellerimehusta? Parit kyyneleetkin saatoin tirauttaa. Koska on se vaan niin ihmeellistä katsoa vierestä, kun ihminen muuttaa elämänsä parempaan. Ja koska olen lälläri.

No joka tapauksessa - vaikka en itse ryhtyisi mehupaastolle, dokkarin myötä olen taas entistä ahkerammin innostunut kaivelemaan mehuprässini esille ja puristelemaan vihermehua. Tekee ihmeitä ololle ja iholle. Tänään aamulla tarjolla oli greippi-korianterimehua. Kuulostaa oudolta, maistuu ihanalta.

Muutenkin täällä sohvalla on nyt meneillään eräänlainen health kick (juu, tajuan lauseen ironian). Ymmärsin yhtenä päivänä itsestäni jotain, joka tulee toivottavasti pelastamaan paitsi tämän laihiksen myös loppuelämäni: minä en vaan voi olla ihminen, joka ei syö jälkiruokaa. Jos en syö jälkiruokaa jokaisella aterialla, sorrun illan pimetessä lakupussiin tai suklaalevyyn. Tai molempiin. Joten nyt suunnittelen edellisenä iltana paitsi seuraavan päivän ateriat, myös päivän jälkkärit.

Muutaman kerran viikossa syön hyvällä omallatunnolla ihan mitä jälkkäriä huvittaa, mutta yritän opetella tekemään myös terveellisiä jälkkäreitä, joita voi syödä joka päivä. Mainitsinkin jo blogin Facebookissa, että olen ihan koukussa kahden raaka-aineen banaanipannareihin ja banaani"jäätelöön".

Eilen taas tein Virpin ohjeella terveellistä suklaakakkua, josta tuli raaka-aineet huomioon ottaen hämmästyttävän hyvää (se on siis tuo tuossa kuvassa). Suosittelen lisäämään taikinaan vähän rouhittua tummaa suklaata, niin mausta tulee vielä täyteläisempi ja suklaisempi. Varmaan riippuu vähän keneltä kysyy, mutta minusta tumma suklaa on terveysruokaa.

Tiesittekös, että See by Chloélta on tullut oma tuoksu? See by Chloé oli lempparimerkkejäni silloin joskus, kun merkin vaatteet olivat vielä siedettävän hintaisia, mutta edelleen inspiroidun lookbookeja selailemalla. Olin ihan innoissani kun sain tämän tuoksun testiin myös siksi, että Chloén nimikkotuoksu ja L'eau de Chloé ovat ikisuosikkejani.

Tämä See by Chloé on selkeästi nuorekkaampi kuin Chloén tuoksut, mausteinen ja vaniljainen. Näkisin tämän hyvin sellaisella naisella, joka käyttää mustaa nahkatakkia, mutta pukee sen korkkareiden eikä prätkäbuutsien kanssa. Itsehän en osaa käyttää nahkatakkia. Ehkä siksi suosinkin vanhahtavia kukkaistuoksuja.

Ostamani valkoinen hortensia yllätti puskemalla kirkkaan pinkkiä kukkaa. Oikeastaan se on aika kiva.  En olisi itse osannut ostaa tuon väristä kukkaa, mutta joskus joku tai jokin jossain tietää paremmin kuin itse, mitä tässä nyt kaivataan. Nyt kaivattiin näemmä piristävää pinkkiä sohvapöydälle.

Me hypätään nyt koiran kanssa junaan ja painellaan kohti Helsinkiä. Kivaa keskiviikkoa kaiffat!

Share
Ladataan...

Kommentit

Hömppäblogi

Jes, kukkapäivitys(kin)! Ihana hortensia. Mää ostin eilen magnolian oksia. Oih.

Vihermehureseptit ja mehuprässisuositukset kelpaisivat. :)

Hosuli, MISTÄ saa magnolianoksia? Suosittelen mehuprässiksi Cowayn Juice Pressoa! Kallis, mutta samperin hyvä, ja on usein tarjouksessa.

Hömppäblogi

Kiitti, pistän merkin mieleen! Oksia saa Tampereella Kukkaikkunasta, mikä ei taida kauheasti auttaa sinua... Siellä kerrottiin niiden juuri saapuneen, eli ehkä toimituksia on tullut muuallekin Suomeen. :)

simpu (Ei varmistettu)

Eeva, jos rakastat jälkiruokia, niin maailman paras ratkaisu makeannälkään on tehdä raakakakkuja. Ne on niin herkullisia ja täyttä terveystavaraa. Win-win! Suosittelen, kun olet vielä vallan kokkaustaitoinen henkilö. Ja kiitos ihanasta, valoisasta blogistasi.

Simpu, oi kyllä, olen nähnyt ihanan näköisiä kuvia upeista raakakakuista, mutta en tiiä onko musta moiseen väkertämiseen! Suurin osa ohjeista, joihin olen törmännyt, on aika monimutkaisia ja työteliäitä (oma kokkaukseni on semmosta nopeaa roiskimista). Ja toisaalta myös raakakakut ovat usein aika tuhtia tavaraa öljyineen ja pähkinöineen, joten sikälikään en niitä ehkä tohtis ihan joka päivä syödä, kun muu ruokavalioni kuitenkin sisältää muutakin kuin raakoja vihanneksia :D Mutta banaanijätski ja avokadomousse on mulle juuri sopivan helppoja, nopeita ja keveitä raakajälkkäreitä, joita voin syödä joka päivä - hurraajaihanaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan saman havainnon olen tehnyt, jälkkäriä pitää saada tai muuten käy kehnosti. Itse monesti höystän hedelmiä: appelsiinia kauniiksi kalvottomiksi viipaleiksi ja päälle luraus lämmintä suklaakastiketta (voit itse tehdä siitä terveysruuasta) tai minttusilpulla maustettua sokeria. Rapea omppu muuttuu herkuksi kun palojen päälle ripottelee kanelia ja vaniljasokeria, tai kun kahden paksun omppuviipaleen väliin levittää kerroksen maapähkinävoita.

Anna

Anna, kiitos ihanista vinkeistä, omppu ja maapähkinävoi on ihanaa! Kannattaa kokeilla myös marokkolaista jälkkäriä: appelsiinisiivuja, joiden päälle ripotellaan kanelia (ja halutessaan voi lisätä myös appelsiininkukkavettä tai tomusokeria). 

Salla.A (Ei varmistettu)

Hortensian väri muuttuu maan ja kasteluveden happamuuden mukaan. Viime vuonna oma vaaleanpunainen yksilöni muuttui hetkessä tumman vihreäksi, niin että lehdet ja kukat olivat aivan samanväriset kun istutin sen Ikeasta ostettuun halpa-bambuhakkelus-multaan. Kuulemma jos laittaa piimää kasteluveteen niin alkuperäinen väri saattaisi palata... Mukana saattaa tosin tulla myös ihana vanhan piimän haju.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuliko tuo dokkari telkasta vai mistä sait käsiisi? Tahtois kanssa nähdä!

GoodieFoodie (Ei varmistettu) http://opendoors.homeip.net/thegoodtastediary/

Kannattaa myös kokeilla superterveellistä jälkkäriä kirjasta Pähkinäpuun alla (muistaakseni): viipaloi appelsiinista kauniita siivuja ja kopsauttele päälle passionhedelmän sisus - kuulostaa naurettavan simppeliltä (mitä se onkin), mutta maku on enemmän kuin osiensa summa. Aurinko lautasella!

Noi pannarit on parhautta! Ihanasti lähtee arkipäivät käyntiin kun on saanu heti aamusta herkkuja, ilman  mitään kamalan ähkyä oloa! :) 

Ja terveellisistä herkuista puheenollen, oletko kokeillut käyttää avokadoa suklaajälkkäreissä? Sellainen avokado-suklaamousse tuntuu olevan vähän samanlainen "kohuresepti" tuolla lätäkön takana! 

Vilmiina (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta blogista! Löysin tän eilen (olen kyllä ruokablogiasi lukenut) ja olen aivan koukussa :)

Mukavaa kevättä sinulle, kyllä nää Turunkin lumet joskus sulaa!

Laura / Tirsat (Ei varmistettu) http://www.tirsat.blogspot.fi

Ajettä mä tykkään Eeva sun rehellisyydestä. Ja kirjoitustyylistä. Ja muutenkin melkein kaikesta mitä teet. Olisipa kiva tavata kasvotusten joskus...
Ja koska tarvitsen makeaa joka päivä, mutta joudun laskemaan kalorini, aion kokeilla sekä lettuja että tätä kakkua. Kiitos.

kippe (Ei varmistettu)

Avotakka tipahti postilaatikkoon ja bongasin sieltä tutun kasvon! Kaunis kuva sinusta ja kiva juttu muutenkin. Olipa piristävä yllätys :D

Hyvää kevään odotusta (vai onko se jo täällä?) :)

Uusia tuulia

Tuo sama mustapapukakku on ihan vakkari myös mun keittiössä, ja huvittavaa on, että poikaystävä leipoo sitä useammin kuin minä. Sen voikin naamioida helposti proteiinipommiksi niiden papujen ansiosta :) Mulla oli joskus kanssa vähän skeptinen asenne raakakakkuja kohtaan, kun tuntui että niiden valmistamiseen tarvitaan ainakin parikymmentä eri raaka-ainetta ja valmistelut täytyy aloittaa vähintään päivää ennen. Mutta jossain kohtaa aloin niitä kokkailemaan ja sille tielle olen jäänyt, niin nannaa ovat. Ja monet ovat tosi helppoja ja nopeita! Tällaisen helpon ja aivan uskomattoman herkullisen luomuksen tein nyt pääsiäissunnuntaina, reseptin ja kuvat näkee täältä jos innostaa :)

Aurinkoisia kevätpäiviä sinne!

Uusia tuulia

Hei hups! Laitoin ihan väärän linkin tuohon mun kommenttiin! En mä tietystikään ole tuo jenkkitypykkä haha :) Mun reseptin näkee täältä. Sorry sekoilut!

sylvi taimi

happamuus tekee hortensian kukista sinisen sävyisiä, emäksisyys vaaleanpunaisia, vähän lajista riippuen.

Sini K. (Ei varmistettu) http://psitsglobal.blogspot.co.uk/

Ihanan näköinen kakkuresepti, pakko kokeilla tätäkin! Banaanipannarit oli kyllä aamun pelastus!

kardemumma (Ei varmistettu)

Me ollaan syöty noita banaanipannareita nyt monta viikkoa putkeen, mutta meidän pannareihin tulee myös 2rkl (kahden hlön annokseen) kookos/mantelijauhoa (riippuu kumpaa on kotona, kookos toimii ehkä hieman paremmin), tekee pannareista vielä täyttävämpiä, ja mausteeksi kardemummaa. Ja syödään marjojen, hedelmien, pähkinöiden ja turkkilaisen jugurtin kera. Tykkää niin lapset kuin aikuiset.

kardemumma (Ei varmistettu)

Tuulia T: kiitti ohjeesta, täytyy kokeilla! ps. minäkin olin skeptinen raakakakkuja kohtaan kunnes mies alkoi niitä tekemään ja olin aivan myyty = kakku, joka on t e r v e e l l i s t ä ja josta ei tule väsy tai laiska olo

Eeva: koska raakakakut on yleensä niin tujua tavaraa niin jo pieni pala riittää tyydyttämään ns. makean nälän, samalla kun saat hyviä öljyjä etc ruokavalioosi. Tosin minulla ei ole tarvetta syödä jälkiruokaa päivättäin. Tai onpas mutta meillä se on yhtä kuin hedelmäsalaatti, päivittäin (turkkilaisen jugurtin ja pähkinöiden kera)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eeva! Pidän sun blogista ihan hirveästi, joten iso kiitos !

Mutta sitten, mulla on sellainen kauhea ongelma: meidän vuokra-asunnossa on ihana, valtava parveke, mutta kesällä siellä on AINA ampiaisia. Luin sitten jostain että tuulikello pitäisi ne loitolla (taikauskoa...? :D), mutta en mistään löydä sellaista hienoa, pelkistettyä ja helisevää (ei kolisevaa!) tuulikelloa. Itsekään en osaa tehdä, enkä ole löytänyt mistään hyviä ohjeita. Osaatko neuvoa? :D

KT (Ei varmistettu)

Siitä on jo aikaa, kun kirjoitit Trendiin artikkelin veden juonnin tärkeydestä ja siinä oli mainittu joku suodatinkannu(suodattaa ruosteen vesijohtovedestä). Googlen kauttahan noita kannuja löytää, mutta pystyisitköhän enää muistamaan, että minkä nimisen kannun mainitsit siinä jutussa?
Anteeksi, että kysyn tätä, ymmärrän kyllä, että siitä jutusta on jo aikaa, mutta ajattelin nyt kuitenkin kysyä... :)

Johanna Tuulikki (Ei varmistettu)

Eikä..katsoin tuon dokumentin ja nyt on pakko saada mehustin :D (Ensimmäinen asia, jonka poikaystäväni sai kuulla astuttuaan ovesta sisään) Nyt vaan pohdin, että mikä olisi hinta-laatusuhteeltaan paras tällaiselle opiskelijalle :) Mikä sinulla Eeva on käytössä?

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Juuri tänään katselin tuosta Chloèn tuoksusta lehtimainosta. Olen myös ensimmäisen merkin tuoksun ystävä. Tuo pullo on kaikessa simppeliydessään todella kaunis.

Kontiainen (Ei varmistettu) http://kolmassivullinen.blogspot.com

Suosittelen terveellisistä jälkkäreistä innostuneille blogia chocolatecoveredkatie.com. Sen ohjeista ei tule huono omatunto, ja lisäksi moni resepteistä on mitoitettu yhdelle tai kahdelle ihmiselle (mikä on hyvä varsinkin jos asuu yksin, ja syö kuitenkin kerralla kaikki keksit jotka paistaa).

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, mistä tuon dokumentin näkisi?

Apua, miten hyvältä tuo suklaakakku näyttää! :)

Mrl (Ei varmistettu)

Kuulin jostain, että magnolian väri johtuu veden ja maaperän ominaisuuksista. Esimerkiksi Ranskassa kaikki magnoliapensaat olivat sinisiä tai liloja, kun siellä kai on maaperässä enemmän kalkkia.. En ole nyt täysin varma mutta tällaista olen kuullut. :)
Ihana kakku, pakko kokeilla!

Kiitos kaikille kommenteista ja pahoittelut, kun vastaus on viipynyt - en ole pariin päivään ehtinyt koneelle ollenkaan!

Dokumentista kyselleille - katsoin dokkarin Netflixistä. En ole ihan varma näkyykö se Suomen Netflixissä, koska itselläni on tunnarit USA:n Netflixiin, mutta USA:n Netflixiä voi katsoa Suomessa kun lataa Media Hint -liitännäisen Firefoxille.

KT, kyseessä on Brita-kannu :)

Ja kiitti kaikille hortensiamysteeriin vastanneille! Onpas kiehtovaa tietoa!!

 

Janica (Ei varmistettu) http://kadonneettytot.com/

LUIN ONNELLISUUSPROJEKTIN!

Lämmin kiitos suosituksesta, elämä näyttäytyy nyt toisesta kulmasta.

 

Tulee vähän myöhässä mutta mikäli kiinnostaa niin blogissani on muutamia ns. terveellisempiä (sokerittomia, viljattomia yms) versioita jälkkäreistä ja nameista, löytyy sieltä mm. se avokado-suklaamoussekin :) http://syotava.blogspot.fi/2013/02/avokado-suklaamousse.html

Kommentoi

Ladataan...