Viime hetken vinkkejä Milanoon?

Alan ihan kohta oikeasti uskoa siihen kuiskaile universumille niin se vastaa -hommeliin.

Ensin mietittiin kanssa-asukin kanssa, että olispas kiva, jos ehdittäisiin viettää enemmän aikaa yhdessä. No PAM. Käsi kipsiin ja kuukausi sairaslomaa. Nyt ollaan sitten oltu yhdessä 24 tuntia vuorokaudessa. 

Sitten mietin, ihanan lomani jälkimainingeissa, että miksi en matkusta enemmän. Miksi olen viime vuodet ajatellut, että on tärkeämpää ostaa huonekaluja kuin uittaa varpaita merivedessä tai katsella ohikulkijoita kahvilan terassilta. Pää tuulettuu, muuttuu kivemmaksi ihmiseksi, saa uusia ideoita, pääsee relaamaan ja oppii vähän kaikenlaista. No PAM. Heti tuli soitto, että haluatko lähteä lyhyelle pressimatkalle Milanoon. 

No haluan!!! Mää en ikinä saa tämmösiä kutsuja, kui siistii - matkailulehti Mondoonkin olen tehnyt juttuja... öö, Turusta ja Helsingistä. 

Phil Oh ikuisti Streetpeeper-sivustolle milanolaisleidin, joka on pukeutunut tämän turkulaisleidin unelmien asuun. Tolta mäkin sitten näytän siellä.

Mutta tässä nyt siis postaukseni varsinainen pointti,

löytyykö viime hetken vinkkejä Milanoon?

Ohjelmaa on matkalla paljon, mutta omaa aikaa oli tunti tai pari - kyllä siinä jonkun ihanan asian ehtisi kokea. Ruokailut meille on järkätty matkanjärjestäjän puolesta, joten ravintolavinkkien sijaan kaipailisin ehkä enemmän jotain semmoisia fiilistelyvinkkejä. Tai jotain ihania ostosideoita - herkkuja, tuoksukynttilöitä, kasmirneuleita, mitä näitä nyt on...

Missä on Milanon kaunein paikka ja komeimmat miehet? Ja mitä muuta sieltä kannattaa ostaa kotiin kuin Camparia ja parmesania? 

Kommentit

Aissa/Figues (Ei varmistettu) http://figuesnoires.blogspot.fi

Milanon paras fiilistelypaikka:

http://www.10corsocomo.com

"Former fashion editor and publisher Carla Sozzani conceived 10 Corso Como as a virtual narrative. Using the gallery and book shop as its
core, Sozzani has structured a living magazine where editorial choices
in food and fashion, music and art and lifestyle and design are
constantly made by the visitor and customer as they engage across so
many arenas of interest."

Siri (Ei varmistettu)

10 Corso Como! En ole ite käynyt, mutta haluisin! http://www.10corsocomo.com/

Siri (Ei varmistettu)

Noni, Aissa päihitti mut minuutilla :)

Mari H. (Ei varmistettu)

Komppaan edellisiä, 10 Corso Como on ehdottomasti käymisen arvoinen, vaikkei sieltä mitään raaskisi ostaakaan!
Ja jos ooppera kiinnostaa, kannattaa pyöriä noin klo 14-15 Teatro alla Scalan sivustalla. Siellä myydään silloin lippuja saman illan näytöksiin 12 euron sopuhintaan. (En tiedä, onko hinta noussut pari euroa, itse kävin Milanossa toissakesänä.)
Ai niin, sehän minun piti vielä mainita, että Milanossakin on Ladurée. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Milanossa oli hienoa istuskella illalla pienissä ruokapaikoissa, joissa sai drinkin tai viinilasillisen tilattuaan kaikenlaista pientä purtavaa kyytipojaksi. Suomalaiselle, kalliisiin juomiin tottuneelle, oli aika luksusta kun parilla eurolla sai lasin viiniä ja herkkuja kaupan päälle.:) Tykkäsin myös Milanon puistoista, joissa käppäili tyylikkäitä ihmisiä koiriensa kanssa ja ne koirat oli melkein aina irti ja tyytyväisenä seurasivat omistajiaan. Kannattaa myös käydä fiilistelemässä keittiötarvikeliikkeiden valikoimia. Itse ostin espressopannun ihanalta italialaisherralta, joka olisi väkisin halunnut myydä minulle modernimman version.:)

Emilian (Ei varmistettu)

Jos mulla olisi hetki aikaa Milanossa, kävelisin Via Montenapoleonella bongailemassa tyylikkäitä tyyppejä, kävisin kävelyllä tai drinksulla Navigliolla, söisin gelatoa ja ostaisin tuliaiset viinikaupasta (hyvää moscatoa, nam!). Buon viaggio!

heta margareta
Viinillä

La Rinascenten kattoterassi, jossa on niiiiin tyylikkäitä ihmisiä ja näkee Duomon katon. Ja saa parhaita anjovissipsejä ja hullun hyviä drinksuja.

Kao Kao

Kuulin tämän vasta viimekesän reissuni jälkeen, mutta Duomon katolle pääsee kuulemma kuljeksimaan, jos siitä maksaa vähäsen. 

tarukuu (Ei varmistettu) http://savysavyyn.blogspot.fi

Tunnissa - parissa fiilistelisin kävelemällä Duomolta Gallerian läpi La Scalalle ja siitä Breran alueelle. Pieniä katuja, vanhan rahan vintage- ja muita putiikkeja, kohtuuhintaisia kuppiloita. Porttikäytävistä kannattaa kurkkia sisään. Parissa lisätunnissa jatkaisin siitä Montenapoleonen kautta takaisin lähtöpisteeseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onkohan kipsin kanssa lentäessä jotain mitä pitää ottaa huomioon, veritulppariski tai turvatarkastus..? Pikasesti googlaten, jotkut lentoyhtiöt vaatii lääkärintodistuksen. Muistathan ottaa selvää, ihanaa reissua! :)

-maria (Ei varmistettu)

Itselle ehkä vaikuttavin juttu Milanossa on ollut Da Vincin Viimeinen ehtoollinen Santa Maria delle Grazien kirkossa. Suosittelen ehdottomasti! Jos tuollainen taidehistoria yhtään kiinnostaa, niin kyllähän tuo pitää nähdä livenä. Tosin sinne vissiin pitäisi ostaa lippu etukäteen...

Toinen kohde, mitä suosittelen, jos keli on hyvä, on kiipeäminen sinne Duomon katolle. Näkee kerralla vähän historiaa ja arkkitehtuuria, kaupungin uudesta perspektiivistä ja voi ihmetellä miten hiljaista keskellä kaupunkia voi olla.

Sitten vielä istuskelua katukahviloissa vaikka skumppalasin kanssa...

ElinaS (Ei varmistettu)

Täältä ruokatuliaiset
http://www.peck.it/en

Ihanaa matkaa!

heta margareta
Viinillä

Joo Peck! <333

Eeva Kolu

Vaude mikä määrä vinkkejä! Kiitos ja grazie mille!

Vierailija (Ei varmistettu)

No siis tuo da vincin viimeisessä ehtoollisessa on sellanen juttu, et sinne pitää varata aika etukäteen(!) eikä siis vain kävellä paikalle kuten itse tein:) ja sinne on siis aika pitkä jono ja sit kans jos scalaan aattelit mennä nii kato et ne paikat ei oo sellasissa looseissa reunalla, koska tuolloin maksavat paljon, mutta siitä ei näe lavalle(kyseessä siis keskiaikainen hinnoitteluperiaate eli mitä paremmin kuulee sitä enemmän maksaa). Syö jäätelöä ja risottoa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Parasta Milanossa on ehdottomasti Duomon katolla kävely – huikeaa! Mielettömät maisemat ja kirkko näyttää, jos vain mahdollista, vieläkin kauniimmalta katolta lukuisine torneineen. Sitä ei kannata missata.

Santa Maria delle Grazien kirkossa kannattaa käydä jos on aikaa &amp; jos kiinnostaa kokea yksi organisoiduimmista ja säädellyimmistä taidevierailuista ikinä. Sinne pääsee vain tietty määrä ihmisiä kerrallaan ja aika pitää varata netistä etukäteen. (Hintoja kannattaa muuten vertailla).

Komeimmat miehet ja paras atmosfääri löytyy Milanon muotikatujen sijaan Naviglissa, jossa siis kahden kanavan varrelle on levittäytynyt lukuisia rentoja baari/ravintoloita. Sinne pitää mennä vasta illemmalla, kierrellä katsella ja valita jokin paikka aperitiiville (= juoma, jonka hintaan (5-15€) tulee yleensä buffet-pöydän verran ruokaa.

Hauskaa matkaa!

Piipo79

Tämä on Brasiliasta löydetty vaatemerkki, minkä kengät ostin tänään (kuva uusimmassa postauksessani) ja huomasin, että Euroopasta näitä löytää Milanosta! Worth visiting! http://osklen.com/category/lojas/

Nannaemilia (Ei varmistettu)

Milanossa asuneena suosittelen myös kovasti Breran aluetta fiilistelyyn! Ravintoloita, kahviloita, mukulakivikatuja ja boheemeja taideopiskelijoita. Kahville tai jäätelölle kannattaa pistäytyä esimerkiksi Amarettoon (Via Fiori Oscuri). Mun oma suosikkikatu on Via Madonnina, jolta löytyy pienen pieniä kahviloita, kenkäkauppoja, taidegallerioita ja ihania kukkien täyttämiä parvekkeita :) Nautinnollista matkaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Meikä palasi juuri tänään milanosta. Suosittelen ainakin metron kyydistä jäämistä Genovan pysäkin kohdalla ja iltaa kanavilla. Rentoa meininkiä ja paljon ihmisiä. Ehdottomasti paras fiilistelymesta!

Milanesa (Ei varmistettu)

Komppaan Nannaemiliaa ja Tarukuuta Breran suhteen. Toivottavasti ohjelmaasi kuuluu myös aperitivo milanese - rituaali, josta paikalliset ovat ylpeitä. Juomaehdotus: Aperol Spritz. Corso Comon lisäksi suosittelen myös design&amp;vintage friikeille Spazio Rossana Orlandia: http://www.rossanaorlandi.com/en_US/home/idea

Vierailija (Ei varmistettu)

Sivukaduilla saa syödä/juoda halvemmalla, samoin jos juo kahvinsa seisoen. Jos on ulkona pöytiä tai lämmitys niin silloin sekin maksetaan loppulaskussa. Muut asiat tässä taisivatkin edellisissä kommenteissa jo tulla. Niin ja se De Vincin Ehtoollistaulu....jonoa on ja en sitä päässyt näkemään koska kerrottiin että liput olisi pitänyt varata 2-3 viikkoa aikaisemmin (olin Milanossa huhtikuussa silloin). Katukaupustelijoita täytyy varoa samoin niitä jotka etenkin Duomon aukiolla kyttäävät turisteja ja laittavat kuin huomaamatta värikkään narun ranteeseen ja sanovat että se tuo onnea ja jos vastustelet niin sanovat että se on ilmainen mutta yritäpäs lähteä niin jo haluavat maksun...nätisti sanoen pyytävät: "kai sinulla on pari lanttia, vaikka vain 5 euroa Afrikan köyhille lapsille..." minulla on nyt 3 vuotta ollut tuo ranteessa ja sanon itse sen olevan "tyhmän turistin merkki:-))))" Hotelli aamiainen oli niukka mutta hotelli siisti.
Mene sinä Milanoon, minä lähden tästä nyt Venetsiaan, Ciao Bella!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.