Virkistävä vesimeloni-minttujuoma

Tämä juoma on yksi parhaista jutuista, joita helteessä hikoileva ihminen voi itselleen tehdä. Virkistää, viilentää, nesteyttää paremmin kuin pelkkä vesi.

Olen parhaillani Ranskassa, joten minulla ei ole pienintäkään aavistusta Suomen tämänhetkisestä säätilasta. Pyydän siis vilpittömästi - älkää ottako vittuiluna sitä, että puhun hellejuomista, jos Suomessa sattuukin juuri nyt olemaan 12 astetta ja vesisadetta.

Jos näin ikävästi on käynyt, talleta tämä resepti tulevan varalle tai juo kylmästä kelistä huolimatta. Jos taas suomalaisia hellitään lämpimillä säillä, älä enää odota, vaan syöksy tekemään itsellesi oma vesimelonicooler.

Vesimeloni-minttucooler (kaksi isoa lasia)

500 g vesimelonia

1 dl kookosvettä

kourallinen tuoreita mintunlehtiä

1 limen mehu

tarvittaessa jäitä

Paloittele vesimeloni ja laita pakastimeen hetkeksi, kunnes meloni kohmettuu. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja nauti heti.

 

Kommentit

Annnika (Ei varmistettu)

Kuopiossa ainakin sataa vettä ja juurikin 12 astetta lämmintä! Siispä resepti talteen, niinkuin monet muutkin reseptisi. Nautihan lomasta ja auringosta!

S-S

Nyt kysyy nimimerkki "urpo", että:

Mistä saa kookosvettä? Mun silmiin ei ole osunut peruskaupassa ainakaan ikinä, kerran ostin etnokaupasta tölkin jotakin kookosveteen viittaavaa (siinä saattoi olla mukana jotakin muutakin) ja maku oli karmaiseva.

Hosuli
Hömppäblogi

S-S: Kookosvettä saa ainakin luomu- ja ekokaupoista, esim. Ruohonjuuresta. :) Isoista marketeista myös. Hyvvää ja raikasta on, joskin maku vaatii ehkä pikkuisen totuttelua.

Kiitos reseptistä, tätä testaan säistä riippumatta!

kaesa (Ei varmistettu)

Mä luin jostai olikohan se Nyt -liitteestä joskus aiiikoja sitten jutun, jossa etsittiin Helsingin parasta Mojitoa. Jutussa vinkattiin, että minttu tekee juoman kitkeränmakuiseksi, jos lehdet mörskää ihan mössöksi esim. sauvasekoittimella. Ne pitäis muka niinku murskata varovaisesti painelemalla jollai ihmeen nuijalla. Ootko siis huomannu mitään kitkeryysmeininkejä tässä sun juomassa kun oot blendannu kaikki vaa sekasi? (No tuskin jos sitä kerta suosittelet käsi sydämellä, mut kuitenki :D)

Hanski (Ei varmistettu)

Totta, että liikaa minttua murskaamalla mojitosta saa kitkerän. Parhaan tuloksen saa kun mintunlehdet "herätetään" taputtamalla niitä käsien välissä muutaman kerran. Nuija,jonka mainitsit,on baarimikon työväline (esim limelohkojen murskaamiseen).
Arvaisin, että tässä tapauksessa
pieni mahdollinen kitkeryys on toivottua raikkaassa juomassa, tasapainottaa :).

T. Raflatyöntekijä

viiru (Ei varmistettu)

Tämä tuli enemmän kuin oikeaan aikaan. Juuri äsken ostin kaupasta vesimelonin ja ajattelin tehdä hellejuomaa!

pimpelipompeli (Ei varmistettu)

Mietin tuota kookosvettä kans, että minkäköhän näköisessä astiassa sitä myydään, ja millä osastolla? Oon maailman huonohermoisin ja epäloogisin ruokakaupassakäyjä, taulu palaa noin kolmessa sekunnissa jos tavarat on piilossa. Mutta juoma on varmasti herkullista, vesimeloni ja kookos on huippuja. :)

kaesa (Ei varmistettu)

City-Marketissa ainakin olen törmännyt kookosveteen, yleensä sitä myydään pienehköissä pahvitölkeissä (about 2,5 dl). Semmonen terveellisenvärinen purkki :D Löytyy vissyjen ja makuvesien läheltä. Punnitse & Säästässä havaittu myös samaisia tölkkejä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.