yalla, whatever!

Lukaisin eilen loppuun Rajaa Alsanean kirjan Riadin tytöt. Kannessa kirjaa mainostettiin Saudi-Arabian Sinkkuelämänä, mutta minusta se oli pikemminkin Gossip Girl. Joka perjantai henkilöllisyytensä salaava kirjoittaja lähettää sähköpostilistalle skandaalinkäryisiä tarinoita, joissa kertoo neljän varakkaan perheen tytön edesottamuksista ja rakkausjutuista.

 

Riadin parempiosaisten naisten elämään kuuluu yliopistotutkintoja, matkoja Pariisiin ja Lontooseen, Starbuckseja ja Roberto Cavalleja. Toisaalta on järjestettyjä avioliittoja ja yhteiskunta, jossa naisen mahdollisuudet päättää omasta elämästään ovat kovin rajatut.

 

 

Kirja oli helppolukuinen ja viihdyttävä, paikoitellen vähän epäjohdonmukainen, mutta kuitenkin myös fiksu ja kipakka. Se antoi uudenlaisen näkökulman saudinaisten elämään - meille länsimaalaisille tutuin kun taitaa olla vain se ajatus hunnutetuista naisista, joilla ei ole mitään sananvaltaa missään. Jos tähän kirjaan on uskominen, niin ainakin kaupunkilaisten ja varakkaampien naisten elämään kuuluu paljon muutakin. Ja olipa mukava lukea kerrankin musliminaisten elämästä kirja, jossa kaikki miehet eivät ole väkivaltaisia hourupäitä. Tässä kirjassa miehet ovat pikemminkin vässyköitä, jotka eivät osaa tai voi vastustaa yhteiskunnan odotuksia yhtään sen enempää kuin naisetkaan - ja mahtuupa joukkoon pari ihanaakin yksilöä.

 

 

Ja asiaan mitenkään liittymättä, hyvää joulukuuta! Poikaystävä oli ostanut minulle partiolaisten joulukalenterin, ja heti aamulla pomppasin sängystä ylös ja aloin mekastamaan, että tänään saa avata ekan luukun. Mutta sitten minua valistettiin, että se partiolaisten kalenteri on alkanut jo 27.11. Sain siis avata VIISI LUUKKUA KERRALLA! Siis tästähän lapsena haaveiltiin! Mitä teidän joulukalentereista paljastui tänään?

Kommentit

Noa (Ei varmistettu)

http://www.youtube.com/watch?v=EXr2-Fotf7s

Suosittelen linkin takaa löytyvää ensimmäistä luukkua! (https://www.facebook.com/joulukalenteri2011) Fazer kalpenee sen rinnalla (en edes saanut selvää, mikä maku tuosta ensimmäisestä luukusta tuli..).

Pee (Ei varmistettu)

Partiolaisten kalenteri on ihan mun lemppari, kun luukuista paljastuvat pikkukuvat sopii siihen taustaan! Mun kalenterista tuli Myyrä joka maalaa, söpö sekin on :)

villahuivi (Ei varmistettu)

Riadin tytöt kuulostaa sivistävältä "hömpältä" - vaikuttaa lukemisen arvoiselta kirjalta! (Ja hömpässähän, edes sivitämättömässä, ei ole mitään vikaa!)
Partiokalenteri on mun lemppari, just siksi kun se alkaa jo ekana adventtina ja luukut avaamisenkin jälkeen sopii kuvaan. Mulla ei ole ollut partiolaisten kalenteria vuosiin. Kannattaisi pikkupartiolaisten kierrellä kerrostaloalueellakin...
Mulla on sen sijaan kaksi suklaakalenteria. Töissä luukusta tuli veturi. Kodin kalenterin avaan vasta illalla. Mun mielestä ne euron kalentereiden suklaa maistuu ainoalta oikealta joulukalenterisuklaalta, en vois kuvitella ostavani mitään "kunnon" suklaalla täytettyä kalenteria ;)

Marja (Ei varmistettu)

Tänään oli Hesarissa kastanjoita, muttei juustokakkua. Mikä pettymys, olin niin odottanut...

Onneksi kohta saan avata ensimmäisen luukun rakkaani tekemästä suklaakalenterista :) (sen mielestä kaupan kalenterit on huijausta)

Onneli (Ei varmistettu)

Joo, siksihän se onkin adventtikalenteri :) Ainoa oikea. Muut on joulukalentereita. Partuokalenterin lisäksi itselläni on Kinder-kalenteri ja vauvalla Fazerin, minä tietty joudun senkin syömään jotta menee perlle ;D

Amppeli (Ei varmistettu)

Mulla paljastui ekasta luukusta leopardikuvioiset kengät ja avain :) Mun kalenteri on 24 days -niminen kalenteri, tästä linkistä voi katsoa lisää: http://houm.fi/category/6/muut-tuotteet
Ja on mulla paikallisen sanomalehden joulukalenteri myös, sieltä paljastui punatulkku.

- (Ei varmistettu)

Nyt on kyllä pakko kommentoida, kun se ei ole alkaa mekastamaan, vaan alkaa MEKASTAA.. No, ehkä pääsen sen yli, koska blogisi on muuten kertakaikkisen ihana ja piristävä!;)

iita (Ei varmistettu)

Itselläni on ollut pari vuotta tapana piiloitella päivittäin kaksilahkeiselle omia "luukkuja". Niistä on löytynyt milloin eväitä töihin, pannariaamiaisia, kasvohoitoja (:D) jne. Tänä vuonna taitaa tulla tähän leikkiin tauko, sillä ei yhtään joulututa vielä. Tyydyn availemaan nettiluukkuja. (Ja ylemmellä kommentoijalle haluaisin sanoa, että blogi lienee sellainen foorumi, jossa puhekielisyydet on sallittuja.)

Ella (Ei varmistettu)

Nyt on kyllä pakko kommentoida, kun "alkaa tekemään" on ihan ok missä tahansa muualla paitsi virallisissa teksteissä! Me ei eletä enää puristista 1800-lukua. Et kuitenkaan älähtänyt esim. muodosta "lukaisin", joka on yhtä vähän viralliseen tekstiin sopiva - sen nimittäin tunnistit vapaaseen vaikka melko yleiskieliseen blogitekstin sävyyn ihan hyvin kelpaavaksi. Amatöörikielenhuoltajat pois mun internetistä. :D Kaikella rakkaudella. <3 Olisit kyllä täysin oikeassa, jos tää olisi vaikka yo-essee tai gradu.

Eeva (Ei varmistettu)

Ella - nyt on kyllä pakko kiittää kommentista tästä tutisevan epävarmasta nettiyhteydestä huolimatta. Tuo alkaa tehdä/tekemään -juttu on sellainen, josta käydään kommenttiboksissa sotaa vähintään kerran kuussa, sinä kiteytit sen aika mainiosti :)

mummelinen (Ei varmistettu)

Oi, olin niin iloinen, kun näin tutun partiokalenterin täällä :) Ilman sitä ei ala joulun odotus. Plus, että ihanan kalenterin ostamisella tukee pienten partiolaisten tervehenkistä harrastusta

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.