Yksinkertaista


En muista mistä lehdestä luin joskus sitaatin, jonka mukaan kun haaveilemme kesästä, haaveilemme oikeasti yksinkertaisuudesta. 

Olen ajatellut sitä paljon viime päivinä, kun olen huomannut elämäni muuttuneen kamalan yksinkertaiseksi. Ja kun sanon yksinkertainen, tarkoitan vain ja ainoastaan hyvää.

Pääosin siitä saa tietysti kiittää kesää. Vaikka säät ovat mitä ovat, tietyt asiat ovat nytkin kuten kesällä kuuluu olla: uuden sadon vihannekset maistuvat täydellisiltä ja torimyyjien kojut pursuilevat lähes röyhkeän pulskia ja punaisia kirsikoita.

Kesällä kaikki on yksinkertaista. Mekko ja sandaalit riittävät asuksi, tekemiseksi kävely merenrantaan, puistossa istuminen, terassikahvit. Ei tarvitse koskaan miettiä, mitä sitä tekisi tai missä ystäviä näkisi - kaikki ovat niissä samoissa puistoissa ja niillä samoilla terasseilla.

Ihanat yksinkertaiset kesähuvit ovat ikävä kyllä kovin riippuvaisia säästä, mutta keittiössäni on jo täysi kesä. Kaikki muuttuu koko ajan yksinkertaisemmaksi, kokkaus nopeammaksi ja raaka-aineet vähäisemmiksi.

Tähän aikaan vuodesta tuntuisi aivan absurdilta tehdä jotain monimutkaista ja vaivalloista. Lounaaksi riittää keitetyt uudet perunat voilla, kesäsipulia lisäksi jos jaksaa. Miten mikään voi olla niin hyvää?  Vihersalaattia ja hyvää oliiviöljyä, ehkä jälkkäriksi mansikoita ja pala suklaata... 

Hain äsken kaupasta ainekset kesäkeittoon: uuden sadon porkkanoita, kukkakaalia, herneitä, kesäsipulia ja uusia perunoita. (Kirjoitin kesäkeitosta myös viime kesänä.) Kuulostaa ehkä hölmöltä, mutta matkalla kotiin naattiporkkanat ja multaperunat kassissa tunsin olevani maailman rikkain ja onnekkain ihminen. Miten sitä voikaan tulla niin hyvälle tuulelle vihanneksista.

Yksinkertainen on kaunista. Kauneinta.

Kommentit

Paulii (Ei varmistettu)

Tähän täytyy huikata eriävä mielipide. Kun haaveilen kesästä, haaveilen lämmöstä. Mua ei vaan oo tarkotettu kylmään säähän, liian kuumaa taas ei taida olla olemassakaan. :) Siitä taas olen samaa mieltä, ettei juuri mikään ole parempaa kuin uudet perunat.

Eeva Kolu

Herranen aika, niin minäkin, lämmöstä ja auringosta. Lämpöhän on pitkälti juuri se syy, miksi kesällä on niin helppo nauttia yksinkertaisista asioista - riittää kun heittää päälle jotkut vaatteet, tekemiseksi riittää ulkona oleskelu jne... Eikä ne perunatkaan kasva ilman lämpöä :)

Senjasusa (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Niin hyväntuulinen! Ne ovatkin juuri parhaita, pienet, tyhmät ja hassut asiat, joista tulee onnelliseksi <3 lintujen lauluun herääminen aamu kuudelta,aamukahvi ulkona, tuoreet vihannekset kauppakassissa aurinkoisessa keskustassa, lenkki ilta-auringossa ja karkkikulho lempitv-sarjan ääressä.

Eeva Kolu

Näinpä juuri :) Hölmömpää on olla arvostamatta niitä.

Salma

Ja onnellinen on se, joka sen oivaltaa!

Eeva Kolu

Just det!

ALK (Ei varmistettu)

Mä tein juhannuksena kesäkeittoa juurikin tuolla ohjeellasi! Oli sikahyvää ja kaikki kouluaikaiset traumat hävisivät. Kiitos! Myös 1 vee ryysti soppaa hyvällä ruokahalulla. :)

Eeva Kolu

MAHTAVAA! Tulinpas iloiseksi, kesäkeitto on niiiiiin väärinymmärretty ruoka.

Kiva postaus; kesä on kesä, vaikka tulis rakeita. 

Mutta aika surkean näköisiä perunoita sulla....kun tulet seuraavan kerran Turkuun, hae torilta maalaisten penkistä tuoreita pieniä (usein halvempiakin, ja parempia munsta...) Siiklejä (esim. Rainion mammalta ja monella muullakin on hyviä). Ovat ihan eri asia kuin nuo, usko pois!

Eeva Kolu

Ei tarvii uskoa, tiedän - kävin torilla kesäisin melkein päivittäin kahdeksan vuoden ajan. Nykyään ainoastaan unelmoin siitä melkein päivittäin. Mutta minkäs teet, nyt on vähän turhan pitkä matka lähteä edes parhaiden pottujen perässä :)

Miumou (Ei varmistettu)

Tekstistä tuli mieleen yksi paska päivä muutama vuosi sitten (talvella, pimeää ja ankeeta opiskelija arkea). Raahauduin lähikauppaan räntäsateessa manaten koko maailmaa, kunnes kaupassa kiinnitin huomioni ananakseen, joka pelasti koko loppupäivän. Kotimatkan hymyilin mielipuolena ja kotona jo laulatti ja nauratti. Kyllä yksinkertaiset asiat onneksi piristävät myös talvella. :)
Ps varmaan eka kommenttini sinulle ikinä, vaikka olen seuraillut jo monta monta vuotta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kesän helppous, elämän helppous. Voi vain mennä ovesta ulos eikä tarvi suunnitella joka liikettä etukäteen!

edgybeauty
Edgy Beauty

Aamen. Siksi ne lämpimämmätkin säät saisivat tulla, jotenkin töissäkin istuminen on mukavampaa, kun tietää että neljän jälkeen saa lähteä vaikka hikiselle hellelenkille tai hypätä uimaan tai maata auringossa. Ja tuohon ruoka-asiaan yhdyn myös, täydellinen kesäateria on uusia perunoita suolalla ja öljyllä, lohta jos löytyy ja mansikoita/kirsikoita/uusia porkkanoita kylkeen. Tulee muuten hyvä olo!

Bansu (Ei varmistettu)

"Our yearning for summer shows how much we are all craving freedom, warmth, a simpler life" - Vogue

Moi Eeva, itse ainakin muistan tuon lukeneeni viime kesänä Voguesta. Ihana lause ja niin totta :)

Eeva Kolu

Joo se oli just toi! Kiitos :) Nyt täytyy vielä metsästää oikea numero ja artikkeli.

riitu

Pitäisi olla British Vogue 06/2013! :)

Lemmikkinen (Ei varmistettu) http://www.koirasumutin.fi

Nuo perunat kyllä vievät kielet mennessään.. ihania kuvia!

Ansku2 (Ei varmistettu)

Sun jokainen postaus vahvistaa mun ajatusta siitä, että sulla on maailmankaikkeuden ihanin ja paras blogi! :) Kiitos siitä! Saa mut hyvälle tuulelle joka kerta!

Sonja Säde

Kyllä -yksinkertaisuus on ihanuutta! Kesään olennaisesti liittyykin aina myös se loma eli aika olla ja möllöttää ja keskittyä niihin elämän ihaniin yksinkertaisiin asioihin :) btw mistä kotoisin on nuo sun ihanat leopardikengät?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.