yön kansa

Keskellä kesäyötä löysin Tuomiokirkon portailta kolme hahmoa, yhden polkupyörän ja kaksi McFeast-ateriaa.

 

 

 

 

 

Yöllä kaikki on toisin. Turistit ovat lepuuttamassa rakoille käveltyjä jalkojaan ja minä olen ainoa, joka valokuvaa Helsingin suurinta nähtävyyttä. Toria reunustavat rakennuksetkin tuntuvat huokaisevan helpotuksesta kun saavat hetken olla rauhassa, tai ainakin ne näyttävät erilaisilta. Tai sitten minä olen vähän huppelissa.

 

Suomalainen tulee puhumaan toiselle. Hieno pyörä, paljol myyt? Onks tolla hyvä ajaa? Ei muuten ois heittää yhtä röökii?

 

Ja aidon ruuan puolestapuhuja dippaa ekstaasissa ranskanperunoita majoneesiin.

 

Kesäöinä on aina sellainen olo, kuin olisi taas 17-vuotias. Ehkä se johtuu siitä, että viimeksi 17-vuotiaana jaksoin säännöllisesti valvoa näin myöhään.

 

Tai ehkä se on se humalluttava tunne, kun tajuaa, että ilta ei ole vielä edes ohi, mutta aurinko nousee jo. Me huijattiin pimeyttä, juostiin sitä karkuun, häh häh hää. Uusi päivä.

 

Mitäs sitte tehtäis?

 

 

 

Kommentit

mzzzz (Ei varmistettu)

Mitä ihmettä! Onko helsingissä öisin noin pimeää? Oon vissiin vähän maailainen, mutta tuhat kilometria pohjoisempana asuvana kuvittelin jotenkin että koko suomessa aurinko paistaa läpi yön :D

Eeva Kolu

Mzzzz, kyllä, täällä etelässä tulee pimeä, mutta onneksi vain muutamaksi tunniksi :)

inke (Ei varmistettu)

Mun mielestä juhlitaan juhannusta, kaukana Tuomiokirkosta. Sitten palataan seuraavana viikonloppuna majoneesien kanssa portaille ja toivotaan, ettei kesä lopu koskaan. Tämän heinäkuun ajattelin olla kuin seitsemäntoistavuotias.. Mutta ilman selontekovelvollisuuksia tai kotiintuloaikoja. Lasken vähän sen varaan, että olette seurana!

inke (Ei varmistettu)

ps. Loppukesän taidan pitää kannettavaa kaiutinsysteemiä käsilaukussani, etten enää ajaudu ikävään tilanteeseen jossa yritän jakaa The Radio Deptin ja The Strokesin parhaimmistoa juhlakansalle iPhonen kaiuttimen kautta. Nautinto taisi jäädä yksipuoliseksi ja hehkutukseni aiheuttaa lähinnä ärsytystä kun muut kuulivat vain hiljaista surinaa.

jemi (Ei varmistettu)

Oi, tuli ikävä kesäöisiä hetkiä Tuomiokirkon portailla. Kesäyöt on kyllä toisinaan valvomista varten.

Eve (Ei varmistettu)

Voi, oon tänä kesänä oppinut rakastamaan öitä. Viikko sitten olin ulkona puoli kahteen asti (upea taivas!) ja sunnuntaiaamuna heräsimme kolmelta katsomaan auringonnousua. Mahtavia kokemuksia molemmat, varsinkin se auringonnousu!

Anni (Ei varmistettu)

Oi, niin tuttu fiilis! Voi johtua siitäki, että itellä kahdeksantoistavuotiaana on ne valvotut yöt vielä tuoreessa muistissa, ja lisää vain tulee. Ihan kaikkein paras kesäyö oli kerran Seurasaaressa. Me ihmiset käperryimme ohuisiin viltteihin keskelle metsää. Nukkumisesta ei paljoakaan mitään tullut mutta kello neljän tunnelma oli jotain sanoinkuvaamatonta. Kun aurinko nousi ja oravat hyppelivät ympärillä, kellään ei ollut sanoja. Se kesäyön hiljaisuus on jäänyt mieleen, uskomaton zen.

Violet (Ei varmistettu)

Mutta ajattele miten ihanaa että vielä 43-vuotiaanakin tuo onnistuu ihan hyvin! Portaat ja ihmiset vaan vaihtuvat, ehkä.

Pee (Ei varmistettu)

Sait aikaiseksi ihan järjettömän Helsinkin ikävän tällä. Ja varsinkin noilla viimeisillä kappaleilla. Koska juuri tuosta on kesäyöt tehty. Olen nyt palannut lukemaan tämän postauksen ehkä viisi kertaa, eikä se ainakaan auta ikävääni. Voi apua, miten kaupunkia (ja tietysti sen ihmisiä) voi ikävöidäkin näin pahasti. No onneksi Helsinki pysyy kuitenkin paikallaan ja odottaa.

Eeva Kolu

Inke: no totta kai ollaan! Meillä on samat päämäärät :) Heh ja joo, se sun yhden hengen YouTube-disko oli kyllä aika sympaattinen :) **************** Jemi: kesäyöt on nimenomaan valvomista varten! ********************************* Anni: kuulostaa ihanalta, hetkeltä jonka muistaa varmasti aina :) Pidä siitä kiinni! ***************** Violet: no en mä sentään IHAN vielä 43:a hätyyttele.... :D **************** Pee: voih! Mutta hei, eikös ole tavallaan ihanaa, että on jokin, jota ikävöidä. Huonompihan se olisi, jos ei. Aina voi palata takaisin :)

Annika (Ei varmistettu)

Tälläinen on myös minun Helsinkini. Hiljaiset kesäyöt Helsingissä on parasta.

Judas (Ei varmistettu)

Onkohan muuta ruokaa tarjolla yöllä kuin mcdonalds, jos omat eväät ja 24h kauppojen hyllyt ei innosta.siis 4:00 jälkeen?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.