Ladataan...

Siinä se on, totuus meikän elämästä.

Älkää siis erehtykö - Iisakin kirkko nimeltä remontti ei suinkaan ole valmistunut, eivätkä nuo ole muuttolaatikoita. Ne ovat olleet siinä viimeiset seitsemän kuukautta (ettekä ole vielä edes nähneet eteistä, keittiötä, kylppäriä tai kirjahyllyä, joka on niin täynnä kaikkea muuta kuin kirjoja, että kirjakasat majailevat sängynreunalla).

Mutta: tänään meikkis painelee Pariisiin! En ole ehkä koskaan ollut enemmän loman tarpeessa.

Toivon, että kun tulen sieltä takaisin, jompikumpi on muuttunut - joko asunto tai minä.

Hartain toiveeni on, että yksiöstä olisi sinä aikana tullut meidän entinen kämppä, ja että nuo laatikot olisivat oikeasti muuttuneet muuttolaatikoiksi.

Jos se, oi suuri ja mahtava maailmankaikkeus, on liikaa pyydetty, niin kakkostoiveeni on, että reilu viikko croissanteja, kahvia ja pastista tekee tehtävänsä ja palaan Suomeen naisena, joka jaksaa taas taistella kaaosta vastaan. 

Toiset ottavat lomaa töistä - meikä taitaa tarvita ennen kaikkea lomaa omasta elämästään.

Mutta siis -

VIVE LA FRANCE!

Ensi viikoksi blogini hiljenee, mutta toimituksen palstalle tulee niin minun kuin muidenkin juttuja tuttuun tapaan. 

À bientôt! Siihen asti jätän teille näytteen ranskalaisten erehtymättömästä tyylitajusta, eli biisin, joka tuli mieleen heti ensimmäisenä, kun mietin ranskalaista musiikkia. Kyllä te nyt viikon saatte tämän parissa kulumaan.

 

Ladataan...

Ladataan...

Voi hyvät hyssykät. Tämähän on kuin palaisi vuoteen 2007, muotiblogien syntyjuurille.

Olin niin innoissani siitä, kun löysin tänään kaksi (KAKSI!) uutta mekkoa. En ikinä löydä kesämekkoja. Johtuen siitä, että mekot ovat yleensä aina a) liian lyhyitä, b) liian hihattomia tai c) villaa.

Kuten sanottua, olin innoissani. Niin innoissani, että yritin ikuistaa ne tänne blogiin. En pysty kuvaamaan sisällä järkkärillä lyhyen putken vuoksi, mutta luottavaisena asetuin silti peilin eteen. Viime aikoina olen onnistunut ottamaan aika hyviä kuvia kännykällä, mutta... nämä eivät nyt kuuluneet niihin.

Sanotaan se yhdessä: BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAAH!

Eka mekko on joka tapauksessa Whyredin, ja haluaisin pussata sitä, joka sen suunnitteli. Se on sofistikoitunut, mutta rento. Ei kiristä mistään, muttei se myöskään ole muodoton kaapu. Ja ennen kaikkea - se on takaa juuri ne pari kriittistä senttiä pidempi kuin edestä, ettei selluja ja pyllyjä (kyllä, toisilla meistä on niitä useampi) tartte vilautella koko pitäjälle - muttei kuitenkaan niin paljon pidempi, että näyttäisi epäsymmetriseltä.

(Epäsymmetriset vaatteet ovat vältä näitä kuolemaan asti, jollet eräänä aamuna yhtäkkiä herää Miranda Kerrinä -listallani heti Herve Legerin bandage-mekkojen, tulppaanihelmojen ja ihonmyötäisten trikoohaalarien jälkeen.)

Ja kun nyt pusuja kerran jaellaan, niin pusun numero 2 antaisin sille, joka lätkäisi mekkoon punaisen -60 % -lappusen.

Toinen mekko on Marc O'Polon (nyt se sitten tapahtui, mitä enteilin jo keväällä - ostin Marc O'Polon vaatteen. Tervetuloa S-etukortti, farmarivolvo ja kultainen noutaja. TOTUUS: Marc O'Pololla on oikeasti ihan kivoja vaatteita!).

Se ei näytä kuvassa.. no, miltään, mutta on livenä aivan ihastuttava. Tyttömäinen, muttei kuitenkaan söpöstelevä. Sivistynyt mutta rento. Monta muttaa. Sellaista hyvää muttaa. 

Kengät ovat muuten Filippa K:n tämän kesämalliston espadrillet ja ihan kevyesti maailman mukavimmat kymmenensenttiset korkkarit. Tuntuvat jalassa tohveleilta. Siis oikeasti - näissä on jotkut pehmusteet.

Ja nyt vielä loppukevennyksenä: alkuperäinen tarkoitukseni oli esitellä näistä kuvista myös uudet, TÄYDELLISET kulmakarvani (Kampin Kitty Catin Enni on kulmakarvajumalatar!). Jätän teidät nauramaan tälle aikomukselleni. Tai jos joku ne tuon pikselimössön seasta löytää, niin...

Ladataan...

Ladataan...

Rock of Ages on vuoden väärinymmärretyin elokuva.

Minulla on teoria, joka selittää elokuvan kehnot arvostelut ja heikon taloudellisen menestyksen: Maailmassa on liikaa ihmisiä, jotka odottavat jonkinlaista uskottavuutta leffalta, jossa 50-vuotias skientologi rokkaa perse paljaana nahka-chapseissa.

Nähkääs, Rock of Ages on MESTARITEOS. Sen ymmärtäminen vaatii tosin tiettyjä asioita itse katsojalta.

Näin katsot elokuvan Rock of Ages:

1. Laita kieli tiiviisti poskeen jo matkalla teatteriin. Jos odotat taiteellista laatuelokuvaa, itseäsi saat syyttää.

2. Varaa paikat elokuvateatterin viimeiseltä riviltä, niin takanasi ei istu ketään, joka häiriintyisi bailaamisestasi.

3. Bailaa.

4. Syleile elokuvan korniutta. Se on Rock of Agesin vahvuus, ei heikkous. Itse asiassa kornius on Rock of Agesin sielu, sydän ja olemassaolon tarkoitus.

5. Ole tarkkana, sillä elokuvan paras kohtaus tulee heti alussa. Siinä normaalisti pukumiehen rooleja tekevä Alec Baldwin joraa pöydällä nahkaliivissä, maha pömpöllä ja aivan hirveä peruukki päässään. 

6. Arvosta sitä, että sinulla on mahdollisuus nähdä Russell Brandin ja Alec Baldwinin välinen bromance. Se on elokuvateollisuuden lahja sinulle. Ota se vastaan.

7. Tunne 80-luvun tukkarokin keskeisimmät klassikot. Aloita esimerkiksi näistä:

8. Varaudu sanomaan vierustoverillesi "siis MI-TÄ???" vähintään neljä kertaa elokuvan aikana. Tai siis muotoilemaan äänettömästi suullasi, ollaanhan leffateatterissa. Erityisesti kohtauksissa, joihin liittyy jonkun kieli. (Ei latina tai kreikka, vaan se ruumiinosa.)

9. Ja tärkeintä: Valitse leffaseuralaiseksesi henkilö, joka on myös lukenut nämä ohjeet.

 

Kävin katsomassa leffan Emman kanssa. Olimme odottaneet elokuvaa maaliskuusta asti ja pyörittäneet traileria YouTubesta toistolla. Leffa täytti kaikki odotukset - ei, kun ylitti ne! RÄJÄHDYSMÄISESTI! Kuin tuhat ja sata säkenöivää timanttia Stacee Jaxxin kalukukkarossa!

Suunnitteilla on jo valloittaa Emman kämppiksen leffatykki heti, kun elokuva tulee DVD:lle, ja katsoa tämä pätkä niin kuin se on tarkoitettu: ei leffateatterin penkissä kiltisti istuen, vaan ympäri huonetta bailaten ja ilmakitaraa soittaen. Ja todennäköisesti vähän kännissä.

Ja koska tämä kirjoitus kaipasi mielestäni vielä 33 % enemmän kasaritukkarokkia ja 100 % enemmän Def Leppardia, jätän teidät näihin kuviin, näihin tunnelmiin:

 

Ladataan...

Pages