St. Patrick's Day

Pyhän Patrikin päivän kunniaksi ajattelin jakaa teidän kanssanne joitain kuvia parin vuoden takaiselta Pyhän Patrikin päivältä, jonka vietin itse juhlapäivän keskipisteessä eli Dublinissa. 

Pyhän Patrikin päivään kuuluu luonnollisesti perinteinen juhlaparaati, joka lähtee liikkeelle O'Connell Streetin päästä ja jatkaa siitä keskustan halki. Paraati koostuu paikallisista ja eripuolelta maailmaa tulevista soittokunnista, harrastusryhmistä ym. kokoonpanoista, jotka tanssivat, laulavat, näyttelevät, soittavat jne. mitä ihmeellisimmissä asuissa ja lavastehäkkyröissä. Oikeastaan siis aikamoinen sekamelska. Ja paraati kestää lähes pari tuntia.

Munamiehen inspiraation lähde?

  Tämä tyyppi näytti saavan aikamoiset kiksit tuosta multakokkareesta ja varsin anteliaasti tarjosi meillekin maistiaisia :D

Keskusta on aivan eri näköinen päivän aikana koska autoliikenne on ydinkeskustasta suljettu pois ja valtavat vaeltavat ihmismassat valtaavat kaikista vilkkaimmatkin autotiet. Kaduilla myydään vihreää jäätelöä ja kaikenlaista päivään liittyvää ja sitä juhlistavaa krääsää. Ja ihmiset ovat pukeutuneita mitä mielikuvituksellisimpiin asusteisiin.

Kaduilla on varsin hilpeä tunnelma ja joka paikka tupaten täynnä. Temple Barin alue suorastaan velloo ihmisiä, mitä se muuten aika harvoin tekee vaikka onkin varsin suosittu alue turistien keskuudessa. Itse Temple Bar- pubiin en suosittele visiittiä Pyhän Patrikin päivänä. Uskokaa pois, se ihmispaljous siellä on ylitsepursuava. Joudut oikeasti pusertamaan itsesi ihmisjoukon lävitse ja samalla sopertamaan anteeksipyyntöjä, ja kaikista kovapäisimmilläkin iskee siellä ahtaan paikan kammo. Baaritiskille on turha edes yrittää tai päästä sieltä pois. 

Pyhän Patrikin päivä on täydellinen tilaisuus toteuttaa perinteinen Pub Crawl oikein pitkän kaavan kautta :) Dublinin parhaimmista pubeista voisinkin sitten kirjoittaa ihan oman postauksensa jos se kiinnostaa? Koska tuota pubituristeilua siellä ehdin aika kivasti harrastaa vuoden ajan, olisi tarjottavana ihan hyviä vinkkejä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.