Ladataan...
Kaislarannalla

Kotikasvatettujen kesäkurpitsojen aika on nyt. Sain kaksi melko isoa kurpitsaa ja halusin tehdä jotain uutta. Veneet ja keitot on jo moneen kertaan syöty, inspistä kurkkasin googlaamalla kesäkurpitsaohjeita, ja päädyin Valion sivuille. 

Kesäkurpitsamoussaka. Se kuulosti vähän uudelta, ei kuitenkaan liian erilaiselta. Moussaka on ruokaa, joka meillä ei uppoa, munakoisokammoisia ovat kaverit mun. Mutta kesäkurpitsa on mieto. Siispä testasin ohjetta vähän muokaten, ja ruoka upposi hienosti myös neiti neljäveelle.

Kesäkurpitsamoussaka:

jauhelihakastike:

  • 400g kanajauhelihaa
  • 2 sipulia (pientä)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 kanafondi (tai rkl pullosta kaadettavaa fondia)
  • ripaus chilimaustetta
  • 400 g tomaattimurskaa (Mutti)
  • 1/2 tl suolaa

munakerma:

  • 4 dl juustomaustettua kermavalmistetta (Pirkka)
  • 3 munaa
  • 1/2 tl suolaa

1 iso kesäkurpitsa (n. 800g) tai useampi pieni

kuorrutteeksi juustoraastetta 150 g (mozzarella-emmental)

 

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit oliiviöljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska, hienonnetut valkosipulin kynnet, suola, fondi ja mausteet. Anna kiehua 2 - 3 min. Yhdistä munamaidon aineet keskenään kulhossa.Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi. Käytä juustohöylää niin saat ohuita viipaleita.Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada puolet munamaidosta vuokaan, kun kerroksista puolet on koottu. Jatka loppuun ja kaada loppu munamaito päälle. Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsaa. Ripottele päälle juustoraaste.Kypsennä 200 asteessa n. 60 min. Peitä tarvittaessa kesken paiston foliolla tai leivinpaperilla, ettei juusto tummu liikaa. Anna vetäytyä mielellään tunnin ajan, jotta vuoka tiivistyy.

 

Share

Ladataan...
Kaislarannalla

Kesän salaattimussutus ja grilliruokakiintiö tuli täyteen. Siirryin eilen pastan pariin, se on syyskuu nyt.

Mieli tekee juuri nyt hyvin simppeleitä ruokia, siksipä testasin ensimmäistä kertaa sitä yli vuosi sitten kauppojen hyllyt Mutti-tomaateista tyhjentänyttä kastketta.

Tomaattipohjaiset kastikkeet ovat harvoin mieleeni, koska niiden maku on usein valju, vetinenkin. Täyteläisen kastikkeen saa toki juustoja tai kermaa lisäämällä, mutta tomaatti laimenee. Onnistuuko täyteläisyys myös oliiviöljyllä?

Kastikkeen salaisuus on laadukas tomaatti ja hyvä oliiviöljy. Valitettavasti kaapissani oli vain tavallista extra virgin -markettitavaraa, mutta silläkin sai hyvää aikaiseksi. Mitä se olisikaan oikein maukkaalla, hienolla oliiviöljyllä.

Tein kastikkeen täysin ohjetta noudattaen. Ei mitään pikapastaa, koska kastikkeen valmistus vie n. 40 minuuttia. Mutta jokainen minuutti kannattaa käyttää, niin täyteläinen kastikkeesta tuli. Seuraavan kerran (kyllä, teen toistekin) maustan kastikkeen voimakkaammin yrteillä.

Ihan ilman juustoa en pastaa kärsi syödä, parmesanilla se oikea annos tulee hunnuttaa :)

Jos haluat hyvän tomaattikastikkeen, testaa ihmeessä tuota Alénin reseptiä. Helppo ja yksinkertainen - siten ne parhaat ruoat tehdään.

Share

Ladataan...
Kaislarannalla

Misellivedet ovat olleet pinnalla jonkin aikaa. Mistään uudesta innovaatiosta tai ilmiöstä ei ole kyse - matkalaukussani kulki jo kymmenen vuotta sitten mukana Clarinsin 3 in 1 putsari, joka poisti tehokkaasti meikin naamalta, eikä sitä tarvinnut huuhdella pois. Patsi että mieli teki, koska iho jäi öljymäiseksi.

Misellivedessä on kyse samasta asiasta. Se putsaa ja kosteuttaa, mutta sitä ei tarvitse pestä pois. Valitettavan usein putsausteho ei kuitenkaan riitä meikkiin, vaikka niin luvataan. Siksi en ole innostunut. Syy tuon blogeissakin ahkerasti mainostaaneen L300-sarjan miselliveden ostoon oli siis puhtaasti taloudellinen, Anttila kun myi niitä hintaan kaksi kympillä :) Käytössä vesi on osoittautunut ennakkoluuloja paremmaksi. Tämä kyseinen tuote kun ei jätä öljyistä pintaa iholle, vaan tuntuu aivan kasvovedeltä.

Mun puhdistusrtiineihin kuuluu aina kasvoöljy. Putsaan kasvot iltaisin öljyllä, jonka pesen pois. Öljy pesee hyvin meikin, silmämeikinkin, mutta misellivedellä saa tavallista kasvovettä paremmin meikin jäämät pois. Siihen tämä vitosen löytö on oiva. Erityismaininta ihotuntumasta!

Toinen tämän kesän yllättäjä edulliset -sarjassa on Dermosilin Primer Blossom. Meikinpohjustusvoide, jossa on suojakerroin 20. 

Tuote ei ole innovaation huippu, mutta se toimii arjessa täydellisesti. Blossom Primer auttaa meikkiä pysymään hyvänä pidempään, meikkivoidekin näyttää freesimmältä, kun tämä on alla. Primer ei siloita ihoa, eikä toimi fillerinä, mutta tavalliseen pohjustukseen se on hyvä. Senkin tilasin, koska hinta jäi alle 6 euroa. Hinnasta huolimatta peittoaa monet 20 euron kaverit ja tuoksu on miellyttävä. Voiteessa ei ole väriä itsessään. Huomaa kuitenkin, että puteli on vain 20 ml.

Blossom Primerin päälle meikki on helppo levittää, eikä ole vaaraa siitä, että voide lähtee rullaamaan. Tässäkin ehkä kaikkien fillereiden ja siloittavien voiteiden äitinä voisi pitää Clarinsin Beauty Flash Balmia, jonka päälle minä en koskaan oppinut levittämään meikkivoidetta ilman, että koko naama olisi ollut rullalla rasvoista...

 

Share

Pages