Parhaat Burgerit: Pika Kievari - American Style Diner

Kaislarannalla

Meillä oli miehen kanssa harvinainen vapaailta ja mitäs me tehtiinkään? No käväistiin hampurilaisilla. Tällä kertaa tietoisesti ja tarkoituksella. Silmiini osui muutamia viikkoja sitten juttu American Style Diner Pika Kievarista. Nimi ei sanonut mitään ja karttakin osoitti paikan olevan keskellä ei mitään, jossain Lahden ja Vierumäen välimaastossa. Yllättäen netti paljasti paikan saavan pelkkää suitsutusta ja hampurilaisia kehuttiin maasta taivaisiin.

No onhan sellainen mesta tarkistettava.

Ajomatka palkittiin ja löysimme perille vanhan bensiksen pihalle, josta oli tehty varsin cool hampurilaismesta. Yllätykseksemme pihalla oli paljon autoja ja nopea vilkaisu sisälle kertoi paikan olevan melko täynnä. Kassalle oli jonoa. Mikä juttu? Ollaan Päijät-Hämeessä, maanantaina, ja keskellä ei mitään ja ravintola on täynnä ihmisiä.

Tilauksen jälkeen meille selvisi hyvin pian miksi.

Mielettömät Hampurilaiset. Isolla Hoolla. Koossa ei oltu säästelty ja maku oli, no hampurilainen, mutta erinmainen sellainen. Mies valitsi listan kalleimman (12,50) Pulled Porkin ja minä menin vegellä (8,50). Vegessä olo kokoa ja makua, alusta loppuun. Myös sämpylä oli maukas, yleensä meinaan skippaan ainakin kuoren, mutta tällä kertaa söin kaiken. Siis ihan kaiken. Näistä sai jonkun ateriaversionkin, mutta olin hyvin tyytyväinen, että päädyttiin vaan burgereihin. Jäi tilaa jälkkärille :)

Salmiakkijätskit. Molemmille, ylisöpöillä lusikoilla. Kyllä, söin kaiken (saanen puolustautua, oli juuri fillaroinut edellisenä päivänä reilut 70 kilometriä).

Liityn suosittelijoiden joukkoon - poikkea ihmeessä hyvälle burgerille tai muulle jenkkityylin eväälle, jos ajelet Lahden ja Heinolan välissä. Paikkaan ei ole pitkä matka poiketa moottoritieltä, pistä osoite navigaattoriin. Ole nälkäinen, sen verran isot burgerit on kyseessä. Ateriat eivät ole mäkkärihese hintaa, mutta muutaman euron lisäämällä saat kymmenen kertaa parempaa. Ja miljöö on sekin näkemisen arvoinen, tällaiset paikat ovat mukavia poikkeuksia valtavirrassa. Bensiksen uusi elämä :)

Pika Kievari

Savontie 409, 15230 Lahti

Share

Kommentit

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Vitsit miten herkullisen näköistä. Tiedänpä sitten mihin poiketaan, kun seuraavan kerran ollaan matkalla miehen vanhempien mökille. ;)

Kaislarannalla

Ehdottomasti kannattaa poiketa! Tykkään tällaisista vähän yllättävistä ravintolakonsepteista ja suosio kertonee laadusta jotain. Käydään varmasti toistekin kun hampparinälkä iskee.

Jaana K

Tää on tosi hyvä paikka! Ja tosiaan ihan metsässä, ei mitenkään voi eksyä paikalle sattumalta :D

Kaislarannalla

Kyllä, tänne ei ihan sattumalta poikkea :) Hyvän perässä kannattaa vähän matkustaa, lisää vaan ilmiantoja tällaisista aarteista metsän keskellä!

Omenainenxx (Ei varmistettu) http://paikkaelamassa.blogspot.fi

Hitsi, tää paikka pomppaseen eteen vähän väliä mitä erikoisimmissa yhteyksissä! Taitaa olla testattava todellakin. Ensi kerralla mökille päin suunnatessa mennäänkin Lahdesta vanhaa tietä Heinolaa kohti. Tämä on varma.
Oulun suunnalla kun liikutte niin sinne on kanssa supervarma hamppari-vinkki. Kauppuri 5. Aivan loistohampurilaisia! Niin hyviä, että piti viimeksi yksi teurastaja kuljettaa junalla Lahteen saakka herralle tuliaiseksi :)

Kaislarannalla

Kauppuri 5 painettu mieleen seuraavaa Lapinreissua varten!

Viv (Ei varmistettu) http://www.viivinvauhdissa.fi

Me käväistiin puolison ja (tulevien) appivanhempien kanssa "kevyellä" sunnuntailounaalla juuri viime viikolla. Itse en olisi perille kyllä löytänyt, mutta lahtelaisina miehen vanhemmat tiesivät paikan. Visiitti oli siis minulle ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen. Siis mitkä hampparit! En ymmärrä miten Burger Kingin saapumista Suomeen suitsutetaan, kun vastaavasti löytyy tällaisia paikkoja!

Kommentoi