Ladataan...
Kalliokaksio

Meidän blogi on viettänyt kesälomaa tässä reilu kuukauden, mutta se kertoo vain siitä, että tämä kesä on ollut ihan mahtava. Kelit eivät ole tänäkään kesänä olleet kovin hyvät, mutta se ei ole ainakaan mun menoa haitannut. Kerron vähän lisää mun kesästä postauksen lopussa, mutta tsekataan tähän alkuun, miten mun summer bucket list 2017 onnistui!

1. Mökkijuhannus

Vietettiin tänä vuonna juhannusta isolla porukalla Urjalassa. Kyseessä ei ollut mikään kesämökki, mutta mun mielestä voidaan puhua mökistä, kun ollaan jossain landella :D Meidän juhannuksesta voit lukea lisää täältä!

2. Lenkkeillä tai harrastaa muuta liikuntaa

Mitään sporttikesää en varsinaisesti viettänyt, mutta sain käytyä silloin tällöin lenkillä. Tein myös pitkiä kävelyitä ympäri Helsinkiä, mistä nautin suuresti.

3. Suomenlinnan piknikreissu

En voi uskoa, mutta tämä ei tapahtunut tänä kesänä! Jokavuotinen perinne katkesi nyt tähän kesään ja fiilis on vähän pettynyt tästä.

4. Koko yön läpi valvominen

Mulla oli visio, että olisin istunut kavereiden kanssa koko yön jossain rannalla, juonut viiniä ja katsonut kuinka aurinko nousee. Tässä muodossa tämä ei kuitenkaan toteutunut, vaikka muuten useampikin yö tuli valvottua jatkojen merkeissä... Haha!

5. Ulkomaan reissu

Oon niin onnellinen, että tämä onnistui! Varattiin elokuun alussa äidin kanssa äkkilähdöt Rodokselle, jossa oltiin vajaa viikko. Rodos yllätti positiivisesti matkakohteena eikä se ollut mikään suomijunttien turistipaikka. Oli ihanaa unohtaa täysin kaikki koulu- ja työjutut viikoksi ja ihan vain olla tekemättä yhtään mitään. Lähinnä vain otettiin aurinkoa, syötiin ja shoppailtiin. Ihan parasta.

6. Road trip Hankoon

Tämä on ollut jo monta vuotta mun summer bucket listillä ja nyt, vihdoin ja viimein tänä kesänä se toteutui! Kaunis henäkuinen päivä otettiin Pepin kanssa auto alle ja suunnattiin kohti Hankoa. Ja voi kulkaa, meillä oli ihan mieletön reissu! Yksi kesän kohokohtia ehdottomasti. Makoiltiin rannalla, syötiin ulkona, käytiin terassilla, juotiin viiniä kallioilla, juteltiin syvällisiä, juhlittiin baarissa ja naurettiin kyyneleet silmissä. Tähän reissuun kulminoituu oikeastaan mun kesä. Hanko oli parasta.

7. Sup-lautailu

Tämä ei tapahtunut!

8. Kallio block party ja muut kesäbileet

Kallio block partyt olivat aika farssi omalta osalta. Tulin työreissulta samana iltana takaisin Helsinkiin aika myöhään illalla, joten en ehtinyt seuraamaan yhtään menoja ja meininkejä. Muuten kesässä on kyllä riittänyt paljon hyviä bileitä! Ollaan suorastaan juostu Pepin kanssa keikoilla ja monesti illat ovat venähtäneet :D

9. Käydä Helsingissä paikoissa, missä en ole ennen käynyt

Kuten kirjoitin tuossa aiemmin niin oon tehnyt paljon pitkiä kävelyitä ympäri Helsinkiä. Monesti päädyin samoihin paikkoihin (Töölö ja Hietsu), mutta välillä löytyi uusiakin paikkoja. Pääsin myös tänä kesänä käymään ensimmäistä kertaa Haagan alppiruusupuistossa, superkaunis paikka!

10. Ruisrock

Ruissi meinasi jäädä välistä, kun olin just se juntti, joka ei tajua ostaa lippua ajoissa. Onneksi mulla on maailman parhaat työsuhde-edut ja sain lipun vielä samalla viikolla. Ruissi ei pettänyt tänäkään vuonna, 5/5!

Täytyy todeta, että koko mun kesä oli ihan mieletön. Mulla on tosi onnellinen, ja ennen kaikkea kiitollinen fiilis. Tunnen kiitollisuutta siitä, mitä saan tehdä työkseni. Mulla on ollut tosi hauskoja ja opettavaisia duunireissuja tänä kesänä esimerkiksi festareilla. Myös helikopterilento Jyväskylän Neste Ralliin jäi mieleen. Oon myös kiitollinen, että oon saanut jakaa kaikki parhaat hetket mulle tärkeiden tyyppien kanssa. Tuun muistaa kaikki ne hetket ikuisesti.

xoxo, Minea

Share
Ladataan...

Ladataan...
Kalliokaksio

Laskeuduin Dubrovnikin lentokentälle. Kävelin koneesta ulos ja tunsin, kuinka polttava aurinko puski mustien farkkujeni läpi. Nousin bussiin ja lähdin kohti Dubrovnikin keskustaa. Kaartelimme kapeita vuoristoteitä ja aurinko oli juuri laskeutumassa horisontin alle. Huokasin helpotuksesta. Hymyilin onnesta. Olin lähtenyt reissuun yksin. Ensimmäistä kertaa yksin kohteeseen, josta en tiennyt paljoakaan. Olin hieman epävarma kaikesta, mutta tuo hämmästyttävän upea maisema sai minut tuntemaan, että tästä viikosta tulee hyvä.

Ensimmäisenä päivänä farkut vaihtui shortseihin ja lähdin kiertelemään Dubrovnikin vanhaa kaupunkia. Istuin muurilla, luin kirjaa. Makoilin vanhan kaupungin rannalla, pulahdin viiden minuutin välein turkoosina hohtavaan Adrianmereen. Join kylmää olutta ja katselin ohikulkevia ihmisiä. Nautin auringosta, loman tunteesta ja kiireettömyydestä. Olin vieläkin hieman hämilläni siitä, että olin tosiaan Kroatiassa yksin, itseni kanssa. 

Toisena päivänä suuntasin rannalle eväiden ja kirjan kera. Illalla lähdin vanhaan kaupunkiin. Kävelin kapeita kujia ylös. Löysin lopulta kyltin, joka ohjasi pieneen muurinkoloon. Astuin sisään. Kolosta aukesi huikea maisema, olin löytänyt Buzan, rantakallioiden päällä olevan baarin. Hain oluen ja laskeuduin kallionkiellekkeelle istumaan. Katselin, kun hurjimmat hyppivät kalliolta mereen yhä korkeammalta ja korkeammalta. Nautin oluesta, auringonlaskusta ja ihmisten iloisista keskusteluista. Oli ihana olla hiljaa, katsella merta ja ihmisiä. 

Tein Dubrovnikista muutamia reissuja lähisaariin. Yhtenä päivänä hyppäsin laivaan ja lähdin Mljetin saarelle. Oh, miten upea paikka! Sinne mennessä kannattaa ehdottomasti vuokrata pyörä. Oli ihanaa polkea kapeita kansallispuiston teitä ja ihailla luonnon kauneutta. Olin odottanut, että pääsen kunnolla hapottamaan jalkani ylämäissä ja nauttimaan alamäkien vauhdista. Ah, pyöräily luonnon keskellä on yksinkertaisesti parasta! Viimeistään nyt huomasin, kuinka helppoa, ihanaa ja rentouttavaa yksin matkustaminen on. Voi kulkea, tehdä ja fiilistellä täysin oman mielen mukaan.

Kävin myös Lokrumin saarella sekä Elafitin saarilla, joihin kuuluvat Šipan, Lopud ja Koločep. Suosittelen ehdottomasti saarille menoa, jos pyörii Dubrovnikissa.

Ja olihan sitä pakko tehdä retki myös Dubrovnikin vuorelle. Oh, olisin voinut muuttaa sinne. Pyöräilyn ja veneilyn lisäksi rakastan korkeita paikkoja. Mikään ei ole parempaa, kuin kiivetä niin ylös, kuin pääsee, istua alas, antaa tuulen leikkiä hiuksilla ja ihailla horisonttiin asti jatkuvaa maisemaa. Siinä tuntee koko universumin, maan, meren ja taivaan. Tuntuu kuin jokin ilmassa leijuva luovuusaalto olisi edessä, käsien ulottuvissa. Maisemassa on jotain haikeaa, mahtipontista, voimakasta ja pehmeää. Se rauhoittaa ja panee ajattelemaan. 

Tunsin, että viikosta tulee hyvä, kun saavuin bussilla Dubrovnikiin. Kun sama bussi kulki samaa tietä toiseen suuntaa, tiesin, että viikosta tuli hyvä. Voitin itseni. Monien vuosien haave oli toteutunut. Olin reissannut yksin ulkomailla. En osaa vieläkään sanoa, kummasta nautin enemmän, porukassa reissaamisesta vai yksin matkustelusta. Jotenkin olen edelleen sanaton koko reissusta. On vaikea kuvailla hetkiä, fiilistä ja ajatuksia maisemista ja kaikesta siitä, mitä koin. Mutta, jos pitää listata parhaimmat hetket, niin ne tulee tässä: pyöräily Mljetin saarella, kiipeily Lokrumin nudistirannan kallionkiellekkeillä sekä ilta vuorenhuipulla. Mainittakoon vielä hetki, kun istuin lyhtyjen valaisemassa puistoravintolassa kirjan ja punaviinin kanssa. Siinä hetkessä oli jotain todella elokuvamaista, tunnelmallista ja mieleenpainuvaa. Se oli viimeinen ilta Dubrovnikissa. Se ilta kruunasi koko reissun.

Koska olen edelleen sanaton, niin video puhukoon puolestani. Reissusta, joka puhkaisi kaikki epäilykseni. Reissusta, jollaisia aion tehdä tästä hetkestä eteenpäin niin paljon kuin mahdollista. 

Ihanaa kesää, nauttikaa ja toteuttakaa unelmia! Peppi

Share

Ladataan...
Kalliokaksio

Juhannuksena otettiin auto alle ja suunnattiin Urjalan Kiimankulmaan! Vietettiin juhannusta isolla porukalla syöden, juoden, laulaen, nauraen ja höpsöjä höpötellen. Alla kuvia hetkistä ja lättykesteistä!

Pus, Minea ja Peppi

Share
Ladataan...

Pages