Bataattiburgerit

Päivän oppi: Syödään jo!

No juu tiedän, että tulen pahasti jälkijunassa näillä bataattihampurilaisillani. Itseasiassa en itsekään tiedä, miksi kokeilin näitä vasta nyt. Yleensä ratsastan näiden kaikenmaailman ruokakotkotusten aallonharjalla. Jostain syystä nämä baattiburgerit ovat kuitenkin jääneet testaamatta. No nyt on testattu ja mä kyllä ihastuin ikihyviksi. Sattaa silti olla, että syy oli avomieheni tekemissä älyhyvissä jauhelihapihveissä ja kielen mennessään vievässä majoneesissa ja ketsupissa, joita lusikoin hampparien väliin oikein urakalla. Vinkkinä Lidlin lasipullossa myytävä luomuketsuppi. Se on vain maailman parasta ketsuppia. Iso plussa luomusta ja siitä, että ketsuppi on pakattu lasipulloon, mutta ennenkaikkea ostan tuota maun vuoksi. Sairaan hyvää! Toinen kestosuosikki on Hellmann'sin majoneesi. Tosin tuota ostaessa on parempi jättää tuoteseloste lukematta... Majoneesista saa muuten vieläkin parempaa lisäämällä joukkoon pari murskattua valkosipulinkynttä. Tuo valkosipulimajoneesi oli niin hyvää, että taisin lusikoida sitä salaa suuhuni ihan siltenään...

Bataattihampurilaiset ovat bataattihampurilaisia eli en ala tässä nyt väittämään, että ne korvaisivat vehnäsämpylän väliin tehdyn perinteisen version. Parempi kun ei vertaa ollenkaan. Bataattihampurilaiset ovat loistava vaihtoehto, jos haluaa vältellä viljoja. Minä kyllä silti söisin näitä, vaikka en viljoja välttelisikään. Bataatin lempeä makeus on tosi ihana vastapari hampurilaistäytteiden rasvisuudelle, mausteisuudelle, kirpeydelle ja etikkaisuudelle. Ei jäänyt ekaksi ja vikaksi kerraksi tämä hampurilaiskokeilu minulla. Suosittelen lämpimästi. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan bataattiburgerit tehdään seuraavasti:

Valmista/paloittele mieluisesi täytteet hampurilaisten väliin. Meillä oli täytteenä jauhelihapihvejä, cheddarjuustoa, tomaattia, salaattia, punasipulia, suolakurkkua, majoneesia ja ketsuppia.

Pese bataatti/bataatit huolellisesti (voi myös kuoria), leikkaa n.1-1,5cm vahvuisiksi kiekoiksi, levitä kiekot uunipellille leivinpaperin päälle ja hiero pintaan hieman öljyä (+suolaa). Paista uunissa 225c noin 15-20 minuuttia. 

Kokoa hampurilaiset ja nauti (haarukka ja veitsi ovat näiden syömisessä aika must). 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.