Ihmiskoe - keskiviikko

Päivän oppi: Joskus on ihan hyvä joutua selkä seinää vasten. 

Keskiviikkoaamuun heräsin yksi ajatus päässä: "voihan nyt perseen suti". Tiistai ilta meni totaalisessa aivosumussa, enkä keksinyt millään aamiaista keskiviikolle. Lopulta menin turhautuneena nukkumaan ajatellen, että ultimaalinen aamupalavisio varmasti syntyy minulle nukkuessa. No ei syntynyt ja aamulla iski pienoinen paniikki. Mutta niinhän se taitaa mennä, että paineessa ihminen taipuu mahtisuorituksiin. Niinpä aamurähmät silmissäni marssin jääkaapille ja kurkkasin sisälle. Ekana vastaan tuijottaa puolikas appelsiini ja jämät eilen keitetystä riisistä. Aivoissa raksuttaa... appelsiiniriisiä... smoothie appelsiinista, riisistä ja kookos-riisijuomasta... no ei ehkä sentään...LETTU! Voisiko keitettyä riisiä käyttää lettutaikinaan? No aivan taatusti voi. Meikä on nimittäin paistanut lettuja ihan kaikesta, hyvä ettei tiskirättikin ole päätynyt pannulle, joten aivan varmasti pystyn pyöräyttämään keitetystä riisistäkin letun. Väliin appelsiinia, vähän kiiviä ja turkkilaista jogurttia. Kehitän nopsaan päässäni taikinareseptin ja heitän ainekset plenderiin. Taikina pannulle ja peukut pystyyn. Ja lettuhan siitä syntyy, varsin mainio sellainen. Jos budjetti ei rajoittaisi letuntekijää, niin makeuttaisin lettutaikinaa vielä hunajalla tai kookossokerilla. Mutta tämä on kyllä nyt kertakaikkinen helmi. Keitetty riisihän on yksi tyypillisimmistä ylijäämäruoista, jota tulee keitettyä hieman liikaa ja sitten heitettyä menemään. Enää ei tarvitse. Jatkossa Casa Kantapäässä on riisinkeittäjällä lettukestit. Om nom nom! 

Aamupalalla nautin myös vihersmoothieni, joka ei vihreistä aineksista huolimatta ollut ollenkaan vihreä, koska sekaan humpsahti myös mustikkaa. Tämän aamun smoothien spessujuttu oli joukkoon heittämäni kuusenkerkät. Superterveellistä! Kuusenkerkät sisältävät isot määrät antioksidantteja ja hivenaineita. Pian koittaa muuten taas kuusenkerkkien keräysaika. Niiden poimimiseen tarvitaan tosin aina maanomistajan lupa, mutta jos sellainen heltiää, niin toukokuussa kannattaa lähteä keruulle. 

Tänään hyödynnettiin jämiä muutenkin. Lounaalla syötiin paleotortilla, jotka oli täytetty eiliseltä ylijääneeltä linssisalsalla ja roustatulla broiskulla. Tuo paleotortillalettu on muuten ihan loistava. Alkuperäinen ohje ei ole omani eli siitä en voi ottaa itselleni kunniaa. Tortilla on superhelppo valmistaa ja sen kääntäminen paistaessa onnistuu takuuvarmasti. Täyttää sen voi millä vain. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Tänään muuten pysyin sentilleen viiden euron päiväbudjetissa. Melkoinen suoritus ja pähkäilyn ja räknäilyn tulos. Luulin jo alittaneeni budjetin, mutta sitten huomasin, että olin unohtanut laskelmista yhden lehtikaalin lehden... Damn! Budjettia rasittaa vielä kuitenkin maanantain ja tiistain 1,54€ ylitys eli tulevina päivinä päiväbudjetti pitää pyrkiä alittamaan. Se on haaste. Iso haaste! Tämä päivä on silti ollut positiivinen ja saanut mielen iloiseksi. Luovuus ja kokkailun ilo on taas löytynyt. Katsotaanpa kuinka nopsaan hymy hyytyy.

♡ pastakastikkeeseen kannattaa lisätä vähän sokeria. Se taittaa tomaatin makua ja kastikkeesta tulee herkumpaa. Minulla jäi budjettisyistä sokeroimatta. 

 

Share

Kommentoi