Juoksijan paras kaveri - golfpallo!

Päivän oppi: Pallo jalkaan!

Tässäpä tulee kullanarvoinen vinkki kaikille juoksijoille. Tai itseasiassa ihan kenelle tahansa. Voin suositella tätä lämpimästi ainakin kaikille liikuntaa harrastaville ja naisten korkkareissa väsähtäneille jaloille. Tai no – mä suosittelen tätä ihan kaikille! Hankkikaa golfpallo!

Homma on simppeli – Aseta golfpallo lattialle, jalkapohja pallon päälle ja eikun rullailemaan jalkapohjaa pallon päällä. Voit tehdä tämän istuen tai seisten. Käy koko jalkapohja läpi, käytä siihen aikaa ainakin minuutti-pari. Jos löytyy kipupisteitä niin viivähdä kohdassa kauemmin. Vaihda tämän jälkeen jalkaa. Toista muutaman kerran. Kerta päivässä on jo hyvä alku, mutta tämän voi tehdä parikin kertaa päivän aikana. Ensimmäiset kerrat saattavat tuntua paikoin varsin kivuliailta, mutta kipu helppaa, kun rullailua jatkaa säännöllisesti. Mulla on yksi pallo töissä, jolla rullailen joka päivä samalla, kun teen päätetöitä.  Toinen pallo on kotona ja sillä rullailen illalla töllöä katsoessani.

Jos kotoa löytyy putkirulla, niin juoksijalle suosittelen lämpimästi myös seuraavaa: Käy ensin putkirullan kanssa pohkeet läpi. Käytä aikaa ainakin minuttia per jalka ja rullaa rauhassa pohkeet ja molemmat pohkeiden sivut. Tämän jälkeen suorita jalkojen golfpallorullaus. Lopuksi voit vielä venytellä pohkeita.

No mitä ihmeen apua tästä nyt sitten on? Näyttäis olevan ihan hemmetisti. Sen jälkeen, kun olen aloittanut tän pallorullailurutiinin, meikäläisen jalkaongelmat on vähentyneet huomattavasti. Mulla on isoimmat ongelmat oikeessa jalassa ja tämän huomaa kyllä myös rullatessa. Oikeessa jalkapohjassa on huomattavasti enemmän kipupisteitä kuin vasemmassa. Mulla tää on avannut jäykkiä nilkkoja ja helpannut penikkaoireita.

Golfpallolla rullailu rentouttaa jalkoja kokonaisvaltaisesti ja kun hommasta ottaa säännöllisen rutiinin, niin rullailu tuntuu todella hyvältä. Rullailun jälkeen on vaan yksinkertaisesti tosi hyvä olo jaloissa. Mä olen yleensä tosi laiska pitämään kiinni mistään tällasista kehonhuoltorutiineista, mutta tätä olen jaksanut tehdä tunnollisesti joka päivä. Älyttömän kätevää, kun voi tehdä tarvittaessa töitäkin samalla. Toki varmaan olisi vielä parempi, jos keskeyttäisi näpyttelyn rullailun ajaksi, mutta se ei siis ole pakollista.

Kokeilkaa ihmeessä. Ei ole kallis sijoitus omaan hyvinvointiin, kun golfpallo maksaa alle 2 euroa. Ja golffaritutuilta saa tarvittaessa nyysittyä pallon ilmaiseksi

Kommentit

nakedtruth
naked truth

Kiitos vinkistä! Poikaystäväni harrastaa golfia eli meidän huushollista löytyy kyllä niitä palloja ;D Täytyy heti huomenna kokeilla :) 

Hymyileoletupea

Oleppa hyvä :) Ens alkuun saattaa tosiaan tehdä vähän (tai paljon) kipeetä riippuen siitä missä kunnossa jalat on. Mulla tuntuu aina lenkkien jälkeen tosi kipeeltä, mutta helppaa sitten kyllä. Oon ihan jo kiintynyt noihin golfpalloihin. Iha loistava helpotus jaloille. Eli poikaystävän bägille vaan :D 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.