Maailman helpoin supermuusi

Päivän oppi: Pohdi mitä syöt. Ruoka ja ravinto voivat olla kaksi eri asiaa. Pyri siihen, että et ainoastaan poista nälkää, vaan syömäsi ruoka myös ravitsee sinua.

Lomani kakkososassa olen viettänyt rutkasti aikaa keittiössä. Olen testaillut erilaisia ruoka-aineita ja kehitellyt helppoja reseptejä. Resepteissä on ollut kriteerinä vähähiilarisuus, gluteenittomuus, maidottomuus ja munattomuus. Eilen idea oli tehdä yllämainittujen kriteerien lisäksi muusi, joka on maistuva, ravitseva ja mahdollisimman nopea tehdä. Syntyi supermuusi. Tämä nyt ei ole varmastikaan mikään meikäläisen keksimä innovaatio eli taatusti moni muukin on yhdistänyt kyseisiä raaka-aineita muusiksi. Tämä resepti nyt vain sattuu olemaan niin älyttömän helppo, että laitetaanpa se jakoon. Jospa joku muukin saisi tästä inspiraatiota. Reseptiä voi taas varoida loputtomasti. Tämä muusi on varsinainen ravinnepommi. Sisältää rutkasti proteiinia, kuitua, vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja. Tätä muusia voi haarukoida suuhunsa hyvällä omallatunnolla. Jokainen suupala ravitsee ja voimistaa kehoa. Ruokaa josta saa hyvän olon ja mielen. Voiko parempaa ruokaa ollakaan? 

Supermuusi

200g parsakaalia (pakaste)

250g kukkakaalia (pakase)

200g herneitä (pakaste)

200g pinaattia (pakaste)

Suolaa

Makadamianöljyä 

Keitä kasvikset pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta sauvasekoittimella muusiksi. Lisää joukkoon öljy ja suola. Ainesten määriä voi muokata mielen mukaan. Tästä tulee noin 3 annosta muusia. 

Itse en juurikaan välitä pinaatin mausta, mutta tähän muusiin se kätkeytyy loistavasti. Pinaattihan on varsinainen ravinnepommi. Se sisältää runsaasti B2-, ja C-vitamiinia, foolihappoa ja rautaa. Lisäksi siinä on rutkasti antioksidantteja ja proteiinia. Kippari Kalle oli kuin olikin oikeilla jäljillä. Pinaatin sisältämät fytoekdystereoidit vaikuttavat positiivisesti lihasten kasvuun ja suorituskykyyn (lähde Timothy Ferriss 4 tunnin keho). Urheilijalle siis ihan ehdotonta ravintoa. Parsakaali ja kukkakaali ovat taasen mainion ravinneainekoostumuksensa lisäksi hyviä kuidun lähteitä. Niiden sanotaan myös alentavan syöpäriskiä. Herneet sisältävät proteiinin ja kuidun lisäksi paljon foolihappoa ja rautaa. Lisäksi herneet tuovat mukavasti makeutta muusiin. Makadamianöljystä saa runsaasti hyviä rasvahappoja. Makadamianöljy on maultaan mukavan lempeä, voita muistuttava. Se sopii loistavasti myös ruoanvalmistukseen ja eritoten paistamiseen, koska sen savuamispiste on korkea. 

Supermuusia, seitiä ja hapankaalia. Helppoa, halpaa ja ravitsevaa. 

Tämä supermuusi pesee perunamuusin sata nolla. Muusin joukkoon voi makadamianöljyn sijaan lisätä voita. Herneet voi korvata vaikkapa porkkanalla. Sekaan voi lisätä parmesanjuustoa tai kermaa. Luovuus peliin, niin kokkailu on hauskaa. Mausta, maistele ja sovella. Tuoreet kasvikset toki olisivat tässä myös ihan loistava vaihtoehto, mutta tämän reseptin idea on sen helppous. Kaadetaan vain ainekset kattilaan, keitetään ja survotaan muusiksi. Ei kuorimista, pilkkomista tai pitkää keittoaikaa. Kuinka helppoa onkaan ravita kehoa täydellisesti. 

 

 

Kommentit

veerala (Ei varmistettu)

Mahtavaa, tää menee kokeiluun heti pikimmiten! :) Ja myös linssilettuja varten on ainekset jo hankittu. Lisää näitä! :D

Hymyileoletupea

Hei loistavaa! Nuo linssiletut ovat mahtavia ja niitä pystyy tosiaan varoimaan vaikka kuinka. Laitoin linssien lisäksi joukkoon joku päivä pinaattia ja porkkanaa. Toimii! Eilen tein samalla idealla lettuja niin, että laitoin taikinaan kikherneitä ja tavallisia herneitä ja lorauksen kermaa. Mainioita! Kovasti kokkailun iloa Veerala! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.