No excuses - stable workout

Heräsin aamulla ennen kellonsoittoa kaameaan oivallukseen. Pitkäperjantai = kuntosali on kiinni! En tiedä, miten olin sivuuttanut tämän pyhäpäiväfaktan totaalisesti. Salikassinikin oli jo valmiiksi pakattuna. Mitäs nyt sitten? Eilen oli lepopäivä, joten tänään olisi päästävä liikkumaan. Kroppa jo suorastaan huusi pientä rääkkiä. Pelkkä lenkki ei oikein houkutellut ja koska tämän pitikin olla salipäivä, niin halusin jotain tehokkaampaa. Aikani pähkäiltyäni päätin, että tänään voisin jälleen kokeilla intervallitreeniä. Jostain pitäisi kuitenkin löytää tasainen pohja treenin tekemiseen. Mäet jätän sattuneesta syystä suosiolla HIIT -treeneistäni pois. En halua enää teloa itseäni, kuten viimeksi. Paikallinen "pururata" on mäkiä täynnä, joten en halunnut mennä sinne tekemään vetojani, koska olisin takuuvarmasti taas löytänyt itseni jonkun mäennyppylän päältä reidet krampissa. Välillä en nimittäin opi edes kantapään kautta. Parempi siis pysytellä suosiolla sieltä pois.

Ensin piti kuitenkin kiiruhtaa aamutalliin. Kello siis herätti minut näin pyhäpäivänäkin jo seitsemältä, koska oli minun tallivuoroni. Luvassa siis hevosten ruokkimista, loimittamista ja paskan lappaamista. Aamupalapöydässä minulla välähti - tallimme ratsastuskenttähän olisi mitä mainioin pohja intervallijuoksuun. Siispä aamupala naamaan, lenkkarit, mp3-soitin ja juomapullo messiin. Meikä vetää treenin tallilla. Kaikki crossfit tyypitkin kirjoittaa postauksia garage workouteistaan, joten miksen mäkin kirjoittaisi juttua stable workoutista. No excuses hei - aina on mahdollista treenata. 

Tallille päästyäni tein normaalit aamutallirutiinit, ruokaa hepoille, loimet päälle sadekelin takia, koko konkkaronkka ulos ja tämän jälkeen kakkahommiin eli karsinoiden siivoukseen. Tämän lisäksi kuivitin vielä trailerini, koska tarkoitus oli lähteä kaverin kanssa kisailemaan tänään. Tai siis minun ja hevoseni tarkoitus oli toimia tänään vain kisamaskotteina, pieni motivaatiopula vaivaa minua nimittäin tällä hetkellä tuon ratsastuksen suhteen. Lopulta kuitenkin peruttiin lähtö kokonaan. No tulipahan ainakin traikku laitettua kuntoon seuraavaa reissua varten. 

Sitten oli aika siirtyä tekemään treeniä. Tallihommissa sain jo pienen lämmön päälle, mutta tällä kertaa halusin varmistua siitä, että todellakin lämmittelen kunnolla. Ilmakin oli sateinen ja melko viileä, joten tosiaankin oli syytä saada kroppa lämpimäksi. Ensiksi lähdin pienelle hölkkälenkille. Kävin juoksemassa tallilta lähtevää tietä pitkin 20 minuuttia. Tämän jälkeen oli aika laittaa luovuus peliin ja hyödyntää tallilta löytyvää tavaraa treenissäni. Täytin 3 vesikanisteria vedellä. 30 litran, 20 litran ja 10 litran kanisterit. Näitä apuna käyttäen suoritin pienen kropanlämmitysjumpan ennen intervallitreeniä. Tein 20 kyykkyä 30 litran kanisteri sylissä, 20 pystysoutua 20 litran kanisterilla ja 20 ojentajaliikettä 10 litran kanisterilla. Kaikki nämä yhteen putkeen, jonka jälkeen minuutin tauko. Toistin nämä liikkeet yhteensä viisi kertaa. Minuutin tauot kävin pitämässä tallihuoneessamme, jotta lämpö ei päässyt kropasta karkaamaan. Helppoa ja tehokasta! Vähän sain kylmää vettä päälleni vuotavista kanistereista, mutta muuten varsin hyvä alkulämmittelytreeni. 

Luovuus peliin - alkulämmittelyt

Sitten intervalliosuuteen. Tänään päätin tehdä sen viivajuoksuna. Kaksi ämpäriä kentälle noin 15 metrin päähän toisistaan. Sitten aloin pinkomaan ämpärien väliä täpöt 30 sekunnin ajan. Välissä minuutin palauttelu ja sitten taas pinkomaan. Toistin vedot 8 kertaa. Viivajuoksu on yksi tehokkaimmista intervallitreenauksen muodoista. Tämä johtuu siinä tapahtuvasta kiihdytyksen ja hidastuksen vuorottelusta. Sen lisäksi, että se on tehokasta, on se myös superhauskaa. Ihan mun juttu!

Viivajuoksua ja juomatauot tallihuoneessa

Hevosenikin yllätti minut taas käytöksellään, kuten se hyvin usein tekee. Olin nimittäin ihan varma, että se saa jonkun pahimman luokan halvauksen, kun alan pinkomaan vetojani. Hevoseni on luonteeltaan piiruntarkka rutiinien suhteen ja kaikki normaalista poikkeava saa sen panikoimaan ylidramaattisesti. Jos joku siirtää tallin pihalla yhtä kivenmurikkaa, se bongaa muutoksen takuuvarmasti ja sitten muutosta taivastellaan kauhusta kankeana. Tänään se ei sensijaan korvaansakaan lotkauttanut, vaikka tallin muut hevoset olivat vähintäänkin hämillään touhuilustani. Ehkä se jo tuntee omistajansa sekoilut, eikä enää hämmenny minun tekemisistäni. 

Hevoseni mielipide tän päivän treenistäni - juokse ihan keskenäsi

Päivän treeni siis onnellisesti suoritettuna. Nyt on taas kropassa hyvä fiilis. Mitäköhän keksisin huomiselle? Sali on nimittäin kiinni myös seuraavat 3 päivää :( Sunnuntain meinaan viettää vahvasti dagen efter -meiningeissä sillä huomenna on luvassa ihanaisen ystävän synttäri-/tuparibileet. Sunnuntaille on myös tiedossa taas pahimman luokan hiilariöverit, koska minut on kutsuttu erään kaverin luo sunnuntaibrunssille. Minulla ei ole aikomustakaan hillitä itseäni. Täydelliset pääsiäispyhät siis tiedossa, kun vielä keksisin miten rääkkään itseäni huomenna? 

Ps. "Yhtiökumppaneilleni" tiedoksi, että tällaistakin voi Pääkonttorilla tapahtua silloin, kun ette ole paikalla.... 

 

 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Vähänkö hauska treeni! :D Mä päädyin joskus samantapasessa tilanteessa tähän: http://www.lily.fi/blogit/mie-puntti-ja-paistinpannu/malttamattoman-kotijumppa Voisi varmaan toimia vesikanisterillakin ainakin hieman muunneltuna? :)

Hymyileoletupea

Hei tää onkin hyvä - sain vaihtokauppana ideoita kotitreenin sulta :) Mulla on kyllä tuo sama, että en pääse kotona samaan mielentilaan, jos en siirry täältä jonnekin. Tosi vaikeaa saada motivoitua itseään kotijumppaan. Täytyy joskus testata tota sun treeniä. 

Noora Norppanen (Ei varmistettu)

Hihhii, toi pinkomiskuva on hauska :D Aika kekseliäs oot kyllä!

Hymyileoletupea

Tai sitten vaan hullu - en ole itse vielä päättänyt kumpi :) 

Noora Norppanen (Ei varmistettu)

Molempi parempi :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.