Paleotortillat

Päivän oppi: Omena päivässä ei välttämättä pidä lääkäriä loitolla....

Kantapääopistossa on viimeaikoina noudatettu *viljatonta ruokavaliota. Tämä on vaatinut normaaliakin enemmän kekseliäisyyttä ruoanlaitossa ja välillä on meinannut jo vähän ideat loppua kesken. Onneksi takataskusta löytyy muutamia luottoreseptejä, jotka voi tiukan paikan tullen kaivaa esiin. Paleotortillat on yksi näistä. Resepti ei ole omani, vaan olen löytänyt sen aikoinani thetki-blogista. Resepti on kuitenkin niin loistava, että se ansaitsee kaiken hehkutukseni. Jaetaanpas siis se täälläkin. Tosin koska kyse on meikäläisestä, niin hivenen olen taas varioinut. Alkuperäisen ohjeen arrowjuuren/maissitärkkelyksen olen korvannut tapiokatärkkelyksellä. Tapiokatärkkelys on maniokkikasvin juurimukulasta valmistettavaa jauhetta. Ei siis pelkoa gluteiinista näissä letuissa.

Letut aiheuttavat gluteenittomina (saati sitten viljattomina) välillä melkoisesti harmaita hiuksia, kun niiden paistaminen ja kääntäminen on jotain rakettitiedettä. Mutta eipä näiden lättyjen. Jos näitä ei saa käännettyä, niin sitten voi luovuttaa kauhanvarressa kokonaan. Älyhelppoja valmistaa! Näiden kanssa ei kertakaikkiaan voi epäonnistua. Lisäksi letuista pystyy tekemään todella ohuita, koska taikina on niin toimiva. Letun täyttämisessä voi sitten käyttää mielikuvitusta. Meikä on ängennyt näiden sisään jo vaikka mitä. Toimivat myös makeina leittuina. Tänään letut täytettiin Darrapannulla. Tämä Onko Nälkä -blogin resepti on ihan klassikko ja kultani pravuuri. Suosittelen lämpimästi testaamaan sitä muutenkin kuin näiden paleotortillojen kanssa. Varsinkin darrapäivänä :)

No niin, mutta asiaan. Tässäpä paleotortillalättyjen ohje. Pyydän - kokeilkaa tätä!!! Ette tule pettymään.

Paleotortillat

(n. 8 kpl)

6 munaa

3 tl sulatettua voita / kookosöljyä

3 rkl vettä

1/2 tl ruokasooda

1,5 dl tapiokatärkkelystä

3 tl kookosjauhoa

ripaus suolaa

Kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. (Taikinan voi valmistaa myös sekoittamalla ainekset käsin. Laita tällöin kulhoon ensin "märät" ainekset, vatkaa sekaisin ja lisää kuivat ainekset ja sotke tasaiseksi). Paista pannulla öljyssä tai voissa molemmin puolin.

*viljatonta ruokivaliota noudatamme puhtaasti terveydellisistä syistä eli menossa ei ole siis mikään dietti tai vouhotus :) 

 

Share

Kommentit

Mia K.
Voi taivas

Sulla on niin herkullisen näköiset kuvat!! Ihailen niitä aina vesi kielellä ;)))!!!!

 

Koklaan kyllä! 

Hymyileoletupea

Voi kiitos Mia K :) Olipa kiva kuulla. Visuaalisuus on puolet nautinnosta :)

Suvi K.
Sisunainen

Mun kokemuksen mukaan gluteenittomat letut toimii oikein hyvin, kunhan vaan taikinassa on tarpeeksi suuri osuus kananmunia. Toisaalta olen myös paistanut vegaanisia gluteenittomia lettuja kaura- ja perunajauhon sekotuksella, jotka oli kanssa ihan helppoja tehdä ja maistu lähinnä jätskikioskin vohveleille. :D

Hymyileoletupea

Juuh kananmunat pelastaa aina. Mä oon tehnyt lettuja varmaan kaikesta maan ja taivaan väliltä ja joskus tulee sellasia totaalisia pannukakkupäiviä.... Toinen pelastava aine on psyllium, jonka kanssa saa kananmunattomat letutkin pelittämään. Tärkkelys on sitte kolmas juttu, jonka avulla letut saa helposti käännettäviksi. Eli juurikin tuo perunajauho, maissitärkkelys tai tapiokatärkkelys. Kikhernejauhot on sitte myös yksi mainio aine, jonka avulla lettujenteko onnistuu ilman kananmunia. Konstit on monet! Välillä tuo lettujen paisto vaan tuntuu olevan jotain henkimaailman juttuja. Ei vaan onnistu, vaikka tekis täsmälleen samalla reseptillä kuin aiemminkin. Mutta näiden kanssa en oo tyrinyt vielä kertaakaan. Ja tykkään, kun resepti on kokonaan viljaton. 

Kommentoi