Ladataan...

Päivän oppi: Näe ja koet!

Eilen myöhään illalla lähdimme ihastelemaan Poria. Kävimme Yyterin sannoilla katsomassa kullan keltaiseksi värjäytyvää taivasta, Mäntyluodon Kallossa tuulimyllyjä pinkkiä horisonttia vasten ja Yyterin Fatijärvellä usvaista vedenpintaa. Joka paikassa tuntui kuin aika olisi pysähtynyt. Kotikaupunkini on niin kaunis. Porille!

 

Ladataan...

Päivän oppi: Mitä enemmän vihreetä verkkokalvoilla, sen parempi!

Suorastaan yllätyin, kun tajusin miten pitkällä kesä jo on. Tänään luontoretkellä polkuja pitkin kävellessämme tuo kaikki vihreys jotenkin ihan räjähti tajuntaan. Kesä on täällä!

Näin kesän kynnyksellä on yleensä tapana laatia bucket list siitä, mitä kaikkea kesän aikana aikoo tehdä ja kokea. Minun listani on hyvinkin simppeli: Vietä aikaa luonnossa, niin paljon kuin mahdollista! Kesästä tulee takuuvarmasti mahtava, jos toteutan tämän yhden kohdan listani. Tai no itseasiassa - saa pysyä listalla läpi vuoden!

Kuvat ovat Kaasmarkun luontopolulta (koira saatu lainaan). Kiitokset Metsäkukkia-blogin Minna-Liisalle tästä mahtavasta retkeilyreitti-vinkistä! 

Ladataan...

Päivän oppi: Aina on hyvä hetki syödä!

Olen vieläkin hieman puolikuntoinen ja tylsistyttää niin maan perusteellisesti, kun en ole päässyt liikkumaan. Onneksi mulla on kaitsettavana maanantaihin asti yksi isompi hoitolapsi, kun käyn liikuttamassa perjantairatsuani viiden päivän ajan. Tänään tulee myös viikonloppuhoitoon hieman pikkuisempi hoitolapsi, kun Sekopääjuoksijan sisaren perheen mäykkytyttö Hippu tulee yökylään. Nelijalkaisten seurassa menee siis tämä viikonloppu, joten kavio- ja tassuterapia piristää takuuvarmasti.

Olen vähän sen kaltainen ihminen, että jos en pääse liikkumaan niin passivoidun ihan totaalisesti. Sohva vetää puoleensa eikä huvita tehdä juurikaan mitään. Paitsi syödä! Se huvittaa aina! Niinpä tylsistyneenä teen yleensä poikkeuksetta kahta asiaa - kokkaan ja syön. Usein tulee kokeiltua jotain uusia reseptejä ja tänään päätin kokeilla appelsiinista tehtyjä pannukakkuja. Vähän epäilytti, miten appelsiini käyttäytyy pannaritaikinassa, mutta ihan mainioitahan näistä tuli. Pistetäänpäs siis resepti saman tien jakoon, ennen kuin unohdan sen. Pannareiden kanssa tarjoilin sitruunalla marinoitua päärynää ja mustikoita. Appelsiini maistuu letuissa melko vienosti, joten suosittelen raastamaan takinan joukkoon myös appelsiinin kuorta, jotta saa makua paremmin esiin. Sitruunan kuori on takinassa myös must. Lettutaikina kaipaa myös rutkasti makeutusta, joten sen kanssa ei kannata säästellä. 

Appelsiini-pannukakut

1 appelsiini

3 kananmunaa

0,5 dl mantelijauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita (gluteenitonta)

hiven suolaa

1 tl leivinjauhetta

3-5 rkl hunajaa (enempi on parempi)

1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna

1-2 rkl sitruunan kuorta raastettuna

1-2 rkl psylliumia

(1 rkl kookosöljyä)

Ainekset plenderillä sekaisin. Paista pannulla voissa tai kookosöljyssä pieniä pannukakkuja. Älä tee pannukakuista liian suuria, niin ne on helppo kääntää paistettaessa. Pannarit ovat gluteenittomia, jos käytät niiden valmistuksessa gluteenittomia kaurahiutaleita. 

Olkeepa hyvä! Mahtavaa viikonloppua ja muistakaa syödä hyvin!

 

 

 

 

Pages