Ladataan...
Kasvihormoni

Kasvihormoni on kukoistanut Lilyssä lähes kolme vuotta. Tuona aikana olen saanut kertoa siitä, kuinka kalju pihamme on muokkautunut puupäätarhurin lapiolla (ja rehellisyyden nimissä myös kaivinkoneen kauhalla) meidän perheen paratiisinaluksi.

Nyt on aika lähteä kertomaan puutarhan tarinaa uudelle aukeavalle Viherpihan blogisivustolle. Toivon, että näen sinut myös siellä, sillä matka on lyhyt: tästä vaan kliks uuteen osoitteeseen.

Nähdäänhän siellä!

Lopuksi kauniita kukkasia kiitokseksi Lilylle!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Kasvihormoni

Miten sen meneekin niin, että mitä pidemmälle kesä etenee, sen voimakkaammat värit miellyttävät (ainakin minua)? Johtuuko se siitä, että luonnon vihreästä tulee niin voimakkaan värinen, että se kaipaa rinnalleen toisen yhtä vahvan?

Niin tai näin, minä pidän juhannuksen jälkeen vahvoista väreistä. Niitä on tässäkin tarjolla runsaasti. Kukkijat vasemmalta oikealle:

Värililja Lollypop. Leviää hienosti ja hohtaa kauniisti.

Silkkikukka (yksivuotinen). Hieno vanhanajan kukka, mahtava ja helppo kasvattaa.

Syysleimu. Äidin penkeistä meille(kin) levitetty, vahva maatiaislaji, jonka tuoksu huumaa. 

Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii - tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.

Aiemmat postaukset löytyvät täältä:

Kevään valkoinen

Harvinainen sininen

Haalea liila

Kellertävä kerma

Monikasvoinen vihreä

Alkukesän vaaleanpunainen

Kesän hempeysväri

Vahva fuksia

Näkyvä pinkki

Share

Ladataan...
Kasvihormoni

Kalapullat on helppoa ja maukasta ruokaa, jota pyöräyttää pikaisesti. Vaatimuksena on vain lihamylly - tai joku muu väline, jolla hienontaa kalan. Kalana käytän yleensä haukea, sillä muutoin sukulaismiesten vedestä nostamat isot vonkaleet ovat hieman puisevia. Jauhettuna ja maustettuna ne mehevöityvät kummasti. Itse tykkään maustaa pullat voimakkaasti mutta yhtä hyvin voi pitäytyä pelkässä suolassa ja pippurissa.

Kalojen kaveriksi paistoin rosmariinilla maustettuja kasviksia. Mikäli porkkanat eivät olisi huomanneet jääkaapissa odottaessaan, että on kevät (ja lähteneet kasvuun), olisin tehnyt pullien pariksi marinoidun raasteen mehevöittämään kokonaisuutta. Lopputuloksesta täytyy kuitenkin todeta, että harvoin on meidän taloudessa näin maukasta ruokaa tarjolla!

Kalapullat ja paistettuja kasviksia

  • 300 g haukifilettä
  • 2 paahtoleivän kokoista siivua kuivahtanutta vaaleaa leipää
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1/2 tl suolaa tai loraus soijakastiketta
  • noin 1/2 dl ruokakermaa
  • halutessa 50 g tuorejuustoa tai juustoraastetta

Lisäkkeeksi

  • 4 porkkanaa
  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • oliiviöljyä 
  • 1 tl hunajaa
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia 
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Valmistus

  1. Jauha hauki lihamyllyllä hienoksi. Laita viimeisenä myllyyn leivänpalat, jotta saat myllyn tyhjenemään kalasta.
  2. Lisää loput murekkeen aineet kalan ja leivän sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Muotoile taikina pulliksi ja laita 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
  4. Suikaloi kasvikset.
  5. Kuumenna pannu ja lisää siihen pari teelusikallista oliiviöljyä ja kasvikset. Paista kasviksia viitisen minuuttia välillä käännellen.
  6. Valuta kasvisten päälle hunaja ja riivi rosmariinista lehdet pannulle. Kääntele kasviksia, kunnes hunaja on levinnyt kasvisten päälle.
  7. Nosta kasvikset lautaselle ja rouhi päälle pippuria ja suolaa. Tarjoa kypsien kalapullien kanssa, kalapullat voi pujottaa rosmariininoksiin tarjolle.
Share
Ladataan...

Pages