Hyasintintuoksuista uutta vuotta!

Kasvihormoni

Arki, mikä ihana asia. Kuusi on poissa, päivärytmi (lähes) takaisin ja jääkaapista löytyy taas tavallista murkinaa. Ja kaupassa on joulukukat poistohintaan, eikä juuri kukaan minun lisäkseni himoitse niitä.

Tapasin kauppareissulla kollegani, joka katseli kukkiani hyväksyvästi ja nyökytteli: ihana tuoksu, lempeä väri ja eihän noita heillä kotona Hollannissakaan pidetä joulukukkina, kevätkukkia ne ovat. Itse tunsin tästä myöntyvyydestä suunnatonta iloa: kevät, se nyt on, ja kärryjeni kukat todistavat sen. Ihan vaan varmuuden vuoksi kävin myös kurkkaamassa, olisiko kauppaan jo ilmestynyt siemenpussit kevätkylvöjä varten. Ei ollut, mutta postilaatikossa oli yksi siemenluettelo. Selailen sitä paremman puutteessa.

Leikkasin hyasinteista kukkavarret irti ja naksin muodostuneen kimpun alimmat kukat irti. Ne säilyvät pari päivää hyvänä tuossa pöydällä, ulkona naruun pujotettuna toimisivat yhtä hyvin (mutta jäätymisen jälkeen suojasäällä ne menevät kyllä pilalle). Sipulit lehtineen ja nuppukukkineen jätin viileälle ikkunanedustalle, josta toivottavasti aukeaa pian toinen satsi vaaleanpunaisia sarjakukintoja. Niistä saa vielä jatkoa näille kaunistuksille.

Meillä on nyt ihanan huumaava tuoksu. Jatkan siemenluettelon parissa väliaikaisen kevään nauttimisesta ja jätän ulkona satavan vaakarännän huomiotta.

Share

Kommentit

Tikko (Ei varmistettu)

Meillä pöytiä myös koristaa alesta ostetut hyasintit. Kauniita ovat, ja erityisesti ostin niitä tuoksun takia. Joulusta selvästi puuttui tuo tuoksu, nyt nautitaan siitä jopa ns. arkieteisessämme. Mutta mistä niitä saisi tämän sesongin jälkeen?

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kirjataan tämän vuoden kokeiluihin hyasinttien hyötäminen. On sitten koko talven ajan tarjolla. (Pistä muistiin, minä unohdan.)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.