Iltapala takkatulen tunnelmassa (ja aamupala maitokahvilla)

Ladataan...
Kasvihormoni

Kiireisten viikkojen jälkeen meidän jääkaappi ja leipälaatikot ovat loistaneet tyhjinä. Tai ei nyt ihan täysin tyhjinä kuitenkaan, sillä pidän molemmissa aina jonkinlaisen varaston pitkään säilyviä raaka-aineita: jauhoja, hapanmaitotuotteita ja munia nyt ainakin. Ei mitään syötävää -päivinä niistä voi virittää nopeita herkkuja, kuten kuvan puolukkaskonsseja tai uunipannarin pelastamaan iltapalatarvetta. Kun lisäksi virittää takkatulen loimuamaan pimenevään iltaan, ei kukaan ehdi huomata, että viikko on mennyt lentäen ja kaupassa ei ole ehdittyä käydä ajatuksen (tai ostoslistan) kanssa.

Skonssit ovat saaneet inspiraationsa Satu Koiviston Gastronaatti-kirjasta, josta löytyy paljon muitakin ideoita siihen, miten ruokakaappien "ei mitään päällepantavaa" saa uudet vaatteet. Kannattaa tutustua!

Puolukkaskonssit

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 muna
  • 2 rkl hunajaa (tai sokeria)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 75 g voita
  • 2 dl jäisiä puolukoita
  • maitoa voitelemiseen

Valmistus

  1. Sekoita jogurtti ja kananmuna pienessä kulhossa, valuta joukkoon juokseva hunaja (tai kuumenna kovettunut hunaja mikrossa ja lisää joukkoon). Sekoita vehnäjauhot, sooda, suola ja kaneli leivontakulhossa.
  2. Kuutioi jääkaappikylmä voi sentin kuutioiksi. Lisää voi leivontakulhoon ja hiero tai nypi se jauhoseoksen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.
  3. Lisää jogurtti-kananmunaseos ja jäiset puolukat leivontakulhoon. Puristele taikina kokoon mahdollisimman vähin liikkein.
  4. Kumoa taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja painele se noin 1,5 cm paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Voitele pyöryläinen maidolla ja leikkaa kokkiveitsellä kahdeksaan osaan.
  5. Paista skonsseja 200-asteisessa uunissa, kunnes niiden pinta alkaa ruskettua kevyesti, 15-20 minuuttia. Erottele skonssit toisistaan lämpiminä ja syö heti voin tai hillon tai molempien kanssa. Vaikka skonsseja ei kannata säästää seuraavaan päivään, sillä ne ovat herkullisimpia heti, kun suu kestää niiden lämmön, jämät maistuivat minulle myös seuraavana aamuna maitokahvin kanssa.

Share

Kommentoi

Ladataan...