Kalkkunaa ja kookosta pullissa

Kasvihormoni

Meillä lapset tykkäävät näistä mehevistä ja hieman makeista kalkkunan jauhelihasta tehdyistä pullista (no ok, syövät pakosta - mutta mukisematta, kun nämä ovat äidin herkkua). Lisänä tarjoillaan kasviswokkia ja kookoskastiketta, talvella myös riisiä tai nuudeleita.

Kalkkunapullat

  • 400 g kalkkunajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl kookosmaitoa
  • 1 säilykepäärynän puolikas
  • 1 muna
  • 1 dl säilykepäärynän mehua
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • muutama tippa seesamiöljyä
  • tarvittaessa suolaa
  • tarvittaessa cliliä

Valmistus

1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Laita ne pieneen kippoon tai mukiin ja kaada päälle kookosmaito. Kypsennä mikrossa kaksi minuuttia.

2. Hienonna tai muussaa päärynän puolikas. Sekoita se, muna, päärynämehu ja mausteet kulhossa tasaiseksi. Anna turvota muutama minuutti; voit pieniä wok-vihannekset tässä välissä.

3. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään tasaiseksi. Vältä liikaa vaivaamista. 

4. Paista taikinasta pieni koepala (esim. mikrossa), jotta saat selville, tarvitaanko siihen lisää suolaa tai tulisuutta chilistä.

5. Muotoile taikina pulliksi joko käsin tai lusikoiden avulla. Asettele pullat uuninpellille.

6. paista 180 asteisessa uunissa pullien koosta riippuen 8-15 minuuttia.

 

Wok-vihannekset

  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 4 isoa mangoldin vartta
  • pieni paprika
  • 5 cm pala pienestä kesäkurpitsasta
  • 1 cm inkivääriä
  • 10-20 thaibasilikan lehteä
  • 1/4 tuoreesta chilipaprikasta
  • muutama tippa seesamiöljyä
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

Valmistus

1. Pieni kaikki vihannekset tulitikkumaisiksi paloiksi. Hienonna basilika ja chili.

2. Wokkaa vihannekset öljyssä kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää lopuksi seesamiöljyä ja suolaa. Voit lorauttaa tarvittaessa päälle hieman kookosmaitoa.

 

Päärynä-kookoskastike

  • 4 säilykepäärynän puolikasta
  • 1 dl (loput) päärynäliemestä
  • 1 1/2 dl kookosmaitoa
  • 1 tl currytahnaa
  • 1/2 rkl kalakastiketta
  • (suolaa)

Valmistus

1. Keitä kastikkeen aineita muutama minuutti kattilassa.

2. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi.

 

Nauti!

Share

Kommentit

annemi

En ole koskaan tehnyt mitään kalkkunasta, tätä voisinkin joskus kokeilla :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kalkkuna on tosi hyvä liha! Muistan ehkä Suurin pudottaja -ohjelmasta maininnan, että se sisältää kanan kalorit mutta punaisen lihan proteiinit. En ole tarkastanut kalkkunan ravintoarvoja itse mistään, mutta tuo lausahdus sai minut vaihtamaan kanan kalkkunaan, sillä niiden käytettävyys on suurin piirtein sama. Paha vaan, että sitä ei saa luomuna ainakaa meiltä päin :/

Kommentoi